Dodaj do ulubionych

Pratar nagon svenska ??

10.01.06, 18:00
Jag lara mig svenska sprak och soker nagon i Pruszków som pratar svenska
ocksa...
Czy u nas w Pruszkowie jest ktoś, kto zna szwedzki ?

P.S. do Mychy : Ska vi knulla idag pa kvallen ?? ;-))
Obserwuj wątek
    • wiktor_kor Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 16:07
      Hej viking03

Om du har tillgang till Skype pa internet sa kan vi prata pa det visset.
      Kontakta mig wiktor_kor@o2.pl
      hej da
      Wiktor
      • cat_s Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 16:27
        Ha, podoba mi się ten watek!
        Chociaż cokolwiek hermetyczny jest...
        Może dla tych niekumatych - ci kumaci jakieś tłumaczenia zamieszczą? ;-)
        • smitte Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:09
          Jeden pisze, że chciałby po szwedzku, a drugi go na skype'a zaprasza;))))
          • cat_s Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:23
            Dzięki Smitte:-)
            Dawno Cię nie było... witaj.
            Ano, powiem szczerze, że tak się trochę domyślałem, że ktoś by chciał po szwedzku. Tak się ino trochę przekomarzyłem, że niby w Pruszkowie ten szwedzki trochę egzotycznie zabrzmiał...;-)
            Ale oczywiście nic naprzeciw nie mam, dopóki pozostałe treści forumowe kumam...;-)
            Ba, po zastanowieniu uznaję wręcz, że te posty całkiem racjonalne są: dajmy na to, że chciałbym z kimś z Pruszkowa pogadać w suahili - no to przecież jak bym po polsku o tym napisał, to bym się naraził na dowcipne komentarze; a tak - tylko 'władający' odpowiedzą... ;-)

Swoją drogą, Szwedzi są fajni i odleciani. Prawie tak samo jak Norwegowie. Ale tych ostatnich i tak nie przebiją...;-)

Pozdrawiam
            cat_s
            • wfe416n Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:26
              cat_s napisał:

> Ano, powiem szczerze, że tak się trochę domyślałem, że ktoś by chciał po szwedz
              > ku. Tak się ino trochę przekomarzyłem, że niby w Pruszkowie ten szwedzki trochę
              > egzotycznie zabrzmiał...;-)

Chyba nie do końca, mają swoją firmę w Pruszkowie to może szukaja ziomali.
              • smitte Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 22:30
                Witaj catsie, ja tu jestem zawsze tylko z powodu niebycia w Pruszkowie nie
                bardzo mam moralne prawo się wypowiadać, tak sobie tylko poczytuję, co w
                rodzinnym mieście słychać;)
                A nie mogłam sie powstrzymać od komentarza, bo to dość absurdalna sytuacja,
                szukać Szweda w Pruszkowie, ale patrz, znalazł się;) Życzę Panom owocnych
                konwersacji;)
                • cat_s Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 23:02
                  Smitte,
                  Prawo moralne jest w Tobie a niebo gwiaździste... i tak dalej ;-)
                  Odzywaj się częściej, ot co!

Ja też życzę Panom owocnych konwersacji..., ba - jakby tak całkiem na skypa nie przeszli, to może i my, Pruszkowiacy nieco szwedzkiego byśmy liznęli?

Wfe - ja jakoś nie w temacie... wstyd:-( Gdzie w Pruszkowie mamy Szwedów, bo jakos nie kojarzę?
                  • zwierz.alpuhary Re: Pratar nagon svenska ?? 23.03.06, 23:54
                    może się jacyś uchowali z czasów Potopu?;-)
                    • smitte Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 09:14
                      A Bóg zapłać catsie za dobre słowo;) A ci co na Gąsinie pudełka robią to nie
                      Szwedzi przypadkiem?
                      • zwierz.alpuhary Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 09:51
                        o, teraz mi się przypomniało że na terenie bywszego ZNTK jest przecież szwedzka
                        firma JAS-FBG, jakaś logistyczna część Grippena, może tam są jacyś
                        szwedzkojęzyczni?:)
                  • wfe416n Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 15:43
                    cat_s napisał:

>
                    > Wfe - ja jakoś nie w temacie... wstyd:-( Gdzie w Pruszkowie mamy Szwedów, bo j
                    > akos nie kojarzę?
                    >

np Elektrociepłownia Pruszków
              • ema.cz Re: Pratar nagon svenska ?? 24.03.06, 15:36
                Jeżeli to "szukają ziomali" tyczy się vikinga03 to o ile mi wiadomo to jest
                Polak z krwii i kości i w dodatku pruszkowiak (chociaż przez prawie całe życie
                mieszkał nieopodal w Warszawie).
      • viking03 Re: Pratar nagon svenska ?? 27.03.06, 19:19
        Forlat att jag skriver sa sent ;-) Jag har inte tid att titta pa internet-sidan.
        Tyvarr jag har inte tillgang till Skype ...

Med vannliga halsningar ;-))

Viking03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka