Dodaj do ulubionych

Zapalmy znicze na Placu Jana Pawła II jutro o 21

06.04.05, 09:00
Taka informacja krążyła wśród uczestników wczorajszej mszy : "W czwartek o
godz. 21. zapalmy znicze na wszystkich ulicach w Polsce noszących imię Jana
Pawła II i trwajmy tam wspólnie do 21.37".

My mamy chociaż plac, na którym możemy się zebrać...

Obserwuj wątek
    • mysza63 Re: Zapalmy znicze na Placu Jana Pawła II jutro o 06.04.05, 09:59
      Olciu właśnie wczoraj rozmawialiśmy o tym ze znajomymi;-)
      Czyli spotykamy się jutro o 21 na Placu!
      • olcia30 Re: Zapalmy znicze na Placu Jana Pawła II jutro o 06.04.05, 10:04
        Tak jest. Jutro o 21. Podaj dalej.
    • uasiczka Re: Zapalmy znicze na Placu Jana Pawła II jutro o 06.04.05, 13:53
      dopisuję się
      • szczupak1972 Re: Zapalmy znicze na Placu Jana Pawła II jutro o 06.04.05, 17:37
        To więc w końcu gdzie się spotykamy, na placu im. Jana Pawła II czy jak
        informują ogłoszenia rozwieszone po mieście na ul. Powstańców, Plantowej i
        Stalowej??????
        • kemot8 Re: Zapalmy znicze na Placu Jana Pawła II jutro o 06.04.05, 17:44
          www.pruszkow.pl:
          "W przeddzień pogrzebu Ojca Świetego we czwartek 7 kwietnia wieczorem zapalmy
          znicze również na Placu Jana Pawła II w Pruszkowie (przy Pałacu Potulickich i
          Muzeum Starożytnego Hutnictwa Mazowieckiego)."
          • stary.prochazka info od wczoraj jest na blogu 06.04.05, 18:26
            • mysza63 Re: info od wczoraj jest na blogu 07.04.05, 15:55
              A na tej Stalowej to niby o której miałoby to być, bo może dałoby radę być i tu
              tam.
              Ostatnio jestem zagoniona i jakoś ogłoszeń na słupach nie czytuje:-(
              • mysza63 Re: info od wczoraj jest na blogu 09.04.05, 11:56
                Byłam i tu i tam ... i chyba więcej spontaniczności i uczucia było na ulicach.
                na placu było kompletnie bezpłciowo ani się adumać, ani pomodlić a godzina
                21.37 przeszła jak każda inna ... tu muszę złożyć samokrytykę: doszłam do
                wniosku, że sama też jestem winna bo może jak ja bym tą świeczkę podniosła i
                puściła to światełko do nieba to może inni poszliby za moim przykładem

No cóż, gesty gestami a co z tego "oszołomstwa" zostanie w nas na dłużej.
                Przepraszam za to słowo ale naprawdę momentami te wszystkie sms-y, gaszenie
                świateł i inne takie w pewnym momencie zrobiły się męczące i sprawiały wrażenie
                pokazówki a nie sensownego pojednania.

Przyznam, że jako nieuleczalna optymistka w tej sprawie mam wyjątkowo
                pesymistyczne przeczucia:-(
                • szczupak1972 Re: info od wczoraj jest na blogu 09.04.05, 12:22
                  Moim skromnym zdaniem każdy w ciągu minionego tygodnia składał hołd Papieżowi w
                  sposób jaki chciał, umiał i miał pomysł. Myślę że nie była ważna forma tylko
                  cel. Nie ma znaczenia (przynajmniej według mnie) w jaki sposób ludzie to
                  robili, czy to przez rozsyłanie sms'ów, gaszenie światła, zapalanie zniczy,
                  chodzenie do kościoła, czy też spotykanie się z innymi na chwilę na ulicy lub
                  jakimś placu. Najważniejsze że ludzie dowiedli że chociaż przez chwilę są
                  jeszcze w stanie się zjednoczyć, zapomnieć o kłótniach, być dla siebie
                  uprzejmymi i potrafią jednak docenić ciężką pracę Jana Pawła II w promowaniu
                  wyższych wartości, szkoda że tak późno i zapewne na tak krótko ale lepsze to
                  niż nic. Ja przynajmniej odzyskałem dzięki temu trochę wiary w nasze
                  społeczeństwo.
    • stary.prochazka galeria zdjęć 09.04.05, 12:44
      Podziękowania dla szczupaka1972:-)
      ps_4.w.interia.pl/JPII/Pruszkow_dla_Papieza.html
      • szczupak1972 Re: galeria zdjęć 09.04.05, 13:00
        nie ma za co :-)
        przy okazji przepraszam za nienajlepszą jakość ale niestety nie mam statywu :-(
        ale być może ktoś jeszcze z forumowiczów robił wtedy zdjecia gdyż widziałem
        kilka osób z aparatami i lepiej przygotowanymi niż ja np. pan uwieczniony na
        jednej z moich fotek (plac7.jpg) :-)
        • bregu Re: galeria zdjęć 10.04.05, 05:30
          witam

ponizej kilka linkow:

fot.01
          fot.02
          fot.03
          fot.04
          fot.05
          fot.06
          fot.07
          fot.08
          fot.09
          fot.10
          fot.11
          fot.12
          fot.13
      • hotinhere Re: galeria zdjęć 09.04.05, 13:42
        a czemu mi się ta strona nie otwiera??:/
        • stary.prochazka Re: galeria zdjęć 09.04.05, 13:52
          nie wiem, może limit na Interii jest przekroczony?Na blogu też nie mam z
          jakiegoś powodu jednego zdjecia, choć je wstawiłem.
          U mnie jest OK, przeładowałem kilka razy i wszystko gra
          • mysza63 Re: galeria zdjęć 09.04.05, 13:58
            U mnie też się otwiera.

Krzyż na boisku jest super, szczególnie jak przypominam sobie pewnego
            rudowłosego księdza, który latał z chłopakami za piłką. ostatnio widziałam go w
            jakiś migawkach w reprezentacji watykanu. Kto wie może za kilkadziesiąt lat on
            też będzie miała szanse zostać papieżem. W każdym razie życze nam wszystkim
            więcej takich duchownych z powołania.
        • kaliaa Re: mi tez sie nie otwiera :( 10.04.05, 10:00
          Juz drugi dzien strona podana przez Prochazke mi sie nie otwiera
          • szczupak1972 Re: mi tez sie nie otwiera :( 10.04.05, 10:39
            u mnie otwiera się bezproblemowo, przed chwilą sprawdzałem
            • erleusortok Re: mi tez sie nie otwiera :( 10.04.05, 11:02
              u mnie: nie otwiera się jeśli używam telkabowego serwera proxy, bezpośednio natomiast działa.
              • kemot8 Re: mi tez sie nie otwiera :( 10.04.05, 11:56
                > u mnie: nie otwiera się jeśli używam telkabowego serwera proxy, bezpośednio nat
                > omiast działa.
                dokladnie, wystarczy wylaczyc proxy albo zmienic "_" w adresie na "-"
      • stary.prochazka do szczupaka1972 11.04.05, 13:15
        Szzczupaku, wszystko wskazuje na to, że link z galerią i twoimi zdjęciami trafi
        na stronę www.pruszkow.pl. Przesłałem ci maila w tej sprawie na konto gazetowe:)
        • mysza63 Re: do szczupaka1972 11.04.05, 16:41
          A kto wie Szczupaku, może przy okazji cię jaka znakomitość fotograficzna
          zobaczy i godziwy zarobek przy produkcji fotek zaproponuje a ty później słynnym
          fotografikiem się staniesz, nagrody jakiegoś Pulicera (czy jak go tam pisał)
          zdobędziesz, a my się puszyć będziemy, że ty nasz, forumowo-pruszkowski ...
          • szczupak1972 Re: do szczupaka1972 11.04.05, 16:46
            eee, tu na tym Forum kilku lepszych i z większym dorobkiem fotografów bywa np.
            sqh czy bwc, także ja przy nich to mały miki ;-)
            • mysza63 Re: do szczupaka1972 11.04.05, 16:51
              jak to powszechnie wiadomo ... małe jest piękne, mały może więcej bo wszędzie
              się wciśnie ... a mały miki to jedna z najsympatyczniejszy i chyba jednak
              najsłynniejszej mysz na świecie ... Szczupak nie bądź taki skromny bo to
              drapieżnej rybce nie przystoi
              qrcze, znowu się czuję jakbym flirtowała w koście ...
        • szczupak1972 Re: do szczupaka1972 11.04.05, 16:43
          Dzięki, wiadomość dostałem, przesłałem Ci jeszcze trzy fotki z ubiegłego
          czwartku, nie są rewelacyjne ale jeśli będziesz uważał że warte zamieszczenia
          to proszę bardzo :-)
          • stary.prochazka Re: do szczupaka1972 11.04.05, 17:01
            Chętnie, tylko nie teraz bo właśnie wychodzę z domu w celach naukowych:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka