altu Re: KAWIARENKA 07.10.05, 08:15 dzień dobry. dzisiaj przy czarnej jak diabeł kawie rozpoczynam dzień.. a już za 7 godzin.. weekend :) miłego wam życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: KAWIARENKA 07.10.05, 08:28 Hm, hm... 'czarna jak diabeł' powiadasz... Brzmi nieźle;-) To ja pozostanę przy standardowych trzech rozjaśninych płynem z 'porannego udoju'... Miłego weekendu, pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 07.10.05, 10:36 dzisiaj czarna rozjasniana płynem z porannego udoju nie pomogłaby mi się obudzić.. nie ma jak potężny zastrzyk kofeiny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: KAWIARENKA 07.10.05, 15:21 Altu, Altu miła... ...chcesz powiedzieć, że budzi Cię sam kolor wypijanej kawy? ;-) No bo, jakby się na spokojnie zastanowić - to wygląda to tak: niezależnie wszak od obecności w kawie 'obcych płynów' - jej moc zależy od ilości 'kawy w kawie', czyli tego, ile łyżeczek owego magicznego proszku nasypałaś do kubeczka, nieprawdaż? A czy owe 'łyżeczki' rozwodnione są płynem pochodzącym z udoju, czy tylko wodą - to chyba wszystko jedno... To znaczy - oczywiście nie wszystko jedno, bo gusta kawowe są różne, ale jeśli chodzi o ilość kofeiny - to zapewniam, że jest jej tyle samo w obu przypadkach! Hm, hm... no chyba, że ja czegoś w tej kawie z mlekiem nie rozumiem...;-) Pozdrawiam cat_s kawowo refleksyjny Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepanna Re: KAWIARENKA 07.10.05, 15:58 Dzień dobry Państwu znad drugiej z mlekiem, bez cukru :) Wątki kawowe bardzo mnie poruszają, więc pozwalam sobie "zabrać głos w dyskusji" ;) Rzeczywiście chyba nie ma znaczenia czym rozcieńczymy kawę, ilość kofeiny nie powinna się zmienić, to raczej nasz smak płata nam figle - ta z mlekiem smakuje łagodniej i zdaje nam się, że jest słabsza. Można się jeszcze zastanowić nad tym czy - jeśli pijemy rozpuszczalną - to zasługuje ona na miano kawy i czy te "odpady" w jakikolwiek sposób działają pobudzająco, czy to tylko autosugestia ;) Pozdrawiam ubolewając nad brakiem kafetery w pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 13.10.05, 09:31 Cat_s'ie drogi :) u mnie z tą kawą to mniej wiecej jest tak: z mlekiem to tylko rozpuszczalna, raczej dla relaksu, i często z czymś dobrym ;) (czyli ciachem lub innym słodyczem) a fusiasta, czyli czysta kawa w kawie - to jakieś dwie łyżki, mogą być z czubem, kawy, tyleż samo cukru (pobudza element myślący i dostarcza energii), do tego pół szklanki (lub nieco mniej) wody. ech.. :) skomplikowane są gusta i ich interpretacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Uff 07.10.05, 17:51 witam popołudniowo po trzech bardzo pracowitych dniach spędzonych w Pałacu Kultury i Nauki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Uff 13.10.05, 09:33 witam znad kubka z herbatą. i cytrynką w niej zanurzoną. jakieś przeziebienie mnie dopadło.. ale informację mam taką bardziej osobistą: mój osobisty chłop jest teraz moim szpiegiem w Pruszkowie ;) od poniedziałku pracuje na urzędzie pocztowym na Chopina i czasami na Kościuszki;) pozdrowionka;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Uff 13.10.05, 23:30 altu napisała: > od poniedziałku pracuje na urzędzie pocztowym na Chopina Hm, a to mamy taki...? Nawet nie wiedziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
motyla1 Re: Uff 14.10.05, 08:29 jest, jest,piękny i nowy urząd a nie chłop chociaż może obaj piękni, kto to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Uff 14.10.05, 12:39 No ja akurat rzeczonego chłopa widziałem (o ile się nie zmienił od tamtego czasu), ale nie mnie urodę meską oceniać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Uff 19.10.05, 09:04 chłop ten sam. urząd nowy, z tego co wiem - najgłówniejszy ;) w Pruszkowie. chłopa oddelegowali "w nagrodę" do Milanowka - juz teraz wiem, gdzie mieszka Krysia Janda i Edzia Górniak ;) ech.. ale ten Pruszków to fajna sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Uff 07.10.06, 21:31 to z ciekawostek co u mnie, o ile sie nie chwaliłam: chłopa, wówczas wspominanego, nie ma już.. ani jego ani innego. teraz żywot pod marką single prowadzę. jeszcze nie narzekam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 22.10.05, 21:02 może to już czas nie na kawę, ale na małe co nie co? sączę browarek, odkurzam stare kąty. przeglądam korespondencję.. i tak się tu zabłąkałam.. ale pozdrowienia zostawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: KAWIARENKA 23.10.05, 01:11 A to poszukiwanie mieszkania w Pruszkowie to jeszcze aktualna rzecz? Bo dziś kolejne ogłoszenie wdziałem i mogę znowu podesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 23.10.05, 13:26 chwilowo nie. okazalo sie, ze nie mialabym dojazdu. bo teraz nie zmotoryzowana jestem.. ale dzieki za pamięc, Skuszaku :) pozdrawiam, milej niedzieli..:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 23.10.05, 13:44 Skuszaku, znalazłam coś na innym forum. Ciebie, jako amatora fotografa, powinno zainteresować: == • Forum Fotografie an26d 13.10.05, 14:27 + odpowiedz Powstała idea założenia forum z fotografiami z Warszawy. Forum mieściłoby się tutaj: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=2312293 pod warunkiem, że znajdą się chętnie do publikacji swoich fotografii i akceptacji fotografii przysyłanych na forum Czekam na oddzew == pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: KAWIARENKA 27.10.05, 20:15 No, jam tu ledwo jeden z kilku fotografów-amatorów :-) Dziękuję, ale raczej nei skorzystam. Owszem, zdjęcia Warszawy [i nie tylko - właśnie wróciłem z wycieczki do Tarnowa, Krakowa i... Częstochowy (ech, wspomnienia... ta trasa, ta stacja LPG...)] robię, ale obawiam się, że moderowanie fotoforum warszawskiego przerosłoby mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 29.10.05, 21:24 hm. chyba nie chodzilo o moderowanie. moze lepiej sie zapytaj.. ta stacja, powiadasz??? hm..ja coraz częściej stacje tylko PKP odwiedzam.. a w Pruszkowie w Szpitalu Kolejowym ostatnio byłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 26.10.05, 09:03 znad kubasa kawy znad bulki z budyniem :) na samym poczatku srody w srodku tygodnia pozdrawiam was serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 08.11.05, 08:16 pozdrowienia z zadupia mojego :) kawa obowiazkowa jest.. ciacho jest.. i nawet ciepło jest.. buziaki dla wszystkich /:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: KAWIARENKA 10.11.05, 23:10 altu napisała: > pozdrowienia z zadupia mojego :) A gdzie konkretnie teraz urzędujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 10.11.05, 22:05 witam wszystkich z nowego-starego kompa wszystko śmiga jak rakieta, nic się nie wiesza nie wiem jak ja sie do tego przyzwyczaję:( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 25.11.05, 09:32 dzien dobry bardzo :) znad gorącej kawy, i zjedzonego juz ciacha.. pozdrawiam wszystkich:) nie zasypało was tam? bo mnie troszeczkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 27.12.05, 13:18 dzień dobry :) i gorące pozdrowienia od urlopującej się poświątecznie altu :) zima przyszła, mroźno, wietrznie.. i do znetowania w przyszłym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
suvarek Re: KAWIARENKA 03.01.06, 10:35 Doberek - po pierwszej kawie przed drugą kawą odświeżam niniejszy wątek. Pozdrawiam serdecznie z domciu Was. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 06.01.06, 08:50 bez ognia.. ale z kawą. i ciachem. pozdrawiam was serdecznie. buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
suvarek Re: KAWIARENKA 06.01.06, 09:43 ...czyżby nastąpiła realizacja postanowień noworocznych..? ( bez papierosa kawa)? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 07.01.06, 22:53 chyba nie. ja niepaląca raczej. ten ogien to do Skuszaka:) bo mu sie wydaje, ze jak ja do Pruszkowa zawitam, to jak po ogień:) dzisiaj mam w sobie:) ogień, a raczej żar.. pozdrawiam, altu - kichająco gorączkująca :) i zamiast z kawą to z herbatą. z cytryną.. Odpowiedz Link Zgłoś
myping2 Re: KAWIARENKA 09.01.06, 13:46 Ukorzeniły się aplegierki drzewka szczęścia. Co prawda w pudełkach po jogurcie. Może ktoś jest zainteresowany takim kwiatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 09.01.06, 14:14 co to jest aplegierek/aplegierka? Odpowiedz Link Zgłoś
mirwar Re: KAWIARENKA 09.01.06, 14:20 Nie wiem co to jest alpuahar, ale chyba jakaś roślinka Ale mam łatwiejsze pytanie: Co to jest PGR? zapraszam do wątku - Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 09.01.06, 14:37 ja pytałem o aplegier. A Alpuhara to taki region w Hiszpanii encyklopedia.pwn.pl/1894_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
mirwar Re: KAWIARENKA 09.01.06, 15:04 Powstała mi krzyżówka aplegierka z alpuharą i wyszło to co wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
myping2 Re: KAWIARENKA 10.01.06, 08:36 Witaj. Aplegierek to taka nazwa używana w naszej rodzinie oznaczająca szczepkę roślinki lub taką część, z której da się ją (roślinę) wychodować. Przepraszam za używanie słow powszechnie uznanych za .... niezrozumiałe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: KAWIARENKA 12.01.06, 13:44 Witam, Wpadłem na chwilkę poplotkować. Czy słyszeliście, że... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3107485.html Arnie jeździł bez prawa jazdy Gubernator Kalifornii, Arnold Schwarzenegger, który w czasie weekendu uległ wypadkowi na motocyklu i lekarze musieli założyć mu 15 szwów na twarzy, faktycznie nie miał prawa prowadzić swojego Harleya Davidsona - podała we wtorek policja w Los Angeles Gubernator naruszył prawo, prowadząc motocykl - uznał przedstawiciel miejskiej policji, Paul Vernon. Rzeczniczka Schwarzeneggera, Margita Thompson, twierdzi jednak, że jej szef ma prawo jazdy klasy C, uprawniające też do prowadzenia jednośladów z koszem, jak było w przypadku pojazdu gubernatora Były aktor a obecnie gubernator tego amerykańskiego stanu, wraz ze swym dwunastoletnim synem,Patrickiem w niedzielę wybrał się na przejażdżkę wokół domu motocyklem Harley Davidson . Jak zakomunikowała rzeczniczka gubernatora, nagle na ulicę w rejonie rezydencji gubernatora wjechał tyłem samochód. Niemożliwe było uniknięcie kolizji. Zarówno gubernator jak i jego syn doznali jedynie powierzchownych urazów - po opatrzeniu w szpitalu wrócili do domu. Kierowcy samochodu nic się nie stało Schwarzenegger, posiadacz Harleya Davidsona, którym często jeździ z przyjaciółmi na przejażdżki wzdłuż kalifornijskiego wybrzeża, przyznał sam we wtorek, że faktycznie nie ma stanowego motocyklowego prawa jazdy, ponieważ "nigdy nie wpadło mu do głowy, że musi się o to postarać". Zaznaczył, że miał kiedyś europejskie prawo jazdy na motocykl By uzyskać taki dokument, kierowca w tym amerykańskim stanie musi ukończyć kurs, organizowany przez władze miejskie i zdać egzamin Za prowadzenie motocykla bez zezwolenia, w Kalifornii grozi kara grzywny w wysokości 100-250 dolarów. - - Doprawdy, niepoprawni są ci amerykańscy legaliści... ;-) Ja rozumiem poszanowanie prawa i się nawet identyfikuję... ale żeby samego Terminatora Drugiego (tego z Terminatora II) prześladować za nielegalną jazdę motocyklem? Toż on cały fim prawie na motocyklu przejeździł; i to z jaką wprawą i klasą! Oj, nie po bożemu to, nie po bożemu... ;-) Pozdrawiam cat_s (stary fan Arniego-Terminatora) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 12.01.06, 16:30 ...oni w ogole dziwne sa, te amerykany...nawet noblistow za kratki wsadzaja; jeden ostatnio spowodowal wypadek w ktorym zginal czlowiek, bo zasnal za kierownica; pewnie by dostal "zawiasy", ale juz wczesniej mial zawieszone prawo jazdy...zawiesic prawo jazdy nobliscie?! W naszym kraju to by bylo chyba nie do pomyslenia ;-) www.firstcoastnews.com/news/usworld/news-article.aspx?storyid=46907 Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary a w Łomiankach się cieszą...;-) 19.01.06, 18:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=35180330 Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 21.02.06, 15:22 znad kubasa ciepłej herbaty, przegryzając faworki i pączki.. wszystkich pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 14.08.06, 20:30 znad wieczornej herbatki limonkowej urlopując się.. odwiedzam stare kąty :) pozdrowienia z Południa ;) [czy ktoś mnie jeszcze pamięta??] Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: KAWIARENKA 14.08.06, 20:42 Pamięta, pamięta... Z południa czy z północy - wpadaj częściej! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 14.08.06, 21:06 ja pamiętam i dziękuję za wszystkie przesyłane mi w dużych ilościach jpgi, ppsy i inne tym podobne atrakcje:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 14.08.06, 22:30 to się jeszcze pochwalę.. zmieniłam lokalizację.. z Ursusa na Bemowo mnie wywiało.. tym razem już na swoje śmieci. własne. prywatne ;) jak się nieco umebluję, to może o jakimś piwie albo ciachu dla tych co pamiętają pomyślę ?:) a teraz.. ide na latino tańce.. chociaż nie wiadomo czy takowe będą.. miasto pielgrzymi opanowali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 14.08.06, 22:31 aaa. Zwierzu :) jak nie chcesz tych wszystkich atrakcji - to daj znać. usunę z listy mailingowej.. albo daj jeszcze znać, który adres @ jest dla Ciebie dogodniejszy :) miłego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 14.08.06, 22:41 ależ nie skądże:) Ja je zapisuję w swoich wielkich zbiorach i przeglądam od czasu do czasu a czasem to sobie nawet coś wstawię w sygnaturkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 15.08.06, 13:40 :) pozdrawiam cieplutko :) znad kubasa soku (!!) i ciacha cynamonowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: KAWIARENKA 16.08.06, 10:02 No proszę, kto do nas zawitał :-))) Kopę lat! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 07.10.06, 21:20 a tak sobie wpadłam.. z gościnną wizytą. przy herbacie jaśminowej i ciachu posiedzę i poczytam, co u was słychać ;) pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: KAWIARENKA 07.10.06, 21:50 A czytaj, czytaj. Tylko wybiórczo wyborcze wątki pomijaj, chyba że się w takich lubujesz. U nas jesień ładna, słońce dzisiaj świeciło na liście kolorowe... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 07.10.06, 22:17 jesień - wiem, że ładna. widziałam naocznie. w ubiegły weekend w NowejWsi (toż to prawie Pruszków) na grillowaniu byłam. a wcześniej trochę na rowerze jeździłam, potem spacer po okolicy uskuteczniłam.. ale u was - zawsze pięknie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 07.10.06, 23:37 Mnie to fascynuje, ze Ty masz zawsze jakas dobra herbatke na podoredziu; ze o ciachu nie wspomne... Dobre ciacho to bym zjadl, te hamerykanskie to jakies albo tluste, albo slodkie jak siedem nieszczesc... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 08.10.06, 14:05 hm.. dobra herbata nie jest zła.. jakby co - to zapraszam;) a ciacho -hm.. sama piekę bardzo mało. ale znam takie miejsca, gdzie mają super pyszne megakaloryczne ciasta i ciasteczka..;) a taka kombinacja - dobra herbata i dobre ciacho - jest jedną z moich ulubionych ;) [kawy ostatnio nie piję.. i może dlatego jest z musu zastąpiona herbatą] pozdrawiam niedzielnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 09.10.06, 16:53 Ha. To kiedys, przy okazji...;-) A kombinacja ciacho+herbata rzeczywiscie dobra jest...chociaz dyskusja o tym, czy kawa+ciacho jest lepsza od herbata+ciacho to jak o wyzszosci Swiat Wielkanocnych nad Bozego Narodzenia... Pozdrawiam poniedzialkowo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 09.10.06, 20:08 dziwne, że nikt nie wspomniał o mojej ulubionej kombinacji czyli ciacho+ciacho+... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 09.10.06, 20:27 >ciacho+ciacho Ach, rzeczywiscie...nie wpadlem na to ;-) To zdecydowanie lepsze, niz np. kawa+kawa (jak czlowiek musi wczesniej wstac...). Ja to mam zdecydowana slabosc do jednego slodycza - czekoladowego ptasiego mleczka z Wedla...moge zjesc cala zawartosc pudelka za jednym zamachem, a nie jest to zbyt zdrowy pomysl :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 09.10.06, 20:40 kiedyś na targu w Pruszkowie sprzedawali na kilogramy coś co wygladało, jak Rafaello, jak zjadłem już jedno to potem nie mogłem skończyć Poza tym muszę się wystrzegać kupowania Kasztanków, Michałków i innych takich rzeczy, które pamiętam jeszcze z peerelu. I tylko "przysmaku warszawskiego" żal:-/ (ktoś jeszcze pamięta co to było?) PS: kupiłem ostatnio książkę z kawałami i anegdotami z PRL (taką lepszą, nie z kiosku) i pod datą "1982" tam znalazłem coś takiego: "Jakże słodko jest umierać za ojczyznę - powiedział obywatel PRL po zjedzeniu kartkowego wyrobu czekoladopodobnego" Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 20.10.06, 08:29 gościnnie, po wizycie w Sądzie w Pruszkowie :) popijając herbatę i wcinając bułę ze śliwkami przesyłam uśmiechy i pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaziula1 Re: KAWIARENKA 20.10.06, 13:16 przystoi wcinać placki ziemniaczane w tej ekskluzywnej kafejce ? ...bo ja właśnie skonsumowałem pyyyyyyyyychaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: KAWIARENKA 20.10.06, 13:23 znam założycielkę tej kej kafejki i wiem ze nie miałaby nic przeciwko jedzeniu tutaj placków ziemniaczanych .... gdyby tu jeszcze czasami zaglądała to najwyżej musiałabyś się z nią podzielić ;-) ... ja przed chwilą zjadłem w tej kafejce kanapki i też były dobre :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 25.10.06, 16:05 no to pięknie.. już wiem, co niedługo na kolacyjny obiad zrobię.. smaka narobiłaś.. przeogromnego :) pozdrawiam, znad kubka zimnej już herbaty (to tak przed fajrantem;)..) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: KAWIARENKA 25.10.06, 16:45 altu napisała: > no to pięknie.. > już wiem, co niedługo na kolacyjny obiad zrobię.. > > smaka narobiłaś.. > przeogromnego :) > No i zobacz co wyprawiają :) A tu głodno, chłodno i do domu daleko, a jeszcze dalej do fajrantu :) No, normalnie urwę się z roboty na placki. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 26.10.06, 08:27 oj, placki były. nawet z sosem. na pół-ostro ;) rewelacyjne były.. ech.. a teraz - herbata. bez ciacha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: KAWIARENKA 29.10.06, 08:37 altu napisała: > oj, placki były. > nawet z sosem. na pół-ostro ;) > rewelacyjne były.. ech.. Musisz mnie dobijać? ;))) Z roboty nie dało się urwać (to "niestety" już nie PRL :)))) ). Nie było placków :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 29.10.06, 13:41 to jak będę następnym razem robiła - to zapraszam.. albo daj znać, kiedy kończysz pracę - zrobię specjalnie :) pozdrawiam niedzielnie.. znad kubasa po herbacie;) ale z cieplutką szarlotką.. :) buziaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: KAWIARENKA 10.11.06, 12:21 altu napisała: > to jak będę następnym razem robiła - to zapraszam.. > albo daj znać, kiedy kończysz pracę - zrobię specjalnie :) > > pozdrawiam niedzielnie.. znad kubasa po herbacie;) ale z cieplutką szarlotką.. > :) > buziaki :) > Witaj Altu! Dzięki za zaproszenie! Niestety budząc się rano nie wiem czy będę miał dzień roboczy czy wolny. Nie wiem też, o której ten dzień się skończy.:))). Podeślij choć "placki wirtualne" - choć wzrok się nacieszy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 10.11.06, 14:28 dzisiaj będą placki realne :) ale .. specjalnie dla Ciebie.. wyślę też takie wirtualne.. gdzieś koło 18.30 wyobraź sobie, że jemy razem.. super-mega-kaloryczne placki ziemniaczane. na popitkę będzie piwo grzane. bez goździków, ale za to z sokiem malinowym i cynamonem..;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: KAWIARENKA 10.11.06, 15:02 altu napisała: > dzisiaj będą placki realne :) > ale .. specjalnie dla Ciebie.. wyślę też takie wirtualne.. > gdzieś koło 18.30 wyobraź sobie, że jemy razem.. super-mega-kaloryczne placki > ziemniaczane. > na popitkę będzie piwo grzane. bez goździków, ale za to z sokiem malinowym i > cynamonem..;) > Nie mogę się doczekać!!!! Za piwo niestety podziękuję (będę wracał samochodem), ale zrobię sobie herbatkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 14.11.06, 15:11 pewnie ze pozwolę.. ba, nawet sama Ci zrobie.. herbate..;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 09.11.06, 12:59 pozdrowionka znad kubka herbaty z sokiem malinowym, garści pigułek antyprzeziębieniowych oraz ciacha z kremem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 10.11.06, 01:25 Ojojoj... Ta garsc tabletek brzmi niepokojaco... A ja pozdrawiam znad naprawionego laptopa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 10.11.06, 10:42 bosz.. co za nieludzka pora .. na użytkowanie naprawionego laptopa.. ;) garść tabletek zrobiła swoje. jest coraz lepiej.. tyle, że głos jakoś taki nie mój ;) ale mam już magiczny syropik, który daje nadzieję, że od poniedziałku głos jak nowy będzie ;) pozdrawiam.. znad pieczonego jabłka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: KAWIARENKA 10.11.06, 19:40 Mam nadzieję, że od poniedziałku nie tylko Tobie głos się zmieni - bo coś ostatnio i forum jakby jakieś takie zachrypnięte, krztusi się i bełkocze... Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: KAWIARENKA 10.11.06, 19:43 Ja zaś zaraz zrobię sobie herbatkę z cytryną w _normalnym_ kubku - bo w hotelu, w którym dane mi było w tym tygodniu kwaterować, używano miniaturowych filiżanek. I w ogóle śniadania były takie miniaturowe jakieś... Oczywiście zacne towarzystwo rekompensowało te niedostatki z nawiązką. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 14.11.06, 15:13 od poniedzialku glos sie nie zmienil. owszem, w sobote bylo super. a od wczoraj znowu gorzej ;) ale popijajac herbate z dzikiej róży ślę pozdrowienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: KAWIARENKA 10.11.06, 19:44 altu napisała: > bosz.. > co za nieludzka pora .. na użytkowanie naprawionego laptopa.. Nie zapominaj, że Sofanes żyje w innej nieco czasoprzestrzeni niż my :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 10.11.06, 20:08 > Nie zapominaj, że Sofanes żyje w innej nieco czasoprzestrzeni niż my :-) Ale bardzo prosze nie nadinterpretowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 14.11.06, 15:11 czyli że niby jak? jaka to czasoprzestrzeń?? hm.. altu, ktora chyba nic nie rozumie.. Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: KAWIARENKA 14.11.06, 19:21 Ech...pozdrawiam znad kubasa z kawa (wreszcie udalo mi sie polaczyc jedno z drugim)... A przebywam w czasoprzestrzeni za-oceanicznej...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 15.11.06, 12:20 aaaaa no i teraz wszystko jasne:) życzę Ci większej ilości takich konfiguracji - kubasków z kawą :) i wiele słońca :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaziula1 BLENDER 14.11.06, 15:18 od dzisiaj zmiana menu: żadnych herbatek - sratek Siwucha na stół - bęc !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: BLENDER 15.11.06, 12:21 siwucha? blleeee lepsze małe piwko ;) ale to wieczorem.. do kiełbaski robionej na piekarnikowym grillu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaziula1 Re: BLENDER 17.11.06, 14:40 altu napisała: > siwucha? blleeee > lepsze małe piwko ;) > ale to wieczorem.. do kiełbaski robionej na piekarnikowym grillu ;) ...no to będzie beczka piwa do grillowanej kiełbaski pod chmurką :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 06.12.06, 15:21 wyzdrowiona zarobiona pozdrawiam wszystkich znad kubasa z wodą gotowaną.. [bo nawet czasu na zrobienie herbaty nie ma..] Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: KAWIARENKA 06.12.06, 16:51 > [bo nawet czasu na zrobienie herbaty nie ma..] Jaś Fasola zjadał łyżeczkę kawy i popijał ją szklanką wrzątku ale nie próbuj tego w domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 07.12.06, 08:57 nie będę ;) hm.. dzisiaj, wyjątkowo, w ramach pobudki, bo straszniem niewyspana;) była kawa ;) ogromniasta. z trzech łyżeczek kawy, plus trzy łyżeczki cukru i kapka mleka kondensowanego ;) [wiem, wiem.. profanacja. ale jak szaleć to szaleć, w końcu kawę nie codzień pijam ;)] i do tego pyyyszna drożdżówka z kremem ;) pozdrawiam i życzę miłego dnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: KAWIARENKA 15.02.07, 11:57 tłustocztwartkowo, znad góry faworków, po zjedzeniu dwóch pączków - witam serdecznie. i pozdrawiam.. znad kubasa mięty :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: KAWIARENKA 15.02.07, 12:40 Po tłustoczwartkowej rozgrzewce w postaci 2 paczków i 1 kawy pozdrawiam Pruszków :-) Główne zawody w jedzeniu pączków czekają mnie po powrocie do domu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś