Dodaj do ulubionych

Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie?

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 20:17
Witam wszystkich!
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem komputera. Przez przypadek tu trafiłem i
pomyślałem sobie, że może by tak rozruszać trochę to forum. Na początek mam
małą propozycję na rozmowę. Co sądzicie o naszym województwie. Mnie trafia
szlag, gdy pomyślę że do Małopolski brakuje nam tak niewiele. Podkarpacie to
województwo bez pezyszłości. We wszystkich rankingach same doły. A popatrzcie
jak na województwie małopolskim skorzystały Gorlice, czy Biecz. Gdy jadę przez
te miejscowości od razu czuję się lepiej. CZekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Marysia Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 18:48
      Witam nowego posiadacza komputera.Mam nadzieję ,że ktoś wreszcie rozrusza to
      forum bo ludzie tu byli i znikli tylko ja wciąż tu czekam.O województwie puki
      co się nie wypowiem.Zbiorę myśli.
      • Gość: Xurus Witaj Marysiu! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 20:46
        Witaj Marysiu!
        Fajnie, że odpowiedziałaś na posta. Z tego co widzę jest nas już trójka
        chętnych do tworzenia forum. Może się nam uda. Postaram się zwerbować jeszcze
        kogoś. A jeśli chodzi o województwo, to tak tylko pytałem. Może masz inny temat?
        Pozdrawiam
    • Gość: ann Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: 10.40.41.* 10.10.01, 14:56
      No to jest Was więcej! W zasadzie nas! Już od wakacji codziennie wchodzę na
      forum JASŁO i aż żal, że ciągle pusto... ąle może rzeczywi/scie coś się teraz
      ruszy!!! Co do województwa to zupełnie się zgadzam, ale ... jak może być
      lepiej, kiedy tam nawet dróg porządnych nie ma i żeby dosać się do
      cywilizowanego miejsca, to dyliżans by się przydał... Nie mówie tego złośliwie,
      ale w niedziele usiłowałam wyjechać z Jasła w stronę Krakowa... Czy to,
      gdybyśmy byli w Małopolskiem polepszyłoby w jakikolwiek sposób sytuację????
      Nie sądzę!! Pozdrawiam ! Chwilowo z zupełnie innego województwa...
      • Gość: Xurus Witaj Ann IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 20:47
        Faktycznie, może uda nam się jakoś zebrać i rozruszać forum. Zastanawiasz się,
        czy gdybyśmy byli w małopolskim, to byłoby inaczej. Może nie byłoby lepiej, ale
        przynajmniej ja miałbym lepsze poczucie :)
        Pozdrawiam
        PS. Może rzucisz jakiś temat do dyskusji?
        • Gość: Jaślanin Re: Witaj Ann IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 11:00
          Gość portalu: Xurus napisał(a):

> Zastanawiasz się,
          > czy gdybyśmy byli w małopolskim, to byłoby inaczej. Może nie byłoby lepiej, ale
          >
          > przynajmniej ja miałbym lepsze poczucie :)
          >
          > Ja w małopolskim miałbym dużo lepsze samopoczucie.Tak się składa, że większość
          życia spędzam teraz w innych regionach Polski.Gdy tylko ktoś się dowie skąd
          jestem to zaraz pytania o Bieszczady , wilki , niedżwiedzie ,śnieg wyżej głowy,
          UPA,itp itd.Gdyby Jasło było w małopolskim uważano by,że pochodzę z
          cywilizowanego regionu.
          • Gość: Xurus Re: Witaj Ann IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 22:45
            Właśnie o to mi chodzi. Sam tego nie ująłbym lepiej.
            • Gość: Marysia Re: Witaj Ann IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:40
              A ja myślę ,że trochę przesadzacie.Do Bieszczad daleko ale czy to taki wstyd ?
              Nasze wojwewództwo też nie jest ostatnie.Drogi wprawdzie fatalne ale za to tyle
              pięknych nowych domów to nie ma nigdzie .No i ten krajobraz !!!
        • Gość: ann Witajcie! IP: 10.40.41.* 15.10.01, 16:37
          To znowu ja! Witam cieplutko!
          Nasunęła mi się pewna myśl - dlaczego forum Jasła czy Krosna tak marnie
          wygląda??? To kolejne "uroki" miejsca zamieszkania... Tak, pomyślcie, że w
          niektórych miejscowościach byłego wojewodztwa krośnieńskiego dopiero jakieś pół
          roku temu pojawiły się telefony w większej ilości - do tej pory telefon był
          u... sołtysa. I gdzie my tu mamy dyskutować o Internecie? Przecież nie
          zamierzamy "zamknąć się" w kręgu jasielsko-krośnieńskim!?! A ludzie spoza
          naprawdę są pokrzywdzeni i jeszcze duuuuużo czasu minie, zanim wszyscy będą
          mieć swobodny dostęp do internetu czy nawet komputera...
          • Gość: Marysia Re: Witajcie! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:42
            No tu muszę się z Tobą zgodzić.Ja sama mam telefon dopiero od dwóch lat.
            • Gość: Xurus Re: Witajcie! IP: 192.168.1.* / *.gimsat.pl 15.10.01, 20:23
              Jednak coś się ruszyło. Widzę, że zbiera się paczka. Od dziś będę tu częstym
              gościem. Właśnie założyli mi stałe łącze :)
    • Gość: kóniu Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: 195.116.188.* 16.10.01, 19:24
      dobry pomysł ale jak się wszyscy wezmą do roboty to może coś z tegobędzie
    • Gość: gracja Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 17:35
      nasze województwo jest do dupy
      • shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 25.11.01, 20:33
        Wulgarnie to ujęłaś, ale masz rację. Myślę podobnie. Nie bywam często w
        Rzeszowie (bo i po co?), ale to miasto naprawdę nie powinno być stolicą
        województwa. Wydaje mi się, że nic by się nie stało gdyby takie województwa jak
        podkarpackie, świętokrzyskie, czy opolskie zostały zlikwidowane. Ale jest jak
        jest i nic na to nie poradzimy. Możemy sobie tylko popisać na forum. Dobre i
        to :)
        • elzkaj Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 26.11.01, 13:54

odnoszę wrażenie, że wasze nastawienie do naszego województwa jest iście
          kosmopolityczne "swego nie znacie cudze chwalicie".
          fakt,że do "cywilizacji " trochę mamy pod górkę, nie zmienia faktu, że
          Podkarpacie staje się coraz bardziej atrakcyjne.
          Gdzie są tak piękne krajobrazy, gdzie tak czyste powietrze, gdzie ludzie tak
          życzliwi i otwarci?????
          Wielu moich znajomych powraca tu po latach tulaczki,
          wielu szukających wytchnienia tutaj osiedla się.

za czym tęsknicie? czego szukacie dla siebie? czym imponują wam inne
          województwa?
          przecież to jakie będzie Podkarpacie w dużej mierze zależy od nas samych.
          każde forum podkarpackie aż roi się od narzekań na "naszą rzeczywistość", a
          przecież to my sami kształtujemy w sobie świadomość zaścianka Polski.
          spójrzmy na naszą "małą Ojczyznę " oczyma duszy, od razu lepiej się poczujemy.
          • shadok Do elzkaj 26.11.01, 19:42
            Witaj na naszym forum. Cieszę się, że zawitała tu nowa osoba. Mam nadzieję, że
            będziesz tu bywać systematycznie :)
            Bardzo ładnie napisałaś (nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że jesteś
            kobietą) o naszymm województwie. Poszedłem za radą i spróbowałem spojrzeć na
            nie oczami duszy. Niestety, moja dusza mknie ku Małopolsce. Ma bardzo blisko,
            bo tylko kilka kilometrów :)
            Dla mnie "mała Ojczyzna" to miasto i powiat, ale nigdy nie będę identyfikował
            się z obecnym województwem. Popatrz jak jesteśmy odbierani w Polsce. Dla
            znakomitej większości nasze tereny to już "Ukraina". Z czym się kojarzymy?
            Głównie z ciężkimi zimami (przy ichokazji TV o nas mówi), niedźwiedziami,
            Bieszczadami i bandami UPA. Nie mamy nic, co mogłoby tu przyciągnąć kapitał.
            Ściągają do nas tylko wszelkiej maści dziwaki chcący osiedlić się w
            bieszczadzkiej głuszy. Tak ajest przykra prawda. I nie dziw się, że większość
            podkarpackich forów jest podobna. Ludzie tak czują.
            A czego ja oczekiwałbym po województwie? Chciałbym, żeby był to silny ośrodek
            kulturalny, naukowy i przemysłowy. Żeby wszystkim kojarzył się pozytywnie.
            Jeśli nasze województwo jest takie "cacy", to dlaczego Gorlice i Biecz chciały
            stąd uciec (udało się szczęściarzom), a teraz podobne kroki czynią w Szerzynach?
            Mógłbym jeszcze długo pisać, ale może zostawię swoje przemyślenia na następny
            post :) Podsumowując, w dalszym ciągu uważam, że nasze województwo jest do bani
            pod każdym względem.
            • elzkaj Re: Do elzkaj 27.11.01, 16:33
              takie postrzeganie naszego regionu wynika z pewnych stereotypów i niedouczenia
              społeczeństwa.to, że kojarzą nas z niedzwiedziami ma swoe dobre strony,
              świadczy o tym,że jest tu ekologicznie - zdrowo.Pamięć o UPA i o wszstkich z
              tym związanych wydarzeniach , wskazuje nasze miejsce w historii Polski (
              poznańskie miało swoje powstania, śląskie swoje a my daliśmy po nosie UPA)
              Z tym biegunem zimna to przesadziłeś ( pewnie nie lubisz zimy ), zapomniałeś o
              Suwałkach?
              Zgadzam się z tobą ,że w bogatszych regionach żyje się łatwiej, nie ma tak
              dużego bezrobocia, jest łatwiejszy dostęp do wiedzy i może ludziom żyje się
              szczęśliwiej.
              Niemniej jednak za żadne skarby nie zamieszkałabym w wielkim ,
              uprzemysłowionym, hałaśliwym mieście.
              Małopolska to również piękny region i cieszę się , że bliski twojemu sercu.
              • kolor Re: Do elzkaj 27.11.01, 17:46
                MIELEC do wojewudztwa Malopolskiego. Nie chcemy byc traktowani jak gorczy
                czlonek w rodzinie pszez tyn Rzeszuffff. Rzeszowiaki na nas muwiom wiesnioki
                itp. no to jak tak ty my dajemy noge do Krakowa a Rzeszufff niech sie cieszy
                tom swojom wielkomiejskosciom, hehehehehe!!!!
                • shadok Re: Do elzkaj 27.11.01, 22:38
                  Masz kolor rację w 100%. Powinniśmy się oderwać od tego, za przeproszeniem,
                  województwa. Podobają mi się twoje poglądy chłopie. Jak będziesz w Jaśle -
                  stawiam Ci piwo, albo i dwa.
                  W zupełności się z tobą zgadzam. Rzeszowiaki to w większości zarozumialcy,
                  traktujący pozostałych mieszkańców województwa z góry. Dla nich Jasło, Mielec,
                  Krosno, i w ogóle każde mniejsze miasto to prowincja. Na cholere nam takie
                  województwo. Z własnej woli nigdy tam nie pojadę. Bo i po co? Żeby zobaczyć
                  żelbetonową pizdę :))) Niech się duszą we własnym sosie.
                  Pozdrawiam Mielec!
                  • Gość: woy Re: Do elzkaj IP: *.rsk.pl 01.12.01, 12:39
                    Witam wszystkich. Trafilem tutaj z forum rzeszowskiego sledzac posty niejakiego
                    kolora po tym jak zaczal bluzgac u nas. Czytam was i nadziwic sie nie moge.

> Rzeszowiaki to w większości zarozumialcy,traktujący pozostałych mieszkańców
                    > województwa z góry. Dla nich Jasło, Mielec,Krosno, i w ogóle każde mniejsze
                    > miasto to prowincja. Na cholere nam takie województwo.

