Dodaj do ulubionych

co slychas w Jasielskiej gazowni

21.02.05, 01:52
to tak dla przeciwwagi - bylo o sluzbie zdrowia wiec teraz zajedzmy nieco
industrialnie
Obserwuj wątek
    • inny.obserwator Re: co slychas w Jasielskiej gazowni 21.02.05, 16:00
      Głupie te tematy zakładasz, ale o gazowni mógłby się wypowiedzieć jeden z
      forumowiczów, który tam pracuje ;)
      • 0kowita Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 16:49
        inny.obserwator napisał:

> Głupie te tematy zakładasz, ale o gazowni mógłby się wypowiedzieć jeden z
        > forumowiczów, który tam pracuje ;)

Może wątki założone przez Monhen/Monhena (bo nie wiem kto to jest) są parodią
        wątków założonych w wielkiej ilości przez Kapelusiaka i Harnasi a może to tylko
        kolejny bzdetny wątek. Głupie wątki zakładamy wszyscy.... na forum Jasło nie
        siedzą wybitni intelektualiści. Ja zakładam głupie wątki (umiem już tylko
        zakładać wątki "ku czci" lub okolicznościowe........ Ty (rzadko bo rzadko) ale
        też zakładasz głupie wątki....wątek "zimno" też chyba nie był czymś wysoce
        intelektualnie wysublimowanym. Forum jest od rozrywki i od zakładania głupich
        wątków.... oby ich tu było miliony.
        Nie to mnie martwi.........
        Martwi mnie co innego.
        • 0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 17:00
          Martwi mnie to, że piszesz iż któryś z forumowiczów pracuje w gazownictwie.
          Czytam tu wszystko, czytam przez mikrosop elektronowy (jak mi powiedział Adaś)
          i wiem na miliony procent, że nikt nigdy nie opowiadał na forum gdzie pracuje,
          kim jest, gdzie mieszka.
          To jest małe miasto Obserwatorku ...
          Jeżeli ktoś chce opowiedzieć o sobie niech opowie....jego wola.

JEGO WOLA I TYLKO JEGO WOLA ... net jest anonimowy i uszanuj to...
          a Ty jeśli wiesz coś więcej nie popisuj się.
          Opowiadaj o sobie a nie o innych........
          • 0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 17:25
            A co z tym głosowaniem ?
            podaj linki...będę głosować i namawiać innych...
            • inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 19:42
              Nom ale "Zimno" było wtedy gdy mieliśmy w nocy -25 stopni. I to było coś, czego
              dawno nie było i mimo wszystko wydaje mi się to bardziej senswone niż kilka
              wątków co słychać w szpitalu, w gazowni, w gamracie, rafinerii itd. :>

I tak przy okazji to nikt nie napisał czy i jeśli tak, to kto kupił rafinerię?
              Bo to akurat mogłoby być ciekawe...
              • inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 20:01
                A jeśli idzie o głosowanie to trwało miesiąc i zajęliśmy drugie miejsce - już
                się dawno skończyło. W tym roku znów mogę brać udział. Zastanawiam się czy mamy
                szansę na pierwsze...
                • 0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 20:07

inny.obserwator napisał:

> A jeśli idzie o głosowanie to trwało miesiąc i zajęliśmy drugie miejsce - już
                  > się dawno skończyło. W tym roku znów mogę brać udział. Zastanawiam się czy
                  mamy
                  >
                  > szansę na pierwsze...

Bierz udział.... będziemy głosować !!!
                  nie zawsze to pierwsze jest najlepsze !!!

• 0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 20:03
                Rafinerię kupił Lotos. Co będzie z nią dalej nie wiem.
                To jest kapitalizm... kupuja firmy a potem sprzedają....
                ... czasem po to aby rozkwitły a czasem po to by przestały być konkurencją i my
                na to nic nie poradzimy.
                • inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:05
                  Hmm... Lotos... to chyba nie tak źle? Czyli będziemy połączeni z rafinerią
                  Gdańską? Chyba to nie jest taki rynek jak np. kable i zamykanie naszej
                  rafinerii byłoby bez sensu dla Lotosu, bo przecież jest gigantyczny Orlen, więc
                  RJ to żadna konkurencja. A kupili też bankrutujuący Glimari i Jedlicze, czy
                  tylko Jasło?
                  • 0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:49
                    Z tego co wiem to kupili też upadły Glimar a Jedlicze już dawno jest w
                    Orlenie.Tyle wiem.... nic nie potrafię przewidzieć bo zamiarow nie znam. Ponoć
                    Lotos ma wejść na giełdę ale czy to dobrze dla Jasła... nie wiem.
                    • inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:58
                      Jedlicze są dawno w Orlenie? Przecież nie tak dawno często w dziennikach
                      telewizyjnych czy radiu mówili, że rząd zastanawia się co zrobić z trzema
                      południowymi rafineriami i że najbardziej prawdopodobne jest ich włączenie do
                      grupy Lotos... Więc chyba nie ma innej trzeciej rafinerii poza Jedliczami...
                      • inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:59
                        Masz rację. Rzeczywiście jest napisane że Orlen:
                        www.rnjsa.com.pl/
                        • 0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 23:05
                          inny.obserwator napisał:

> Masz rację. Rzeczywiście jest napisane że Orlen:
                          > www.rnjsa.com.pl/

no własnie

pozdr.
                          • inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 23:13
                            ale ja też miałem trochę racji :) ta trzecia to Czechowice:
                            www.fitchpolska.com.pl/komunikat.htm?id=113
                            w tym m.in. takie zdanie: "Obecny plan rządu zakłada połączenie GL z
                            rafineriami Czechowice, Glimar i Jasło, trzema niszowymi rafineriami
                            południowymi posiadającymi łączne zdolności przerobu 1 mln ton ropy rocznie. Do
                            tej grupy może dołączyć również Petrobaltic, niewielka firma zajmująca się
                            wydobyciem ropy."
    • adas49 Re: co slychas w Jasielskiej gazowni 21.02.05, 17:28
      Plokarze...
    • adas49 Re: co slychas w Jasielskiej gazowni 21.02.05, 17:28
      ..znaczy sie "plotkarze"...
      • harnasi adas pies ci morde lizał hehehehe 21.02.05, 23:45
        ty taki kapłan jak z koziej dupy pała
        • adas49 Re: adas pies ci morde lizał hehehehe 22.02.05, 17:17
          harnasi napisał:
          > ty taki kapłan jak z koziej dupy pała

Twoja matka z pewnoscia jest niezwykle dumna z elokwencji i zdolnosci do
          budowania wyszukanych stylistycznie fraz swojego dziecka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka