ouimet 03.12.06, 16:46 bialo ,slisko,mrozno- przyjemnie popatrzec z wewnatrz pomieszczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ouimet Re: no i zaczelo sie... 06.12.06, 23:18 wlasnie wrocilem z gor odleglych ok.100km.Snieg spokojnie spadajacy delikatnie pionowo pokryl drzewa wspanialymi "czepcami".Wspanialy widok.A w miescie "ciapa". :) Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: no i zaczelo sie... 07.12.06, 09:50 A u mnie w ogrodzie bezczelnie kwitną stokrotki :) Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: no i zaczelo sie... 10.12.06, 20:39 ouimet rzekl: Snieg spokojnie spadajacy delikatnie > pionowo W rzeczy samej ciekawe, bo u mnie snieg pada poziomo... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: no i zaczelo sie... 11.12.06, 04:27 chlujek napisał: > W rzeczy samej ciekawe, bo u mnie snieg pada poziomo.. widac mieszkamy w innych terenach.Poziomo snieg u mnie leci w czasie burz,sztormow snieznych...:)Na pewno wtedy nie pada. ps.a nigdy nie zauwazyla/es roznicy w sposobie opadamia platkow sniegowych?Np. w czasie bezwietrznej pogody,a przy wietrze-nawet malutkim. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: no i zaczelo sie... 14.12.06, 18:07 ouimet napisał: > widac mieszkamy w innych terenach. Widac tak. U mnie snieg odbija sie od masywow gorskich jak pileczka pinpongowa i w zwiazku z tym mozna spodziewac sie ataku platkow sniegowych z kazdego kierunku. Dlatego tez dachy mam nie na czubku domu ale z boku - rodzaj muru sniegochronnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: no i zaczelo sie... 14.12.06, 19:48 chlujek napisał: mozna spodziewac sie ataku platkow sniegowych z kazdego kierunku. witaj.:) pisalem o "dostojnym" opadaniu platkow,nie o ataku tychze.Ale masz wiecej atrakcji.:) Natomias co do ksztaltu domu/dachu/ i technik konstrukcyjnych,to wspominam z ogromna sympatia dom moich pradziadkow/moze pra-pra?/Wybudowany byl w 1857 roku bez uzycia gwozdzi .Wszystkie laczenia wykonane byly z kolkow drewnianych,a dach byl "kontynuacja" zbocza sporej gory.Od dziciectwa spedzalem tam wakacje i najbardziej/!/brakowalo mi pradu elektrycznego-czyli radia,a pozniej TV.Zreszta Starszenstwo nigdy nie doprowadzilo tam "elektryki". Wracajac do sniegu,to sniezno zimowa pora trzeba bylo wykopywac dluuuugie tunele,aby wyjsc z domu.Zaznaczam,ze nie mieszkalismy tam na stale,a jedynie uzywalismy na wakacje,badz Swieta.Szkoda,ze to sie nie wroci,ale wazne ze bylo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet przyjemnie bialo.ale 20.01.07, 15:17 ma byc -30C w nocy. trzeba szukac "jakichs cieplych nozek"...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: przyjemnie bialo.ale 21.01.07, 07:53 georghe napisał: > allle.... o so choziii..... ?? georghe-klinika? ...moze bys se walnal? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet bialo.ale 26.01.07, 01:30 ma byc w nocy minus 33stopnie C napisalem w taki sposob,aby Dzordz pojal jak otworzy oko zadymione i nie dziwil sie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe BLACK&WHITE 28.01.07, 22:16 Dzięki wielkie za dbałość o fałdy na mojej korze mózgowej. Postaram się czerpać jak najwięcej i pojmować maksymalnie. Pozdrawiam złośliwie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: BLACK&WHITE 28.01.07, 23:24 georghe napisał: > Pozdrawiam złośliwie :D nadal masz "kaca" i jestes mily do bolu pecherza? Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: BLACK&WHITE 28.01.07, 23:27 georghe napisał: > Dzięki wielkie za dbałość o fałdy na mojej korze mózgowej a potrafisz podac namiary na Czlowieka ktory stwierdzil ISTNIENIE fald na twojej"korze mozgowej"? ps.chciales-to masz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe ONLY BLACK&WHITE 04.02.07, 01:57 Ouimet, chciałeś mi coś powiedzieć, masz coś do mnie? Wal konkretnie, równie konkretnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet zaczelo sie... 30.01.07, 16:39 konkretne zimno.W nocy ok. minus 28C,a teraz /10:30/od poludniowej strony termometr na oknie wskazuje minus 18C. ps.z dawnych czasow:alarm nocny,zbiorka i przeglad plecakow.Oficer zauwaza brak koca i pyta: "szeregowy XX,co jest cieplejsze:palatka czy kocyk?Szer odpowiada:Najcieplejsza jest pierzynka-obywatelu majorze. oczywiscie zakonczenie paka... Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: zaczelo sie... 30.01.07, 16:59 To, że Ci zimno to ma ktoś współczuć ?? Wyemigrowałeś do Kanady bo Cię ta ojczyzna przodków mierziła. no to żyj tam teraz i pisz nam jak to Ci w luksusach życie płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: zaczelo sie... 30.01.07, 17:36 Jeszcze jedno Ouimet... skoro tak publicznie dyskutujemy. Pisałeś tu żeś wobec mnie lojalny.... żeś przyjaciel. Wiesz... przyjaciele naszych wrogów nie są naszymi przyjaciółmi. Lojalności nie widzę a nad przyjaźnią to się zastanów. Ja przyjacielem Twojego skarba mie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: zaczelo sie... 31.01.07, 22:33 marywita napisała: > baj to ja elegancko Tobie po polsku:Ci pa! ps.co dzieje sie z naszym fachowcem od "standapow"? :) usmiech zyczliwy Tobie i Jemu Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: zaczelo sie... 31.01.07, 22:29 marywita napisała: > Jeszcze jedno Ouimet... skoro tak publicznie dyskutujemy. > Pisałeś tu żeś wobec mnie lojalny.... żeś przyjaciel. nigdy nie pisalem zem Twoim przyjacielem jest .Zawsze natomiast pisalem ze jestem Przyjacielem > Wiesz... przyjaciele naszych wrogów nie są naszymi przyjaciółmi. nie zgodze sie z takim twierdzeniem.Moze w Polsce tak jest.Na obczyznie nie ma sie Przyjaciol.Natomiast przyjacielami sa Polacy...czasem dziwnie inni,madrzejsi,dziwnie smieszni...ale POLACY. Zaznaczam,ze jestesmy w temacie:za Oceanem,a nie w Anglii do ktorej nawet "na gape" mozna sie dostac... > Lojalności nie widzę a nad przyjaźnią to się zastanów. > Ja przyjacielem Twojego skarba mie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: zaczelo sie... 31.01.07, 22:17 marywita napisała: > To, że Ci zimno to ma ktoś współczuć ?? tak skarbie.Moze jakis spiwor mi podeslesz? > Wyemigrowałeś do Kanady bo Cię ta ojczyzna przodków mierziła. wiesz,ze nie dlatego > no to żyj tam teraz i pisz nam jak to Ci w luksusach życie płynie. czy uwazasz ze posiadacz wody miejskiej,ktora mu podlaczono do chalupy jest lepszy od posiadacza studni? Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: zaczelo sie... 01.02.07, 06:08 Z lekka uspokojona przyjmuję wszystko co piszesz i przyznaję z pokorą iż w pierwszym tekście zbytnio przegiełam. Tylko.. jeżeli nie chcesz aby mnie znów żółć zalała to nie nazywaj mnie "skarbem"....wrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet no to mamy Sybir... 05.02.07, 17:36 teraz,w poludnie jest minus 20C,a w nocy-przy wietrze-bylo minus...34C.Ciezko bylo oddychac pracujac kilkanascie metrow od sporej rzeki... Odpowiedz Link Zgłoś