Dodaj do ulubionych

Wymiana instalacji

06.03.06, 12:35
Mam wielką prośbę: noszę się z zamiarem wymiany instalacji elektrycznej w
moim mieszkaniu. Trzy małe pokoje w budynku przy Kopernika. Ile to może
kosztować? Macie doświadczenia w tym zakresie, może znacie dobrego elektryka?
Czy jest sens wymiany instalacji tylko w części mieszkania? (muszę gwałtownie
wyremontować pokój dziecku, więc chciałabym przedtem wypruć ze ściany
aluminiowe kable przynajmniej w tym pokoju). Pozdrawiam wszystkich!
Obserwuj wątek
    • pawel_forum Re: Wymiana instalacji 06.03.06, 12:54
      napisałem maila
      • jagna100 Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 12:38
        Dziękuję bardzo :-) Niestety Pan, którego poleciłeś mógłby obejrzeć moją
        instalację dopiero pod koniec kwietnia, a ja bym chciała jak najszybciej...
        Elektryk ze spółdzielni mógłby ewentualnie podjąć się wymiany instalacji, tylko
        ta cena... 50 zł od punktu. Czy to standard, czy tylko mnie się wydaje, że
        drogawo?
        • zwierz.alpuhary Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 12:43
          Elektryk ze spółdzielni mógłby ewentualnie podjąć się wymiany instalacji, tylko
          >
          > ta cena... 50 zł od punktu. Czy to standard, czy tylko mnie się wydaje, że
          > drogawo?

to za to się w ogóle coś płaci?! I to przy takich czynszach?!
          • jagna100 Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 14:27
            Płaci się zwierzu. Czynsz też się płaci, i fundusz remontowy też... A co do
            preferencyjnych warunków, hmm.. Zgłosiłam kiedyś w PSM, że moje stare okna
            grożą śmiercią, bo lada moment wypadną na chodnik (zimą śnieg w mieszkaniu,
            przy większym wietrze same się szeroko otwierały, ramy kruszyły się na pył).
            Przyszła komisja, zademonstrowałam (oni bali się dotknąć - w końcu 4 piętro),
            spisali protokół i ... obiecali, że wymienią w 2009 roku. Sama wymieniłam. Na
            EWENTUALNĄ częściową refundację też mam poczekać do 2009. W takiej sytuacji
            raczej nie poproszę ich o wymianę instalacji, bo bym się przypadkiem mogła nie
            doczekać. Pozdrawiam!
            • zwierz.alpuhary Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 14:58
              po prostu ręcę opadają, jak się słyszy takie rzeczy
        • pawel_forum Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 13:33
          fakt, z tego co wiem, to on ma dużo klientów...

a co do 50 zł, to obawiam się, że to raczej standard
          • pawel_forum Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 13:35
            chociaż dziwi mnie właśnie to, że ze spółdzielni (o ile u Ciebie istnieją takie
            składki remontowe jak w PSMie) nie istnieje możliwość wymiany instalacji na
            preferencyjnych warunkach...
        • alex_ja Re: Wymiana instalacji 09.03.06, 20:43
          ja znam za 40 zł ale cena zalezy od tego jak wiele pracy by przy tym było
    • marcepan_77 Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 16:20
      50 zł za punkt to chyba troche drogo. mój teśc jest elektrykiem i stawki
      oscylują ok 30-35 zł za punkt
      • leo48 Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 16:30
        Jagna, vide priv.
      • wfe416n Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 18:36
        marcepan_77 napisał:

> 50 zł za punkt to chyba troche drogo. mój teśc jest elektrykiem i stawki
        > oscylują ok 30-35 zł za punkt

50 zł to normalna cena, myslę że rozmowa z elektrykim spółdzielni była prowadzona "po cichu" bez wiedzy spółdzielni, zresztą spółdzielnia wymienia instalację jak ........się spali mieszkanie. Chyba nie ma takiej opcji jak "planowa wymiana instalacji elektrycznej". Zresztą w każdym bloku ( wielka płyta ) instalacja nadaje się do wymiany, choćby ze względu na użyty materiał - aluminium.
        • marcepan_77 Re: Wymiana instalacji 08.03.06, 20:12
          przyznaje sie do pomyłki.Faktycznie w tymm przypadku gdy w gre wchodzi kucie
          scian itp stawka 50 zł nie jest wygórowana- to minimum. Ja rozmawiałem o nowym
          mieszkaniu i z tad ta pomyłka.
    • z.bednarek Re: Wymiana instalacji - z innej strony 10.03.06, 13:58
      Witam

Chciałbym Was uświadomić odnośnie pewnej zmiany jaka zaszła w prawie
      budowlanym. Otóż kawalerki w których kuchnia stanowi aneks korytarza
      (przedpokoju), a więc typowe rozwiązania spotykane na mieście, w tym wyględówek
      czy kopernika, nie mogą posiadać instalacji gazowej. W związku z tą zmianą
      spółdzielnie warszawskie, a konkretnie w tej chwili administracja bielan,
      wymienia instalacje w blokach w celu zainstalowania kuchni elektrycznych. Czy w
      Pruszkowie w tej sprawie coś się dzieje?
      • banita01 Re: Wymiana instalacji - z innej strony 11.03.06, 01:04
        a od kiedy to prawo działa wstecz jeżel ktoś posiada inst.gazową i nie wnosi
        zmian to nikt nie odetnie mu gazu w związku z niezgodnością z obowiązującymi
        obecnie przepisami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka