Gość: 79 IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 11:27 Zbliżają się wakacje i okres urlopowy. Dokąd jedziemy na wakacje , oto jest pytanie. Ulubione miejsca. Może kolejny ranking? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 14.06.02, 12:25 1. Pusan, Masan, Chinju, Kwangju 2. Nagoya, Kyoto, Kumamoto, Tachikawa 3. Phenian, Sariwon, Congjin 4. Wladywostok i kolej transsyberyjska do Moskwy 5. zwiedzanie Kremla i do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 13:36 Jeszcze Woroneż i Riazań, a na dokładke Twer i dopiero do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 14.06.02, 23:39 dokladnie tak. i jeszcze dwa tygodnie na Mazurach przed wjazdem do domu. powedkowac troche, pospiewac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 16.06.02, 04:33 serio nie wyjade w te wakacje nigdzie. zreszta slowo wakacje stracilo dla mnie juz jakis czas temu wlasciwy sens. Odpowiedz Link Zgłoś
vwdoka Re: Dokąd na urlop? 17.06.02, 10:21 A ja mam zamiar je spędzić u siebie na wsi.... vwdoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 12:05 Ja siedzę w domu i pipka. Może na Rawkę, albo do Koszalówki na dzień jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 17.06.02, 20:26 Koszelowka... ostatni raz tam bylem ladnych kilka lat temu. czulem sie jak Kevin z Cudownych lat, kiedy przyjechal nad jezioro, nad ktorym rok wczesniej zjadl mlodziencze zeby , hehe. bardzo ladne miejsce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 12:21 Sporo ostatnio tam się zmieniło, na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
e.nigma Re: Dokąd na urlop? 19.06.02, 18:25 A i słusznie wsiowy ćwoku, siedż w sojej chałupie, co bedziesz pożądnych ludzi nerwił. E.Nigma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 20:55 Chyba porządnych-to po pierwsze i niby dlaczego miałby "nerwić" skoro vwdoka to w przeciwieństwie do ciebie normalny i kulturalny człowiek???Zastanów się,czy czasem nie piszesz swoich durnot bezpodstawnie.Żal mi takich ćwierćmóżdżków,jak ty E.Nigmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 08:50 E,nigma to,i mówię to z żalem, 1/16 móżdżka. Odpowiedz Link Zgłoś
servent Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 10:27 Proszę, już mówiliśmy na ten temat. Nie komentujcie wypowiedzi głupków. Niech sobie pisze co chce. Jak zacznie gadać ludzkim głosem i przestanie obrażać wszystkich w koło może ktos go usłyszy. Ale z tym "jusz" to poleciał daleko .... . Odważna forma, nawet jak na dysgrafa, choć moim zdaniem nie ma dysgrafii, jest tylko nieuwaga i nieuctwo zbyt pobłażane. A z tą Koszelówką, swoją drogą, ( ja tez wracam tam po 12 latach ) nie zły pomysł. pozdrawiam s. Odpowiedz Link Zgłoś
vwdoka Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 11:46 Witaj Servencie, Już druga osoba pisze coś o Koszelówce, co to jest? Pozdrawiam, vwdoka PS enigmy nie czytam. vwdoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:31 Podejmuję mocne postanowienie. Nie dyskutuję z debilami i złośnikami typu e.nigma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:34 Najkrócej , Koszalówka to wieś nad Jeziorem Zdworskim koło Gąbina. Cudowne lasy, kiedyś centrum turystyki sochaczewskiej. Mieliśmy tam nawet swoje ośrodki wczasowe. Pole namiotowem bary, kanjpki(najsłynniejsza u Sołtysa ze wspaniałym wiejskim jedzonkiem). Godzina jazdy od Sochaczewa. Naprawdę warto. Można wypożyczyć kajak, rower. Odpowiedz Link Zgłoś
servent Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 16:25 Z Koszelówką to cała historia. Pierwszy raz byłem tam ze "starymi" ( ok 1967 roku )i z racji na ówczesny mój wiek nie pamietam tych pierwszych razów. Później seria kolonii - podstawówka. Namiot - to domena czasów liceum choć rzadko był potrzebny( że ja to przeżyłem :))) ) Nastepnie kres dorobku - na basenie lub przed domem, nie bywałem w Koszelówce. Jak juz stnąłem na nogach - rozpczął się okres zwiedzania plaż Hiszpanii, Grecji i to mam za sobą ( w Koszelówce było lepiej) Kiedyś przejazdem zajrzeliśmy tam z żoną. Dla mnie - Kraina Marzeń pełna wspomnień. Dla innych mniej kolorowo. Tłum, brudna woda pijana młodzież, brak zaplecza. Sołtys tylko niezmienny. Zupełnie inne rzeczy widzieliśmy. Poprostu Koszelówka. pozdrawiam maciek P.S. Z Socho na Gąbin. Za Gąbinem ( po 1-2 km w kierunku na Łąck ) skręć w prawo. Jest drogowskaz. Miłego wypoczynku. m. Odpowiedz Link Zgłoś
vwdoka Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 17:29 Aha vwdoka servent napisał(a): > Z Koszelówką to cała historia. > Pierwszy raz byłem tam ze "starymi" ( ok 1967 roku )i z racji na ówczesny mój > wiek nie pamietam tych pierwszych razów. > Później seria kolonii - podstawówka. > Namiot - to domena czasów liceum choć rzadko był potrzebny( że ja to > przeżyłem :))) ) > Nastepnie kres dorobku - na basenie lub przed domem, nie bywałem w Koszelówce. > Jak juz stnąłem na nogach - rozpczął się okres zwiedzania plaż Hiszpanii, > Grecji i to mam za sobą ( w Koszelówce było lepiej) > Kiedyś przejazdem zajrzeliśmy tam z żoną. > Dla mnie - Kraina Marzeń pełna wspomnień. > Dla innych mniej kolorowo. Tłum, brudna woda pijana młodzież, brak zaplecza. > Sołtys tylko niezmienny. > Zupełnie inne rzeczy widzieliśmy. > Poprostu Koszelówka. > pozdrawiam > maciek > > P.S. > Z Socho na Gąbin. Za Gąbinem ( po 1-2 km w kierunku na Łąck ) skręć w prawo. > Jest drogowskaz. Miłego wypoczynku. > m. Odpowiedz Link Zgłoś
e.nigma Re: Dokąd na urlop? 20.06.02, 17:46 I co tak głupkowato tym swoim świnskim ryjem potakujesz E.Nigma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 18:24 Już mnie teraz bardziej śmieszy niż irytuje,ale nie o tym miała być mowa. Koszelówka to także kawał moich wakacji z najmłodszych lat dzieciństwa."Sołtysa",ma się rozumieć,także pamiętam,ale moim najbardziej ulubionym miejscem były rozklekotane huśtawki vis a vis głównego budynku.Gdy byłam w 4 klasie S.P. pojechałam tam na wycieczkę klasową i ówczesny obraz Koszelówki uległ drastycznej zmianie.Zaśmiecone plaże i śnięte ryby w wodzie odstraszyłyby każdego,w tym mnie i od tego czasu więcej tam nie zawitałam.No i nazwy domków strasznie były fajne,szczególnie tych drewnianych (chyba "Boryszewa") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 10:39 Jeszcze jedno magiczne wkacyjne miejsce. Dwie dekady wstecz bardzo popularne były wyjazdy nad Rawkę w okolicy Kęszyc. Rzeka była wtedy głębsza, szersza i chyba czystsza. Tłumy ludzi, miła okolica, wędrówki pontonem. Szczególnie miły był zakręt przy młynie i tajemniczy wtedy dla mnie pomnik niemieckich pancerniaków z I Wojny. Rok temu odwiedziłem magiczne miejsce, ale czarów już nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
servent Re: Dokąd na urlop? 21.06.02, 11:46 79 daj proszę wszystko co wiesz na temat tego pomnika. To też nasza historia. Jak byłem gilek, ojciec cały wykład temu poświęcił, choć bardziej żołnierzom radzieckim stacjonującym w Łowiczu, którzy przyjeżdżali nad Rawkę i kąpali się na wysokości tego pomnika. Ja najbardziej lubię okolice "wodospadu", choc zaktęt też miło wspominam. Czy ktoś z Was pamięta te czasy. Ja jak przez mgłę pamiętam sowieckie auta z tłumem żołdaków w munurach o dziwnym kolorze - nie brązowym, nie zielonym. Grałem z nimi w piłkę. Skąd mogłem wiedzieć, że to okupant. pozdrawiam maciek P.S. Rawka jest rezerwatem przyrody, chronionym prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 12:19 O pomniku niewiele wiem, poza tym, że jest i stanowił dla mnie niezsłychaną tajemnicę. Będąc brzdącem wyobrażałem sobie, że są tam pochowani żołnierze z całym arsenałem wojennym: czołgi, karabimy etc. Wodospadu prawie już nie ma. Poprawil się natomiast dojazd. Ładna droga asfaltowa wśród pół złocistych, he. Teraz cały ruch turystyczny skupiony jest na odcinku za mostkiem (około 1 km od młyna). Jest tam spora łąka , woda dość przyzwoita, ale przyjeżdża sporo kokosów dużymi fiatami i komarkami. No i oczywiście łup łup łup z głośników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:58 Przypomniało mi się jeszcze jedno kultowe miejsca - boryszewski zalew. To był akwen na miarę Zalewu Zegrzyńskiego. Ciężko było omiejsce na plaży! Setki dmuchanych materaców, dziewczyny przebierające sie w krzakach, bujawki, facet z lodami! Można tam było spędzić cały dzień i człowiek nie nudził się. Bardziej popularna, zarazem rodziina była strona zalewu skąd było dalej do wyspy. Był ratownik , skocznia i oznakowane miejsce do kąpieli. Od drugiej strony zbierała sie nastoletnia młodzież. Niedzielne autobusy do Boryszewa nabite były jak słoiki korniszonów. Co teraz dzieje się nad zalewem, nie wiem. Nie byłem tam już z 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 20:09 Ja nad zalew jeździłam na łyżwy,na których nigdy(skrajny sierotyzm)nie udało mi sie nauczyć jeździć.Pamiętam mężczyzn zacięcie wyczekujących przy przeręblach,bo było co łowic(najwyraźniej).Latem byłam zaledwie kilka razy,pływałam na najgłupszym pontonie świata(z rynku od Rosjan)którego częściami składowymi były osobne nadmuchiwane segmenty które wyślizgiwały się w czasie plywania-UDRĘKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 22.06.02, 22:25 a co powiecie na to? www.flyaway.pl/incentive/tana-toraja.html nie uprawiam reklamy i nie znam organizatorow. a szkoda. za to myto z drogi mozna by wyslac delegacje z Sochaczewa i okolic:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 13:53 Eeee...chyba wolałabym wyskoczyć na Bali i nie leciec dalej,ja dziękuję za takie "atrakcje"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 23.06.02, 17:49 masz racje, ale sama podroz wydaje sie atrakcyjna. tubylcy nie widzieli sniegu nawet w telewizji. ceremonie pogrzebowe! to ta sama liga co kanibale. Tony Halik musial tam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 11:42 ...a teraz została już tylko Dzikowska.Czy ona jeszcze prowadzi jakiś program? o "Pieprzu i wanilii" nie słyszałam juz od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 12:43 Może "Dzikowisko"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Dokąd na urlop? IP: 212.160.155.* 24.06.02, 13:39 "Pieprz i wanilia" to byl moj ulubiony program. Kazde slowo Tonego chlonalem z pasja, nie wspominam nawet o filmach. mial kolo zycie, trzeba przyznac. chociaz z drugiej strony jego reportaze zaciemnialy moj punkt widzenia na Indian, po lekturach Karola Maya kilka faktow z jego podrozy bylo dla mnie nie do przelkniecia. kiedy opowiadal o Majach i ich budowlach bylem zbulwersowany i nieufny, jak to, oni budowali miasta z kamienia??? przeciez byly tylko tipi... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bla_bla_bla Re: Dokąd na urlop? 29.12.02, 16:56 Dzis trafiłam na TVP2 zaraz po programie Makłowicza na jakiś program o podróżach właśnie.ale to nie bylo nic specjalnego.Po Kubie oprowadzała ekipę tv normalna przewodniczka,a to juz nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 08:50 Widzę bla, że bardzo chcesz, aby nam się cieplej zrobiło. Już niedługo wiosna, a potem lato i wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
bla_bla_bla Re: Dokąd na urlop? 30.12.02, 15:01 Rzeczywiście lato chodzi mi po głowie i bardzo tęsknię za wiosną,ale zanim nadejdą wakacje czekają mnie cieżkie boje,chyba jedne z trudniejszych przejść w zyciu.Co z tego wyjdzie-mam nadzieje ,że same sukcesy.A wakacje w tym roku miałam na tyle udane(chyba najlepsze do tej pory),że póki co wystarczy mi energii,które z nich latem pochłonęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 09:52 O jakie boje chodzi? Jeśli o pierwszą sesję, to nic strasznego. Pierwszy rok jest najłatwiejszy! No chyba, że biega zupełnie o coś innego. W każdym razie powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Dokąd na urlop? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 14:10 Dziękuję 79,o wynikach bojów na pewno Was poinformuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Dokąd na urlop? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 12:11 Wierzę , że nie ominie Cię stypendium naukowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś