apolityczny 26.09.05, 16:12 No to mamy dwóch posłów. Ciekawe jak będą się dogadywać w sprawach naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pio300 Re: Mamy posłów 26.09.05, 19:50 A konkretnie który pierwszy?skoro p.Zając drugi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
apolityczny Re: Mamy posłów 26.09.05, 20:01 Janusz Kołodziej, może trochę przewrotnie napisałem, ale sądzę, że Zając tym wynikiem pokazał, że przy kolejnych wyborach może już mieć kłopoty z dostaniem się Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Mamy posłów 26.09.05, 20:02 Dlaczego? A jakie Ty masz dane? Ile wg Ciebie dostał Zając, a ile Kołodziej w całym okręgu wyborczym? Odpowiedz Link Zgłoś
apolityczny Re: Mamy posłów 26.09.05, 20:05 NIe chodzi mi ile dostał Kołodziej tylko Zając dostał duuuużo mniej głosów jak ostatnio... i twierdzę że PiS go uratował PS. a skąd On się wziął w PiSie przecież z Ligi startował ostatnio do sejmiku Jak napisali o nim w Newsweeku "turysta" bo zmienia partie żeby tylko jemu było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Mamy posłów 26.09.05, 20:12 Nie wiem ile dostał ostatnio, ale obecnie była niższa frekwencja niż ostatnio. Dostał najwięcej głosów w okręgu wyborczym, w którym jest Krosno i Przemyśl. A to większe miasta i teoretycznie ktoś z nich powinien być pierwszy. Nie można mówić o kiepskim wyniku, jak miał 25 tys. głosów. Drugi z kolei miał 16 tys. i chyba startował z pierwszego miejsca na liście. Pozostali kandydaci w okolicach 6 tys., więc chyba wszystko z nim i jego wyborcami w porządku :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Mamy posłów 27.09.05, 07:16 O ile mnie pamięć nie myli, w poprzednich wyborach S. Zając otrzymał 27000 głosów z ogonkiem, w tym ponad 25000 tys. Biorąc pod uwage mniejszą frekwencję wyborczą obawiam się, że Apolityczny jest w błędzie. SEJM PiS - 4 mandaty 1. Stanisław Zając - 25 225 głosów 2. Marek Kuchciński - 16 061 3. Andrzej Ćwierz - 6 161 4. Mieczysław Golba - 5 551 PO - 2 mandaty 1. Elżbieta Łukacijewska - 14 166 2. Tomasz Kulesza - 5 621 Samoobrona - 1 mandat 1. Janusz Maksymiuk - 7 384 LPR - 2 mandaty 1. Marian Daszyk - 8 276 2. Janusz Kołodziej - 3 786 SLD - 1 mandat 1. Pomajda Wojciech - 6 622 PSL 1. Mieczysław Kasprzak - 7 795 SENAT Andrzej T. Mazurkiewicz (PiS) - 78 166 Stanisław Piotrowicz (PiS)- 67 801 Wyniki pobrane ze strony: Odpowiedz Link Zgłoś
apolityczny Re: Mamy posłów 27.09.05, 09:49 Zwracam honor, przyznaję się do pomyłki, dziś rano właśnie te dane zweryfikowałem ale mnie ubiegłeś, dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pio300 Re: Mamy posłów 27.09.05, 11:41 Szkoda ze wszyszcy Jaślanie nie zagłosowali na Lechowskiego,mielibyśmy 2 posłów z PISu. No ale kto mógł wiedzieć... A swoją drogą trochę mnie dziwi ze nie wszedł p.Pęzioł ,tak sie ładnie reklamował w naszej telewizji.Nie znam go ale podobało mi się jak mówił. Może byłby lepszy niż p .Łukaciejewska. Tej pani też nie znam ale nie przypominam sobie żeby się czymś zasłużyła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pio300 Re: Mamy posłów 27.09.05, 11:42 Oczywiście myślałem o jaślanach tych, którzy zagłosowali na p.Zająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Apolityczny... 27.09.05, 20:11 Apolityczny, a co Twoim zdaniem kombinuje PiS, który 5 minut temu poinformował, że ich kandydatem na premiera będzie Marcinkiewicz? Myślisz, że po wyborach prezydenckich PiS zmieni zdanie i jednak Kaczyński będzie premierem, a to wszystko tylko po to, żeby zmylić Polaków bojących się dwóch braci? I w końcu czy nadzieje Rokity na to, że jeszcze może będzie premierem (bo PiS nie chce brać tak dużej odpowiedzialności za państwo) są realne? =] Ciekawie się robi. Lubię tak ;> Odpowiedz Link Zgłoś
apolityczny Re: Apolityczny... 27.09.05, 23:25 Myślę że Rokita będzie premierem, dokładniej wicepremierem, no chyba że nie będzie chciał. A co do tej całej gry PO to według mnie jest odpowiedź na zagrywki PiSu z kampanii. Przed wyborami atakował PiS a teraz PO. A wszystko dzięki lewicy bo się nie chciała rozwiązać wcześniej i mamy wybory jedne i drugie na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Apolityczny... 27.09.05, 23:42 Ale można odnieść wrażenie, że PO nie może się odnaleźć w tej sytuacji...i ciężko będzie im się dogadać - szczególnie w sprawach gospodarczych. TVN24 informowała późnym wieczorem, że w PO już pojawiły się głosy, aby teraz zyskiwać procenty kosztem PiS i za rok rozwiązać sejm =] Odpowiedz Link Zgłoś