Ilu znasz ludzi z Rzeszowa, ze tak piszesz? Albo masz jakies uprzedzania albo
                    mialas pecha na samych burakow trafic ,ktorych w zadnym miescie nie brakuje -
                    nawet w tak uwielbianym przez was tutaj Krakowie. Jak wy sobie to wyobrazacie: ze
                    bedac w woj. malopolskim bedziecie przez krakowiakow traktowani "po krolewsku" ?
                    Bedzie to samo. Przeciez to normalny sposob myslenia u bardziej tepej czesci
                    spoleczenstwa polskiego : Krakow traktuje Rzeszow z gory, Rzeszow - Krosno ,
                    Krosno - Jaslo no i nie wmowisz mi , ze w twoim Jasle wszysce traktuja ludzi z
                    okolicznych wsi jak rownych sobie. Tu nic nie da zmiana wojewodztwa - trzeba
                    zmienic mentalnosc Polakow.
                    A druga sprawa to przeciez zmiana wojewodztwa nie zmieni polozenia geograficznego
                    Jasla. I nadal bedziecie kojarzeni (przez tych ktorzy choc troszke geografie
                    znaja) z Bieszczadami. I co w tym zlego? Wstydzicie sie? Rzeszow tez jest z
                    Bieszczadami kojarzony i nic sie z tym nie zrobi. Nalezy miec tylko pretensje do
                    mediow ogolnopolskich ze przedstawiaja ten piekny region w taki a nie inny sposob
                    (wilki , niedzwiedzie , glodne dzieci itp).
                    Pozdrawiam wszystkich z Jasla , Mielca i z calego woj. Podkarpackiego
                    • shadok Do woya 01.12.01, 14:52
                      Otóż moje negatywne opinie o naszym województwie powstały głównie na podstawie
                      kontaktów służbowych z urzędnikami rzeszowskimi. Nie jest moim zamiarem
                      obrażanie zwykłych mieszkańców Rzeszowa, ani opluwanie Was tak dla zasady. Po
                      prostu mam porównanie jak pracują urzędy w Krakowie, a jak w Rzeszowie. Być
                      może faktycznie miałem pecha i trafiłem na "wyjątkowych buraków".
                      W kontaktach z urzędnikami Urzędu Wojewówdzkiego na kilometr czuło się ich
                      wyższość i niechęć do petenta z prowincji. U nas nie umie się odpowiednio
                      załatwić petenta. W Krakowie natomiast zostałem obsłużony profesjonalnie.
                      Kolejna sprawa to dostęp do służby zdrowia. Dlaczego zostałem niejako skazany
                      na rzeszowskie szpitale. Nie twierdzę, ze są tam źli lekarze, ale chyba nie
                      zaprzeczysz, że w Krakowie są jeszcze lepsi.
                      Masz też rację twierdząc, że złą robotę robią media, ale tak nas widzą i nic na
                      to nie poradzimy. Nie ma u nas nic poza biedą, co mogłoby nas identyfikować w
                      Polsce. Właściwie można by coś znaleźć, ale nie potrafimy tego sprzedać. Jaki
                      pożytek przyniosły słynne "ptaki klepaki" do dziś nie wiem.
                      Na koniec jeszcze jedno. Oczywiście zmiana województwa, nie zmieniłaby
                      położenia Jasła. Jednak w zdecydowany sposób wpłynęłaby ona na poprawę
                      samopoczucia ogromnej większości jego mieszkańców. Pragnę Ci przypomnieć, że
                      historycznie i kulturowo jesteśmy związani z małopolską. Nasza przygoda z
                      Rzeszowem zaczęła się dopiero w 1945 roku i niestety trwa do dziś :(
                      Na zakończenie pozdrawiam i mam nadzieję, że mimo wszystko zawitasz czasem na
                      nasze forum.
                      • Gość: elzkaj Re:do shadoka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.12.01, 17:48
                        W kontaktach z urzędnikami Urzędu Wojewówdzkiego na kilometr czuło się ich
                        wyższość i niechęć do petenta z prowincji.

teraz już wiem skąd wynika Twoja niechęć do woj. podkarpackiego.wyobraż sobie,
                        że wchodząc do jakiegokolwiek urzędu odnoszę wrażenie,ze jestem intruzem, na
                        domiar złego traktują mnie protekcjonalnie.
                        mój drogi, nie zrażaj się duperelami.
                        oboje wiemy kto, i dzięki komu "pracuje"w urzędach.
                        to banda nadętych ignorantów z jedynego, słusznego ugrupowania, ze szkółki
                        Krzaka.
                        czy od nich można wymagać kultury i profesjonalizmu ?
                        głowa do gory przyjacielu jesteśmy ponad TO.
                        • shadok Re:do shadoka 02.12.01, 00:16
                          Dzięki za słowa otuchy, ale trudno być ponad TO, gdy na telefon nic nie
                          załatwisz, a po przyjeździe na miejsce przeganiają cię po całym urzędzie.
                          Doświadczyłem tego na własnej skórze!
                      • Gość: woy Re: Do woya IP: *.rsk.pl 06.12.01, 01:43
                        shadok napisał(a):
                        > Otóż moje negatywne opinie o naszym województwie powstały głównie na podstawie
                        > kontaktów służbowych z urzędnikami rzeszowskimi.

Eeee to nie jest "miarodajna proba" do budowania opinii na taki temat. To tak
                        jakby np. wyniki wyborow parlamentarnych prognozowac na podstawie ankiety
                        przeprowadzonej wsrod czlonkow komitetu Radia Maryja :-))

> Nie jest moim zamiarem
                        > obrażanie zwykłych mieszkańców Rzeszowa, ani opluwanie Was tak dla zasady.

Cieszy mnie to bardzo , chociaz odnosze wrazenie , ze przytakujesz postom Kolora
                        ktory dokladnie to robi :-(

> W kontaktach z urzędnikami Urzędu Wojewówdzkiego na kilometr czuło się ich
                        > wyższość i niechęć do petenta z prowincji. U nas nie umie się odpowiednio
                        > załatwić petenta. W Krakowie natomiast zostałem obsłużony profesjonalnie.

Nie zrozum mnie zle - ale czyzby jakis "kompleks prowincji"? Myslisz, ze oni
                        inaczej traktuja mieszkancow Rzeszowa , a inaczej z reszty wojewodztwa? Tak samo.
                        Taki maja styl pracy i minie jeszcze pewnie wiele lat zanim sie to zmieni.

> Kolejna sprawa to dostęp do służby zdrowia. Dlaczego zostałem niejako skazany
                        > na rzeszowskie szpitale. Nie twierdzę, ze są tam źli lekarze, ale chyba nie
                        > zaprzeczysz, że w Krakowie są jeszcze lepsi.

Na dobra sprawe ja o to samo moglbym miec pretensje. Ale popatrz na to glebiej.
                        Czy to wina podzialu administracyjnego Polski? To wina chorej sytuacji sluzby
                        zdrowia w naszym kraju.

> Pragnę Ci przypomnieć, że
                        > historycznie i kulturowo jesteśmy związani z małopolską. Nasza przygoda z
                        > Rzeszowem zaczęła się dopiero w 1945 roku i niestety trwa do dziś :(

Z drobna przerwa na Krosno. I tu juz nie mam zadnych argumentow :-( W powojennej
                        historii Polski reforma administracyjna nastepuje co mniej wiecej 30 lat - wiec
                        jesli ta tendencja utrzyma sie dalej to za jakies 25 lat moze wrocicie do
                        Malopolski :-)

> Na zakończenie pozdrawiam i mam nadzieję, że mimo wszystko zawitasz czasem na
                        > nasze forum.

Pozdrawiam rowniez. Zagladne tu jeszcze z pewnoscia.

• Gość: kóniu Re: Do szadoka IP: 195.116.188.* 02.12.01, 16:41
              co ty zajmujesz się komitetami powitalnymi dla nowych
    • m.a.r.y.s.i.a Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 29.11.01, 19:27
      Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Elzkaj.Sama pisałam w tym
      duchu /też w innych wątkach/ale nie tak ładnie i tak przekonywująco.Brawo!Ja
      sama jestem tu przybyszem i wciąż się cieszę,że tu mieszkam.
      • m.a.r.y.s.i.a Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 01.12.01, 20:08
        m.a.r.y.s.i.a napisał(a):

> Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Elzkaj.Sama pisałam w tym
        > duchu /też w innych wątkach/ale nie tak ładnie i tak przekonywująco.Brawo!Ja
        > sama jestem tu przybyszem i wciąż się cieszę,że tu mieszkam.

Ja w kwestii formalnej. Podpisałam się pod wypowiedziami Elzkaj z 26 i 27
        listopada.Natomiast pod wypowiedzią z 1 grudnia - nie. Dyskusje polityczne mnie
        nie interesują.
    • Gość: Gojda Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 20:53
      Mieszkam w Wielkopolsce i miasto Rzeszów, kojarzy mi się tylko z jednym: Ze
      złodziejstwem... Spytacie dlaczego? wyjaśniam. otóz pociąg relacji Poznań -
      Rzeszów i odwrotnie jest systematycznie okradany właśnie w tych rejonach i to
      przez tubylców. No i pytam: Czy to piękna wizytówka dla Polski? Ja w każdym
      razie do Rzeszowa w najbliższym czasie nie zamierzam przyjeżdżać, a tym
      bardziej pociągiem......
      • elzkaj Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 30.11.01, 08:16

złodziejstwo w pociągach to choroba calej Polski, więc nie upraszczaj.
        jeśli nie musisz, nie podróżuj PKP.
        jeśli musisz, zachowaj szczególną ostrożność.
        nie oceniaj Podkarpacia przez pryzmat tylko tego przykrego incydentu.
      • shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 30.11.01, 19:15
        Wyjątkowo zostanę obrońcą Rzeszowa. Nie myślałem, że taka chwila kiedyś
        nastąpi :) Kolejowe zlodziejstwo szerzy się jak Polska długa i szeroka. Też
        padłem ofiarą tego procederu. I to gdzie! W Poznaniu moi drodzy. Czy z tego
        powodu mam nigdy już tam nie pojechać? Odpowiem sam sobie. Pojadę, ale będę
        ostrożniejszy.
        • Gość: Gojda Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 23:20
          shadok napisał(a):

> Wyjątkowo zostanę obrońcą Rzeszowa... To niesamowite, moi drodzy, jak szybko
          człowiek zmienia zdanie co do sympatii dla swego regionu...wystarczy "jedna
          szpila" Tak, przyznaję rację, że w całej Polsce szerzy się złodziejstwo w PKP,
          ale przejrzyj (jeśli masz możliwość)statystyki kolejowej policji: najwięcej
          kradzieży w pociągach jest właśnie w okolicach Rzeszowa. Więc przykro mi bardzo,
          ale zdania nie zmienię...

• shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 02.12.01, 00:23
            Niestety nie znam tych statystyk :( Chciałbym jednak napisać o czymś innym.
            Cieszę się, że na nasze forum zawitała osoba z dalekiej Wielkopolski. Mam
            nadzieję, że będziesz tu często wpadać.
            Pzdr.
          • Gość: woy statystyki????? IP: *.rsk.pl 06.12.01, 00:35
            Gość portalu: Gojda napisał(a):
            > ale przejrzyj (jeśli masz możliwość)statystyki kolejowej policji: najwięcej
            > kradzieży w pociągach jest właśnie w okolicach Rzeszowa. Więc przykro mi bardzo
            > ,
            > ale zdania nie zmienię...
            Hmmmm , jakos nie chce mi sie wierzyc , ze takie statystyki istnieja? Nie
            wyobrazam sobie w jaki sposob mialyby byc sporzadzane??? Bo: Mamy pociag zalozmy
            z przemysla do Gdyni. Pasazer X ktory wsiadl w Przemyslu orientuje sie w
            okolicach Krakowa, ze zostal okradziony. I co teraz ? Gdzie go podepniesz ?
            Okradziono go w Przemyslu ? Rzeszowie? Tarnowie? Krakowie? Jesli istnieje cos na
            wzor takich statystyk to moga tylko uwzgledniac miejsce zgloszenia kradziezy. A w
            takim przypadku z wiadomych powodow beda przodowaly w tych statystykach
            najwieksze wezly kolejowe w Polsce do ktorych Rzeszow z pewnoscia nie nalezy.
            Wiec wybacz bardzo ale Ci poprostu nie wierze. Nie kwestionuje , ze Cie ktos
            okradl "w okolicach Rzeszowa"( jakkolwiek to interpretowac) - wspolczuje - ale na
            moj gust z tymi statystykami poprostu sypiesz kity.
            • m.a.r.y.s.i.a Re: statystyki????? 06.12.01, 18:27
              Brawo !!!!A ja głupia dałam się nabrać i uwierzyłam ,że u nas tak źle.Ciekawe
              czy poznanianka zawita tu i poda nam źródło swoich informacji.
    • Gość: Jaślanin Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 13:51
      Ja tam ,kochani Rzeszowiacy nie mam do Was żadnych pretensji.Nie myślę też ,że
      w małopolsce to by nas dobrobyt czekał.Chodzi mi tylko o samopoczucie.Niestety
      województwo ze stolicą w Rzeszowie jest pojmowane jako głucha i dzika
      prowincja.O Rzeszowie przeciętny Polak wie tyle,że takie miasto jest.A jak
      ktoś wie coś więcej to tyle, że tam jest pomnik pizdy.No i jeszcze - rodowici
      Jaślanie mają sentyment do Krakowa w genach.Mój dziadek pytany o to gdzie jest
      to Jasło mówił "za Krakowem".Nigdy nie uznał stolicy w Rzeszowie a potem w
      Krośnie.
      • shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 20.12.01, 21:03
        Pięknie to ująłeś Jaślaninie.
        • Gość: bbb Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: 10.1.3.* 22.12.01, 13:11
          Jestem z Rzeszowa i bede go bronic. To my budujemy wizerunek naszego
          wojewodztwa nie kto inny. Nie chce byc niemily ale marszalkiem jest Jaslanien
          niejaki B Rzonca, ktory do tej roli chyba sie nie nadaje. Nie chodzi mi o to ze
          jest z Jasla jedynie o to ze kiepsko wykonuje swoje zadanie. To niedzy innymi
          on jest odpowiedzialny za bezrobocie i stan gozspodarczy Podkarpacia. Ja jestem
          nastawiony anty AWS-owi ktory jest mocno popierany u was. 4 lata doprowadzily
          nasza ojczyzne do ruiny. SLD wyprowadzi nas z niej za 2. Wy wybierzecie w
          wyborach samorzadowych znowu farbowanych AWS-owskich ludzi bedacych oczywiscie
          w innych partiach. Popatrcie na Zdzislawa Siewierskiego gwarantuje ze ten
          czlowiek poprawi nasza sytuacje. Biznesmem z glowa. Wojewoda jakiego jeszcze
          nie mielismy.
          • shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 22.12.01, 20:08
            buahahahahaha
            sld nas wyprowdzi w kryzysu
            buahahahahaha
            Ale mnie koleś ubawiłeś. A kto nas wpędził w ten kryzys? Ci sami towarzysze,
            którzy teraz dorwali się do władzy.
            • Gość: bbb Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: 10.1.3.* 23.12.01, 11:46
              Widze ze facet jestes mocno ograniczony. Nie wiele wiesz o scenie politycznej,
              wiec ciemniaku przestan sie na ten temat wypowiadac!
              • shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 23.12.01, 15:45
                Widzę, że faktycznie nie znajdziemy języka do rozmów. Ty z szerokimi
                horyzontami, wielbiciel sld, człowiek z wielkiego rzeszowa, posługujący się
                piękną polszczyzną ;-). Gdzie mnie się z tobą równać.
                • Gość: bbb Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? IP: 10.1.3.* 25.12.01, 12:00
                  Powiedz jakies komkrety a nie ironicznie kajaj swoja osobe.Nie twierdze ze
                  Rzeszow jest wielki. Ubolewam raczej ze nie jest barzdzo rozwinietym miastem.
                  Wysmiac kazdy prostak potrafi(byli juz tacy w parlamencie przez 4 lata - i co?
                  porazka to malo powiedziane). Z przyjemnoscia szczerze podyskutuje ale nie w
                  taki sposob. Polityka to fakty lub propaganda.
                  • shadok Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 26.12.01, 16:32
                    Cieszę się, że Kolega zmienił nastawienie. To już nie jestem "ciemniakiem"?
                    Fajnie! Jeśli chcesz pogadać o polityce, wskocz na wątek założony przez
                    Jaślanina. Chętnie podzielę się poglądami.
    • malopolanin Re: Może by tak rozruszać to forum? Co myślicie o naszym województwie? 18.01.02, 19:57
      Pomysł na rozrusznie był na szóstkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka