Dodaj do ulubionych

okrutny zywiol

18.01.05, 22:41
wpisz:
www.homepage.mac.com/demark/tsu nami

zdjecie przed zywiolem,a po kliknieciu w ramke- skutki tegoz...
jest zdjec 14-cie.

Biblijny opis potopu potwierdzila Natura?
To takie moje zadumanie...serio i powaznie.
Obserwuj wątek
    • ouimet Re: okrutny zywiol 19.01.05, 11:19
      powinno byc:tsunami.a nie tsu nami
      • vfv Re: okrutny zywiol 19.01.05, 13:24
        Ułatwię bo warto oglądnąć :
        homepage.mac.com/demark/tsunami/
    • adas49 Re: okrutny zywiol 19.01.05, 21:27
      ouimet napisał:
      > zdjecie przed zywiolem,a po kliknieciu w ramke- skutki tegoz...
      > jest zdjec 14-cie.
      moje zadumanie...serio i powaznie.

Jakies dwa tygodnie temu tego typu fotografie byly w naszym polskim (choc juz
      nie tak przasnym jak onegdaj) "Przekroju".

Zywiol okrutny, i owszem, ale takie sa prawa przyrody. Gdyby nie meteoryt iles
      tam milionow lat temu to Ouimet moglby przykladowo dzis znosic jaja przez
      kloake, miec zoladek wiekszy niz mozg , a jego szkielet bylby ozdoba Muzeum
      Historii Ziemi....wiesz o jakim gatunku zasiedlajacym ziemi mowie, nieprawdaz?
      A tak to dzieki ewolucji Ouimet stal sie "sapiens"...a moze sie myle?

• 0kowita Re: okrutny zywiol 19.01.05, 22:46
        No cóż........ ktoś umarł aby żyć mógł ktoś (czy jakoś tak).

Ciekawam jednakowoż co by powiedział Adaś gdyby jakoweś tornado (czy co tam)
        zrównało z ziemią jego chałupę.Gdyby wytłukło jego sasiadow,jego znajomych,
        jego komputer, mebelki, kuchenkę gdzie robi obiadki oraz telewizor (o rodzinie
        nie wspomnę).
        Dalej byłby taki cyniczny i dowcipny ??

Taaaaaaaaaak się pytam gdyż niestety z powodu jutrzejszgo wyjazdu i oddalenia
        od internetu nie będę mogła brać udziału w dalszej dyskusji.............
        • adas49 Re: okrutny zywiol 20.01.05, 06:51
          Dopoki Adas nie wstawial swoich " niby z glebi serca" wywodow watek byl
          zdechniety.
          Dopiero, jak jest okazja by opierulic Adasia i jego "kamienne" serce bractwo
          wzielo sie a garsc i wyprodukowalo dlugasne wpisy.
          Gratuluje wspolforumowiczom serca i wrazliwosci.
      • ouimet Re: okrutny zywiol 20.01.05, 02:09
        adas49 napisal
        >
        temu tego typu fotografie byly ....

az tak jestes "przasny" umyslowo,ze o tragedi mowisz :tego typu fotografie"?
        >

ponizszy teks odpuszczam...

> Zywiol okrutny, i owszem, ale takie sa prawa przyrody. Gdyby nie meteoryt iles
        > tam milionow lat temu to Ouimet moglby przykladowo dzis znosic jaja przez
        > kloake, miec zoladek wiekszy niz mozg , a jego szkielet bylby ozdoba Muzeum
        > Historii Ziemi....wiesz o jakim gatunku zasiedlajacym ziemi mowie, nieprawdaz?
        > A tak to dzieki ewolucji Ouimet stal sie "sapiens"...a moze sie myle?
        >
        ...inteligencja autora nie pozwala mi na replike...Do takiego "mniej niz zero"
        szkoda slow...za pozno...ale skoro nawet bydleta mozna nauczyc pewnych
        zachowan...wiec moze warto?przykladowo bez meteorytow,ale na codzien?bon
        ton,zwroty:dzien dobry,dziekuje, prosze itp?skoro potrafi stukac w klawiszki,to
        moze i potrafi pomyslec zwrotnie????
        Pomysl Adasku-pozniej szczekaj...

ps.ponad 225 tys. ofiar, a Ty pierdoly wstawiasz???Czlowiek Ty,czy bydlecie
        jestes?A moze Ty taki lepiej i inaczej widzacy?
        Wyrazy wspolczucia Twoim Bliskim i Znajomym,za posiadanie Ciebie w gronie....:(((((

ps.oczywiscie jest to moje indywidualne odczucie...Nie oczekuje
        komentarza,poniewaz to juz jest wniosek.Zalosny!Ale wniosek.

• jarmulka Re: okrutny zywiol 20.01.05, 13:27
          Wydawac sie moze ze dla Ouimeta czas sie zatrzymal nieco po upadku oslawionego
          meteorytu skoro jedynym dla niego zrozumialym sposobem komunikowania sie jest
          szczekanie.Jeszcze pare milionow lat i jasielskiego forum guru zacznie
          samodzielnie myslec .
          Mysle rowniez ze tam gdzie trzeba odrobine pomyslec Ouimet popada w panike a
          jego jezyk ze szczekania przechodzi w ponure wycie.

• adas49 Re: okrutny zywiol 20.01.05, 15:50
            jarmulka napisał:
            > .. Ouimet popada w panike a
            > jego jezyk ze szczekania przechodzi w ponure wycie.

A to dlatego, ze z wilka zamienia sie wtedy w wilkolaka...
            • ouimet Re: okrutny zywiol,a stluczka samochodowa 21.01.05, 01:47
              to wg.adasia podobne wydarzenia...Auta pogiete,ludzie poturbowani-czasem
              smiertelnie-tlum gapiow...

bez komentarza...

ps.szkoda ze tak malo zrozumiales z "wymowy zdjec"...Jarmulce sie nie
              dziwie.Czas stepil mu pazury i dosadnosc jezyka.Teraz tylko "powtorki"...a
              szkoda,bo fajnie sie czytal....
          • ouimet Re: okrutny zywiol 21.01.05, 01:38
            jarmulka napisał:
            > Mysle rowniez ze tam gdzie trzeba odrobine pomyslec Ouimet popada w panike a
            > jego jezyk ze szczekania przechodzi w ponure wycie.

tak "miszczu"-wyje po scekaniu...

A w temacie "niespodziewana smierc" cos cicho...nawet smiac ci sie nie chce?
            • sweetnick Re: okrutny zywiol 21.01.05, 08:29
              Znowu Ounimet bredzisz. Twoja biblia oprócz efektownego opisu potopu (pewnie
              masz świetne obrazki w wydaniu) mówi również, że nic nie dzieje się bez Jego
              woli. Wszystko co się zdarzył, zdarzy lub trwa ma swoje miejsce w boskim umyśle.
              Znaczy że ta tragedia też. Nieważne w jakie ubrać to słowa Bóg, siły przyrody,
              natura itd.- jak chciał Ci powiedzieć Adaś - nie masz wpływu na takie zdarzenia.
              Różnica zasadnicza między bydlęciem a homo sapiens polega na tym, że bydle wnosi
              roszczenia i zastrzeżenia, że oto Bóg, Natura, Przyroda (wybież co chcesz) nie
              zgłosiła się do niego z prośbą na właściwym formularzu o wyrażenie zgody na
              efektowną katastrofę. Homo Sapiens przejdzie nad tym do porządku rzeczy, bydle
              ckliwie ryczy. Co mógł zrobić Adas, co mogłeś zrobić ty, co mogłem zrobić ja ?
              Niektórzy z tego oto doświadczenia wyciągną wnioski i pomyślą to i owo o
              poczuciu humoru boga, natury itd. - wybież co chcesz- i padną pod wrażeniem
              swojej niemożności i niedoskonałości . Niektórzy zaraz będą obnosić się ze swoją
              wrażliwością pokazując umęczoną gębę, pisząc ckliwe posty dając świadectwo
              swojej wrażliwości żeńskiej części forum.
              • sweetnick i jescze na poscieszenie dla Ounimeta 21.01.05, 08:59
                Przyszło mi do głowy że może pocieszy Cię ta wielka myśl (niestety nie moja):

"Istnieje teoria, że jeśli ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy
                wszechświat, to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie
                dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu."
                • sweetnick Re: i jescze na poscieszenie dla Ounimeta 21.01.05, 09:04
                  Acha.. i ponoć jest jeszcze takze teoria, że już dawno tak się stało.
                • sweetnick Re: i jescze na poscieszenie dla Ounimeta 21.01.05, 09:04
                  Acha.. i ponoć jest jeszcze takze teoria, że już dawno tak się stało.
                  • ouimet teorie ,sa zawze 21.01.05, 15:41
                    watkami czekajacymi na wykazanie ich prawdziwosci.I nie bylo moim zalozeniem
                    prowadzenia tutaj dyskusji nad slusznoscia poszczegolnych teorii o powstaniu
                    Zycia,Swiata,Wszechswiata...

...tsunami,cyklony,wstrzasnieni a Ziemia niosa Smierc.
                    Obecne "wydanie" tsunami w ciagu kilku-kilkunastu minut unicestwilo
                    np.Jaslo,Jaroslaw czy inne miasteczka z mieszkancami.
                    Potrafisz sobie to wyobrazic?Byly,a nie ma ...a fotki brutalnie to potwierdzaja.

ps.kazdy komentuje na miare mozliwosci intelektu i umiejetnosci.
                    Nigdzie nie komentowalem.To tak z...wyprzedzeniem "pyskowek" niektorych

• janusz65 Re: okrutny zywiol 22.01.05, 10:01
                sweetnick napisał:

> Znowu Ounimet bredzisz. Twoja biblia oprócz efektownego opisu potopu (pewnie
                > masz świetne obrazki w wydaniu) mówi również, że nic nie dzieje się bez Jego
                > woli. Wszystko co się zdarzył, zdarzy lub trwa ma swoje miejsce w boskim
                umyśle
                > .
                > Znaczy że ta tragedia też. Nieważne w jakie ubrać to słowa Bóg, siły
                przyrody,
                > natura itd.- jak chciał Ci powiedzieć Adaś - nie masz wpływu na takie
                zdarzenia
                > .
                > Różnica zasadnicza między bydlęciem a homo sapiens polega na tym, że bydle
                wnos
                > i
                > roszczenia i zastrzeżenia, że oto Bóg, Natura, Przyroda (wybież co chcesz) nie
                > zgłosiła się do niego z prośbą na właściwym formularzu o wyrażenie zgody na
                > efektowną katastrofę. Homo Sapiens przejdzie nad tym do porządku rzeczy, bydle
                > ckliwie ryczy. Co mógł zrobić Adas, co mogłeś zrobić ty, co mogłem zrobić
                ja ?
                > Niektórzy z tego oto doświadczenia wyciągną wnioski i pomyślą to i owo o
                > poczuciu humoru boga, natury itd. - wybież co chcesz- i padną pod wrażeniem
                > swojej niemożności i niedoskonałości . Niektórzy zaraz będą obnosić się ze
                swoj
                > ą
                > wrażliwością pokazując umęczoną gębę, pisząc ckliwe posty dając świadectwo
                > swojej wrażliwości żeńskiej części forum.

Chyba nigdy nie czytałem tak kretyńskiego tekstu.Jeśli kogoś obchodzi czyjaś
                tragedia to jest"ryczącym bydlęciem"?Nie chce mi się tego komentować i bez
                odbioru.
                ps."Wybierz" nie "wybież".Mądraliński powinien to wiedzieć.
                • sweetnick Re: okrutny zywiol 24.01.05, 09:01
                  janusz65 napisał:

>> Chyba nigdy nie czytałem tak kretyńskiego tekstu.Jeśli kogoś obchodzi czyjaś
                  > tragedia to jest"ryczącym bydlęciem"?Nie chce mi się tego komentować i bez
                  > odbioru.
                  > ps."Wybierz" nie "wybież".Mądraliński powinien to wiedzieć.
                  Mądraliński nie wiedział i wybrał źle. Napiszę tak: Niekoniecznie musisz mnie
                  rozumieć - wisi mi to dokładnie, czy to co napisałem jest dla Ciebie
                  kretynizmem czy nie. To jest mój punkt widzenia i możesz co najwyżej spróbować
                  podyskutować a nie strzelać do mnie gramatyką. "Ryczące bydle" to przyteczek do
                  ounimeta, który po raz pierwszy użył tego stwierdzenia. Zresztą nie mam zamiaru
                  tłumaczyć Ci tego co napisałem. A teraz głos kretyna w Twojej sprawie:
                  Januszu65 - różnica pomiędzy Oświęcimem a tsunami jest taka, że w Oświęcimiu
                  ludzie ludziom zgotowali ten los, i trzeba to pokazywać ku przestrodze. Na
                  tsunami - masz taki sam wpływ jak ja czyli żaden. Pokazywanie np. w TVN -ie
                  faceta chodzącego w masce po zgliszczach i narzekającego na swąd rozkładających
                  się ciał jest ze bardzo niehumanitarne i cokolwiek nie na miejscu . Przykładów
                  cała masa w samymy tylko TVN-nie. Jaką jeszcze granicę można przekroczyć by
                  ktoś kto to pokazuje wreszcie nie mógł sobie popatrzeć w gębe ?
                  • janusz65 Re: okrutny zywiol 24.01.05, 11:14
                    To jak dalece należy pokazywać to jest zupełnie inny temat.Nie otym pisałeś.
                    Wykręcasz kota ogonem albo nie rozumiesz co piszesz. Wytłumaczę Ci. Przypominam
                    napisałeś " Homo Sapiens przejdzie nad tym do porządku rzeczy, bydle
                    ckliwie ryczy. Co mógł zrobić Adas, co mogłeś zrobić ty, co mogłem zrobić ja ?
                    Niektórzy z tego oto doświadczenia wyciągną wnioski i pomyślą to i owo o
                    poczuciu humoru boga, natury itd. - wybież co chcesz- i padną pod wrażeniem
                    swojej niemożności i niedoskonałości . Niektórzy zaraz będą obnosić się ze swoją
                    wrażliwością pokazując umęczoną gębę, pisząc ckliwe posty dając świadectwo
                    swojej wrażliwości żeńskiej części forum. "
                    To jest właśnie ten kretynizm. Homo sapiens myśli/czuje i bez względu na to czy
                    ma wpływ na to co się dzieje obchodzą go tragedie innych.Bydle to ten co
                    przechodzi do porządku, wypina się na wszystko wedle zasady "choćby i na
                    świecie wojna byle moja wieś spokojna".Teraz rozumiesz jaką głupotę napisałeś?
                    Nazwałeś ryczącymi bydlętami ludzi współczujących.
                    ps Pouczony przez Czcigodnego Starca Jarmulkę błędów ortograficznych już się
                    nie będę czepiał choć byłoby czego.
                    • sweetnick Re: okrutny zywiol 24.01.05, 14:09
                      Widzę że się nie zrozumiemy. Napiszę wprost - drażni mnie każda nieuczciwa forma
                      współczucia. Szczególnie publiczna i krótkotrwała, która poza ciekawością i
                      chęcia udowodnienia własnej wrażliwości innym, nie niesie za sobą żadnej
                      wartości (materialnej, moralnej itp) . Takie współczucie jest współczuciem
                      najniższej próby, jest marnym podglądactwem cudzego nieszczęścia. O takim
                      współczuciu pisałem. To wielka i przerażająca tragedia, by przejść nad nią do
                      porządku rzeczy, trzeba sobie uświadomić jak mało od nas zależy i jak niewiele
                      możemy zrobić. To mniej więcej miałem na myśli.
                      PS. Nie musisz mi tłumaczyć tego co piszę, ani dawać darmowych lekcji gramatyki,
                      jakoś nie mam problemów ze zrozumieniem samego siebie.
                      • janusz65 Re: okrutny zywiol 25.01.05, 07:08
                        Sweetnick napisał:

> Widzę że się nie zrozumiemy

Teraz rozumiem. Szkoda, że przedtem pisałeś inaczej.
                    • adas49 Do Janusza65 24.01.05, 17:08
                      janusz65 napisał: > To jest właśnie ten kretynizm. Homo sapiens myśli/czuje i
                      bez względu na to czy
                      >
                      > ma wpływ na to co się dzieje obchodzą go tragedie innych

Cos bratku idealizujesz gatunek ludzki.
                      Czy to nie aby Ty pisales o Oswiecimiu? Czy wedlug Ciebie bylo to miejsce
                      stworzone przez "myslacy i czujacy gatunek Homo Sapiens"?

Nie rozumiem tez skad u Ciebie taki mentorski ton. Toz to chlopie tylko forum
                      Jaslo, a nie ambona.
                      Chyba , ze jestes z zawodu nauczycielem, wtedy Twoje zachowanie stanie sie dla
                      mnie zrozumiale.
                      Na szczescie Karta Nauczyciela gwarantuje mozliwosc wziecia rocznego urlopu
                      dla "podratowania zdrowia". Warto skorzystac, tym bardziej, ze za to placa...

• adas49 Re: okrutny zywiol trawiacy komorki Janusza65 24.01.05, 17:14
                  janusz65 napisał:
                  > Chyba nigdy nie czytałem tak kretyńskiego tekstu.

To jedno malutkie zdanko to perla mysli krytycznej.
                  Wiecej mi mowi o intelekcie osobnika, ktory je popelnil niz cyfra jego IQ.

• janusz65 Re: okrutny zywiol trawiacy komorki Adasia49 25.01.05, 07:09
                    Powtórzę za Ouimnetem. Żal mi Twojej rodziny Adas49.
                    • adas49 Re: okrutny zywiol trawiacy komorki Adasia49 25.01.05, 16:14
                      janusz65 napisał:
                      > Powtórzę za Ouimnetem.

Gratuluje autorytetu.

>Żal mi Twojej rodziny Adas49.

Mnie zas przykro na sama mysl, co musi przezywac rodzina Janusza65 ktory
                      wczesnym rankiem ,baldym switem, godzina siodma minut dziewic zaspany,
                      niedomyty, niedosikany, szurajacy bamboszami i wydzielajacy z ust resztki
                      zapachu wczerajszej kolacji czlapie jak malpa do komputera.
                      To musi byc powalajacy widok.
                      • janusz65 Re: okrutny zywiol trawiacy komorki Adasia49 12.02.05, 14:16
                        adas49 napisał:

> janusz65 napisał:
                        > > Powtórzę za Ouimnetem.
                        >
                        > Gratuluje autorytetu.
                        >
                        >
                        > >Żal mi Twojej rodziny Adas49.
                        >
                        > Mnie zas przykro na sama mysl, co musi przezywac rodzina Janusza65 ktory
                        > wczesnym rankiem ,baldym switem, godzina siodma minut dziewic zaspany,
                        > niedomyty, niedosikany, szurajacy bamboszami i wydzielajacy z ust resztki
                        > zapachu wczerajszej kolacji czlapie jak malpa do komputera.
                        > To musi byc powalajacy widok.
                        >

Odpowiadam z opóźnieniem bo dopiero dziś to przeczytałem.Janusz65 zaspany,
                        niedomyty i.t.d. jest o godz. piątej rano.O siódmej dziewięć jest już od
                        godziny i dziewięciu minut w pracy.Niektórzy ludzie pracują Adasiu49.
                        Ciebie to dziwi ?
            • adas49 Re: okrutny zywiol 24.01.05, 16:59
              ouimet napisał:
              > tak "miszczu"-wyje po scekaniu...

Matka Natura byla dla Ciebie kolego wyrodna.
              • ouimet Re: okrutny zywiol 25.01.05, 05:51
                adas49 napisał:
                > Matka Natura byla dla Ciebie kolego wyrodna.

a od kiedy to jestes moim "kolega" Adasiu?Nie przypominan sobie ...
                jezeli Natura byla /wg.Ciebie/wyrodna dla mnie,to na jakim etapie Darwina
                egzystujesz obecnie?
                dziekuje naturze,ze nie jestem taki jak Ty!
                • adas49 Re: okrutny zywiol trawiacy...Ouimeta 25.01.05, 16:18
                  ouimet napisał:
                  > a od kiedy to jestes moim "kolega" Adasiu?

Odkad zaczales samowolnie zwracac sie do mnie per "Adasku"

>Nie przypominan sobie ...

Zaburzenia pamieci to jeden z bardziej dramatycznych problemow nekajacych
                  ludzkosc.

> jezeli Natura byla /wg.Ciebie/wyrodna dla mnie,to na jakim etapie Darwina
                  > egzystujesz obecnie?

Egzystuje obecnie na najpierwotniejszym etapie Darwina.
                  Czy jest to odpowiedz na miare Twoich oczekiwan?

> dziekuje naturze,ze nie jestem taki jak Ty!

Nie wiesz, co tracisz...
                  • ouimet Re: okrutny zywiol trawiacy...Ouimeta 27.01.05, 06:22
                    adas49 napisał:

> ouimet napisał:
                    > > a od kiedy to jestes moim "kolega" Adasiu?
                    > Odkad zaczales samowolnie zwracac sie do mnie per "Adasku"

no,patrzcie!Tylko sie czlowiek spoufali ,a juz kolega sie znajduje...
                    > >Nie przypominan sobie ...

> Zaburzenia pamieci to jeden z bardziej dramatycznych problemow nekajacych
                    > ludzkosc.

to daje sie zauwazyc czytajac Twoje wybiorcze teksty...

> > jezeli Natura byla /wg.Ciebie/wyrodna dla mnie,to na jakim etapie Darwina
                    > > egzystujesz obecnie?
                    >
                    > Egzystuje obecnie na najpierwotniejszym etapie Darwina.
                    > Czy jest to odpowiedz na miare Twoich oczekiwan?
                    -tak.nic dadac,nic ujac.Samoocena na 100%.Rzadki przypadek.
                    > > dziekuje naturze,ze nie jestem taki jak Ty!
                    >
                    > Nie wiesz, co tracisz...
                    :))))wiem.Chodze do ZOO.Widze takich zawieszonych na ogonach Twoich
                    wg."darwinowej teorii" protoplastow...fajnie tak bujac sie i czekac na banana.
                    Preferuje jednak normy ogolnie przyjete...
    • adas49 Re: okrutny zywiol 20.01.05, 15:46
      0kowita napisała:
      > Ciekawam jednakowoż co by powiedział Adaś ...itd

To, coby powiedzial Adas nie mialoby niestety zadnego znaczenia. Slowo Adasia
      nie ma mocy odwracania tsunami, odbudowywania zniszczonych chalup, uzdrawiania
      i ozywiania.
      I nie sadze , zeby biadolenie na forum i podniecanie sie fotografiami z miejsca
      tragedi bylo w stanie tego dokonac.

To, co probuje nam zareklamowac Ouimet to zwykle, prymitywne podgladactwo.
      Kiedy na ulicy jest wypadek i umieraja ludzie, to zawsze zbiera sie
      tlum "lametujacych" i komentujacych sytuacje gapiow. Tylko naprawde pomoc nie
      ma kto.
      • janusz65 Re: okrutny zywiol 22.01.05, 10:05
        adas49 napisał:

> 0kowita napisała:
        > > Ciekawam jednakowoż co by powiedział Adaś ...itd
        >
        > To, coby powiedzial Adas nie mialoby niestety zadnego znaczenia. Slowo Adasia
        > nie ma mocy odwracania tsunami, odbudowywania zniszczonych chalup,
        uzdrawiania
        > i ozywiania.
        > I nie sadze , zeby biadolenie na forum i podniecanie sie fotografiami z
        miejsca
        >
        > tragedi bylo w stanie tego dokonac.
        >
        > To, co probuje nam zareklamowac Ouimet to zwykle, prymitywne podgladactwo.
        > Kiedy na ulicy jest wypadek i umieraja ludzie, to zawsze zbiera sie
        > tlum "lametujacych" i komentujacych sytuacje gapiow. Tylko naprawde pomoc nie
        > ma kto.

Ogladanie takich zdjęć to podglądactwo?Zwiedzenie na przykład obozu w
        Oświęcimiu to też według ciebie podglądactwo?Jasne. Najlepiej nic nie widzieć
        tylko własą gembę w lustrze.
        • jarmulka Re: okrutny zywiol janusza65 23.01.05, 02:21
          Domyslam sie ze jestes wysoko szklonym mlodym czlowiekiem o niepohamowanych
          ambicjach zwracania innym uwagi co do sposobu wyrazania mysli czy niuansow
          zwiazanych z gramatyka.Jesli tak a na to wskazuje Twoj napuszony styl
          bazgrolenia to powinienes wiedziec i to ,ze niezaleznie od atmosfery dyskusji
          zwracajac sie do swego adwersarza piszemy "Ciebie" a nie "ciebie".Potocznie
          nazywa sie to grzecznoscia.
        • adas49 Re: okrutny zywiol 24.01.05, 17:21
          janusz65 napisał:
          > Ogladanie takich zdjęć to podglądactwo?Zwiedzenie na przykład obozu w
          > Oświęcimiu to też według ciebie podglądactwo?

Dokladnie tak mysle.
          Oswiecim to miejsce mordu. To cmentarz
          Czy uwazasz, ze cmentarze sie "zwiedza"? Czy to aby na pewno odpowiednie slowo?
          Wedlug mnie Oswiecim powinno sie zamknac na cztery spusty i udostepniac co
          najwyzej rodzinom ofiar.
          Reszta to ciekawski motloch.

• monhen Re: okrutny zywiol 25.01.05, 08:17
            kochani, nie ma sie co spierac bo nie da sie ukryc ze natura ludzka jest
            specjalnie tak skonstruowana ze ciagnie ja do ogladania ludzkich tragedii bo:
            1. daje to poczucie zadowolenia w stylu "dobrze ze mnie to nie spotkalo"
            2. daje to poczucie kruchosci wlasnego zycia i zmiennosci losu - "ja moge byc
            nastepny"

obie powyzsze refleksje maja wartosc z punktu zachowania gatunku a wiec nie
            zostana przez naturalna selekcje wykorzenione z natury ludzkiej w najblizszym
            czasie. amen
            • adas49 Re: okrutny zywiol 25.01.05, 16:20
              monhen napisała:
              > obie powyzsze refleksje maja wartosc z punktu zachowania gatunku a wiec nie
              > zostana przez naturalna selekcje wykorzenione z natury ludzkiej w najblizszym
              > czasie. amen

Z punktu widzenia zachowania gatunku najwieksza wartosc ma plodnosc.
              A w tej materii prym wioda akurat Azjaci...
              • monhen Re: okrutny zywiol 25.01.05, 23:34
                z punktu widzenia zachowania gatunku wszystko jest wazne. plodnosc to
                produkcja - wyprodukowac akurat jest latwo, gorzej z utrzymaniem przy zyciu do
                osiagniecia dojrzalosci plciowej zeby wyprodukowac nastepne pokolenie. i tu sie
                przedaje j.w.
                • zuzanna6 Re: okrutny zywiol 27.01.05, 17:58
                  no tak dzięki Bogu ze jeszcze na tym poziomie rozwoju cywilizacji jako tako
                  mamy sie z tym rozmnażaniem, najprzyjemniejsza produkacja na świecie i tak w
                  krajach rozwinietych spada

no ale oprócz zagrożeń matki natury najgorsze jest ze człowek sam dla siebie
                  staje sie najwiekszym zagrożeniem

zatruwamyb środowisko bez kontroli, mozemy zacząć rodzic potworki o krótkim
                  zywocie i wtedy to i przyrost naturalny nas nie uratuje hi hi hi

