Dodaj do ulubionych

Dokąd na urlop?

IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 11:27
Zbliżają się wakacje i okres urlopowy. Dokąd jedziemy na wakacje , oto jest
pytanie. Ulubione miejsca. Może kolejny ranking?
Obserwuj wątek
    • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 14.06.02, 12:25
      1. Pusan, Masan, Chinju, Kwangju
      2. Nagoya, Kyoto, Kumamoto, Tachikawa
      3. Phenian, Sariwon, Congjin
      4. Wladywostok i kolej transsyberyjska do Moskwy
      5. zwiedzanie Kremla i do domu.
      • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 13:36
        Jeszcze Woroneż i Riazań, a na dokładke Twer i dopiero do domu.
        • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 14.06.02, 23:39
          dokladnie tak.
          i jeszcze dwa tygodnie na Mazurach przed wjazdem do domu.
          powedkowac troche, pospiewac.

pzdr
          • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 16.06.02, 04:33
            serio nie wyjade w te wakacje nigdzie. zreszta slowo wakacje stracilo dla mnie
            juz jakis czas temu wlasciwy sens.
            • vwdoka Re: Dokąd na urlop? 17.06.02, 10:21
              A ja mam zamiar je spędzić u siebie na wsi....
              vwdoka
              • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 12:05
                Ja siedzę w domu i pipka. Może na Rawkę, albo do Koszalówki na dzień jeden.
                • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 17.06.02, 20:26
                  Koszelowka...
                  ostatni raz tam bylem ladnych kilka lat temu. czulem sie jak Kevin z Cudownych
                  lat, kiedy przyjechal nad jezioro, nad ktorym rok wczesniej zjadl mlodziencze
                  zeby , hehe. bardzo ladne miejsce.
                  pozdrawiam
                  • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 12:21
                    Sporo ostatnio tam się zmieniło, na lepsze.
                    • Gość: ZeuS Re: Dokąd na urlop? IP: *.szpitalna.ngo.pl 19.06.02, 14:41
                      Biale...
              • e.nigma Re: Dokąd na urlop? 19.06.02, 18:25
                A i słusznie wsiowy ćwoku, siedż w sojej chałupie, co bedziesz pożądnych ludzi
                nerwił.
                E.Nigma
                • Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 20:55
                  Chyba porządnych-to po pierwsze i niby dlaczego miałby "nerwić" skoro vwdoka
                  to w przeciwieństwie do ciebie normalny i kulturalny człowiek???Zastanów
                  się,czy czasem nie piszesz swoich durnot bezpodstawnie.Żal mi takich
                  ćwierćmóżdżków,jak ty E.Nigmo...
                  • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 08:50
                    E,nigma to,i mówię to z żalem, 1/16 móżdżka.
                  • servent Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 10:27
                    Proszę, już mówiliśmy na ten temat.
                    Nie komentujcie wypowiedzi głupków.
                    Niech sobie pisze co chce. Jak zacznie gadać ludzkim głosem i przestanie
                    obrażać wszystkich w koło może ktos go usłyszy.
                    Ale z tym "jusz" to poleciał daleko .... .
                    Odważna forma, nawet jak na dysgrafa, choć moim zdaniem nie ma dysgrafii, jest
                    tylko nieuwaga i nieuctwo zbyt pobłażane.
                    A z tą Koszelówką, swoją drogą, ( ja tez wracam tam po 12 latach ) nie zły
                    pomysł.
                    pozdrawiam
                    s.
                    • vwdoka Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 11:46
                      Witaj Servencie,
                      Już druga osoba pisze coś o Koszelówce, co to jest?
                      Pozdrawiam,
                      vwdoka
                      PS enigmy nie czytam.
                      vwdoka
                      • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:31
                        Podejmuję mocne postanowienie. Nie dyskutuję z debilami i złośnikami typu
                        e.nigma.
                      • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:34
                        Najkrócej , Koszalówka to wieś nad Jeziorem Zdworskim koło Gąbina. Cudowne
                        lasy, kiedyś centrum turystyki sochaczewskiej. Mieliśmy tam nawet swoje ośrodki
                        wczasowe. Pole namiotowem bary, kanjpki(najsłynniejsza u Sołtysa ze wspaniałym
                        wiejskim jedzonkiem). Godzina jazdy od Sochaczewa. Naprawdę warto. Można
                        wypożyczyć kajak, rower.
                        • vwdoka Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 12:35
                          Dzięki, dobrze wiedzieć.
                          vwdoka
                      • servent Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 16:25
                        Z Koszelówką to cała historia.
                        Pierwszy raz byłem tam ze "starymi" ( ok 1967 roku )i z racji na ówczesny mój
                        wiek nie pamietam tych pierwszych razów.
                        Później seria kolonii - podstawówka.
                        Namiot - to domena czasów liceum choć rzadko był potrzebny( że ja to
                        przeżyłem :))) )
                        Nastepnie kres dorobku - na basenie lub przed domem, nie bywałem w Koszelówce.
                        Jak juz stnąłem na nogach - rozpczął się okres zwiedzania plaż Hiszpanii,
                        Grecji i to mam za sobą ( w Koszelówce było lepiej)
                        Kiedyś przejazdem zajrzeliśmy tam z żoną.
                        Dla mnie - Kraina Marzeń pełna wspomnień.
                        Dla innych mniej kolorowo. Tłum, brudna woda pijana młodzież, brak zaplecza.
                        Sołtys tylko niezmienny.
                        Zupełnie inne rzeczy widzieliśmy.
                        Poprostu Koszelówka.
                        pozdrawiam
                        maciek

P.S.
                        Z Socho na Gąbin. Za Gąbinem ( po 1-2 km w kierunku na Łąck ) skręć w prawo.
                        Jest drogowskaz. Miłego wypoczynku.
                        m.
                        • vwdoka Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 17:29
                          Aha

vwdoka

servent napisał(a):

> Z Koszelówką to cała historia.
                          > Pierwszy raz byłem tam ze "starymi" ( ok 1967 roku )i z racji na ówczesny mój
                          > wiek nie pamietam tych pierwszych razów.
                          > Później seria kolonii - podstawówka.
                          > Namiot - to domena czasów liceum choć rzadko był potrzebny( że ja to
                          > przeżyłem :))) )
                          > Nastepnie kres dorobku - na basenie lub przed domem, nie bywałem w Koszelówce.
                          > Jak juz stnąłem na nogach - rozpczął się okres zwiedzania plaż Hiszpanii,
                          > Grecji i to mam za sobą ( w Koszelówce było lepiej)
                          > Kiedyś przejazdem zajrzeliśmy tam z żoną.
                          > Dla mnie - Kraina Marzeń pełna wspomnień.
                          > Dla innych mniej kolorowo. Tłum, brudna woda pijana młodzież, brak zaplecza.
                          > Sołtys tylko niezmienny.
                          > Zupełnie inne rzeczy widzieliśmy.
                          > Poprostu Koszelówka.
                          > pozdrawiam
                          > maciek
                          >
                          > P.S.
                          > Z Socho na Gąbin. Za Gąbinem ( po 1-2 km w kierunku na Łąck ) skręć w prawo.
                          > Jest drogowskaz. Miłego wypoczynku.
                          > m.

• e.nigma Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 17:46
                            I co tak głupkowato tym swoim świnskim ryjem potakujesz
                            E.Nigma
                            • Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 18:24
                              Już mnie teraz bardziej śmieszy niż irytuje,ale nie o tym miała być mowa.
                              Koszelówka to także kawał moich wakacji z najmłodszych lat
                              dzieciństwa."Sołtysa",ma się rozumieć,także pamiętam,ale moim najbardziej
                              ulubionym miejscem były rozklekotane huśtawki vis a vis głównego budynku.Gdy
                              byłam w 4 klasie S.P. pojechałam tam na wycieczkę klasową i ówczesny obraz
                              Koszelówki uległ drastycznej zmianie.Zaśmiecone plaże i śnięte ryby w wodzie
                              odstraszyłyby każdego,w tym mnie i od tego czasu więcej tam nie zawitałam.No i
                              nazwy domków strasznie były fajne,szczególnie tych drewnianych
                              (chyba "Boryszewa")
                              • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 10:39
                                Jeszcze jedno magiczne wkacyjne miejsce. Dwie dekady wstecz bardzo popularne
                                były wyjazdy nad Rawkę w okolicy Kęszyc. Rzeka była wtedy głębsza, szersza i
                                chyba czystsza. Tłumy ludzi, miła okolica, wędrówki pontonem. Szczególnie miły
                                był zakręt przy młynie i tajemniczy wtedy dla mnie pomnik niemieckich
                                pancerniaków z I Wojny. Rok temu odwiedziłem magiczne miejsce, ale czarów już
                                nie było...
                                • servent Re: Dokąd na urlop? 21.06.02, 11:46
                                  79 daj proszę wszystko co wiesz na temat tego pomnika.
                                  To też nasza historia.
                                  Jak byłem gilek, ojciec cały wykład temu poświęcił,
                                  choć bardziej żołnierzom radzieckim stacjonującym
                                  w Łowiczu, którzy przyjeżdżali nad Rawkę i kąpali się
                                  na wysokości tego pomnika. Ja najbardziej lubię okolice
                                  "wodospadu", choc zaktęt też miło wspominam.
                                  Czy ktoś z Was pamięta te czasy.
                                  Ja jak przez mgłę pamiętam sowieckie auta
                                  z tłumem żołdaków w munurach o dziwnym kolorze - nie brązowym, nie zielonym.
                                  Grałem z nimi w piłkę. Skąd mogłem wiedzieć, że to okupant.
                                  pozdrawiam
                                  maciek

P.S.
                                  Rawka jest rezerwatem przyrody, chronionym prawem.

• Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 12:19
                                    O pomniku niewiele wiem, poza tym, że jest i stanowił dla mnie niezsłychaną
                                    tajemnicę. Będąc brzdącem wyobrażałem sobie, że są tam pochowani żołnierze z
                                    całym arsenałem wojennym: czołgi, karabimy etc.
                                    Wodospadu prawie już nie ma. Poprawil się natomiast dojazd. Ładna droga
                                    asfaltowa wśród pół złocistych, he. Teraz cały ruch turystyczny skupiony jest
                                    na odcinku za mostkiem (około 1 km od młyna). Jest tam spora łąka , woda dość
                                    przyzwoita, ale przyjeżdża sporo kokosów dużymi fiatami i komarkami. No i
                                    oczywiście łup łup łup z głośników.
                                    • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:58
                                      Przypomniało mi się jeszcze jedno kultowe miejsca - boryszewski zalew. To był
                                      akwen na miarę Zalewu Zegrzyńskiego. Ciężko było omiejsce na plaży! Setki
                                      dmuchanych materaców, dziewczyny przebierające sie w krzakach, bujawki, facet z
                                      lodami! Można tam było spędzić cały dzień i człowiek nie nudził się. Bardziej
                                      popularna, zarazem rodziina była strona zalewu skąd było dalej do wyspy. Był
                                      ratownik , skocznia i oznakowane miejsce do kąpieli. Od drugiej strony zbierała
                                      sie nastoletnia młodzież. Niedzielne autobusy do Boryszewa nabite były jak
                                      słoiki korniszonów.
                                      Co teraz dzieje się nad zalewem, nie wiem. Nie byłem tam już z 10 lat.
                                      • Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 20:09
                                        Ja nad zalew jeździłam na łyżwy,na których nigdy(skrajny sierotyzm)nie udało mi
                                        sie nauczyć jeździć.Pamiętam mężczyzn zacięcie wyczekujących przy
                                        przeręblach,bo było co łowic(najwyraźniej).Latem byłam zaledwie kilka
                                        razy,pływałam na najgłupszym pontonie świata(z rynku od Rosjan)którego
                                        częściami składowymi były osobne nadmuchiwane segmenty które wyślizgiwały się w
                                        czasie plywania-UDRĘKA...
                                        • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 22.06.02, 22:25
                                          a co powiecie na to?
                                          www.flyaway.pl/incentive/tana-toraja.html
                                          nie uprawiam reklamy i nie znam organizatorow.
                                          a szkoda. za to myto z drogi mozna by wyslac delegacje z Sochaczewa i okolic:-)
                                          pozdrawiam
                                          • Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 13:53
                                            Eeee...chyba wolałabym wyskoczyć na Bali i nie leciec dalej,ja dziękuję za
                                            takie "atrakcje"...
                                            • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 23.06.02, 17:49
                                              masz racje, ale sama podroz wydaje sie atrakcyjna.
                                              tubylcy nie widzieli sniegu nawet w telewizji. ceremonie pogrzebowe! to ta sama
                                              liga co kanibale. Tony Halik musial tam byc.
                                              • Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 11:42
                                                ...a teraz została już tylko Dzikowska.Czy ona jeszcze prowadzi jakiś program?
                                                o "Pieprzu i wanilii" nie słyszałam juz od dawna
                                                • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 12:43
                                                  Może "Dzikowisko"?
                                                  • Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 24.06.02, 13:39
                                                    "Pieprz i wanilia" to byl moj ulubiony program. Kazde slowo Tonego chlonalem z
                                                    pasja, nie wspominam nawet o filmach. mial kolo zycie, trzeba przyznac. chociaz
                                                    z drugiej strony jego reportaze zaciemnialy moj punkt widzenia na Indian, po
                                                    lekturach Karola Maya kilka faktow z jego podrozy bylo dla mnie nie do
                                                    przelkniecia. kiedy opowiadal o Majach i ich budowlach bylem zbulwersowany i
                                                    nieufny, jak to, oni budowali miasta z kamienia??? przeciez byly tylko tipi...
                                                    pozdrawiam
                                                  • bla_bla_bla Re: Dokąd na urlop? 29.12.02, 16:56
                                                    Dzis trafiłam na TVP2 zaraz po programie Makłowicza na jakiś program o
                                                    podróżach właśnie.ale to nie bylo nic specjalnego.Po Kubie oprowadzała ekipę tv
                                                    normalna przewodniczka,a to juz nie to samo
                                                  • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 08:50
                                                    Widzę bla, że bardzo chcesz, aby nam się cieplej zrobiło. Już niedługo wiosna,
                                                    a potem lato i wakacje!
                                                  • bla_bla_bla Re: Dokąd na urlop? 30.12.02, 15:01
                                                    Rzeczywiście lato chodzi mi po głowie i bardzo tęsknię za wiosną,ale zanim
                                                    nadejdą wakacje czekają mnie cieżkie boje,chyba jedne z trudniejszych przejść w
                                                    zyciu.Co z tego wyjdzie-mam nadzieje ,że same sukcesy.A wakacje w tym roku
                                                    miałam na tyle udane(chyba najlepsze do tej pory),że póki co wystarczy mi
                                                    energii,które z nich latem pochłonęłam.
                                                  • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 09:52
                                                    O jakie boje chodzi? Jeśli o pierwszą sesję, to nic strasznego. Pierwszy rok
                                                    jest najłatwiejszy! No chyba, że biega zupełnie o coś innego. W każdym razie
                                                    powodzenia!
                                                  • Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 14:10
                                                    Dziękuję 79,o wynikach bojów na pewno Was poinformuję
                                                  • Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 12:11
                                                    Wierzę , że nie ominie Cię stypendium naukowe!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka