Dodaj do ulubionych

neo w pruszkowie

01.08.05, 20:27
witam

mam pytanie do uzytkownikow neostrady w pruszkowie [728...] - czy siec dziala
u was bez zastrzezen dzisiaj?

mam problem - od mniej wiecej 2 dni predkosc oscyluje w okolicach 5 do 15
kilobajtow a powinna duzo szybciej

na infolinii twierdza ze nie ma zadnej awarii itp

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cat_s Re: neo w pruszkowie 01.08.05, 21:08
      Witam,
      Mam co prawda najsłabszy wariant neo ale rzeczywiście od kilku (dwóch?) dni -
      ślimaczy się jeszcze bardziej niz do tej pory. W kilobajtach nie sprawdzałem.
      Mam przeczucie, że to w związku z 'burzowymi' sprawami...? ;-)

Pozdrawiam
      cat_s
      • bregu Re: neo w pruszkowie 01.08.05, 23:31
        dzieki za odpowiedz

oznacza to dosc spore zawezenie listy "podejrzanych" powodow takiego slimaczego
        polaczenia :)

pozdravka

bregu
    • derekpl Re: neo w pruszkowie 01.08.05, 23:38
      Witam

Faktycznie - cos jest na rzeczy - ja mam 2mb ale dziala jak 128 albo jak modem - niby wszystkie parametry polaczenia z centrala ok - ale strasznie wolno dziala, infolinia twierdzi - ze wszystko ok :( jak zawsze
      • bregu Re: neo w pruszkowie 02.08.05, 02:37
        heja

no wlasnie - polaczenie niby ok a transfer do bani - czyli jak widze jest
        wiecej takich przypadkow jak u mnie.
        mam 640ke - a osiagi sa na poziomie wlasnie takim jak piszesz - pol biedy gdyby
        to dzialalo stabilnie, ale niestety transfer nawet najmniejszych ilosci danych
        co jakis czas spada do zera.

pan w infolinii twierdzi, ze on nic nie wie - ze moze to chwilowy problem i
        samo sie naprawi - ale zgloszenie przyjal, nadal numer sprawie i kazal sie
        dowiadywac jak postepy :) - ciekawe co powiedza jak zadzwonie tam znowu?

pozdravka

bregu
        • derekpl Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 09:52
          U mnie wszystko wrucilo do normy - dziala jak powinno dzialac.
          • bregu Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 10:04
            no az boje sie napisac zeby nie zapeszyc - ale u mnie chyba juz tez smiga po
            staremu :)

ale cieszyc sie bede jak tak posmiga caly dzien :):)

pozdrawiam
    • zwierz.alpuhary Re: neo w pruszkowie 02.08.05, 14:52
      wiecie... nie to, żebym chciał was zdenerwować ale coś takiego właśnie znalazłem:

Neostrada jeszcze szybsza

lez 01-08-2005 , ostatnia aktualizacja 01-08-2005 20:57

TP SA wprowadza stałe łącze o przepustowości 6 Mb/s dla klientów indywidualnych.
      Nowa Neostrada jest dostępna na razie tylko dla 40 proc. Polaków

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2850637.html
    • slsz Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 11:36
      Wczoraj zgłosiłem awarię na infolini a dziś już jest ok. Nie wiem czy oni
      naprawili czy "samo się naprawiło" :)
      • august.bw Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 12:25
        Ja też wczoraj zgłosiłem. Godzinę trwały różne testy, w końcu zapisano
        zgłoszenie, ale od dzisiaj jest wszystko w porządku.
        • bregu Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 14:00
          ja im awarie zglaszalem 2 razy

za pierwszym razem powiedzieli ze wsio jest ok i oni nie widza nic a nic co by
          moglo byc zle - marudzilem, ze nie dziala juz od dwoch dni wiec przyjeli
          zgloszenie

za drugim razem dzwonie i mowie co zrobili w mojej sprawie bo dalej nic nie
          jest ok - a pan na to ze sprawdzono i wszystko bylo ok - na to ja ze jednak nie
          dziala - wiec pan w infolinii stwierdzil ze wysle to jeszcze raz do innej
          komorki
          spytalem czy moze nie jest to omylkowe obciecie transferu jak w przypadku
          przekroczenia limitu - i tutaj pan sie wysypal i powiedzial, ze: nie nie -
          mielismy juz sporo taki zgloszen yyy to znaczy kilka mielismy - no wiec jak to
          uslyszalem to wiedzialem ze w koncu cos robia i ze chyba kres klopotow coraz
          blizej :)

teraz dziala i mam nadzieje ze tak juz zostanie

pozdrawiam
          • slsz Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 16:46
            No i niestety znów kiszka :(
            • cat_s Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 17:05
              > No i niestety znów kiszka :(

Oooo:-(
              No to może nie jest kwestia neo w tym momencie...?
              Kilka godzin temu - działało (jak to ostatnio) do bani... Teraz się odpaliłem -
              i (odpukac) - wygląda, że jest OK.
              • slsz Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 17:25
                U mnie było ok od 10 do 16, teraz jest tragedia. Maksymalna prędkość do mnie to
                40 kB/s przy NEO 2 Mb/s. Poczekam do jutra i zadzwonię do "specjalistów" z TPSA
              • derekpl Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 17:29
                Generalnie - zapeszylem - niby chwile ok ale za moment znowu to samo - sil mi juz brakuje
                • slsz Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 18:24
                  Teraz u mnie jest Ok zobaczymy jak długo.
    • august.bw Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 19:55
      Niestety, nie chwal dnia przed zachodem słońca. Rano było dobrze, a teraz
      gorzej niż źle - 0-5 Kbs. I za co my tyle płacimy. Przecież rachunek dotyczy s
      t a ł e g o dostępu do internetu o określonej szybkości. A może tak zaczniemy
      notować przerwy i wspólnie wystąpimy o odliczenia. Przecież TPSa nas bezczelnie
      oszukuje.
    • bregu Re: neo w pruszkowie 03.08.05, 21:46
      hmm - jakby to napisac i nie uzyc ciagu niecenzuralnosci ... !

po okresie kilku godzin poprawnego dzialania siec znowu stanela i stoi - jest
      jeszcze gorzej niz bylo :(

wykonalem telefon do infolinii - opisalem sytuacje - jak zwykle stwierdzili ze
      musza to przeslac do innej komorki.

po kilkudziesieciu minutach oczekiwania czlowiek przyjmujacy zgloszenie
      obwiescil ze wysle na moja centrale montera ktory cos tam posprawdza - ja mowie
      ze ok i niech wysyla - na to pan stwierdzil ze najblizszy termin kiedy monter
      moze pojawic sie na centrali to - UWAGA - 17 sierpnia - opadlo mi wszystko

spytalem czy w takim razie to oznacza, ze jezeli przez te dwa tygodnie bedzie
      bez zmian, czyli usluga nie bedzie dzialac, to moge to sobie odliczyc ten okres
      od rachunku - pan niewzruszonym glosem odparl, ze TAK [w oplate nie wejdzie
      okres od momentu zgloszenia awarii do momentu naprawy - ewentualnie 1 dzien
      krocej]

wniosek - jesli komus tez sie polaczenie tak kaszani to niech dzwoni na te
      infolinie i zglasza awarie

zobaczymy jak bedzie

uff - ale sie rozpisalem :)

pozdrawiam

powaznie wkurzony

bregu
      • august.bw CWANIACZKI OD D..POSTRADY 03.08.05, 22:53
        Nie wiem, ale może to ma jakiś związek z tym, że kilka miesięcy temu nachalnie
        z siedem razy dzwonili do mnie i żądali abym odesłał podpisaną umowę
        na "migrację neostrady", którą jakobym zamawiał. Nic takiego nie zamawiałem,
        gdyż świadom byłem ograniczeń po przekroczeniu limitu transferu w ramach tej
        wspaniałej usługi. Grzecznie więc odesłałem ich parę razy do diabła, aż dali
        spokój. Może nie do końca. Coś w tym jest. Poza tym ich pruszkowski telepunkt,
        czy jak to się zwie, działa wprost tragicznie. To temat na osobny wątek...
        • zwierz.alpuhary Re: CWANIACZKI OD D..POSTRADY 03.08.05, 23:31
          z konsultantami TP S.A. nie należy rozmawiać bez prawnika i kalkulatora pod ręką
          • tzyrkiel Re: CWANIACZKI OD D..POSTRADY 11.08.05, 10:19
            zwierz.alpuhary napisał:

> z konsultantami TP S.A. nie należy rozmawiać bez prawnika i kalkulatora pod ręk
            > ą

Bo z rawskiego rolnika nie uczynisz nigdy informatyka.
            Cos niecos wiem, o dzialaniu infolinii tej firmy(?).
        • slsz Re: CWANIACZKI OD D..POSTRADY 04.08.05, 01:00
          Polecam Ożarów, byłem tam 3 razy i nigdy wizyta nie trwała dłużej niż 10 minut,
          dwa stanowiska i zero petentów.
          • bregu Re: CWANIACZKI OD D..POSTRADY 04.08.05, 02:00
            ja juz mam totalny metlik w glowie

raz jest dobrze a raz stoi - narazie znow sie podniosla, wiec na wszelki
            wypadek nie bede narzekal [mam nadzieje, ze tak zostanie]

pozdravka
            • stypol Re: CWANIACZKI OD D..POSTRADY 05.08.05, 08:28
              Hey,

To dolaczam do grona narzekajacych. :)))

neo640 i transfer srednio 5kB
              zglosilem i poprosilem o reset portu
              teraz czekam bo podobno czas takiej operacji to do 3 dni roboczych :-(((
              sprobuje jeszcze znalezc namiary na 'technikow' ktorzy to robia

• slsz Re: CWANIACZKI OD D..POSTRADY 05.08.05, 12:25
                Nic Ci to nie pomoże. Dziś dość długo rozmawiałem z konsultantem TPSA i jakoś
                udało mi się postawić go pod ścianą. Przyznał się, że od ostatniej burzy coś się
                zepsuło (nie wie co ale chyba chodzi o "tłumienie" sygnału). Niestety musimy
                uzbroić się cierpliwość, przy czym dobrze jest zgłaszać awarię nie na jedno
                stanowisko, ale na wieksza skalę (ja powiedziałem, że ogólnie w Pruszkowie jest
                kiepsko) wtedy nie będa niepotrzebnie dłubać przy naszych indywidualnych
                kabelkach ale wezmą się za całość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka