ala_ma_kota1 03.12.05, 21:47 szukam przyszłych mieszkanców na studziennej (też na tuwima) w pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zxyz Re: tbs na studziennej 04.12.05, 23:21 a ja szukam szczególnie, z przeszłych mieszkańców tbs na Studziennej, tego mniejszego z dwóch budowanych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 05.12.05, 08:55 Witam, mam na imię małgorzata i bedę mieszkać co prawda w drugim budynku ale wiele spraw jest na pewno wspólnych. Np. nakaz zapłaty w 100% za domofon i telewizję zbiorczą - czy nie powinno być 30% tych kosztów? Jak uważasz? Jak to szukasz z przeszłych? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 05.12.05, 16:19 ala_ma_kota1 napisała: Np. nakaz zapłaty w 100% za domofon i telewizję > zbiorczą - czy nie powinno być 30% tych kosztów? Jak uważasz? > Jak to szukasz z przeszłych? Myślę że za antenę zbiorczą to wcale nie powinno się płacić, to tak jak by żądano dopłaty za rurę z zimną wodą. A domofon, no ....dodatkowe wyposażenie, płatne 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: tbs na studziennej 05.12.05, 19:51 a gdzie są jeszcze anteny zbiorcze? Bo ja to owszem miałem w bloku ale tbsy to chyba nowe budynki? Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 05.12.05, 22:11 no nie wiem właśnie co to za pomysł ze zbiorczą anteną szczególnie że pozbyłam sie dobrowolnie tv :-))) TBS to nowe budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: tbs na studziennej 05.12.05, 22:27 pozbyłam > sie dobrowolnie tv :-))) o, to zupełnie tak jak ja. Życie bez tv jest takie piękne, tylko UPC cały czas mnie nachodzi zebym sobie zamówił taki albo śmaki pakiet kanałów:) a zbiorcze anteny to jakiś przeżytek z peerelu i z czasów dwóch kanałów, przecież teraz jest kablówka albo indywidualne anteny Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 05.12.05, 22:38 też mnie to dziwi ale nie mam wpływu na to :-(( chciałabym tylko mieć tam internet ale nie przez durną tepsę bo musze mieć telefon wtedy. Na razie bedę więc tam odcieta od świata :-)) chyba wiec wstawię telewizor :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: tbs na studziennej 05.12.05, 22:55 chciałabym tylko mieć tam > internet ale nie przez durną tepsę bo musze mieć telefon wtedy a nie dochodzi tam Telkab? Oni chyba okablowali już tamte okolice ewentualnie są jeszcze inni dostawcy internetu, proponuję wrzucić temat do wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
zxyz Re: tbs na studziennej 06.12.05, 00:18 jeżeli nie ma tam Telkaba to może ktoś zorganizuje lokalny dostęp radiowy :) dookoła mieszka sporo osób co oznacza, że koszt za DSL podzielony na np. kilkanaście by dał atrakcyjną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 06.12.05, 09:27 i po to m.in. była pierwsza wiadomość - żeby się zorganizować i coś wspólnie zrobić - bo nie każdy sie zna na wszystkim np. ja już taka głupia to nie jestem (tak myślę hehhe) ale dostęp radiowy to w ogóle mało mi coś mówi :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 06.12.05, 16:07 ala_ma_kota1 napisała: > no nie wiem właśnie co to za pomysł ze zbiorczą anteną szczególnie że pozbyłam > sie dobrowolnie tv :-))) TBS to nowe budynki. A ja chcę się pozbyć ( dobrowolnie ) grzejników, jakoś nie mogę, bo czy je mam czy nie to i tak płacę. Gdzie tu sens i logika? Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 06.12.05, 16:27 jakbym miała mocno polemizować to bym powiedziała, że co innego urządzenia i wyposażenie, które zapewnia prawidłową eksploatację lokalu i mieści się w pojęciu standardowe wyposażenie. Jeśli w tbs jest informacja, że dostajesz mieszkanie i w ramach jego ceny (tzn. 30% udziału który wpłacasz) jest m.in. terakota - to nie mogę powiedzieć: "nie chcę teraktory a za to mi obniżcie cenę". Ale za każdą dodatkową rzecz ponad standard (nie wszędzie się zakłada antenę zbiorczą a nawet mało gdzie) albo też płacę 30% jej wartości albo po prostu rezygnuję. Swoją drogą standardem powinny być liczniki na kaloryferach. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 06.12.05, 17:20 Ja Cię rozumiem, tylko napisz co zrobisz jak za pare lat nagle będziesz chciała oglądać telewizję, tylko nie pisz że kupisz antenę pokojową. A jak jest alternatywa dla anteny zbiorczej? A z drugiej strony to masz chyba umowę, gdzie jest napisane co ma być, a co będzie za dodatkową opłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 06.12.05, 19:56 sęk w tym że tbs pruszkowski takich informacji nie zamieszcza. Trzeba by zinterpretować czy antena + domofon są składnikami kosztu budowy lokalu lub jego wartości rzeczywistej. Bo od nich płaci się udział - o żadnych innych kosztach (poza kaucją) nie pisze się. Rozumiem, że jeśli kiedyś wspólnie z mieszkańcami bedziemy chcieli mieć np. kablówkę to się oczywiście zrzucimy (ale to jest wolna wola). Abstrahując od trudnych tematów - widziałam dziś sztuczne ognie na inaugurację choinki, łaaaadne były :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 06.12.05, 19:58 ala_ma_kota1 napisała: > Rozumiem, że jeśli kiedyś wspólnie z mieszkańcami bedziemy chcieli mieć np. > kablówkę to się oczywiście zrzucimy (ale to jest wolna wola). Na kablówkę w waszym rejonie to raczej bym nie liczył. Nie lubię metalowych choinek. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 06.12.05, 20:01 oj oj, szkoda na pierwsze i na drugie :-))))))))))) chociaż prawdziwe choinki też są ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
zxyz Re: tbs na studziennej 08.12.05, 15:02 to się możesz przeliczyć w tym nieliczeniu hihihihi W zeszłym roku, kiedy jeszcze nawet fundamentów pod tbs na Studziennej nie było, już w tym rejonie kolędowała ekipa od kablówki, żeby tylko sie zapisać. Myślę, że tyle nowych mieszkań to będzie świetny interes dla jakieś firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 08.12.05, 21:10 pocieszyłeś mnie :-))) faktycznie mieszkań bedzie 71 i jeszcze mieszkania na tuwima (bardzo blisko). Bo jak będzie kablówka to może będzie i internet :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 08.12.05, 21:16 ala_ma_kota1 napisała: > pocieszyłeś mnie :-))) faktycznie mieszkań bedzie 71 i jeszcze mieszkania na > tuwima (bardzo blisko). Bo jak będzie kablówka to może będzie i internet :-)) Alu a czytałaś ten wątek? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=32999915 Nie, że bym Was dołował ale może szukać gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 08.12.05, 21:37 no czytałam :((( to sie poszuka innego operatora (jestem optymistką), chociaż znam ludzi którzy mają internet przez kablówkę pruszkowską i jest ok. - byle nie tpsa! Hasło dnia: byle nie tpsa (nawet sie rymuje hehe). Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 08.12.05, 21:54 Mogę wiedzieć dlaczego? Mam neostradę, kłopotów od 1,5 roku brak. Dla moich potrzeb idealne rozwiązanie. Proszę nie traktować tego jako reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ma_kota1 Re: tbs na studziennej 08.12.05, 22:06 ponieważ tpsa jako monopolista wszystko narzuca. Tu gdzie jeszcze mieszkam żeby mieć neostradę (innej opcji nie było) musiałam założyć telefon i wykupić abonament standardowy (choć jest i tańszy). Dowiedziałam sie w UOKiK że takie praktyki są niedozwolone - ale minie jakiś czas (proces sądowy) zanim tpsa będzie musiała od tego odstapić. Generalnie jestem zadowolona z internetu (chociaż poczta neostradowa ciągle nawala) ale wkurza mnie że zmuszają mnie do posiadania telefonu. Poza tym brak konkurencji powoduje że ceny internetu są wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 08.12.05, 22:28 O poczcie nie pisałem bo od początku nieporozumienie ( 5MB ), załozyłem na wp i mam 3 GB. Ceny generalnie są zaporowe ponoć płacimy najwięcej w Europie. Życzę powodzenia i wygranej w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok byle nie tpsa? 09.12.05, 07:28 TPSA potrafi zniechęcić sposobem funkcjonowania i podejściem do (potencjalnego) klienta. Ja do neostrady w ogóle nie podchodziłem pamiętając sprawę zakładania telefonu. Najpierw nie mieli 'możliwości technicznych' (=brak wolnych numerów) i obiecali, że rozpatrzą ponownie jak im możliwości powstaną. Potem - ze dwa lata potem - zadzwoniłem i zapytałem, co by było gdybym teraz złożył podanie o telefon, odpowiedź: 'zakładamy od ręki'. Pół roku później dogrzebali się do mojego starego podania i zaproponowali założenie. I tu mnie naszła wątpliwość: chyba najpierw powinni przegrzebć się przez stos zaległych zamówień, a dopiero potem zacząć oferować nowym klientom założenie 'od ręki'? Przy okazji trwała akurat promocja - założenie telefonu miało być istotnie tańsze niż normalnie. Ale samo złożenie zamówienia w trakcie trwania promocji nie wystarczało, by załapać się na obniżoną cenę - obowiązywała tylko wtedy, gdy telefon został faktycznie zainstalowany w tracie trwania promocji. Czyli zamawiając nie wiedziało się, ile ostatecznie zapłaci się za instalację.. Niech żyje wolny rynek i konkurencja - szkoda, że tak słabo działające. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: byle nie tpsa? 09.12.05, 14:46 erleusortoku, miałes i tak sporo szczęścia, ja chodziłem się dopytywać do tepsy co pół roku i czekałem na założenie telefonu... pięć lat - założyli mi chyba w 2001 r. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: byle nie tpsa? 09.12.05, 17:48 Żadne szczęście. Nie wiem jak by się skończyło, gdybym faktycznie ten telefon od nich chciał - obecnie jestem szczęśliwym abonentem Sferii i użytkownikiem Telkabu. Odpowiedz Link Zgłoś
zxyz Re: tbs na studziennej 09.12.05, 14:32 w tym przypadku raczej radzę temu koledze co mu "nic nie chodzi oprocz p2p", żeby odinstalował ze swojego kompa "niepotrzebne" rzeczy (ale nie bedzie łatwo bo to się z założenia nie odinstalowywuje). Wersja 2 optymistyczna może ma uszkodzony modem kablowy . Co do Neo w tamtych regionach to widziałem u znajomych jak to się sprawuje - ogólne wrażenie gorsze niż kilka tat temu przez modem 33.6, nie wpomne o limitach. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: tbs na studziennej 06.12.05, 16:04 zwierz.alpuhary napisał: > a gdzie są jeszcze anteny zbiorcze? Bo ja to owszem miałem w bloku ale tbsy to > chyba nowe budynki? I tu pojawia się problem, chodzi o estetykę i stan techniczny budynku. Np mamy 20 lokali w bloku, i co każdy zamontuje na dachu swoją antenę? Pamiętam, że po zamontowaniu anten zbiorczych trzeba było mieć zgodę spółdzielni na montaż anteny CB. Chyba nie jest nigdzie napisane, że posiadanie kablówki jest obowiązkowe, dlatego musi być sprawna antena zbiorcza. Zresztą za to się płaci w czynszu. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: tbs na studziennej 06.12.05, 16:12 > I tu pojawia się problem, chodzi o estetykę i stan techniczny budynku. Np mamy > 20 lokali w bloku, i co każdy zamontuje na dachu swoją antenę? na dachu to chyba nie, teraz montuje się anteny siatkowe za oknem, co też nie wygląda zbyt pięknie; poza tym czytałem o przypadkach że w miejscach gdzie jest telefonia radiowa, przez takie anteny można było podsłuchiwać czyjeś rozmowy w telewizorze:) Odpowiedz Link Zgłoś