Dodaj do ulubionych

Centrum Dziedzictwa Kulturowego

08.10.14, 10:20
Specjalnie dla Pana ZIBI zrobiliśmy obrazek na temat CDK'u.

www.facebook.com/wlaczPruszkow/photos/a.1473603976228050.1073741827.1472583712996743/1488364941418620/?type=1&theater
P.S: Jeżeli ten projekt przejdzie to rozwali on budżet miasta. Inwestycja ma Kosztować 81 mln. Władze chce wziąć kredyt na dodatkowe 40 mln. Co spowoduje że wzrost zadłużenia miasta wyniesie 37% z 60% możliwych. Oprócz tego prezydent chce budować szkoły za min. 30 mln. zł co spowoduje zadłużenie miasta na 50%. Obsługa takiego kredytu + utrzymanie tego molochu rozwali budżet na łopatki. Szkołom mówimy TAK! CDK za 81 mln. NIE!!
Obserwuj wątek
    • pruszkowianka Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 11:53
      Czy przetarg na wykonawcę już rozstrzygnięty? Kto wygrał?
      • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 12:15
        Nie wiem kto wygrał, jednak proszę mi powiedzieć, gdzie ma mieścić się siedziba Pruszkowiaków i innych instytucji kulturalnych.
        Ten obiekt jest potrzebny jak psu buda, i powstanie.
        • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 13:21
          Panie Zibi. Nie potrzebne naszemu miastu jest tak potężne Centrum Dziedzictwa Kulturowego. Inne gminy budują takie budynki dużo mniejsze i za niższą cenę. Może jako przedstawiciel SPP powie nam Pan jakie będą koszty utrzymania takiego ogromnego obiektu? Po co ma być tam kino skoro zezwolono na budowę centrum handlowego z kinem? Dlaczego taki obiekt ma być tak daleko od centrum miasta? Prezydent chce zaciągnąć na ten cel kredyt który zwiększy zadłużenie miasta do 38%. dodatkowo chce budować kompleksy szkół za kolejne min. 30 mln. zł, co spowoduje że wzrośnie zadłużenie do 50%. Przypominam jeszcze, że PKP modernizuje tory więc jest jedna jedyna możliwość wybudowania w Pruszkowie przejść dla pieszych i tunelów. Wiadomo że PKP nie sfinansuje wszystkiego więc będzie potrzeba dołożenia się. Stąd jeden wniosek. Po co teraz na szybko CDK za taką kasę skoro są inne ważniejsze potrzeby?

P.S: Prezydent do dnia dzisiejszego jeszcze nie przedstawił dokumentu potwierdzającego budowę tunelu na wysokości ul. działkowej. Więc kto wie czy w ogóle taki tunel zostanie zbudowany.....
          • mamakrzysia4 Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 12.10.14, 16:02
            Wszędzie na świecie kultura wychodzi z urzędów, z budżetów miast i miasteczek. przechodzi w ręce prywatne, fundacji, stowarzyszeń, które same ją finansują i nikt do tego się nie wtrąca tylko u nas wszystko musi być urzędowe, państwowe, dotowane i z góry narzucone- po co i z czyjej kasy? Czy ktoś mieszkańców pyta o zdanie, czy potrzebny moloch taki, czy ktoś tam przyjdzie, czy ta buda na siebie zarobi- czy będzie przysłowiową studnią bez dna? a może czas wyborów to taki moment, żeby na koniec albo początek starych nowych rządów pokazać jak się dba i myśli za wyborców?
      • atomowyrobot Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 12:53
        W miejskim BIPie nie ogłoszono jeszcze wyników przetargu, ale na stronie prezydenta przeczytać można: "W marcu br. rozpoczęto procedurę o udzielenie zamówienia publicznego. Wyłoniono wykonawcę ? Konsorcjum: Lider - STRABAG Sp.z.o.o. z Pruszkowa. Rozpoczęcie budowy jesień tego roku, oddanie do użytku 2017 rok.".
        Strabag zaproponował najniższą cenę czyli nieco ponad 71 milionów, pozostałe dwie oferty były na ponad 85 milionów zł.
      • mamakrzysia4 Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 12.10.14, 15:57
        pociotek pocitka czy synek wnuczka panującego i rządzacego? UHHHHHHA
    • sqh Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 12:51
      wlacz_sie_w_pruszkow napisał(a):

> Specjalnie dla Pana ZIBI zrobiliśmy

My - czyli kto? Bo taki Zibi na przykład firmuje swoje pomysły imieniem i nazwiskiem.
      • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 13:39
        niestety, nie doczekamy się ujawnienia, w związku z czym rozmowa z tym czymś mija się z celem.
        • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 13:47
          Pani Zibi zawsze to samo. Jak zaczyna brakować Panu argumentów to szuka Pan tematu zastępczego. Jako organizacja jesteśmy Panu znani bo pisze Pan u nas posty więc nie wiem skąd takie zdziwienie. Tak samo dobrze Pan wie, że jesteśmy przeciwko SPP i Starzyńskiemu bo jest u władzy od 16 lat i marnuje potencjał naszego miasta, a że Pan tak pieje na temat obecnej władzy, to chyba logiczne jest że z tym się nie zgadzamy :)
          • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 14:02
            Ponawiam pytanie sqh:
            > My - czyli kto? Bo taki Zibi na przykład firmuje swoje pomysły imieniem i nazwiskiem.
            • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 14:55
              Widzę że ma Pan temat zastępczy :)

Panie Zbigniewie czy ma Pan problem ze zrozumieniem tekstu? Powtórzę Panu, że jesteśmy organizacją (a dokładnie Stowarzyszeniem) więc nie wiem czego Pan od nas oczekuje... Mamy Panu wypisać listę członków? Proszę odpowiedzieć na Nasze pytania dotyczące CDK'u, a nie odwracać kota ogonem, bo to Pan stara się o poparcie mieszkańców, a nie my
              • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 17:25
                Szanowny nie pisze bajek, bo nie ma zarejestrowanego Stowarzyszenia "Włącz się w Pruszków".

Aby jednak Szanownego nie pzostawiać bez odpowiedzi, proszę Szanownego o zapoznanie się z Wieloletnim Planem Finansowym dla miasta Pruszkowa, tam są rubryczki z cyferkami rzymskimi wiele mówiącymi.

Co do Szanownego nienawiści do SPP, prezydenta Starzyńskiego i mnie osobiście, którą to nienawiścią Szanowny zieje tu, ział na fejsie (pozwoliłem sobie zakończyć konwersację aby nie promować tak nędznej grupy), to przypominam, że SPP ma większość w Radzie Miasta, którą to większość uzyskał w drodze demokratycznych wyborów. Taka była wola wyborców. Taka też była wola mieszkańców Pruszkowa względem p. Starzyńskiego. Guzik mnie obchodzi czy to się Szanownemu podoba czy też nie, ale głos większości należy uszanować.

Sposób konwersacji jaki tu Szanowny prowadzi, i jaki Szanowny prowadził na Fejsie, do złudzenia przypomina dyskusje o ścieżkach rowerowych na portalu PruszkowMowi.pl, a redakcja tego portalu wystawiła własną listę wyborczą jako Pruszków 2.0.
                Wy się jeszcze łapiecie w tym kto i kogo reprezentuje?
                • 4_tuna Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 08.10.14, 18:31
                  Nie działań aktywnie na forum, ale systematycznie je czytam. Jestem zniesmaczona, że osoba, która oficjalnie informuje, że zamierza kandydować w nadchodzących wyborach wdaje się w pyskowki personalne na forum i innych portalach i w mniej lub bardziej żenujacy sposób prowadzi tzw. czarny PR.

Nie pasjonuje się polityką, jednak na pewno nie podoba mi się taka postawa rodem z PIS. Nie chcę aby ktoś taki dbał o moje interesy. Zamierzam głosować na kogoś kto potrafi dyskutować, a dialog z kimś o innym światopoglądzie będzie początkiem wypracowania kompromisu.

Dla ewentualnie wierzących podstęp: nie jestem związana w żaden sposób z żadną ze stron sporu.
                  • dandar Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 15:38
                    Zgadzam się w 100%. Również, jako zwykły wyborca, jestem ciekaw odpowiedzi na pytanie o sensowność budowania CDK (w takiej formie i cenie) w sytuacji, kiedy:
                    1. "Ma powstać" kino wielo-salowe w Pruszkowie (chodzi oczywiście o projekt sali kinowej w CDK).
                    2. Koszt i rozmach, jak rozumiem, jest znacznie większy niż w wielu innych podobnych przypadkach - tutaj prośba do podania przykładów ze strony "wlacz_sie_w_pruszkow").
                    I proszę sobie darować osobiste wycieczki i obrażanie - w czasie między wyborami to wy we własnym sosie się obracacie, ale teraz warto żebyście (wszystkie strony) odpuścili sobie złośliwości, które nas mało obchodzą, i skupili się na najważniejszym - na tym jak wydajecie nasze pieniądze. Oczekuję od zibi-pruszkow merytorycznej odpowiedzi na temat zasadności budowy CDK w takiej formie, a następnie na ustosunkowanie się do tego przez drugą stronę.
                    • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 19:16
                      Przede wszystkim muszę Państwa wyprowadzić z błędu, jakoby miasto budowało kino za 71 mln zł. Otóż CDK ma być kompleksem w którym swoje siedziby będą mieli: Miejski Ośrodek Kultury „Kamyk”, Zespół Tańca Ludowego „Pruszkowiacy” oraz Miejski Zarząd Obiektów Sportowych. Proszę zobaczyć w jakich warunkach dziś funkcjonuje Kamyk. Proszę sobie przypomnieć jaki był lament, gdy "Pruszkowiacy" byli wyrzucani z Drzymały. Teraz te instytucje kulturalne maja okazje mieć siedzibę na miarę XXI wieku. I to nie podlega dyskusji.

Kino będzie tylko jednym z elementów CDK. Natomiast kino w obiekcie handlowym NovaStacja, które ma powstać na terenie po zakładach Mechanicy, to przedsięwzięcie komercyjne, czyli zupełnie inne.

Wszyscy pamiętamy, że w Pruszkowie były 3 kina: Mechaniki, Kolejarz oraz Metro. Przez wiele lat był lament, że nie ma ani jednego. Teraz gdy przy pomyślnych wiatrach mogą powstać dwa różne kina, znów jest lament.

Nie mam najmniejszego pojęcia skąd informacja, że cena 71 mln zł to kosmiczna suma. Każdy kto ma do czynienia z inwestycjami budowlanymi przyzna, że jest to cena standardowa. Jest to duża inwestycja, która musi tyle kosztować. Jeżeli komuś znana jest podobna inwestycja, wykonana za znacznie mniejsze pieniądze, bardzo chętnie zapoznam się z tym faktem.
                      • wfe416n Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 20:07
                        zibi-pruszkow napisał:

> Nie mam najmniejszego pojęcia skąd informacja, że cena 71 mln zł to kosmiczna s
                        > uma.

No, mała też nie jest jak na "dom kultury". Tym bardziej że mieszkańcom są potrzebne inne inwestycje, np przedszkola.
                      • lesny_dziadzio Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 21:21
                        ciekawe, kto bedzie tą instytucją zarządzał, za ile i jak będzie przebiegac rekrutacja

czy tak jak w Pruszkowiakach, których ktos (niewypowiedziany) tu nazwał "instytucją"?! A czym się to rózni od rodzinnego biznesu - ta "instytucja"? Tym, ze giną w niej bez wyjaśnienia publiczne pieniądze, a na wyjasnienia nie można doczekać się od lat?

Widzę, że klika z krótką pamięcią próbuje juz nawet opanowywać fora internetowe. Wszyscy szybko uczą sie od putlerowców.
                        • varsovinn Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 10.10.14, 08:54
                          No właśnie i tu jest pies pogrzebany. Z założenia CDK będzie pełniło funkcję siedziby różnych instytucji upchniętych pod jednym dachem oby tylko gmach był dla ludzi otwarty po godzinie 16 dla ludzi, bo w Pruszkowie nic mnie nie zdziwi :)

A odnośnie kosztów za które można by zrobić kilka poważniejszych pilniejszych inwestycji, należy zacytować klasyka:

"Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach?
                      • dandar Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 10.10.14, 09:29
                        Dziękuję za odpowiedź. Czy "druga strona" może odnieść się do kwestii kosztów i podania przykładów ewentualnych tańszych inwestycji tego typu?
                        • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 13.10.14, 09:54
                          Wymowna jest ta cisza z "drugiej strony".
                          • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 14.10.14, 12:18
                            Panie Zbigniewie nie wszyscy mają tyle czasu co Pan. Na razie to Pan milczy bo różne osoby zadają pytania o CDK, a Pan nie odpowiada na zadane pytania.
                            • dandar Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 15.10.14, 12:17
                              Bardzo słaba odpowiedź. Jako potencjalny wyborca oczekuję jakiejś rzetelnej odpowiedzi ze strony osób zarzucających bezzasadność inwestycji w CDK. Jakoś wcześniej "radosna twórczość" na tym forum kwitła także z waszej strony, twierdzenie teraz że nie podacie żadnych faktów, ponieważ "nie macie czasu" nie świadczy o was dobrze. Ja zadałem pytanie, czy możecie podać przykłady tańszych realizacji domów kultury, oczekuję że jeśli wy chcecie aby oddać na was głos, to znaczy że jesteście w takich tematach obeznani, jak się okazuje słabo to wygląda.
                              • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 15.10.14, 21:41
                                Dandar: My nie startujemy w wyborach. Co do argumentów to proszę dokładniej poczytać co napisaliśmy. Co do ceny to pisalismy Panu ile inne gminy wydały na tego typu budowle. Wszystko oczywiście zalezy od wielkości i wyposażenia. Budowla na dzień dziesiejszy ma kosztować 71 mln. zł Rocznie Pruszków stać na inwestowanie 35 mln. Biorąc pod uwagę że Pruszków ma inne znacznie pilniejsze inwestycje wydawanie teraz 71 mln. bo prezydent obudził się z ręką w nocniku i na szybko próbuje spełnić swoją obietnicę (którą złożył kilkanaście lat temu).

Dodam tylko do moich poprzednich wypowiedzi, że w dzisiejszych czasach odchodzi się od budowania centrów kultury na rzecz mniejszych ośrodków rozlokowanych na terenie całego miasta. Szczególnie, że ten moloch ma być na obrzeżu miasta, a nie w centrum.

Jeżeli chce Pan zaczerpnąć więcej informacji to proszę przyjść na sesję rady miejskiej jutro tj. 16.10.14r o godzinie 17:00. Na pewno ten temat będzie poruszony - szczególnie że prezydent chce to uchwalić jeszcze przed wyborami, by obciążyć ewentualnie swoich następców.
                      • super-elizka Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 11.10.14, 03:05
                        Nie mam najmniejszego pojęcia skąd informacja, że cena 71 mln zł to kosmiczna s
                        > uma. Każdy kto ma do czynienia z inwestycjami budowlanymi przyzna, że jest to c
                        > ena standardowa. Jest to duża inwestycja, która musi tyle kosztować. Jeżeli kom
                        > uś znana jest podobna inwestycja, wykonana za znacznie mniejsze pieniądze, bard
                        > zo chętnie zapoznam się z tym faktem.
                        jeśli wolno to mam pytanko.....ile może wynosić suma : "znacznie mniejsze pieniądze" od 71 milionów. Czy znacznie oznacza np: pięćdziesiąt złotych, czy 50 milionów. Będę wdzięczna za odpowiedź, która pomoże mi w samookreśleniu się i umiejscowieniu na drabinie społecznej. Jestem trochę za stara na wyścigi szczurów ale po spieniężeniu kilku majątków może się okazać, że nie jest tak żle ze mną.
                        • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 14.10.14, 10:17
                          Super-elizka Wystarczy popatrzeć na sąsiednie miejscowości :) średnio koszt budowy takiego centrum wynosi 25 mln zł. Budowanie molochów za 71 mln. jest jakąś chorą ambicją Prezydenta. Za 71 mln. można wybudować np. 16 tuneli, 16 mniejszych przedszkoli itd (średnia cena takich inwestycji wynosi 5 mln. - przejrzałem budżety różnych miejscowości, a także rozmawiałem z osobą, która zajmuje się tego typu inwestycjami)
                      • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 14.10.14, 12:14
                        Panie Zbigniewie, a kto mówi, że miasto będzie budowało kino za 71 mln?

Dla kilku organizacji mamy wydać z budżetu ponad 71 mln. zł? a co z budową szkół, dróg i pozostałymi inwestycjami? Taki wydatek zamrozi nam na kilka lat budżet i ograniczy wydatki. Pomijam fakt kosztów utrzymania takiego obiektu. Nadal nie podał nam Pan jakie będą to koszty. Wątpliwe także jest miejsce. W centrum Pruszkowa też są działki. Dodatkowym problemem także są grunty, które są torfowiskiem więc wzrost kosztów budowy na pewno wzroście. Problemem także będzie wjazd/wjazd na teren centrum bo infrastruktura drogowa nie nadaje się do obsługi tylu obiektów w jednym miejscu. Dodam tylko że wydatki miasta na inwestycje wynoszą średnio 35 mln. zł rocznie, a więc przez kilka lat będziemy mieli je bardzo okrojone, a o budowie szkół możemy zapomnieć (To że Pan Prezydent robi przetarg na projekt o niczym nie znaczy, tak samo CDK miał kilka projektów i buduje się kilkanaście lat. To samo czeka te szkoły, bo miasto nie będzie miało już pieniędzy)

I niech mi Pan powie, że w naszym mieście 2 kina to będzie w sam raz. Oczywiście ze będą nierentowne. Pomijam fakt że tym kinem będzie musiał ktoś zarządzać. Więc po co budować coś co będzie tylko zbędnym wydatkiem skoro może to wybudować ktoś inny, za prywatne pieniądze i on będzie miał problem jak okaże się że obiekt jest nierentowny.

Panie Zbigniewie 71 mln. jest absurdalną ceną dla naszego budżetu, możliwości miasta i tego typu obiektu. W sąsiednich miejscowościach Domy Kultury powstają za 25 mln. zł, a u nas musi powstać jakiś gigant 25 metrowy. Cena też jest absurdalna bo przetarg był zamknięty do którego zaproszono konkretne firmy, które do tanich nie należą. Jak to jest że wszystkie partie i wiele organizacji jest przeciwnych budowania takiego molochu a SPP dalej upiera się że pomnik prezydenta jest bardzo potrzebny - jakbyśmy nie mieli innych problemów....
                      • hicc-ups Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 23.10.14, 03:11
                        > Nie mam najmniejszego pojęcia skąd informacja, że cena 71 mln zł to kosmiczna suma.

2 lata temu WPR pisał: "Koszt inwestycji szacowany jest na około 30 mln zł, część środków ma pochodzić z funduszu norweskiego." Dlaczego przez ten czas koszty wzrosły ponad dwukrotnie i co się stało z dotacjami?
                • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 01:39
                  Szanowny Panie jak widać nie zna się Pan za bardzo na stowarzyszeniach. Proszę najpierw zapoznać się z nimi a dopiero potem odpisywać.

Rozumiem, że ma Pan manie mniejszości i każdy kto z Panem się nie zgadza lub z Prezydentem jest wrogiem numer 1, ale przypominam że to Pan zaczął się u nas udzielać ;) Ciekawe jest to, że nigdy rzeczowo Pan nie jest w stanie odpowiedzieć na zadane przez nas pytania tylko nagle ucina dyskusje, a po 2 tygodniach wypisuje Pan takie głupoty. Dodam tylko, że to Pan zaczął tu o nas pisać w temacie "nowe nicki na forum". Więc proszę się nie dziwić że odpisujemy ;)

Co do Demokracji. Czy my ją podważamy? Dbamy tylko o interes mieszkańców, bo rzeczą nienormalną jest gdy włodarz miasta za wszelką cenę chce budować CDK za potężne pieniądze kosztem pozostałych inwestycji. Właśnie to Pan pozbywa nas prawa do demokracji bo zakazuje krytyki. Dlaczego zmusza nas Pan do wielbienia Starzyńskiego? Dlaczego mamy popierać jego chore pomysły? Drogi Panie skoro się Pan powołuje na demokrację to proszę uszanować Nasze prawo do wyrażania opinii.

Zabawne jest to, że niedawno zmienił Pan partię polityczną na nową i nagle wszyscy okazują się Pana wrogami. Tak samo może nas Pan przypisać do SLD, PO , PiS i wielu innych organizacji które krytykują Pana guru. Coś w tym jednak musi być skoro wszyscy są przeciwko prezydentowi, co nie?

Tak swoją drogą mówi Pan o portalu Pruszkówmówi.pl. Twierdzi Pan że ich sposób dyskusji na temat scieżek rowerowych jest podobny do naszego, a może nie pomyślał Pan, że skoro Starzyński rządzi od 16 lat i do dnia dzisiejszego ścieżek rowerowych jest tyle co kot napłakał to każdy ma prawo to krytykować? Czy potrafi się Pan przyznać do błędu czy aż tak jest zapatrzony w Pana nową partię polityczną?

Przypominam że nadal nie odpowiedział Pan na nasze pytania dotyczące CDK'u. Chce Pan być radnym to prosimy o odpowiedź bo będzie Pan brał także odpowiedzialność za miasto.

Proszę tu nie pisać propagandy że każdy gdzieś startuje. Proszę pokazać choć jedną wiadomość w której piszemy na kogo głosować. My na Pana temat znajdziemy dziesiątki komentarzy na różnych portalach jak chwali się Pan że załatwił internet i że startuje z okręgu 23. Proszę uważać na takie oskarżenia bo jest kampania wyborcza i dużo spraw trafia do sądu. A tak przy okazji dlaczego wykorzystuje Pan w swoich banerach (chodzi o te w filmikach na youtube.pl) nowe logo Pruszkowa? uzyskał Pan zgodę miasta? Dlaczego na otwarciu parku żwirowisko był obecny baner SPP, skoro była to impreza miejska? Na mieście już się mówi że będzie pozew w sądzie przeciwko wam za organizowanie kampanii za pieniądze miejskie....

Tak właśnie wykorzystuje swoją władze SPP... Naobiecuje a później nic nie zrobi. Gdyby prezydent chciał zrealizować swoje tegoroczne obiecanki to miasto musiało by w najlepszym wypadku zadłużyć się na 50% swoich zarobków , czyli przez kilka lat spłacalibyśmy kredyty bez możliwości inwestowania. Przeraża nas to i dlatego walczymy z tymi chorymi pomysłami by tylko wygrać kolejne wybory. Z tego co widzimy myślenie ludzi sie zmienia i jeśli wygra ponownie Starzyński to wszyscy będą mu bardzo dokładnie patrzyli na ręce. Nię będzie już takiej samowolki jak było dotychczas. Rozliczymy go z tych obiecanek

• pruszkow_w_budowie Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 11:11
                    Takie gadanie o niczym. Ale podoba mi się.
                    Tajne Stowarzyszenie które chce zmienić najbliższe otoczenie - jak z książek o Illuminatach.
                    Chłopaki - jesteście super :)
                    @wlacz sie w pruszkow: musicie być srasznie smutni - bo widzicie otaczającą was rzeczywistość przez jakieś smutne, ciemne okulary. Zdejmijcie je i rozejrzyjcie.
                    Może teraz po tej litanii zarzutów coś pozytywnego? Hę?
                    Wierze w Was - dacie rade.
                    Powodzenia
                    • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 11:40
                      pruszkow_w_budowie napisał:

> Takie gadanie o niczym. Ale podoba mi się.
                      > Tajne Stowarzyszenie które chce zmienić najbliższe otoczenie - jak z książek o
                      > Illuminatach.
                      > Chłopaki - jesteście super :)
                      > @wlacz sie w pruszkow: musicie być srasznie smutni - bo widzicie otaczającą was
                      > rzeczywistość przez jakieś smutne, ciemne okulary. Zdejmijcie je i rozejrzyjci
                      > e.
                      > Może teraz po tej litanii zarzutów coś pozytywnego? Hę?
                      > Wierze w Was - dacie rade.
                      > Powodzenia

Na czas wyborów postanowiliśmy, że nie będziemy się rejestrować, żeby nie oskarżano nas że jesteśmy z kimś związani. Za to wy widzicie wszystko w różowych okularach :) Przerażające jest to, że obecna władza po 16 latach nie rozwiązała kwestii komunikacyjnych, parkingowych, edukacyjnych, rekreacyjnych itd. Do tego dochodzi chory pomysł budowy CDK'u za tak ciężkie pieniądze. Czy prezydent policzył ile nasz budżet będzie kosztowała spłata kredytu oraz koszt utrzymania tego molochu? jak prezydent chce wybudować szkoły za min. 30 mln - bo jedyna możliwość to kredyt ale wtedy zadłużenie miasta wzrośnie do 50% (60% jest graniczne). Co z budową tunelu na przedłużeniu działkowej? bo jak na razie to prezydent nie jest w stanie przedstawić żadnej umowy ani obietnicy na piśmie - czyli powstanie albo nie. Co z innymi przeprawami? Jest jedyna okazja na ich budowę bo modernizuje się torowisko, ale potrzeba do tego pieniędzy/ Później będzie bardzo trudno coś takiego zrobić. Więc pytamy jak tu się cieszyć, skoro za moment Pan prezydent zadłuży nadmiernie miasto i czeka nas kilka lat spłacania kredytów, bo ma ambicje. Obudził się z ręką w nocniku bo od tylu lat obiecywał szkoły i CDK więc za wszelką cenę chce to wybudować bo czuje się zagrożony. Dlaczego mamy za to płacić? Jest jeszcze możliwość, że Pan prezydent znowu kłamie i obiecuje gruszki na wierzbie. Jaki korzystny wpływ na mieszkańców i firmy ma mieć budowa tego ogromnego obiektu? Oni myślą tu i teraz. Nie patrzą w przyszłość.
                      • zibi-pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 13:03
                        Szanowny sądzi, że jest na tyle anonimowy, że może oskarżać mnie o:
                        1. przynależność partyjną do SLD - nigdy nie należałem do żadnej partii,
                        2. wykorzystywanie symboli miasta niezgodnie z prawem - użycie logo Pruszkowa jest zgodne z prawem.
                        Uprzejmie informuję Szanownego, że jego trzecie kłamstwo pod adresem mojej osoby znajdzie swój finał w sądzie w trybie wyborczym.

Zbigniew Bednarek
                        Samorządowe Porozumienie Pruszkowa
                        kandydat do Rady Miasta w okręgu nr 23
                        • super-elizka Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 11.10.14, 03:24
                          Super!!!, czy jest możliwa transmisja z rozprawy w sądzie przez telewizję. Nie liczę na TVN ale w sieci lokalnego telkabu byłby to prawdziwy HIT!. W trakcie procesu można puścić reklamy np: makdonalda, biedronki czy centrum dzidzictwa w budowie co przyniosłoby znaczący dochód pomocny w budowie tego ostatniego.
                          Bardzo prosze o podanie szczegółów i terminów a będę próbowała zainteresować tym media nie tylko lokalne.
                      • pruszkow_w_budowie Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 13:37
                        Zaprawdę szlachetni jesteście drodzy Illuminaci że w swej łaskoawości pozostajecie z boku :D
                        Ble,ble,ble .... Frazesy, frazesy, frazesy...
                        Prosiłem o trochę pozytywu a dostałem ponownie sam negatyw.
                        Prezydent to taki głuchy, ślepy, starszy facet co siedzi w "pałacu" na Kraszewskiego. Prosty acz poczciwy człek i na pewno niczego nie policzył - bo nie umie :D
                        Czekam na te pozytywy :D
                        Wysilcie się troszkę proszę.
                        Paaa
                      • wlacz_sie_w_pruszkow Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 14.10.14, 12:41
                        Pani Zbigniewie jeśli Pan chce to możemy spotkać się w sądzie :)

Co do wykorzystania loga to Pana partia skutecznie blokuje innych. Na pytanie zadane urzędowi czy można wykorzystać logo w kampanii wyborczej biuro promocji miasta odpisało że nie, bo zapłaciła za to logo. A więc albo nielegalnie Pan je wykorzystuje, albo Pana partia (za nasze pieniądze) stworzyła sobie nowe logo by wykorzystać je w kampanii. Biorąc pod uwagę także, że na otwarciu parku żwirowisko było obecne logo SPP istnieje spore podejrzenie, że organizujecie sobie Państwo kampanie za publiczne pieniądze co jest niezgodne z kodeksem wyborczym. Tak więc jeśli mowa o jakiś rozprawach sądowych to radzę uważać co Pan pisze bo Pana koledzy wraz z Panem mogą się zdziwić jak przyjdzie odpowiednie pismo, a biorąc pod uwagę, że otwarcie Parku kosztowało nas podatników 47 762,90 zł może to mocno uszczuplić Państwa komitetowy budżet.

1)Organizacja pokazu laserowego i świateł - 27 762,80 zł
                        2) Technika sceniczna i nagłośnienie - 9 500,00 zł
                        3) Koncert - 6 800,00
                        4)Wynajem Krzeseł i namiotu - 2 742,90 zł
                        5) Kawiarenka internetowa - 1 525,20 zł
                        RAZEM: 47 762,80 zł

Co ciekawe Pan Prezydent nie raczył napisać ile kosztowało nas rozesłanie do wszystkich mieszkańców zaproszeń oraz ich druk (na zaproszeniach zapraszał Jan Starzyński, a nie np: miasto albo rada miejska - a więc mamy tu kampanie wyborczą za publiczne pieniądze)

Tak więc radzę nie grozić innym bo procesy mogą się posypać lawinowo nie tylko od nas ale także od innych partii i organizacji.
                  • hicc-ups Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 16.10.14, 01:38
                    > A tak przy okazji dlaczego wykorzystuje
                    > Pan w swoich banerach (chodzi o te w filmikach na youtube.pl) nowe logo Pruszko
                    > wa? uzyskał Pan zgodę miasta?

Oczywiście macie zgodę autora tego zdjęcia na wykorzystywanie go na facebooku jako tło strony? www.mapofpoland.pl/Pruszkow,zdjecie,30829,Park.html :)
          • sqh Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 09.10.14, 13:39

> Pani Zibi zawsze to samo. Jak zaczyna brakować Panu argumentów to szuka Pan tem
            > atu zastępczego.

Dziękuję za rzetelną i wyczerpującą odpowiedź na temat... :-/

Samo pisanie w liczbie mnogiej to wątpliwy sposób sprawiania wrażenia, że "jest mnie dużo".
          • sibeliuss Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 03.11.14, 07:56

> Pani Zibi zawsze to samo. Jak zaczyna brakować Panu argumentów to szuka Pan tem
            > atu zastępczego. Jako organizacja jesteśmy Panu znani bo pisze Pan u nas posty
            > więc nie wiem skąd takie zdziwienie. Tak samo dobrze Pan wie, że jesteśmy przec
            > iwko SPP i Starzyńskiemu bo jest u władzy od 16 lat i marnuje potencjał naszego
            > miasta, a że Pan tak pieje na temat obecnej władzy, to chyba logiczne jest że
            > z tym się nie zgadzamy :)

Chłopie - podpisz się skoro uważasz, że Wy to Ty :)
    • mamakrzysia4 Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 12.10.14, 15:56
      u ha ha !!! Przecież starsze panie dyrektorki miejscowych ośrodków pseudokulturki muszą dotrwać do suter emeryturki to ostatni moment żeby matrony kasiorke dostały prawda?
    • pruszkow_w_budowie Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 23.10.14, 10:29
      Panie Misiu Pisiu,
      Czyli Panie z Pisu wlacz_sie_w_Pruszkow. dzien dobry ! :)
      Jak tam wasze knowania w szlachenym ugrupowaniu reprezentowanym przez mości Wróblewskiego i resztę tej waszej sitwy?
      Na siłę chcecie skłócić środowisko lokalne i mieszkańców pod płaszczykiem troski o finanse i rzekomy "zamach" na budżet miasta.
      Ten wasz lider przewodniczący AW to niech trochę mniej pyskuje a raczej zaczenie inwstować w edukację żeby wiedział co dane kolumny oznaczają i jak cyferki czytać :D

Mili Państwo - nie ulegajcie manipulacji tego typu ludziom. Idzcie na wybory i wybierzcie według własnego sumienia i zgodnie z samymi sobą.
      Każdy z nas ma wolny wybór i tego się od Państwa oczekuje. Na prawdę nie musicie być "stymulowani" przez nieudolne zastosowanie 'królików z kapelusza".

Możecie Państwo być spokojni - gwarantuję Wam że po zakończeniu tej inwestycji w pierwszym rzędzie po ordery ustawią się najwięksi dzisiejsi przeciwnicy tego projektu!
      Obserwujemy to od lat. A skąd to wiem, już dziś na stronach Pis'u pojawił się list otwarty w którym członkowie partii apelują do wstrzymania prac ale jednoscześnie jak twierdzą nie są przeciwnni powstaniu takiej inwestycji - czyli klasyczne - chcemy ale jak się coś spie... to my byliśmy przeciw. :D
      Klasyka gatunku.
    • jangorskisld Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 23.10.14, 11:45
      Słów parę nt. CDK, słów głównie mieszkańców:

pruszkowski.sld.org.pl/aktualnosci/14166-cdktak_nie_mozna_panie_prezydencie_jan_gorski_pyta_mieszkancow_o_sens_inwestycji.html
      • pruszkow_w_budowie Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 23.10.14, 12:09
        Pan jednka jest kosmitą :D
    • jangorskisld Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 23.10.14, 12:53
      Mieszkańcy, których cytuję również?
      Ok, proszę samemu sprawdzić opinie obywateli Pruszkowa. Podpowiem: Wpr24.pl a następnie w wyszukiwarkę wpisać magiczne słowo "CDK"... wyskoczy kilka tekstów, na końcu każdego są komentarze ponad 3/4 mocno nieprzychylna, co 5 neutralny.... prawie zero pozytywnych. Komentarzy są setki łącznie!

CDK zrujnuje budżet miasta!!!
      • pruszkow_w_budowie Re: Centrum Dziedzictwa Kulturowego 23.10.14, 13:17
        jangorskisld napisał(a):

> Mieszkańcy, których cytuję również?
        > Ok, proszę samemu sprawdzić opinie obywateli Pruszkowa. Podpowiem: Wpr24.pl a n
        > astępnie w wyszukiwarkę wpisać magiczne słowo "CDK"... wyskoczy kilka tekstów,
        > na końcu każdego są komentarze ponad 3/4 mocno nieprzychylna, co 5 neutralny...
        > . prawie zero pozytywnych. Komentarzy są setki łącznie!
        >
        > CDK zrujnuje budżet miasta!!!

Proszę Pana pretendeta do tytułu Prezydenta,
        Niczego innego bym się nie spodziewał niż mocno nieprzychylnych komentarzy. Łatwiej znaleźć argumenty przeciw niż za :D to jest norma.
        Ewenemetnem proszę szacownego pretendenta jest to że odkryliśmy życie w kosmosie - czyli Pana (i kilku innych równie sympatycznych z różnych innych partii politycznych).
        Wstyd żeby tak - jak twierdzi sam pretendent wielce szanowny - wykształcony i z miłą aparycją, wysportowany, kulturalny młody człowiek - takie bzdury wygadywał.
        Pana próby zrobienia wody z mózgów mieszkańców Pruszkowa myślę że obrócą się w niwecz - o czym przekonamy się wkrótce przy urnach wyborczych.
        Jak głośno by Pan nie krzyczał o (rzekomym) zrujnowaniu budżetu miasta - to i tak Pan tego w żaden sposób nie udowodni - ponieważ Pan tylko gdybie, brakuje Panu merytoryki i przekonujących argumentów.
        Widzi Pan - liczby mają to do siebie że nie kłamią. Pana obietnice i program wyborczy proszę szanownego pretendenta również będą wymagać nakładów finansowych, których źródła umiejętnie Pan pominął - bo jak sądze - na razie ich Pan nie zna (ale jakoś to będzie).

Szanowni Państwo - zasada jest prosta i jedna i zapamiętajcie sobie ją dobrze - im większe obietnice przedwyborcze - tym głębiej będzie trzeba sięgnąć do naszych kieszeni aby je zrealizować.
        Jak pokazała historia - tyle ile zabrały i zabierają nam partie polityczne na koszt rzekomej "wolności" osobistej i gospodarczej przez ostatnie lata - NIE ZABRAŁ NAM NIKT.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka