szepiet12 24.02.07, 10:55 szepiet.fotosik.pl/albumy/138343.html Przesyłam link ze zdjęciami V etapu budowy z 15 lutego 2007, budynek nr 17. Miłego oglądania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atusiaw Re: Zdjęcia V etap 02.03.07, 09:23 Witam.rozumiem, że szanowny sąsiad dosyć często bywa na budowie. Rada będę oglądać fotki regularnie Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 21.03.07, 20:19 Kolejne zdjęcia z budowy, z 10 marca 2007, budynek 17 i 18. szepiet.fotosik.pl/albumy/154124.html Odpowiedz Link
nunes9 Re: Zdjęcia V etap 28.03.07, 20:39 nunes.fotosik.pl/albumy/158975.html Kilka zdjęć.Robota pali im się w rękach.Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc jadę układać panele Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 25.04.07, 10:11 O widze, ze juz okna w niektorych miejscach powstawiali Dzieki za fotki ! Marcin Odpowiedz Link
17aga Re: Zdjęcia V etap 25.04.07, 12:39 Jak myślicie - wyrobią się do obiecanego terminu? Wydaje się, że prace postępują dość sprawnie. Nawet początkowo mieliśmy nadzieję, że może oddadzą szybciej. Zapytaliśmy o to biurze sprzedaży i odpowiedziano nam, że może być ciężko, bo są problemy z materiałami budowlanymi. W każdym razie, póki co podobno idzie zgodnie z harmonogramem... P.S. Dzięki za zdjęcia Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 25.04.07, 12:45 Zima była łaskawa dla budowlańców w tym roku, dlatego prace szly w zawrotnym tempie. Ja mam nadzieje, ze terminów dotrzymają, ale tego nie idzie przewidziec. Mysle, ze wyciagna nauczke z 4 etapu, gdzie podobno obsuniecie bylo znaczne i tym razem zabezpiecza dostawe materiałów. Innym problemem jest chyba tez brak pracowników na rynku pracy, ale to chyba każdy developer musi sie z tym liczyć. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów ! ps. ja zamieszkam w 18 Marcin Odpowiedz Link
17aga Re: Zdjęcia V etap 25.04.07, 14:01 No właśnie i ja słyszałam, że poślizg w IV etapie liczy się w miesiącach. Tego się bardzo obawiam z powodu zwiększonego VATu w przyszłym roku na usługi remontowe i końcu jego zwrotów za materiały budowlane... Będę za nich mocno trzymać kciuki! Odpowiedz Link
luk1groszek Re: Zdjęcia V etap 01.05.07, 08:14 Witam was Sąsiedzi. Do oddania jeszcze 7 miesięcy ,a obecny efekt został osiągnięty w 4 więc termin zostanie dotrzymany.Dziwi mnie tylko to że blok 19 w którym jeszcze żadne mieszkanie nie zostało sprzedane jest najbardziej zaawansowany w budowie ,wolał bym aby było odwrotnie , no ale do oddania naszych bloków jeszcze sporo czasu. W niedziele 29.04 byłem z żoną na budowie , brama otwarta można wejść na budowe i się poprzechadzać. Pozdrawiam was sąsiad z 17. Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 11.05.07, 09:17 Ma ktoś może jeszcze jakieś świeże zdjęcia ? Chętnie bym zobaczył, co tam w RJ słychać ... Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 21.05.07, 18:51 Proszę bardzo. Zdjęcia zrobione 20.05.2007 szepiet.fotosik.pl/albumy/193767.html Odpowiedz Link
nunes9 Re: Zdjęcia V etap 21.05.07, 22:37 I jeszcze trochę fotek.nunes.fotosik.pl/albumy/193996.html Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 17.06.07, 08:45 A może ktoś posiada aktualne fotki budynku nr 19??? Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 03.07.07, 17:46 A oto aktualne zdjęcia z placu budowy. 1 lipca 2007. Może ktoś się orientuje czy można umawiać się na oglądanie swojego mieszkania? szepiet.fotosik.pl/albumy/221315.html Odpowiedz Link
luk1groszek Re: Zdjęcia V etap 03.07.07, 19:37 Ja z nikim się nie umawiałem po prostu pojechałem w niedziele , brama była otwarta na oścież wszedłem na góre i już .Pzdrawiam!!! Odpowiedz Link
lokator_18 Re: Zdjęcia V etap 23.07.07, 10:52 Budynek 18. już można zwiedzać. od soboty 28-07 będzie już wylewka na podłogach więc jak najbardziej warto myślę popatrzeć. Odpowiedz Link
klara321 Re: Zdjęcia V etap 26.07.07, 09:59 Pewnie, że warto popatrzeć A sąsiad juz zwiedzał swoje mieszaknie? Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link
lokator_18 Re: Zdjęcia V etap 26.07.07, 10:25 sąsiad jedzie w sobotę 28-07 oglądać. aparat bierze i porobi kilka zdjęć. zawsze to lepiej niż ciągle się w plan wpatrywać. Odpowiedz Link
klara321 Re: Zdjęcia V etap 26.07.07, 10:30 Chciałam się zapytać czy sąsiad sie umawial z kierownikiem budowy na ogladanie czy planuje wejsc sam? Odpowiedz Link
lokator_18 Re: Zdjęcia V etap 26.07.07, 11:10 kierownik budowy powiedział że do 11:00 siedzi na budowie i w każdej chwili można wejść. nie trzeba osobno się umawiać. Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 26.07.07, 15:55 O - to nieźle. A po 11 już go nie będzie ? Też pewnie wybiorę się w sobotę. Pozdro ! Odpowiedz Link
nunes9 Re: Zdjęcia V etap 27.07.07, 00:10 mieszkania mozna zwiedzac do godziny 18nunes.fotosik.pl/albumy/235644.html Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 29.07.07, 17:04 Świeżutkie fotki wnętrza mieszkania - 44 mkw. Jeszcze przed wylaniem posadzki: flickr.com/photos/_homer_/sets/72157601077492190/ Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 29.07.07, 18:04 A tutaj jeszcze filmik: rapidshare.com/files/45760295/mieszkanie_XviD_maly2.avi Odpowiedz Link
wenus305 Re: Zdjęcia V etap 30.07.07, 14:46 Witam serdecznie, Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi napisał co to jest za instalacja na podłodze. Czy na to ma iść wylewka? A co w sytuacji gdyby coś takiego zostało uszkodzone i np. w sytuacji, gdy jest to instalacja wodna, zalało sąsiadów? Pozdrawiam, przyszła mieszkanka bloku 19 Odpowiedz Link
klara321 Re: Zdjęcia V etap 01.08.07, 09:24 Po obejrzeniu filmiku wydaje mi się, że będziemy sąsiadami przez ścianę (i przez balkon Mieszkanie na filmiku to nr 40? Ja będę mieszkać pod 30, I piętro, klatka II lub III (zależy od której strony liczyć). Pozdrawiam bardzo serdecznie!!! Ilona Odpowiedz Link
babaloo1 Re: Zdjęcia V etap 01.08.07, 15:56 Hehe, dokładnie tak Również pozdrawiam sąsiadkę ! Marcin Odpowiedz Link
luk1groszek Re: Zdjęcia V etap 26.08.07, 07:52 Czy ktoś z was był ostatnio na ośedlu bo podobno rozbierają nasze bloki? Oczywiście żartowałem ja byłem w tamtym tygodniu a to kilka zdjęć.picasaweb.google.pl/lukasziela/Rajska .Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 26.08.07, 13:36 Ja byłam 2 tyg. temu i z przykrością stwierdziłam że od mojej ostatniej wizyty (na początku czerwca) nic totalnie się nie zmieniło. Najpierw tak się cieszyłam że posunięcie robót widać z dnia na dzień a tu taka niespodziewajka... zaczynam się zastanawiać nad wypowiedzią jednej z przyszłych sąsiadek, że przerzucą całą siłę roboczą na rozpoczęcie budowy VI etapu, ale to przecież zupełnie inni fachowcy... Ci nasi to już od instalacji i wykończenia a tamci od ciężkich robót (fundamenty, żelbety itp.)... Pocieszam się że to może przez okres wakacyjny tak jakoś im się rozleniwiło ) A propos zdjęć cóż to za okazały egzemplarz jakiegoś zacieku na ścianie??? Odpowiedz Link
luk1groszek Re: Zdjęcia V etap 26.08.07, 16:53 Zapewniam Panią że prace posówają się we właściwym tępie w 17 w mieszkaniach na górze brakuje drzwi i jakiś niewielkich poprawek a ten okazały zaciek to poprostu schnący tynk , jeszcze jedna wiadomość dla zainteresowanych ponoć tynki przynajmiej u mnie ruwniusieńkie natomiast w 19 tynkują już dolne piętra więc niedługo będziemy mieli tam wylewkę. przed 17 jest już układana kostka i cały teren jest równany więc proszę zapraszać gości na parapetówkę. Pozdrawim serdecznie. Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 26.08.07, 18:30 No czyli jednak to był malutki wakacyjny zastój Po prostu do tej pory w 19 prace szły pełną parą i w pewnym momencie "zostawili" ją i poszli nadrabiać w 17 i 18 -tce i może dlatego miałam takie wrażenie W takim razie jestem spokojna Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 28.08.07, 12:04 Witam, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś aktualne zdjęcia RJ np. z sierpnia i mógłby zamieścić to będziemy wdzięczni. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dzony80 Re: Zdjęcia V etap 29.08.07, 01:45 Witam! byłem na budowie 25.08.w drugiej klatce bloku nr.18 i wydaje mi sie że prace idą bardzo dobrze jest już gres na balkonach we wszystkich mieszkaniach w mojej klatce i montowane są barierki na klatce schodowej a kostka ułożona przed blokiem nr 17 i zainstalowane drzwi garażowe robią wrażenie na Tych co już jakiś czas nie odwiedzali placu budowy.Najlepiej pojechać zobaczyć na własne oczy bo wtedy to się czuje. pozdrawiam :o) Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 05.09.07, 18:59 Oczywiście byliśmy na placu budowy, a precyzyjniej na wykańczaniu prac wewnętrznych. A oto zdjęcia: picasaweb.google.pl/szepiet12/RajskaJabO Odpowiedz Link
rob_agacia Re: Zdjęcia V etap 12.09.07, 17:15 Witam, Mam pytanie, czy podprowadzenie rur w łazience i kuchni widoczne na tych zdjęciach są standardowe, czy może były to już inwencje twórcze przyszłych lokatorów? Pozdrawiam Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 12.09.07, 19:04 Wszystko w standardzie, nie robiliśmy żadnych zmian. Pan kierownik budowy chętnie odpowie na pytania i oprowadzi po placu budowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rob_agacia Re: Zdjęcia V etap 17.09.07, 19:08 A jak można się skontaktować z kierownikiem budowy i umówić na zwiedzanie? Odpowiedz Link
szepiet12 Re: Zdjęcia V etap 18.09.07, 00:08 Proszę zatelefonować do Pana Mariusza do biura Mennicy, poda numer telefonu do kierownika budowy. Najlepiej umówić się dzień przed planowana wizytą, wtedy budujący potwierdzą czy w naszym mieszkanku nie będą trwały prace. Godziny zwiedzania chyba od 08.00 do 18.00 w dni pracujące. Odpowiedz Link
17aga Re: Zdjęcia V etap 18.09.07, 07:35 Można także pojechać w sobotę. My dwa razy byliśmy bez umawiania Odpowiedz Link
agas.pl Re: Zdjęcia V etap 18.09.07, 08:09 To mieliście szczeście. Byłam w sobotę z mężem, niestety wszystko było pozamykane i nie było na budowie żywej duszy! Niestety nie udało nam sie wejść i zobaczyć mieszkanka od środka. W tygodniu jest to dla nas kłopot bo albo mąż pracuje w tych godzinach albo ja nie mogę. Odpowiedz Link
agas.pl Re: Zdjęcia V etap 20.09.07, 09:12 Teraz byliśmy ok.14-stej. Jednak muszę powiedzieć, że mój mąż jest "zapaleńcem" i jeżdzi na budowę raz w tygodniu - w sobotę lub niedzielę w różnych godzinach iiii ... ma pecha . Ale nich próbuje dalej - do wytrwałych podobno świat należy. hi hi. Odpowiedz Link
luk1groszek Re: Zdjęcia V etap 06.10.07, 20:53 Witam wszystkich , wrzuciłem do mojego albumu kilka zdjęć z dnia dziśiejszego picasaweb.google.pl/lukasziela/Rajska .W bloku 17 dwie pierwsze klatki zamknięte tak wygląda jakby wszystko było skończone , więc szykujmy się do odbioru. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
maarianos Re: Zdjęcia V etap 07.10.07, 20:21 Witam wszystkich sąsiadów. Dokładam kilka zdjęć z dnia 07-10-2007 blok 19. pozdrawiam picasaweb.google.co.uk/maarianos/RajskaJabO Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 07.10.07, 22:31 Jak super że mogłam zobaczyć 19 nie byłam tam już 1,5 m-ca i strasznie się stęskniłam ) Miałam dziś wolny dzień i nawet kusiło mnie żeby pojechać ale mój mąż twierdzi że w niedziele się po budowie nie kręci... (ja tam bym nie miała skrupułów ale on prowadzi firmę projektowo-budowlaną i wymyśla jakieś takie dziwne zasady) a tak to może bym spotkała przyszłego sąsiada/sąsiadkę Pozdrawiam Odpowiedz Link
meczopuch Re: Zdjęcia V etap 08.10.07, 17:22 My byliśmy jakieś 3 tygonie temu i jeszcze nie było kostki pod klatkami ani terakoty na balkonie, także widać jakieś postępy)Nie mieliśmy przy sobie aparatu także nie mogliśmy zrobić zdjęć Ale fajnie, że niektórzy nie są gapami takimi jak my i czasem myślą, żeby podzielić się wrażeniami z budowy) Takim osobom wielkie dzięki!!! Pozdrawiamy, przyszli mieszkańcy klatki I z 19-stki Odpowiedz Link
nunes9 Re: Zdjęcia V etap 08.10.07, 19:16 Kilka zdjec z 1.10.Blok 17.nunes.fotosik.pl/albumy/286619.html Odpowiedz Link
dzony80 Re: Zdjęcia V etap 10.10.07, 12:17 Witam ;o)tez chciałem podziękować wszystkim którzy wrzucają zdjęcia na nasze forum bo dzięki Wam właśnie możemy być częściej"na budowie" i widzieć jak postępują prace.Bo na stronie naszego Developera jest mały poślizg w tej kwestii,a każda nowa fotka nie na jednej twarzy zwiększa uśmiech.Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki-mieszkaniec 18-tki :o) Odpowiedz Link
dzony80 Re: Zdjęcia V etap 13.10.07, 20:05 Witam Byłem dziś na budowie-zrobiłem parę fotek.Zapraszam do obejrzenia dzony80.fotosik.pl/albumy/289749.html Myślę, że prace przy bolkach 17 i 18 mają się ku końcowi-"chłopaki" muszą jeszcze posprzątać i czekamy na odbiór- miejmy nadzieję, że będzie przed terminem. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 21.10.07, 12:34 Zachęcona dużym postępem prac widocznym na TWOICH zdjęciach, pojechałam wczoraj na budowę i.... trochę się rozczarowałam Owszem 17,18 prawie na finiszu (nawet pozamykane klatki i nie mogłam wejść popodziwiać, teren wokół ładnie wyłożony kostką, nawet trawka już posiana ;O Niestety w mojej 19-tce jest mniej więcej 1,5 m-ca wstecz. No ale co prawda, 19-tkę mają oddać w styczniu a 17,18 w grudniu, więc nie ma co się dziwić.. Ogólnie prace faktycznie idą OK, u mnie są już tynki, wylewki, instalacje, właściwie brakuje tylko kaloryferów i parapetów ) Ogólnie 19-tka ma jeszcze nie wykończone klatki ale wydaje mi się że za 2 m-ce też będzie gotowa Podrzucam parę fotek mageras.fotosik.pl/albumy/294888.html Odpowiedz Link
monrak6 Re: Zdjęcia V etap 21.10.07, 12:45 witam, ciekawa jestem jak wygląda ta trawka i kostka przy 18-tce, jeśli ktoś ma może najświeższe (np.od 19/10)zdjęcia tego właśnie budynku i ma chęć podzielenia się nimi to bardzo proszę dziękuję i pozdrawiam, Odpowiedz Link
nunes9 Re: Zdjęcia V etap 21.10.07, 13:51 niewiele ale zawsze cos nunes.fotosik.pl/albumy/295003.html Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 22.10.07, 23:17 A czy ktoś może wie, dlaczego podwórko między 17 i 18, zostało wyłożone KOSTKą???!!! Czy oni mają zamiar na tej kostce montować huśtawki, bujaki, drabinki itp. ??? Bo jeśli tak to raczej będziemy chodzić na place zabaw we wcześniejszych etapach gdzie jest jakiś taki żwirek... Odpowiedz Link
agas.pl Re: Zdjęcia V etap 23.10.07, 12:44 Też mnie to zaniepokoiło. Przeszłam się więc z mężem po osiedlu i zobaczyłam podwórko, które prawdopodobnie wygląda tak jak będzie wyglądało nasze. Na tej kostce wyłożone będą miękkie - nie wiem jak to nazwać - "kafle" aby dziecko nie zrobiło sobie krzywdy. Gdy na nie weszłam - muszę powiedzieć że były miękkie. Jednak nasz plac zabaw nie będzie zbyt obszerny i piękny. Proszę przejść się po osiedlu i pozwiedzać. Polecam. Przyszła mieszkanka 17-stki. Odpowiedz Link
mageras Re: Zdjęcia V etap 26.10.07, 00:50 Pewnie to będzie takie podłoże typu "play" które jest teraz na wszelkich dużych publicznych placach zabaw, nie jest ono złe... A co do wielkości placu... hmm ja będę miała do wyboru (a dokładniej mój synek albo podwórko między 17-18-tką albo naprzeciwko mojej 19-tki pomiędzy budowanymi w tej chwili kolejnymi blokami Odpowiedz Link
nunes9 Re: Zdjęcia V etap 26.11.07, 23:38 tak wygląda plac zabaw nunes.fotosik.pl/albumy/320059.html Odpowiedz Link