nie nie patrzmy tak daleko, bo zwariujemy hi hi hi wiecej optymizmu, moze :)
                  • jarmulka Re: okrutny zywiol 13.02.05, 03:26
                    Szybko,szybciutko tragedia jaka wywolaly podwodne trzesienia ziemi przeszla do
                    historii,Wrazliwosc Janusza 65 przytlumily racjonalne wywody Adasia 49,Ouimet
                    wrocil do roztrzasania problemow tego forum a przeciez te biedne ofiary tam
                    daleko nadal sa glodne,bez dachu nad glowa bez pomocy i nadziei na
                    pomoc.Wypowiedzi na tym forum i w tym temacie raz jeszcze podkreslily to co
                    jest najbardziej charakterystyczne dla czlowieka myslacego choc nie jest takie
                    pewne czy ten co mysli jest czlowiekiem;czlowiek to wyjatkowo zaklamane i
                    egoistyczne zwierze i jesli pomaga ,wspolczuje albo gromi innych to robi to
                    wylacznie z mysla o sobie ,by pokazac jakim jest szlachetnym,delikatnej
                    struktury i wrazliwosci.I ataki na Adasia sluzyly dokladnie temu samemu.Adas
                    podszedl do zagadnienia racjonalnie a atak na niego mial wykazac na zasadzie
                    przeciwienstw szlachetnosc Ouimeta,Janusza i....
                    • 0kowita Re: okrutny zywiol 13.02.05, 06:46
                      Tak, zgadzam się z Jarmulką. Szybko zapominamy o cudzych tragediach. Niemal to
                      samo pisałam wtedy gdy rozmawialiśmy o tym co stało się w Osetii.
                      Pisałam wtedy :

..........Bo taka jest ludzka natura. My też za parę dni zapomnimy o Osetii i
                      będziemy
                      myśleć o swoich (dla nas najważniejszych na świecie) pierdołach. Też myślimy
                      głównie o naszej dupie, o naszej kasie.....tacy jesteśmy - my ludzie.

Jest 11.15..... o czym myślę ? Czy myślę o tragedii, która nadal trwa w Osetii ?
                      Nie. Myślę teraz o moich sąsiadach.

Myślę... dlaczego skurwysyny wszystkie, dziś akurat przy wolnej sobocie......
                      koszą trawę ????? Nie mogli to zrobić wczoraj, przedwczoraj ????
                      Taki pierdół tłucze mi się teraz po głowie.

To myślę ja....prosta kobieta. A cóż dopiero politycy..... oni zanim dopchali
                      się na stołki stracili sumienie, stracili wrażliwość.
                      Myślą o sobie ?
                      My, proste ludki też myślimy głównie o sobie....... i może tak ma
                      być.....................

Tak, zgadzam się z Jarmulką.... człowiek to wyjątkowo egoistyczne zwierze.
                      Zgadzam się, argumenty Adasia są racjonalne ale..........
                      ale.........
                      ale cyniczne dowcipkowanie w takim temacie po prostu nie uchodzi, jest
                      niesmaczne..........tak myślę.
                    • ouimet Re: okrutny zywiol dla: Jarmulka 13.02.05, 07:00
                      Wlasnie...po zaszeregowaniu wypowiadajacych sie i ocenie ich postaw moralnych,
                      Jarmulka zakonczyl tworczosc w temacie o smierci tysiecy osob.

ps.bez komentarza o osobnikach uwazajacych pomoc,badz wspolczucie za egoistyczny
                      odruch samodowartosciowania.
                      ps2.
                      a Adas chyba sie "troszke" pogubil,ale skoro ma rzecznika w jarmulka-to szybko
                      wroca/hi,hi/ do normalnych wzlotow....
                      • cortez Re: okrutny zywiol dla: Jarmulka 14.02.05, 01:01
                        Ouimet nie mecz glowy.Nie masz zadnych szans by rozwiklac personalne zaleznosci
                        na tym forum.
                        • ouimet Re: okrutny zywiol ,ale dzisiaj "serduszka" 14.02.05, 14:19
                          walentynkowe.
                          Cortez-wiem!Nie jest to mozliwe...i dzieki Bogu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka