apsik1 24.05.05, 09:22 czy ktoś jest w stanie mi pomóc Dlaczego zdjęcie jest dość siemne zwłaszcza tło za obiektem jak tu: img290.echo.cx/my.php?image=dscn07771wm.jpg zdjęcie zrobiłam rano było jasno a wyszło jak zrobione w nocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skupionyedi Re: ciemne zdjęcia 24.05.05, 17:03 apsik1 napisała: > czy ktoś jest w stanie mi pomóc > Dlaczego zdjęcie jest dość siemne zwłaszcza tło za obiektem jak tu: > img290.echo.cx/my.php?image=dscn07771wm.jpg > zdjęcie zrobiłam rano było jasno a wyszło jak zrobione w nocy Na mój gust złe parametry ekspozycji. Jeśli robiłeś programem automatycznym, być może ma on, w podobnych warunkach oświetleniowych, tendencje do niedoświetlania. Rozwiązanie - odpowiednia obróbka w programie graficznym, lub korekcje do przesłony - zwiększyć otwór o jedno oczko do takich zdjęć. Zakładam, że robisz cyfrą. Odpowiedz Link Zgłoś
darek_olsztyn Re: ciemne zdjęcia 24.05.05, 17:21 > ...Jeśli robiłeś... Nie żebym się czepiał ale [apisk1] jest Damą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: ciemne zdjęcia 24.05.05, 17:32 darek_olsztyn napisał: > > ...Jeśli robiłeś... > > Nie żebym się czepiał ale [apisk1] jest Damą :-) Wybacz Apsik. Odpowiedz Link Zgłoś
peterholan Re: ciemne zdjęcia 25.05.05, 07:16 Witam podaj nazwę aparatu oraz programu którego użyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
apsik1 Re: ciemne zdjęcia 25.05.05, 11:07 apatat nikon 4600 coolpix program jakby ci powiedzieć automatyczny, bo te tematyczne mi jakoś nie wychodzą szczególnie zdjęcia sportowe zawsze poruszone Udają mi się panoramy składanie ich w picture project bo taki był dostarczony z aparatem dziękuję za chęć pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
klle Re: ciemne zdjęcia 26.05.05, 19:55 widzisz nasz wzrok od dziecka "uczy się patrzeć", a aparat widzi inaczej i tylko robienie zdjęć w czysto manualnym trybie da Ci efekt jaki pragniesz! Dla aparatu zawsze w pomieszczeniu będzie za ciemno jeśli nie chcesz używać lampy to przesłone należy bardziej otworzyć, albo przestawić czułość matrycy na większą. Powodzenia Klle. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrzysztof11 Re: ciemne zdjęcia 27.05.05, 23:06 Sprawdz ustawienia lampy błyskowej może jest przełaczna na inna opcje niż np auto Odpowiedz Link Zgłoś