Dodaj do ulubionych

Auto i Pieniadze

23.07.05, 09:15
Moje dzeci mowia, ze Auto i Pieniadze sa bardzo wazne w Zyciu, ja im chcialem
wytlumaczyc, ze nie Auto i Pieniadze sa najwazniejsze w Zyciu, tylko Milosc i
my sie wszyscy poklucili, mowia do mnie wstaw tata nasza Stronke, na ta
Stronke, wiec nie chce, a musze www.grybow.abc.pl
Obserwuj wątek
    • lemek1 Re: Auto i Pieniadze 23.07.05, 12:02
      grodek1 napisał:

> Moje dzeci mowia, ze Auto i Pieniadze sa bardzo wazne w Zyciu, ja im chcialem
      > wytlumaczyc, ze nie Auto i Pieniadze sa najwazniejsze w Zyciu, tylko Milosc i
      > my sie wszyscy poklucili,

Milujcie sie jak bracia
      Ra ch ujcie sie jak zydzi
      zapomnieliscie o zdrowiu
      • 0kowita Re: Auto i Pieniadze 23.07.05, 17:02
        lemek1 napisał:

>
        >
        > Milujcie sie jak bracia
        > Ra ch ujcie sie jak zydzi
        > zapomnieliscie o zdrowiu

To nie wszystko.
        Aby byc szczęśliwym trzeba byc młodym, zdrowym, pięknym i bogatym.
        To też nie wszystko.... bo trzeba do tego byc jeszcze bezmyślnym.
        Człowiek któren myśli nigdy tak na serio szczęsliwym nie jest.
        • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 23.07.05, 21:17
          hmmmm czytam i czytam Okowitko co napisałaś i nie wiem jak sie do tego odnieść

niby masz racje, ale....

tak pieniądze szczęscia nie dają, ale w szczęściu mogą pomóc...i tak jest z
          mądrością

to wiem ze nic nie wiem, ale im więcej wiem, tym bardziej rozumiem moj smutek,
          tym bardziej doceniam to z czego moge się cieszyć

a moze bezmyslni nie smucą sie głeboko i nie cieszą głeboko, kij ma dwa końce

ale masz eacje im wiecej sie wie, tym czasem mniej powdu do radości,
          szczególnie ostatnio...
          • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 23.07.05, 22:50
            Odpowiedz znajdziesz, Zuzanna 6, w temacie Wiedza i Wiara.
    • lemek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 04:25

policzymy
      2-2005
      1-2004
      1-2001
      2-1998
      1-1997
      1-1996
      1-1994
      1-1991
      razem 10 samochodow ktore zarejestrowane sa w moim imieniu
      jezdza nimi moje dzieci i pracownicy
      i wiecie co? wcale mi to szczescia nie daje tylko mase klopotow
      ubezpieczenie ,naprawy,benzyna itd
      Co do pieniedzy to 1000 USA $ za sobote i niedziele (jutro)
      i zyc mi sie nie chce ,jestem fustratem prawie jak Adas i jarmulka
      prozak sobie musze kupic...............
      Ameryka to dla byka.............
      Bylbym dobrym ojcem dla tych dzieci........
      najgorsze dla jarmulko-adasia ze ja nie klamie
      a ze emigracja oglupia to dobrze wiem i pajac ktory chodzi za stodole nie musi
      mi tego przypominac
      • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 11:12
        pajac, ktory chodzi za stodołę? - czemu tak poniżasz ludzi ? nawet nie wiesz
        ile piekna jest w tych prostych pajacach...

wybrałeś emigrację, cięzką pracę, pogoń, to twój wybór, nikt nie potepia cię za
        to, ze chciałeś dac więcej swoim dzieciom, a taki wyjazd wymaga tez odwagi i
        doceniam to, nie odwazyłabym sie wysmiewac pracowitych ludzi na emigracji

tak jak nie osmieliłabym sie krytykowac prostych ludzi za ich biedę, za ich
        bezradność

chyba trzeba miec więcej pokory do innych

• lemek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 15:31
          zuzanna6 napisała:

> pajac, ktory chodzi za stodołę? - czemu tak poniżasz ludzi ? nawet nie wiesz
          > ile piekna jest w tych prostych pajacach...

nikogo nie ponizam ,kazdy chodzi gdzie mu blizej

zuzanna6 napisała: a taki wyjazd wymaga tez odwagi

a tutaj masz racje -wyjechalismy z kilku letnim dzieckiem i zona w 8 miesiacu
          ciazy,zostawilismy wszystko czego wielu do dzisiaj nie osiagnelo-mieszkanie
          umeblowane,malego fiata nowego,duze zapasy alkoholu ktory w tamtych czasach
          byl lepszy niz waluta,wzielismy 4 walizki ubran zimowych -futra,kozuchy itp
          bardzo te ubrania przydaly sie tutaj gdzie 40 stopniowe upaly sa na porzadku
          dziennym.15 lat zajelo nam aby wrocic do zycia na polskim poziomie.
          Teraz po wizytach w kraju dowiaduje sie ze szczury uciekly a oni tam wolnosc
          ojczyznie wywalczyli.
          Szczury nie byly glupie i mialy na to pieniadze aby wyjechac,a co do
          wywalczenia tej wolnosci to komunizm bylby do dzisiaj gdyby nie chcial sie
          skapitalizowac.Bylem bardzo blisko wydarzen sierpnia 25 lat temu,blizej niz
          wielu ktorzy uwazaja sie za czlonkow zalozycieli.Zrozumialem szybko czym to
          musi sie skonczyc i dlatego podjalem decyzje ze dzieci wychowam w miare
          normalnym kraju a nie wsrod zlodzieji .jAK JUZ ADAS Z JALMULKIEM PISALI NA TYM
          FORUM ZE JESTEM PROSTAKIEM I CHAMEM o czym wtedy tez wiedzialem to zrozumialem
          ze w toczacej sie tam grze nie mam szans i opuscilem kraj.Na pocieszenie musze
          wam napisac ze moge teraz wrocic bo mam w Polsce mieszkanie w najpiekniejszym
          miescie ktore wygrywa wszystkie rankingi wszystkich gazet....a jest nim...????

• 0kowita Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 15:44
            lemek1 napisał:

......................

tylko tyle powiem...(w moim odczuciu) nie jesteś prostakiem i chamem.
            A wybór drogi zycioej... miejsca pobytu to sprawa bardzo indywidualna.
            Aby kogoś w tym temacie krytykowac należałoby choc chwilę byc w jego skórze.
            • lemek1 Re: Auto i Pieniadze 25.07.05, 04:17
              0kowita napisała: wybór drogi zycioej... miejsca pobytu to sprawa bardzo
              indywidualna.

Okowito po tylu latach dochodze downiosku ze to nie mysmy wybierali
              to za nas wybrano.
              Najsmutniejsze jest to ze w dalszym ciagu sytuacja w kraju sie nie zmienila
              i tysiace ludzi "wybiera" ta droge z tych czy innych powodow.
              Ja im nie zazdroszcze bo wiem co ich czeka....
              Emigracja nie tylko oglupia,emigracja to wychowanie dzieci bez pomocy rodziny-
              dziadkow,kuzynow,cioci itd.Emigracja byla dla nas wieloletnia obawa przed
              utrata pracy,dachu nad glowa itd.
              Okowito mysmy wybrali w pewna wiosena noc gdy zona swiadomie zaszla w ciaze bo
              do obrazka naszej szczesliwej rodzinki brakowalo jeszcze drugiego dziecka...
              Niestety pan w ciemnych okularach zadecydowal innaczej ...
      • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 11:24
        Lemek 1 , napisal, pajac, ktory chodzi za Stodole, a o Jakim Pajacyku ? jest tu
        mowa, ja kolkcjonuje Pajacyki z Drewna, czy masz Lemek 1 , cos w kolekcji ?
        • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 11:30
          kolekcjonujesz pajacyki? to fajne hobby, a masz Pinokia? nie mam pojęcia czy sa
          takie, ktore same za stodołe chodzą :)
          • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 11:40
            Witaj Zuzanna 6, no w mojej kolekcji mam rozne Pajacyki z drewna, Pinokia tez,
            przerobilem go sobie troche, bo lubie Majsterkowac, no jestem Majster od
            majsterkowania, moj drewniany Pinokio nakrecam go z tylu, no wiesz Sprezyne tak
            jak byly kiedys, moze jeszcze gdzies tam sa w Polsce Zegarek - Budzik i moj
            drewniany Pinokio idzie na nogach w tym kierunku w ktorym go ukieruje, moze tez
            isc za Stodole, dla niego to zaden Problem.
            • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:01
              lubisz majsterkowac? i potrafisz przerabiac stare zabawki ? jestes niezwykły,
              naprawdę, uwielbiam facetów z takim hobby, zaimponowałeś mi, szczerze

a wiesz kiedy Pinokio dowiedział się, ze jest drewnianym chłopczykiem?
              • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:06
                Zuzanna 6, tak wiem.
                • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:09
                  he he he to świetny kawał, nie? hi hi hi, ale bardzo brzydki

• zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:11
                  wiesz, co mam do ciebie prośbe, czy mógłbyś zwracać sie do mnie mniej
                  oficjalnie, oczywiście jesli tego sobie zyczysz - pisz po prostu - Zuziu albo
                  Zuzanno, ta szostka jest niepotrzeba, bede wiedziała ze to do mnie
                  • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:32
                    no dobra Zuzanna 6, moze nie zapomne.
                    • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:34
                      hi hi hi i juz zapomnaiłeś :)
                      • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:38
                        Zuzanna 6 , jak Ci sie szostka nie podoba, to zmien sobie liczbe.
                        • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 12:57
                          ee nie zrozumiałeś mnie :)

wszystko mi sie podoba, ale myslałam, ze bedzie tak bardziej po przyjacielsku,
                          tak jak tu wszyscy sie do siebie zwracamy, ale pisz jak wolisz, nic ci nie
                          narzucam
                          • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 17:00
                            Hallo , Zuzanna 6, no ja tam wole z kobietami dystans trzymac, no bo wiesz jak
                            to jest w zyciu milutka / milutki. Kochana / Kochaniutki, a pozniej Rozwod !!!!
                            • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 22:25
                              eee u mnie tak szybko nie jest i na pewno forma grzecznoścoiwa imienia o niczym
                              nie świadczy
                              • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 24.07.05, 22:28
                                hej, a czemu nie odpowiadasz mi na atku wiedza i wiara, odpisałam ci szczerze,
                                a ty nic
                                • grodek1 Re: Auto i Pieniadze 25.07.05, 16:34
                                  Hallo Zuzanna 6, odpisalem Ci, a teraz mysle o Autach, Samochodach, moze byc
                                  tak cos zahandlowal.
                                  • zuzanna6 Re: Auto i Pieniadze 25.07.05, 21:38
                                    handluj chłopie i powodzenia ci zyczę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka