Dodaj do ulubionych

Działka.....

27.04.06, 10:11
Z wolnym czasem coraz gorzej,a tyle jest do zrobienia.Trawa kilka dni temu
byla mala,a dzisiaj,juz do koszenia,wiec zeby sprzet przetestowac po
zimie,poszalalem i pokosilem sobie.Troche zagluszylem spiew ptakow,ale to
byla,wyzsza koniecznosc.Moze ktos z Was chce krety na dzialke,dam w
prezencie,mam ich duuuzo.Na dzialce,niestety bylem tylko chwilke,bo musialem
wrocic do domu ,ach ten czas.
milego dzionka !!!
Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: Działka..... 27.04.06, 10:21
      Hehe... Pomoż, pomóż mi, please!!!
      • aleks44 Re: Działka..... 27.04.06, 23:03
        Ciupazko,pomoge jak tylko znajde troszke czasu
        Adam,zab nie ruszam ,same uciekaja,przed kosa
        Ellen karbidem mozna ,tylko jak sie napusci gazu,to trzeba podpalic,rozkopie
        dzialke ,nawet noge moze urwac,ale kretow i myszy potem nie spotkasz.
    • adam.67 masz nadwyżki? 27.04.06, 12:11
      produkuj jedzenie dla zwierząt ze świeżo upolowanych i dokładnie zmielonych
      kretów;-)
      krety to zdrowe zwierzaki :-) i ciągle w podziemiu ;-) ale krety to mniej
      szkodliwe - jakbyś miał plagę myszy, o! to jest problem co zrobić z myszyma
      (lub: myszmi). Koty nie przejedzą i się zmarnuje hehehe

czy krety mają coś wspólnego z KRETYnizmem?

Skosiłeś, powiadasz. Były ofiary w żabach?
      • ellenai Re: masz nadwyżki? 27.04.06, 20:00
        adas fuuuuuuuuuuuu,"zmielane krety"a fuuuuuuuuuuuuu
        karbid ladowac w dziury krecie,podobno pomaga ale nie wiem czy naprawde bo nie
        probowalam tej metody! heheh
        a ja mam jutro wolne to zajme sie ogrodkiem hura!
        • ciupazka Re: masz nadwyżki? 29.04.06, 22:17
          A ja padam na pysk po ...ogródku. Nadwyżki ..zmęczenia mam, a jakże.
          • aleks44 Re: Działka... 29.04.06, 23:08
            Ciupazko nie sadz nic ,tylko kwiatki i trawe,mniej sie orobisz hehe

tez sie dzisiaj nie obijalem,plewilem na skalniku,bo tak zaroslo,ze kamieni nie
            bylo widac,przy okazji,dosadzilem kilka nowych roslinek,ale jakich ????.Potem
            sprzatalem werande i pseudo oczko,bo kiedys przynioslem i dalem do wody rzese
            wodna i tak zaroslo ze nic innego nie widac,zgroza !!!.Jeden i..... mi
            doradzil ,a ja posluchalem go i wpuscilem ja do wody.Nawet zaby sie wyniosly !!!
            Potem ostre koszenie,a teraz slysze jak deszcz pada,wiec mam nadzieje ze u mnie
            podlewa.
            • ciupazka Re: Działka... 30.04.06, 11:48
              U nas słońce, sucho, przydał by się deszcz, nic z tego nie będzie... wg
              prognoz meteo. Buchnęło zielenią i roboty huk. Hej, do roboty nietoty, to
              sie znacy jo.
              • aleks44 Re: Działka... 30.04.06, 19:47
                bylem dzisiaj popatrzyc,myslalem ze lepiej popadalo,ale dobre i to.Nie mam
                studni ,wiec lapie wode do beczek.Potem jak sie roslinki przyjma ,to sobie beda
                radzic,ale teraz trzeba je podlewac.
                • ciupazka Re: Działka... 30.04.06, 20:16
                  I ja co dopiero wróciłam z zięciem, przemoczeni, ale chłop to chłop,
                  przerył szybko, nawtykalimy, co sie tylko dało, nasiali, porządek zrobili, z
                  deszczykiem ciepłym zostały , rano było ladnie, a po południu najpierw
                  mżyło, a potem solidnie popadało i dobrze, bo za sucho było. Kwitną morele,
                  wiśnie, krzewy owocowe, truskawko ogracowane i niech sobie z deszczykiem
                  wszystko rośnie. Ja padam, zostały mi tylko rabaty. I dobranoc, hehe, mam
                  dość. Gimnastyka niezła. Piwa mi się chce... a tu ni ma.
                  Telo.Pozdr.
                  • aleks44 Re: Działka... 30.04.06, 22:13
                    u mnie sliwy,wisnie i brzoskwinia dopiero maja pąki,czesc kwiatow rozwinietych
                    ma magnolia,reszty nie sprawdzalem.Balem sie o magnolie bo mogla zmarznac,a nie
                    owinalem jej przed zima.Ja piwo mam ,ale jakos mnie nie ciagnie .
                    Odpoczywaj,ja moze jutro tez pojade,oczywiscie po pochodzie 1-szo Majowym hehe
                    pozdr.
                    • ciupazka Re: Działka... 01.05.06, 10:58
                      Hehe, u nos pochód dopiero o 15-ej, boli sie coby nie było za mało
                      gapiów? I zaś w ogródki, słonko piyknie świeci od samego rania, piyknie do
                      cudu. Wiaterek, troche zimnawy duje, nic to. Dzisiok rabaty kwiatowe.Hej!
                      • ellenai Re: Działka... 01.05.06, 16:41
                        fajnie wam, u mnie jeszcze za wczesnie na sadzenie kwiatkow! a wy jeszcze wolne
                        macie,super
                        • aleks44 Re: Działka... 01.05.06, 18:16
                          ja jutro do pracy na rano !!! nie ma lekko,a w sobote tez pracuje.
                          dzis z wyprawy rowerowej przywiozlem troche mchu,nie wiem czy sie przyjmie,bo
                          bralem z skarpy ,ktora przepchnal spychacz i jest troche przesuszony,moze sie
                          opusci ??? zobaczymy.Widzialem tez piekny korzen ,ale nie mialem jak go
                          przytachac do auta,duzo ludzi,ktos by pomyslal ze mi odbilo,ale czy predzej,
                          czy pozniej,on bedzie na dzialce hehe
                          • ciupazka Re: Działka... 02.05.06, 16:56
                            O Jezusicku, kielo mnie doloło... i sponiywiyrało, na tyj głupiyj działce
                            suchyj nitki na mnie nie było, noremnica wreście przysła i dobrze, dysc
                            barz potrzebny. Od razu syćko na ocak podskocyło. Kielo jo rada widze,
                            kie mnie tak sponiywiyro , teroz do solanki, połednina jako tako,
                            piiiwo, ni mocie smaku, bo jo mom ipije wase zdrowie. Kielo dobre... Hej,
                            alex cy juz pomidory, papryke wsturzyć w glebe, jako mysśis. Jak byk wsturzyła
                            to mozna by na pore dni wskocyć w Taterki, a tak fort muse podlywać.
                            Ryzykować przed zimnom Zośkom?
                            • ellenai Re: Działka... 02.05.06, 17:38
                              aleks a zdjecia jakie przywiozles z wyprawy?pusc na skrzynke do mnie heheh:)
                              dawno zdjec od ciebie nie dostalam
                              a bo pieknie u was jest,wyzywajcie sie ile mozecie na dzialkach! super macie
                              a z praca aleks to niefajnie kurde ale ja pracuje caly tydzien ,dla mnie
                              wolnego nie ma
                              • aleks44 Re: Działka... 02.05.06, 20:45
                                nie narzekam,ze musze pracowac,za darmo pieniazkow sie nie dostaje hehe,teraz
                                praca to przywilej,troche mniej obijbokow,ale wyjatkow nie brakuje.
                                zdjec dawno Ci nie wysylalem,bo malo robie,wczoraj przjechalem ,ale nie chcialo
                                mi sie pstrykac,ale cos Ci wysle,tylko poszukam.
                                Wlasnie wrocilem z dzialki,walczylem z trawa,za to mam wszystko skoszone,chyba
                                bedzie padac,moze podleje,bo ja zapomnialem
                                • ellenai Re: Działka... 03.05.06, 00:03
                                  zdjecia cudne,jakie ty piekne kwiaty masz na dzialce, w ogole super macie w
                                  pl,pieknie !
                                  no tak, trzeba sie cieszyc ze praca jest, masz racje he
                                  • dunajec1 Re: Działka... 03.05.06, 03:18
                                    Ellen,zgadzam sie z Toba,ale,czy u Ciebie nie jest ladnie na swoj sposob?
                                    A moze by tak pochwalic sie "naszym"krajem?Co o tym myslisz?
                                    Ja wiem,u nas{tutaj}to drewniano,papierowo i gwozdziowo ze tak powiem,ale nie
                                    masz cos tam kolo siebie co by oczy ucieszyc?
                                    • ellenai Re: Działka... 03.05.06, 06:52
                                      oczywiscie dunajcze drogi straszna rzecza byloby gdybym stwierdzila ze tu nie
                                      ma na czym oka zawiesic bo przeciez sa fajne urokliwe miejsca pomimo tego ze
                                      plasko jest i wszedzie daleko! zreszta do gor tak znowu daleko nie jest
                                      strasznie,blisko i do wyoming i zeby wybrac sie za denver!
                                      • aleks44 Re: Działka... 03.05.06, 08:07
                                        Dunajec Masz racje,trzeba chwalic swoje,to co ma sie na dotkniecie reki.Stare
                                        powiedzenie "cudze chwalicie,swoje ....".Tak czasem bywa,ze widzi sie dopiero
                                        jak ktos pokaze.Moze to przez to ,ze u nas wczesniej nie przywiazywalo sie wagi
                                        to tego co nas otacza,a zwiedzanie Swiata,bylo przywilejem,komuchow ktorzy
                                        klaskali i mieli dostep do paszportow i dobrze platne posady,(nie chodzi mi o
                                        tych ,ktorzy wyjezdzali za chlebem).Reszcie nie bylo dane tego zobaczyc,ale tak
                                        mialo byc,ciezko tyrac ,nic nie gadac.Teraz, jesli tylko ma sie za co, mozna
                                        pojechac wszedzie,przy okazji podpatrzyc,jak jest u innych.Sam dopiero teraz
                                        dostrzegam to co jest obok mnie,wczesniej tego nie widzialem,ale to chyba
                                        przychodzi z wiekiem.Dla mlodych ktorzy wyjechali,zawsze pozostanie tesknota i
                                        wspomnienia.Ale do wszystkiego mozna sie z czasem przyzwyczaic,dlatego
                                        uwazam ,ze jak sie ma swoja dzialeczke,to jest sie z czego cieszyc,bo nie musze
                                        siedziec przed klatka schodowa na lawce i obgadywac sasiadow,tylko zabieram
                                        d... w troki i jade na dzialke,tam jestem wolny.
                                        Milego dzionka !!!!!
                                        • ciupazka Re: Działka...Koniec PZD!!! wreście! 26.09.06, 09:56
                                          Wykupujymy?!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3643574.html
                                          • aleks44 Re: Działka...Koniec PZD!!! wreście! 26.09.06, 10:05
                                            bardzo dobrze,tak powinno byc,popieram !!!!!
                                            zeby tylko to przeszlo,ja mam dzialke wlasna,ale znam ludzi ktorzy maja w PZD i
                                            cale zycie ciezko tyrali zeby miala taki wyglad jak teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka