Dodaj do ulubionych

znak STOP herbapol

28.06.13, 12:15
jadąc dzisiaj ul. Powstańców w stronę Woj. Polskiego zauważyłem dwóch "krawężników" stojących przy torach i nadających do radiowozu stojącego ok. 300 m dalej kto nie zatrzymał się na STOP-e. W całą " brawurową akcję" zaangażowanych było 4 funkcjonariuszy i samochód policyjny marki chyba Ford transit.
Szkoda że takiej ilości funkcjonariuszy nie zobaczy się w nocy w Pruszkowie.
Gratuluję prewencja najważniejsza.
p.s.
PO co tam znak STOP pociąg przejeżdża średnio1raz / 2miesiące, ale płynność ruchu z racji pobliskiego skrzyżowania z Plantową zmalała znacznie.
Obserwuj wątek
    • maariusz01 Re: znak STOP herbapol 28.06.13, 12:30
      Ten znak STOP jest tam nie od dziś. Na tych torach są też STOP-y przy Urzędzie Skarbowym oraz na Wojska Polskiego na skrzyżowaniu z Plantową. To normalne oznakowanie nie strzeżonego przejazdu kolejowego bez barier. A co do pociągów to ostatnio ich ruch się na łącznicy nasilił.
    • jakub5g Re: znak STOP herbapol 28.06.13, 12:51
      Nie pamiętam, aby na tych przejazdach kiedykolwiek zdarzyła się kolizja z pociągiem. Znaki Stop są tam totalnie bez sensu. Tym bardziej kontrole mundurowych, które z bezpieczeństwem nie mają nic wspólnego. To tylko łupienie kasy - może liczba mandatów jest za mała, a koniec miesiąca blisko ....
      • kwika Re: znak STOP herbapol 28.06.13, 13:16
        Znaki STOP są też przy przejeździe na skrzyżowaniu Plantowej, Zasławskiej i 2 sierpnia (os. Prusa).
        Ciekawe kiedy tam staną chłopaki?
      • slsz Re: znak STOP herbapol 28.06.13, 15:04
        Wystarczy się zatrzymać jak nakazują przepisy i żaden mandat nie straszny. Jest przejazd kolejowy bez zapór i w dodatku przez jezdnię o sporym natężeniu ruchu. Znaki jak najbardziej potrzebne. Kary dla łamiących przepisy też.
    • krystian-72 Re: znak STOP herbapol 28.06.13, 14:19
      Cóż, tak się robi pieniądze,
      Czekam na "STOP" na Wojska Polskiego i Zasławskiej w trosce o Nasze bezpieczeństwo
      Przepis który pozwolił postawić znaki "STOP" przy Herbapolu odnosi się również do w/w.
      Czy policja zareaguje ? czy zgłoszą sprawę zaniedbania Naszego bezpieczeństwa do PKP ?
    • wfe416n Re: znak STOP herbapol 28.06.13, 14:20
      Znaki są od lutego, próbowałem zainteresować kierowców ale odzewu nie było.
      forum.gazeta.pl/forum/w,132,142750701,142750701,Nowe_oznakowanie_ulic.html
      • stary_pawian Re: znak STOP herbapol 01.07.13, 00:53
        Witam
        Masz całkowicie rację.
        Zaliczyłem tam 200 i 6pkt. znak jest znak i trzeba się stosować.

Uważam i tak, że ten znak jest bez sensu (jeszcze nie jeździ ta kolejka do Komorowa) ale jak zacznie jeździć to może być "pochyło".
        Zatrzymaj się na stopie i zablokujesz Plantową.
        Czy przypadkiem (w pogoni za kasą) radni i PKP (czy cokolwiek co rządzi na torach) nie powinni choć chwilkę POMYŚLEĆ.
        • slsz To nie kwestia "widzimisię". 01.07.13, 11:47
          Po prostu takie jest prawo, jeżeli jest przejazd kolejowy bez zapór to znak stop jest obowiązkowy. Ja akurat zawsze się zatrzymuje i jakoś nie blokuje ulicy. Bardziej obawiam się, (skręcając z Plantowej i od razu się zatrzymując) żeby mi ktoś w tył nie wjechał. Na szczęście do tej pory tak się nie stało, chociaż dwa razy słyszałem pisk opon za sobą :)

stary_pawian napisał:

> Witam
          > Masz całkowicie rację.
          > Zaliczyłem tam 200 i 6pkt. znak jest znak i trzeba się stosować.
          >
          > Uważam i tak, że ten znak jest bez sensu (jeszcze nie jeździ ta kolejka do Komo
          > rowa) ale jak zacznie jeździć to może być "pochyło".
          > Zatrzymaj się na stopie i zablokujesz Plantową.
          > Czy przypadkiem (w pogoni za kasą) radni i PKP (czy cokolwiek co rządzi na tor
          > ach) nie powinni choć chwilkę POMYŚLEĆ.
          >
    • slsz W końcy ktoś się wziął za piratów. 28.06.13, 15:05
      Brawo policja.
    • jaan12 Re: znak STOP herbapol 30.06.13, 12:22
      wmoim przekonaniu warto tępic takie zachowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka