marniz 05.10.05, 13:56 Czy ktoś z szanownych grupowiczów orientuje się na kiedy przewidywany jest koniec remontu wiaduktu na Armii Krajowej? Pozdrawiam Mario Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragicsl Re: Wiadukt 05.10.05, 21:38 Cześć, info z portala www.pruszkow.pl/ "Rozpoczął się remont wiaduktu nad torami WKD w Pruszkowie. Prace potrwają do końca listopada 2005 roku. Uruchomiono objazd wiaduktu na przedłużeniu ulicy Kraszewskiego ( tzw. stare przejście ). Kierowcy proszeni są o zwiększoną ostrożność na skrzyżowaniu ulicy Lipowej z ulicą Kraszewskiego z uwagi na zmianę pierwszeństwa przejazdu! Pzdr Slavko Odpowiedz Link Zgłoś
kuantanamera Re: Wiadukt 21.10.05, 10:31 Słyszałam że w listopadzie, jednak codziennie tamtędy przejeżdzam i nie widzę by cokolwiek było tam robione. W takim tempie to ukończą w listopadzie ale przyszłego roku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Wiadukt 21.10.05, 10:37 Ale ten wiadukt, to znaczy część wisząca nad torami, został już chyba w ramach remontu zdemontowany i postawiony od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Wiadukt 21.10.05, 13:05 Nie - zostały tylko zerwane wszystkie warstwy nawierzchni, a ostał się oryginalny żelbetowy rdzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Wiadukt 21.10.05, 13:06 A. Bo ja tak tylko czasem z daleka spoglądałem. Ale cy dużo tam zostało jeszzce do zrobienia? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Wiadukt 21.10.05, 13:56 Aktualnie sterczą gołe haki... Poza tym, zawsze gdy przechodzę tamtędy, na wiadukcie absolutnie NIC się nie dzieje. Może beton musi dojrzeć, albo coś...? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: Wiadukt 22.10.05, 18:29 Teraz to mają problem czy ten żelbeton burzyć i postawić nowy czy go połatać i walnąc nową nawierzchnie, bo okazało się że w żelbetonie idą jakies kable 15 kV no i kable od WKD też przeszkadzają więc muszą teraz wybrać firmę która zdola w miarę bezboleśnie dla WKD zdemontować te kable. Boziu czy oni nie mieli wcześniej planów, przecież mogli wszystko zaplanować tak żeby nie było żadnych kolizji czasowych i technicznych Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Wiadukt 23.10.05, 01:06 Pamiętam, że była tam też taka żółta rura gazowa - tę zdemontowali jakoś bezboleśnie. Czy ktoś z Was może mieszka na Ostoi i od pewnego czasu nie ma gazu...? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Wiadukt 21.11.05, 14:14 Aż mi się nie chce wierzyć, ale od kilku dni robota na wiadukcie aż wre. Czyżby listopadowy termin ukończenia prac był realny...? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: Wiadukt 18.12.05, 11:37 Jutro Widukt ma być oddany ale czy nie pszesunie się termin wszystko zależy od tego czy zdążą z elektryką i wylaniem asfaltu w miejscach gdzie elektrycy musieli się przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Otworzyli :-) 21.12.05, 21:08 Dzisiaj właśnie. Ciekawe, co zrobią z przejazdem na Kraszewskiego/Ewy? Odpowiedz Link Zgłoś
marniz1 Re: Otworzyli :-) 22.12.05, 08:52 No właśnie, wie ktoś może coś na ten temat ?? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: Otworzyli :-) 22.12.05, 14:22 Przejazd sam w sobie zostanie zlikwidowany pozostanie tylko takie przejście dla pieszych jak było przed remontem wiaduktu . natomiast sama ulica Kraszewskiego bedzie wyremontowana, remont zacznie się pod konic marca 2006 a zakończy pod koniec pażdziernika 2007 jak mówi informator wydany przez naszego Prezydenta miasta który wczoraj odnalazłm w szkrzynce Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Otworzyli :-) 23.12.05, 14:48 Na razie przejazd jest zamknięty symbolicznie, znakami "zakaz ruchu i postoju". Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Otworzyli :-) 22.12.05, 17:19 sqh napisał: >Ciekawe, co zrobią z przejazdem na Kraszewskiego/Ewy? > Zostanie przerobiony na deptak, najdłuższy w środkowej europie. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Otworzyli :-) 22.12.05, 18:23 A piszą tam, co konkretnie będzie wyremontowane (zrobione) na Kraszewskiego?? Cała inwestycja to koszt rzędu 6 mln PLN, dlatego ciekaw jestem co za zaką kasę konkretnie będzie zrobione..? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Otworzyli :-) 22.12.05, 19:01 Co by nie zrobili, to taką kasę moczyć w ulicę która nic nie poprawia w układzie komunikacyjnym miasta, tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: Otworzyli :-) 23.12.05, 15:24 Piszą piszą o to skan [URL=imageshack.us][IMG]http://img370.imageshack.us/img370/408/skanuj4ch.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Poprawka 23.12.05, 15:25 Poprawka img370.imageshack.us/img370/408/skanuj4ch.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Poprawka 23.12.05, 20:20 magister11 napisał: > Czemu kicha? Oczywiście dla mnie, powinni albo ograniczyć ruch max. tzn tylko dojazd do sklepów, nawet po deptaku sam dostawczymi( który tam widzę, zamknięcie ulicy dla ruchu samochodowego nie spowoduje kataklizmu w Pruszkowie ) albo zrobienie ulicy z prawdziwego zdarzenia. Trzeba pamiętać że na tej ulicy jest Policja, przy zwężeniu do 4,5 m ulicy radiowozy jadące na sygnale czyli szybko tylko zwiększą niebezpieczeństwo pieszych, a jak się jeszcze trafi źle zaparkowany samochód i śmieciarka opróżniająca kosze to mamy korek. Jestem za przekształceniem ul. Kraszewskiego w deptak, Policja będzie wjeżdżała od ul. Lipowej a do sądu od ul. Hubala, reszta knajpy, bary, puby itp. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Poprawka 23.12.05, 20:50 Nie mogę się niezgodzić...dokładnie Lipowa i Hubala by wystarczyły. No ale mam nadzieję, że chodniki będą na tyle szerokie, że nie będzie najgorzej. W sumie, to widać tylko niewielki odcinek... Mnie bardziej niepokoją te parkingi w sąsiedztwie policji, które chyba bardzo dużo miejsca będą zajmować...i gdzie tu "salonowy" charakter?? Ale najbardziej, to mnie ciekawi nie tyle sama ulica, co jej otoczenie, budynki..no bo gdzie te puby mają powstać? W blokach (pienknych)? A może w tych totalnie "salonowych" blaszanych (i plastikowych też - bez urazy) budach koło WKD, albo w sklepie z fajkami w domu rzemiosła??????????????????? Ps. Słowo "kicha" bardziej chyba jednak pasuje do jakże długo oczekiwanego "multiplexu" na sali gimnastycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Poprawka 23.12.05, 21:40 myślę że akurat na Kraszewskiego miejsca by nie zabrakło, magister wymienił tylko najgorsze lokalizacje a przecież cała północna strona ul. Kraszewskiego świetnie się do tego nadaje. Tylko jak władze miasta chcą spowodować powstanie tych pubów? Same je będą zakładać? Bloki piękne nie są ale jednak mają jakąś wartość jako przykład stylu "nowohuckiego" chociażby:-) Takie jedno pytanie mnie frapuje; jeśli ruch będzie zakazany albo ograniczony, jak policja będzie wyjeżdżać na miasto przez Al. Armii Krajowej, jak to ma miejsce do tej pory? Przez Kopernika się przecież nie da nigdzie wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Poprawka 23.12.05, 22:07 zwierz.alpuhary napisał: > Takie jedno pytanie mnie frapuje; jeśli ruch będzie zakazany albo ograniczony, > jak policja będzie wyjeżdżać na miasto przez Al. Armii Krajowej, jak to ma > miejsce do tej pory? Przez Kopernika się przecież nie da nigdzie wyjechać. Teraz jeżdżą Kraszewskiego, jak pojadą Armii Krajowej to im nie ubędzie. Zresztą do tej pory to jest chory układ, podjeżdżając pod komendę mogą tylko jechać dalej prosto Kraszewskiego ( ulica jednokierunkowa ). Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Poprawka 23.12.05, 22:09 zwierz.alpuhary napisał: Przez Kopernika się przecież nie da nigdzie wyjechać. Można, trzeba dojechać do Hubala ( zakładając że nie ma deptaka ) Odpowiedz Link Zgłoś
pawit1 Re: Wiadukt 23.12.05, 17:18 ale i tak niektóre samochody jeżdzą przez przejazd wkd Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Wiadukt 23.12.05, 19:02 Wiadomo - powieszenie znaku to jedno, a przyzwyczajenie i bądź co bądź wygoda - to drugie. Bo nie da się ukryć, że mieszkańcom Wyględówka przejazd zdecydowanie ułatwiał komunikację z miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawit1 Re: Wiadukt 24.12.05, 09:47 tak.kamera jest więc policja powinna łapać.mojego dziadka kolega pracuje w policji i mówi ,że wszystko widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Wiadukt 24.12.05, 23:15 widzieć pewnie widzą ale czy akurat patrzą? Odpowiedz Link Zgłoś
pawit1 Re: Wiadukt 27.12.05, 13:29 i pewnie tak ale teraz to już nie przejeżdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
bwc Re: Wiadukt 02.01.06, 18:59 A co się stało na wiadukcie WKD ? Przed chwilą zuważono tam pełno policji. Odpowiedz Link Zgłoś