kwika 03.11.09, 22:22 Gdzie w Pruszkowie można kupić buty jesienne/zimowe dla dziecka. Rozmiar 22-23. Oczywiście chodzi mi o buty w rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmijka76 Re: Buty dla dziecka 03.11.09, 22:38 W niewielkim sklepiku na Prusa- vis a vis Rossmanna Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-2 Re: Buty dla dziecka 04.11.09, 00:23 Ja też często tam kupuję. Mają spory wybór choć może nie jest najtaniej. Oprócz tego na Kościuszki na odcinku od Wojska Polskiego do Prusa jest sklep w którym można kupić w rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: Buty dla dziecka 04.11.09, 09:52 BOTI - może nie są to "Bartki" ale uważam, ze dla dziecka na jeden sezon wystarczajace Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Buty dla dziecka 05.11.09, 21:31 W Boti są okropne buty. Sztuczne i sztywne. Jeśli chcemy kupić buty w Pruszkowie (bo najczęściej jeździmy do Maximusa) to kupujemy właśnie w tym sklepie na przeciwko Rossmana lub w sklepie obok, na przeciwko Da Grasso. Na przeciwko Małego Manachatanu, obok hurtowni warzywnej też jest sklep z butami. Przepraszam, że piszę tak "opisowo" nie ulicami, ale nadal nie orientuje się do końca w nazwach pruszkowskich ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: Buty dla dziecka 06.11.09, 16:14 Nie zgodzę sie, że tam są sztywne buty, kwestia znalezienia odpowiedniego modelu. Właśnie ostatnio kupiłam kozaki dla mojej trzylatki i są mięciutkie, oczywiscie skóra to nie jest ale ja tego nie wymagam. Poza tym podeszwa zgina sie w odpowiednim miejscu i córce chodzi sie w nich lekko i wygodnie. Oczywiście nie wszystkie modele są takie ale jak się chce, to można kupić odpowiednie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Buty dla dziecka 06.11.09, 21:29 Nie wiem czemu, ale dla mnie buty dla dziecka muszą być skórzane :) Ewentulanie porządne buty z jakimś texem (z tym że te są drogie, a skórzane udaje nam się kupić za ok. 120-140 zł). W Boti można wybrać coś w miare ok. ale w małych rozmiarach. Córka nosi już rozmiar 29. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer1710 Re: Buty dla dziecka 07.11.09, 16:52 Drogie Panie ja uważam że najwazniejsze jest to aby nie robic krzywdy dziecku ,i kupowanie obuwia w sklepikach lub ala stadionach w Raszynie jest bez sensu.To i tak jest jedno i to samo sama chinszczyzna,lipa sztuczne i popieramy prace za 10 dolców za miesiąc..Dziecku bedzie nie wygodnie ,pocic będą sie stopy to prawie jednorazówki dobre do trumny..Jezeli nie mamy możliwosci finansowych wiadomo skóra naturalna,wełniane wypełnienie itp wszystko kosztuje nic nie rozdaja za darmo; kupujmy w znanej firmie jakis bartek lasocki czy botii(notabena niższa pułka lasocki CCC) przynajmiej nie bedzie kłopotów z reklamacja,a jak mamy forse kupmy cos super a potem podarujmy biedniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Buty dla dziecka 08.11.09, 17:15 Masz dzieci? Mam rozumieć, że pisząc Raszyn masz na myśli Maximus? W Maximusie są dobre buty dla dzieci (nie w hali chińskiej oczywiście... - zresztą co teraz nie jest produkowane w chinach?). Jest Antylopa, Falcon, Befado, Bartek - firmy posiadające buty ze znakiem zdrowej stopy. Bartki są według Ciebie tanie? - dla mnie są drogie, a ich jakość nieadekwatna w stosunku do wysokiej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Buty dla dziecka 09.11.09, 09:53 Dzięki za wskazanie kilku sklepów. Z tego co widziałem, asortyment w BOTI i CCC jest bardzo podobny. Tylko ceny w BOTI niższe. I to pewnie stąd ta niższa półka. Z butami dla dziecka jest jak z każdym innym artykułem. Jedni kupują wózki na 2 000 PLN, inni za 500. Funkcjonalność ta sama, jakość często też. Ale często liczy się napis, metka. Chociaż nie zawsze. Zatem każdy wybiera to co jemu pasuje, i na co może sobie pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Buty dla dziecka 09.11.09, 15:15 Mogą wyglądać tak samo, ale to z czego są zrobione (droższe - lekkie aluminium, tańsze - ciężki metal) często ma duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś