viking03 10.01.06, 18:00 Jag lara mig svenska sprak och soker nagon i Pruszków som pratar svenska ocksa... Czy u nas w Pruszkowie jest ktoś, kto zna szwedzki ? P.S. do Mychy : Ska vi knulla idag pa kvallen ?? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktor_kor Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 16:07 Hej viking03 Om du har tillgang till Skype pa internet sa kan vi prata pa det visset. Kontakta mig wiktor_kor@o2.pl hej da Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 16:27 Ha, podoba mi się ten watek! Chociaż cokolwiek hermetyczny jest... Może dla tych niekumatych - ci kumaci jakieś tłumaczenia zamieszczą? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smitte Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:09 Jeden pisze, że chciałby po szwedzku, a drugi go na skype'a zaprasza;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:23 Dzięki Smitte:-) Dawno Cię nie było... witaj. Ano, powiem szczerze, że tak się trochę domyślałem, że ktoś by chciał po szwedzku. Tak się ino trochę przekomarzyłem, że niby w Pruszkowie ten szwedzki trochę egzotycznie zabrzmiał...;-) Ale oczywiście nic naprzeciw nie mam, dopóki pozostałe treści forumowe kumam...;-) Ba, po zastanowieniu uznaję wręcz, że te posty całkiem racjonalne są: dajmy na to, że chciałbym z kimś z Pruszkowa pogadać w suahili - no to przecież jak bym po polsku o tym napisał, to bym się naraził na dowcipne komentarze; a tak - tylko 'władający' odpowiedzą... ;-) Swoją drogą, Szwedzi są fajni i odleciani. Prawie tak samo jak Norwegowie. Ale tych ostatnich i tak nie przebiją...;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:26 cat_s napisał: > Ano, powiem szczerze, że tak się trochę domyślałem, że ktoś by chciał po szwedz > ku. Tak się ino trochę przekomarzyłem, że niby w Pruszkowie ten szwedzki trochę > egzotycznie zabrzmiał...;-) Chyba nie do końca, mają swoją firmę w Pruszkowie to może szukaja ziomali. Odpowiedz Link Zgłoś
smitte Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:30 Witaj catsie, ja tu jestem zawsze tylko z powodu niebycia w Pruszkowie nie bardzo mam moralne prawo się wypowiadać, tak sobie tylko poczytuję, co w rodzinnym mieście słychać;) A nie mogłam sie powstrzymać od komentarza, bo to dość absurdalna sytuacja, szukać Szweda w Pruszkowie, ale patrz, znalazł się;) Życzę Panom owocnych konwersacji;) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 23:02 Smitte, Prawo moralne jest w Tobie a niebo gwiaździste... i tak dalej ;-) Odzywaj się częściej, ot co! Ja też życzę Panom owocnych konwersacji..., ba - jakby tak całkiem na skypa nie przeszli, to może i my, Pruszkowiacy nieco szwedzkiego byśmy liznęli? Wfe - ja jakoś nie w temacie... wstyd:-( Gdzie w Pruszkowie mamy Szwedów, bo jakos nie kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 23:54 może się jacyś uchowali z czasów Potopu?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smitte Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 09:14 A Bóg zapłać catsie za dobre słowo;) A ci co na Gąsinie pudełka robią to nie Szwedzi przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 09:51 o, teraz mi się przypomniało że na terenie bywszego ZNTK jest przecież szwedzka firma JAS-FBG, jakaś logistyczna część Grippena, może tam są jacyś szwedzkojęzyczni?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 15:43 cat_s napisał: > > Wfe - ja jakoś nie w temacie... wstyd:-( Gdzie w Pruszkowie mamy Szwedów, bo j > akos nie kojarzę? > np Elektrociepłownia Pruszków Odpowiedz Link Zgłoś
ema.cz Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 15:36 Jeżeli to "szukają ziomali" tyczy się vikinga03 to o ile mi wiadomo to jest Polak z krwii i kości i w dodatku pruszkowiak (chociaż przez prawie całe życie mieszkał nieopodal w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
viking03 Re: Pratar nagon svenska ?? 27.03.06, 19:19 Forlat att jag skriver sa sent ;-) Jag har inte tid att titta pa internet-sidan. Tyvarr jag har inte tillgang till Skype ... Med vannliga halsningar ;-)) Viking03 Odpowiedz Link Zgłoś