23.03.05, 14:40
BĘDĄ ŚCIEŻKI ROWEROWE
Jasło: Jako inwestycję, która realizowana ma być w ramach programu
rewitalizacji Jasła, zaplanowano budowę ścieżek rowerowych, których wykonanie
planowane jest w dwóch etapach w latach 2005-2013. Koszt inwestycji określony
jest na 600 tys. zł, z czego Gmina Miejska Jasło musiałaby ponieść zaledwie
15 procent.
cos pieknego - bedzie mozna sobie pohulac na dwoch kolkach!
Obserwuj wątek
    • inny.obserwator Re: rekreacja 23.03.05, 14:47
      Ciekawe gdzie... Tylko nie nad rzeką... niech zrobią gdzieś w centrum, tylko
      nie ma za bardzo jak :>
      • monhen Re: rekreacja 23.03.05, 14:56
        czemu nie nad rzeka?
        niech zrobia sciezki rowerowe do wszystkich okolicznych atrakcji historycznych
        Jasla - bedzie co robic w weekendy
    • 0kowita Re: rekreacja 23.03.05, 17:05
      To jest bardzo dobra wiadomość ale .........2013 rok ????
      • apolityczny Re: rekreacja 23.03.05, 18:13
        Ponoć w planach jest uczynienie Rynku zamkniętym dla ruchu zmotoryzowanego... z
        tym, że dopiero po oddaniu jeszcze jednej obwodnicy... więc może nasze wnuki
        będą spacerować po jasielskim deptaku ;-)

pozdrawiam
        apolityczny z nadziejami
        • inny.obserwator Re: rekreacja 23.03.05, 18:20
          No i ciekawe co wtedy z autobusami miejskimi, tamtejszymi przystankami,
          dojazdem na Jana Pawła itd. Głupi pomysł. Swego czasu chcieli zamykać plac
          Żwirki, potem wymyślili, że Czackiego, a wszędzie duży ruch jest przecież.

Jak już tak chcą zamykać to niech zamkną Rafinerię, bo wczoraj bardzo
          śmierdziało. Ciekawe co ten Lotos zrobi...
          • 0kowita Re: rekreacja 23.03.05, 19:05
            Przystanki MKS (tak słyszałam) mają być na tym placyku za Urzędem Miasta
            i jakoś to ma tak hulać.... no nie wiem.
    • adas49 Re: rekreacja 23.03.05, 19:08
      Osobiscie smieszy mnie haslo "sciezka rowerowa".
      Wszak najwieksza zaleta roweru jest fakt, ze mozna zapedalowac nim wszedzie
      tam, gdzie sciezka nie siega...
      • 0kowita Re: rekreacja 23.03.05, 19:10
        Eeee ...jak byś to to nazwał droga rowerowa, rowerostrada ?
        • adas49 Re: rekreacja 23.03.05, 19:12
          0kowita napisała:
          > Eeee ...jak byś to to nazwał droga rowerowa, rowerostrada ?

Nijak bym nie nazwal.
          Chyba nie zrozumialas co chcialem pzrekazac panno Okowito.
          • 0kowita Re: rekreacja 23.03.05, 19:16
            Chciałes przekazać kawalerze, że rowerem w świat po bezdrożach jechać chcesz.
            Chciałeś też przekazać, że nazewnictwo miejsc przeznaczonych do ruchu
            rowerowego w mieście nie podoba Ci się ..........hę ?
            • adas49 Re: rekreacja 23.03.05, 19:16
              Chcialem przekazac, ze nie mam roweru...
              • 0kowita Re: rekreacja 23.03.05, 19:20
                Rowery tanie....... trza tylko chcieć i ach........ ten wiatr rozwiewajacy
                włosy i te muchy na zębach.
                • monhen Re: rekreacja 24.03.05, 03:38
                  dobry rower nie jest zly.
                  wiatr we wlosach i muchy na zebach a wazki w nosie - poezja.
                  sciezki sa potrzebne bo nie wszyscy sa fanami mountain biking.
                  tez co prawda uderzyl mnie ten 2013 rok - plany widac sa dalekosiezne ale czemu
                  az tak.
                  sciezki moga byc sklasyfikowane wg stopnia trudnosci np:
                  O (od Okowity) - sciezki familijne - na ktorych uzytkownicy spiewaja "ach jak
                  przyjemnie cyklowac sobie w dal.."
                  A (od Adasia49)- sciezki z "wyzwaniem" dla tych szukajacych mocniejszych (ale
                  nie ekstremalnych) wrazen - lekko pod gorke i co jakis czas zakamuflowana
                  dziura
                  H- (od Harnasi) - sciezki strome a'la Rambo, blotniste, pelne kamieni, kolein i
                  pulapek, pozwalajace uzytkownikowi na pozbycie sie nadmiernej energii i
                  zapewniajace mu taki doplyw endorfin ze po powrocie zmienia sie on w lagodnego
                  baranka
              • sweetnick rower to jest świat ! 24.03.05, 09:41
                adas49 napisał:

> Chcialem przekazac, ze nie mam roweru...

Ta tęsknota za rowerem jest obecna już od dawna w polskich piosenkach.
                1985 r. Klaus Mitffoch głosem Janerki śpiewał:
                "Chciałabym mieć rower i nowe majciochy, chciałabym mieć rower i będe go mieć"

w roku 1991 ten sam człowiek tylko sam już kontestował:

"Zuzanna na rowerze
                Wypina to co chce
                Bo nowe ma majciochy
                A w nich radosną wieść"

A dziś ...:

Jadę na rowerze słuchaj do byle gdzie | Rower mam posłuchaj w taki różowy jazz
                Może byś tak Damian wpadł popedałować | Ubierz się w obcisłe bo to warto mieć styl
                I depniemy sobie ode wsi dode wsi | Może byś tak Damian wpadł popedałować |
                Flaga na maszt | Irak jest nasz | A rower jest wielce OK | Rower to jest świat |
                Dziki pies patoldy słuchaj nie gadaj że | Też tam jest a potrafi się wściec |
                Otóż rower nas ocala jak grom petroladę | Zup terroru Damian chyba mamy już dość
                | Deser się należy bo od wojny masz szok | Może byś tak Damian wpadł popedałować
                Ja jestem spoko kolarz | I mam na imie Trish | A oto ludu wola | Cool na maxa
                full i ekstra | Z powodu karambola | Obsunął mi się strój | I nie wiem czemu
                wołam | Cool na maxa full i ekstra | Wołam !

• sweetnick rower to jest świat ! 24.03.05, 09:41
                adas49 napisał:

> Chcialem przekazac, ze nie mam roweru...

Ta tęsknota za rowerem jest obecna już od dawna w polskich piosenkach.
                1985 r. Klaus Mitffoch głosem Janerki śpiewał:
                "Chciałabym mieć rower i nowe majciochy, chciałabym mieć rower i będe go mieć"

w roku 1991 ten sam człowiek tylko sam już kontestował:
                "Zuzanna na rowerze
                Wypina to co chce
                Bo nowe ma majciochy
                A w nich radosną wieść"

A dziś ...:
                Jadę na rowerze słuchaj do byle gdzie | Rower mam posłuchaj w taki różowy jazz
                Może byś tak Damian wpadł popedałować | Ubierz się w obcisłe bo to warto mieć styl
                I depniemy sobie ode wsi dode wsi | Może byś tak Damian wpadł popedałować |
                Flaga na maszt | Irak jest nasz | A rower jest wielce OK | Rower to jest świat |
                Dziki pies patoldy słuchaj nie gadaj że | Też tam jest a potrafi się wściec |
                Otóż rower nas ocala jak grom petroladę | Zup terroru Damian chyba mamy już dość
                | Deser się należy bo od wojny masz szok | Może byś tak Damian wpadł popedałować
                | Flaga na maszt | Irak jest nasz | A rower jest wielce OK | Rower to jest świat
                Ja jestem spoko kolarz | I mam na imie Trish | A oto ludu wola | Cool na maxa
                full i ekstra | Z powodu karambola | Obsunął mi się strój | I nie wiem czemu
                wołam | Cool na maxa full i ekstra | Wołam

• georghe Re: ...rowerowe... 25.03.05, 09:50
      Uważam, że ścieżki rowerowe w mieścinie typu Jasło to gruba przesada. Tym
      bardziej za taka kasę.
      Jeżeli ktoś ma ochotę, bez problemu znajdzie sobie spokojną trasę na rowerową
      wycieczkę. Co to za przyjemność pedałować w miejskim smrodzie w betonowej
      panoramie ?
      No chyba, że w 2013 roku będzie nas JAŚLAN ze 150 tys. to przepraszam....
    • cuski Re: Lepiej niech ... 01.04.05, 17:38
      Przy obecnych CENACH paliwa, lepiej niech zamienia ulice na sciezki rowerowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka