Dodaj do ulubionych

dojazd do modlina

13.10.12, 22:07
w poniedziałek muszę na 9:00 rano dojechać samochodem z Pruszkowa do Modlina,
jaką trasę polecacie ?

czy na wisłostradę ?
czy może na błonie na 579(tam akurat nigdy jeszcze nie jechałem)?
jak jest z wjazdem a autostradę koło 7:00 rano ?
czy może lepiej Jerozolimskimi ?
Obserwuj wątek
    • leo48 Re: dojazd do modlina 13.10.12, 22:26
      Byłem w tym sezonie w Modlinie parę razy. Pojechaliśmy przez Błonie i Leszno do zjazdu na krajową 7-kę. Po kilku kilometrach i przejechaniu przez Wisłę jest dobrze oznakowany kolejny zjazd na Nowy Dwór. Prawdopodobnie chodzi o lotnisko więc tam jest też dobrze oznakowany krótki dojazd.

Jeśli jednak chodzi o ewentualne korki w Pruszkowie o tej porze to nie wiem. Z kolei gdyby korzystać z nawigacji, to np w moim Garminie Modlin jako miejscowość nie istnieje bo trzeba wpisać adres Nowy Dwór (Modlin jest jego administracyjną częścią).
      • 3mmmaaa Re: dojazd do modlina 13.10.12, 22:45
        dzięki,

najbardziej interesuje by gdzieś w korku nie umrzeć
        • leo48 Re: dojazd do modlina 13.10.12, 22:59
          Nie wiem, czy to pomysł uniwersalny, ale ja jeżdżę do Błonia tak, aby jak najdalej jechać z pominięciem Poznańskiej czyli na Domaniew, Płochocin i wyjeżdżam w Błoniu już na Poniatowskiego, stamtąd na światłach w lewo w Poznańską i zaraz kawałek dalej w prawo na Leszno.

Z tego co wiem, może być korek przy tym źle zaprojektowanym węźle na Żbikowie. To też można ominąć jadąc przez Gąsin nad autostradą A2 i we wsi Moszna skręcić w prawo na Domaniew. Wszystko zależy skąd się jedzie. Np jadąc z centrum Pruszkowa pojechałbym przez Parzniew na Brwinów i stamtąd do Błonia przez Święcice.

Skomplikowane? Być może, ale warto znać te warianty.
          • humptyangel Re: dojazd do modlina 14.10.12, 02:36
            na DW579 między Lesznem a Kazuniem czasem suszy policja więc uważać na ograniczenia 50/60.
            • leo48 Re: dojazd do modlina 14.10.12, 06:46
              Dawniej te droga niemal w całości była objęta powtarzanym co kawałek ograniczeniem "50" ale ostatnio zauważyłem, że są to tylko niektóre odcinki.
              • zibi-pruszkow Re: dojazd do modlina 14.10.12, 11:48
                do lotniska w Modlinie prowadzą 3 drogi:
                - przez Warszawę, ul. Pułkową (taras na Gdańsk)
                - przez Warszawę, ul. Modlińską (trasa na Augustów)
                - przez Leszno
                Ponieważ każda z nich zawiera to nieszczęsne skrzyżowanie na Żbikowie - chyba, że ktoś chce urwać zawieszenie, to pojedzie droga przez Mosznę - a w W-wie w godzinach rannych ul. Pułkowa i Modlińska są zakorkowane w kierunku do centrum, więc jednak obstawałbym przy pkt 1.
                Tak jak Leo napisał, zjeżdżasz z DK7 za Wisłą na Nowy Dwór i chyba kilometr za zjazdem w lewo jest skręt na lotnisko. Byłem tam 2 tygodnie temu,m raczej trudno nie trafić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka