Dodaj do ulubionych

Rozebrane budynki

11.11.13, 19:53
Jak w temacie. Pewnie wiele forumowiczów chętnie zobaczyłoby budynki w Pruszkowie, które już nie istnieją. Jeżeli takie posiadacie, to możecie w tym temacie udostępnić. Ja niestety Pruszków zacząłem fotografować dość niedawno, więc nie posiadam takich zdjęć. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • taxipruszkow Re: Rozebrane budynki 11.11.13, 20:28
      www.facebook.com/photo.php?fbid=552505514793475&set=a.549472598430100.1073741830.547689451941748&type=1&theater
    • sqh Re: Rozebrane budynki 11.11.13, 20:59
      No, Dom Kultury Kolejarza to podstawa! Przyznawali tam literki: A, B, D albo E :-)

Pod tym linkiem
      - zdjęcia z rozbiórki z kamienicy Rokickich i Szczepkowskich.

Albo takie coś spomiędzy Armii Krajowej i Kościelnej: niebieski raz, niebieski dwa - już chyba takich niespodzianek się tam nie znajdzie...

Ze swoich zdjęć znalazłem jeszcze takie:
      Oficyna na Prusa
      Oficyna na Kościuszki
      Kamienica na Prusa

Kiedyś na pruszkowskim fotoforum można było łatwiej wyszukiwać wątki, ale potem "usprawniono" jego działanie i teraz chyba najlepiej jest kliknąć opcję "Galeria" i przejrzeć 63 strony ze zdjęciami.
      • aabb13 Re: Rozebrane budynki 11.11.13, 22:17
        W sobotę widziałem tam kilka takich kamieni, teraz trzeba szukać, żeby znaleźć. Chyba ze wszystkich budynków w Pruszkowie najbardziej szkoda starego kościoła na Żbikowie rozebranego na początku XX wieku. To ten na lewo od dużego kościoła, już bez dachu:
        regio-media.pl/wp-content/uploads/2012/09/kosciol_zbikow_stare_zdjecie.jpg
        Poza tym artyleria zniszczyła stary młyn nad Utratą przy moście na Prusa. Rysunek:
        gosciniec.pttk.pl/13_2003/obrazki/04_08_01.jpg
        Niedługo wyburzą rozwalające się domy przy Ołówkowej, to jest chyba najbardziej zniszczony dom w Pruszkowie. Kilka domów, które będą pewnie niedługo rozebrane tu:
        fotoforum.gazeta.pl/u/aabb13.html
        Więc odpowiedziałem na swoje pytanie.

Ma ktoś zdjęcia murowańców, domów dawnego getta, albo starej Srebrnej, Ceglanej... ?
    • slsz Re: Rozebrane budynki 11.11.13, 22:07
      Tu też coś znajdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka