monhen 21.02.05, 01:52 to tak dla przeciwwagi - bylo o sluzbie zdrowia wiec teraz zajedzmy nieco industrialnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inny.obserwator Re: co slychas w Jasielskiej gazowni 21.02.05, 16:00 Głupie te tematy zakładasz, ale o gazowni mógłby się wypowiedzieć jeden z forumowiczów, który tam pracuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 16:49 inny.obserwator napisał: > Głupie te tematy zakładasz, ale o gazowni mógłby się wypowiedzieć jeden z > forumowiczów, który tam pracuje ;) Może wątki założone przez Monhen/Monhena (bo nie wiem kto to jest) są parodią wątków założonych w wielkiej ilości przez Kapelusiaka i Harnasi a może to tylko kolejny bzdetny wątek. Głupie wątki zakładamy wszyscy.... na forum Jasło nie siedzą wybitni intelektualiści. Ja zakładam głupie wątki (umiem już tylko zakładać wątki "ku czci" lub okolicznościowe........ Ty (rzadko bo rzadko) ale też zakładasz głupie wątki....wątek "zimno" też chyba nie był czymś wysoce intelektualnie wysublimowanym. Forum jest od rozrywki i od zakładania głupich wątków.... oby ich tu było miliony. Nie to mnie martwi......... Martwi mnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 17:00 Martwi mnie to, że piszesz iż któryś z forumowiczów pracuje w gazownictwie. Czytam tu wszystko, czytam przez mikrosop elektronowy (jak mi powiedział Adaś) i wiem na miliony procent, że nikt nigdy nie opowiadał na forum gdzie pracuje, kim jest, gdzie mieszka. To jest małe miasto Obserwatorku ... Jeżeli ktoś chce opowiedzieć o sobie niech opowie....jego wola. JEGO WOLA I TYLKO JEGO WOLA ... net jest anonimowy i uszanuj to... a Ty jeśli wiesz coś więcej nie popisuj się. Opowiadaj o sobie a nie o innych........ Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 17:25 A co z tym głosowaniem ? podaj linki...będę głosować i namawiać innych... Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 19:42 Nom ale "Zimno" było wtedy gdy mieliśmy w nocy -25 stopni. I to było coś, czego dawno nie było i mimo wszystko wydaje mi się to bardziej senswone niż kilka wątków co słychać w szpitalu, w gazowni, w gamracie, rafinerii itd. :> I tak przy okazji to nikt nie napisał czy i jeśli tak, to kto kupił rafinerię? Bo to akurat mogłoby być ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 20:01 A jeśli idzie o głosowanie to trwało miesiąc i zajęliśmy drugie miejsce - już się dawno skończyło. W tym roku znów mogę brać udział. Zastanawiam się czy mamy szansę na pierwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 20:07 inny.obserwator napisał: > A jeśli idzie o głosowanie to trwało miesiąc i zajęliśmy drugie miejsce - już > się dawno skończyło. W tym roku znów mogę brać udział. Zastanawiam się czy mamy > > szansę na pierwsze... Bierz udział.... będziemy głosować !!! nie zawsze to pierwsze jest najlepsze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 20:03 Rafinerię kupił Lotos. Co będzie z nią dalej nie wiem. To jest kapitalizm... kupuja firmy a potem sprzedają.... ... czasem po to aby rozkwitły a czasem po to by przestały być konkurencją i my na to nic nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:05 Hmm... Lotos... to chyba nie tak źle? Czyli będziemy połączeni z rafinerią Gdańską? Chyba to nie jest taki rynek jak np. kable i zamykanie naszej rafinerii byłoby bez sensu dla Lotosu, bo przecież jest gigantyczny Orlen, więc RJ to żadna konkurencja. A kupili też bankrutujuący Glimari i Jedlicze, czy tylko Jasło? Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:49 Z tego co wiem to kupili też upadły Glimar a Jedlicze już dawno jest w Orlenie.Tyle wiem.... nic nie potrafię przewidzieć bo zamiarow nie znam. Ponoć Lotos ma wejść na giełdę ale czy to dobrze dla Jasła... nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:58 Jedlicze są dawno w Orlenie? Przecież nie tak dawno często w dziennikach telewizyjnych czy radiu mówili, że rząd zastanawia się co zrobić z trzema południowymi rafineriami i że najbardziej prawdopodobne jest ich włączenie do grupy Lotos... Więc chyba nie ma innej trzeciej rafinerii poza Jedliczami... Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 22:59 Masz rację. Rzeczywiście jest napisane że Orlen: www.rnjsa.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 23:05 inny.obserwator napisał: > Masz rację. Rzeczywiście jest napisane że Orlen: > www.rnjsa.com.pl/ no własnie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Do Innego Obserwatora......... 21.02.05, 23:13 ale ja też miałem trochę racji :) ta trzecia to Czechowice: www.fitchpolska.com.pl/komunikat.htm?id=113 w tym m.in. takie zdanie: "Obecny plan rządu zakłada połączenie GL z rafineriami Czechowice, Glimar i Jasło, trzema niszowymi rafineriami południowymi posiadającymi łączne zdolności przerobu 1 mln ton ropy rocznie. Do tej grupy może dołączyć również Petrobaltic, niewielka firma zajmująca się wydobyciem ropy." Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: co slychas w Jasielskiej gazowni 21.02.05, 17:28 ..znaczy sie "plotkarze"... Odpowiedz Link Zgłoś
harnasi adas pies ci morde lizał hehehehe 21.02.05, 23:45 ty taki kapłan jak z koziej dupy pała Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: adas pies ci morde lizał hehehehe 22.02.05, 17:17 harnasi napisał: > ty taki kapłan jak z koziej dupy pała Twoja matka z pewnoscia jest niezwykle dumna z elokwencji i zdolnosci do budowania wyszukanych stylistycznie fraz swojego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś