uasiczka 20.03.06, 07:55 tu można podpisać - jeśli kto chce ;) ja już to zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwierz.alpuhary Re: List poparcia dla K. Szczuki 20.03.06, 09:46 uasiczko, masz na myli ten wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: List poparcia dla K. Szczuki 20.03.06, 09:47 > uasiczko, masz na myli ten wątek? oczywiście miało być "na myśli" Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: List poparcia dla K. Szczuki 20.03.06, 09:49 oczywiście zapomniała linki wkleić <zawstydzony> www.dostepne.info/szczuka/ Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: List poparcia dla K. Szczuki 20.03.06, 10:01 za Szczuką nie przepadam, ale podpiszę bo ta kara to jest jednak przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw List (PO)parcia dla Kazimiery Szczuki 20.03.06, 14:32 TAK, TAK, TAK - trzeba podpisać i zdemaskować niecne knowania PIS i jego przydupasów. Nie tylko ten list, ale wszystkie listy trzeba podpisać, bowiem brzydzimy się anonimami. I trzeba duuużo podpisów. Bo im więcej podpisów tym mniej anonimowy będzie taki list. A więc, po pierwsze TAK - trzeba podpisać. Po drugie TAK - trzeba wyrazić swe (PO)-parcie. Po trzecie TAK - trzeba dalej pisać, urządzać manify, protestować, bo w przeciwnym razie bracia nie tylko wyssają resztki pieniędzy z naszych portfeli i jedzenia z lodówek, ale także resztki rozumu z mózgów naszych i zostaniemy jak to najgłupsze ogniwo! Słowem - 3 x TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cceezzaarr Nie dla Listu (PO)parcia dla Kazimiery Szczuki 20.03.06, 21:26 Nie lubię (bardzo) o. Dyrektora, nie lubię (bardzo, bardzo) PiS, nie lubię (bardzo, bardzo, bardzo LPR) i wszystkich innych związanych z tym środowiskiem "politycznych popaprańców". Jednak, chcę zauważyć, na co inni zupełnie nie zwrócili uwagi: Szczuka kpiła z religii, z modlitwy! Nie ważne, czy to była kpina z modlitwy katolickiej, prawosławnej, protestanckiej, muzułmańskiej czy żydowskiej. Wyobraźcie sobie, że Wojewódzki zakłada chałat i zaczyna kiwać się jak modlący się żyd albo pada na twarz i bije pokłony w kierunku Mekki! Zaraz byłby krzyk, że profanacja, antysemityzm, prowokowanie muzułmanów itp. itd. Szczuka zrobiła głupio i podle naigrywając się z modlitwy, modlitwy, która niesie wielu ludziom w Polsce (w szpitalach, domach pomocy społecznej, hospicjach) nadzieję i ukojenie. To nie był kolejny beznadziejny program polityczny (czyli propagandówka o. Dyrektora), a audycja przeznaczona dla tych, którzy na nią czekali. Szczuka nie opowiadała „życzliwej anegdoty” tylko szydziła z religii. Polsat wziął za to odpowiedzialność i musi ponieść ją do końca (wykorzystując wszystkie możliwe odwołania od decyzji beznadziejnej KRRiTV). Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Nie dla Listu (PO)parcia dla Kazimiery Szczuk 20.03.06, 21:51 ale to nie była kpina, słyszałeś ten fragment programu? Na cztery osoby, których zdanie słyszałem nikt nie zauważył w tym kpiny. Poza tym chcą ją ukarać za "naruszenie godności osoby niepełnosprawnej" a nie za kpiny z religii. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary corpus delicti 20.03.06, 21:55 bi.gazeta.pl/im/4/3216/m3216734.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: List poparcia dla K. Szczuki 21.03.06, 07:36 mi nie chodzi o to czy winna czy nie - tylko o karę - zupełnie nieadekwatną Odpowiedz Link Zgłoś
cceezzaarr Re: List poparcia dla K. Szczuki 21.03.06, 08:10 NIe możemy mówić o adekwatności kary bez znajomości jej wymiaru. Na razie KRRiTV (fu!) zdecydowała o nałożeniu kary, ale nie podjęła decyzji o jej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 11:10 Poruszyli tu Państwo sprawę nieadekwatności kary do stopnia winy. Oczywiście, kara jeszcze nie jest znana, ale już są listy, protesty i inne takie duperele. Uprzejmie się wobec tego zapytowywuję: jaka jest cena za publiczne naśmiewanie się i wyszydzanie osób niepełnosprawnych? Czy jest zdaniem Państwa jakiś cennik, skoro ktoś twierdzi, że kara jest wysoka i nieadekwatna? A poza tym uważam, że jeśli kogoś było stać na wyśmiewanie czyjegoś kalectwa, to tym bardziej powinno go być stać na poniesienie konsekwencji za to. I to bez głupich tłumaczeń. A wszelkie listy poparcia dla pani Szczuki potwierdzają tylko, że ich autorzy są tym najgłupszym ogniwem. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 11:37 naprawdę proponuję posłuchać tego fragmentu i zastanowić się czy ktoś tu kogoś wyśmiewa. Szczuka naśladuje i nie parodiuje głosu tej dziewczyny, poza tym (jak sama mówi) nie wiedziała że jest ona niepełnosprawna, poza tym przeprosiła ją i jej matkę i w żadnym wypadku nie wyśmiewała się z jej kalectwa a całej sprawy nie byłoby, gdyby nie moherowe brygady ojca Rydzyka, które poczynają sobie coraz odważniej w nowych warunkach, bo przecież teraz atak na Rydzyka to atak na rządowe media. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 13:13 Cóż to kwestia smaku i wrażliwości. A ponadto w tym przypadku, jak wynika z treści postu, także mieszania polityki do wszystkiego; nie bardzo rozumiem gdzie tu atak na Rydzyka? A gdyby tak pani Magda Buczek zaatakowała panią Szczukę to pewnie kolega by się rzucił do podpisywania listu w obronie... no kogo, pani Szczuki oczywiście. Poza tym jak się kogoś nie zna, to się go chyba nie naśladuje - pani Szczuka jako szczwana medialna sztuka wiedziała co zrobić, aby być na topie. Powtarzam - podpisując takie listy i biorąc udział w tego typu zabawach stajemy się coraz głupszym ogniwem. I tak wszystkiemu oczywiście winni bracia, PIS i moherowe berety. Ale o tym pisałem już wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 14:06 łatwo się domyślić że Szczuka nie powiedziała tego raczej z sympatii do Radia Maryja, Powiatowego też trudno o to posądzać; to była głupawa historyjka do zabawienia publiki w stylu opowiastek po paru piwach na imprezie, typowa dla tego typu programów. Radio Maryja codziennie i to o wiele poważniej atakuje wszystkich "innych" i w zasadzie ci "inni" nie wyciągają z tego żadnych konsekwencji, choć chyba jednak powinni i to najlepiej w taki sam sposób jak robi to środowisko radiomaryjne czyli przez bombardowanie odpowiednich instytucji skargami i pozwami. Szczuka nie znała Magdy Buczek ale znała jej głos z radia i nie rozumiem, dlaczego miałaby go nie naśladować. Abstrahując od płycizny intelektualnej całej tej rozmowy Szczuki z Powiatowym nikt chyba nie zabronił lansowania się w mediach i nie jest to niczym nagannym, jak ktoś chce to proszę bardzo. Byłoby naganne gdyby Szczuka autentycznie szydziła z niepełnosprawności MB, ale ona po prostu obśmiała pewną cechę charakterystyczną ludowej religijności propagowanej przez Rydzyka, która mnie też np. śmieszy i uważam ją za ciut anachroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 14:46 A dlaczego i po co pani Szczuka "po prostu obśmiała pewną cechę charakterystyczną ludowej religijności". Czy to, że jest ona zdaniem kolegi anachroniczna (trudno żeby coś ludowego było nowoczesne - "nowoczesna ludowość"; ciekawe), to musi być wyśmiewana? A przepraszam, Pańscy dziadowie to rakietą międzyplanetarną przybyli na ten padół? Co do śmieszności, to powtórzę raz jeszcze: "sprawa smaku", kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 14:57 Ponieważ można. Jest wolność słowa i można różne rzeczy obśmiewać. Rzeczona ludowa religijność pasuje tak do współczesnej religijności jak bryczka do autostrady a można się o tym przekonać czytając naukę społeczną kościoła, Katechizm albo Tygodnik Powszechny czy nawet słuchając co poniektórych biskupów (tych myślących). PS: może się kolega zdziwi, ale ludowe może być nowoczesne Odpowiedz Link Zgłoś
moni60 Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 18:52 Popieram robią oferę jak zwykle, a dlaczego nie robią afery z Rydzyka który może sobie kpić i wyśmiewać z wszystkich a każdy boi się go zaczepiać.Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 20:26 Witam, Z pewną taką nieśmiałością dopisuję posta w tym wątku. A to z powodu takiego, że nikła jest szansa na konstruktywne jakieś rozstrzygnięcia czy chociażby wnioski. Ale tak jest niemal zawsze, gdy dyskutowane są wartości. A wartości (powiedziałby 'filozof cat_s') - są nienegocjowalne, ot tak, po prostu... Zatem dorzucę tylko małą garstkę faktów (mam nadzieję, że się nie powtórzę ale jeśli tego linka w powyższej wymianie zdań przeoczyłem - proszę o wybaczenie). www.dostepne.info/szczuka/ "List otwarty do Przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Pragniemy wyrazić swoje głębokie oburzenie faktem nałożenia przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji kary finansowej na Telewizję Polsat w związku z występem Kazimiery Szczuki w wyemitowanym 26 lutego programie 'Kuba Wojewódzki'. Chcemy zdecydowanie podkreślić, że w wypowiedzi, będącej powodem nałożenia kary, Szczuka nie odnosiła się nawet do publicznej działalności Magdaleny Buczek prowadzącej audycje w Radiu Maryja, chociaż miała do tego pełne prawo, bo działalność ta, jak każda działalność publiczna podlega komentarzowi i krytyce. Z potępianej siedemdziesięciosekundowej wypowiedzi Szczuki w żaden sposób nie wynika, iż kpi z choroby czy kalectwa Magdaleny Buczek. Kazimiera Szczuka naśladowała jedynie głos Magdaleny Buczek, powtarzając słowa używane przez Buczek w jej audycjach. Wypowiedź Szczuki była konstatacją dotyczącą "specjalnej melodii głosu" (nagranie programu, godz. 22:41:47). Wydawanie na tej podstawie osądu - osądu co do ewentualnych intencji, jest zdumiewające i nie mieści się w żadnych procedurach prawnych ani administracyjnych. Żadne prawo, żadna ustawa nie dopuszcza osądzania i karania osoby czy podmiotu prawnego za domniemane intencje. W tym świetle decyzja KRRiTv jest tym bardziej szokująca. Zupełnie niezrozumiałe jest też, dlaczego KRRiTv nie przyjęła wyjaśnień Szczuki, której wypowiedź w żadnym słowie nie dotyczyła niepełnosprawności Magdaleny Buczek. Trzeba było przeprowadzić naprawdę karkołomną interpretację, by naśladowanie radiowego głosu uznać za kpinę z osoby chorej. W rozmowie dla "Gazety Wyborczej" (Jacek Hołub, 18.03.2006) odpowiada Pani: "Dostaliśmy nagranie i nie wynikało z niego, że pani Szczuka nie zna osoby, z której kpiła". Oświadczenie jest kuriozalne w swej konstrukcji: "nie wynika, że nie zna", dodatkowo pozostaje w jawnej niezgodzie z wypowiedzią Szczuki. Oto kilka cytatów z nagrania: "Niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. To jest, nie wiadomo, jakaś osoba" (22:41:10); "To jest jakby taka, stara dziewczynka, założycielka Dziecięcych Podwórkowych Kółek Różańcowych" (22:41:36); "Ja nie wiem, jak ona się nazywa" (22:41:51). Wnioskowanie na tej podstawie, że Kazimiera Szczuka zna Buczek i historię jej choroby, nie jest nawet domniemaniem, jest twierdzeniem przeczącym analizowanej wypowiedzi. Nawet gdyby znała (a domniemanie nie może być podstawą do wydania decyzji administracyjnej), wracamy do pierwszego punktu podniesionego w tym liście: gwarantowanego Konstytucją prawa do wypowiadania się o działalności osób publicznych. Prawdziwość Pani słów, tryb orzekania, jaki Pani zaprezentowała w imieniu KRRiTv jak i zasadność kary są w świetle powyższego - w naszym przekonaniu - nie do utrzymania. Uważamy kwalifikację wystąpienia Kazimiery Szczuki jako wyszydzania niepełnosprawnych i działania na szkodę dobra publicznego i moralności za skandaliczne nadużycie, pozbawioną merytorycznych podstaw próbę administracyjnego ograniczania wolności słowa w zakresie niedopuszczalnym w demokratycznym państwie prawa. Skojarzona z obecnym konfliktem dotyczącym funkcjonowania mediów w Polsce, decyzja KRRiTv, podjęta pod wpływem nacisków odbiorców z kręgu mediów o. Tadeusza Rydzyka, wydaje się mieć wydźwięk przede wszystkim polityczny. Co więcej, tworzy groźny precedens dla kontrolowania niezależności mediów za pomocą kar finansowych. Z poważaniem, dr Ewa Mikina, teoretyczka kultury, tłumaczka Dagmara Rode, doktorantka w Zakładzie Mediów Elektroniczych UŁ" Cóż, tekst długi ale napisany przystępnym językiem. Nic dodać, nic ująć - chociaż z prezentowanym w nim punktem widzenia można się oczywiście zgodzić albo i nie... ;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 11:43 nie wiem jaka "kara" byłaby tu odpowiednia - ale nawet jeśli uznałabym że jakoś trzeba by kogos tu ukarać to na pewno nie finansowo - bo to moim zdaniem zadna kara - szczególnie dla kogoś kto kasę ma tu chodzi o sam fakt Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 13:28 Ale o jaki w końcu fakt ma chodzć? Ukarania czy wyśmiewania się z niepełnosprawnych? Jeśli chodzi o karę finansową to jest ona jak najbardziej zrozumiała, gdyż od dawna określają to odpowiednie przepisy i wszyscy nadawcy o tym wiedzą. Poza tym zastanawia mnie, że tak ochoczo zabieramy się do obrony tego, który krzywdzi, a nikt jakoś nie broni pokrzywdzonej. Idąc tym tokiem rozumowania to niedługo zapewne przeczytam, że to pani Magda Buczek jest wszystkiemu winna, bo gdyby nie jej ułomność to pani Szczuka by jej nie wyśmiewała. Proszę odpowiedzieć, czy ktoś nie związany z mediami katolickimi zabrał głos w obronie pani Magdy, czy ktoś wystąpił z akcją zbierania podpisów pod listem w jej obronie? Nie, ale w obronie pani Szczuki stanęli wszyscy postępowcy wykorzystując do tego politykę, media i co tam jeszcze chcecie. A potem oburzamy się, że polskie prawo z łajdaków robi ofiary, a z ofiary kata. Rzeczywiście, odbywa się tu walka nie tylko z prawem i sprawiedliwością (nie chodzi mi o żadną partię), ale i zwykłą ludzką przyzwoitością oraz logiką... Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 13:46 problem polega na tym, ze to nie było wyśmiewanie tak samo wyśmiewaniem można by nazwać wszystkie "szopki noworoczne" "polskie zoo" i inne takie to jest parodia - moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 14:29 I znowu naginamy fakty do pasujących nam koncepcji. Argumentacja rzeczywiście, jakby nie z tej "szopki". Czy w różnych "szopkach", "polskim zoo" itp mamy do czynienia z parodią osób nieznanych? Czy parodiowane są tam osoby niepełnosprawne (chyba że za takich uznamy polityków, ale to inna kwestia)? Otóż nie, parodiowane są tam osoby publiczne, powszechnie znane - i z tej racji świadome faktu, że także publicznie mogą być oceniane, a nawet wyśmiewane; a raczej publicznie oceniana, bez żadnych konsekwencji, może być ich działalność, wypowiedzi itd. Natomiast zgadzam się co do tego, że w przypadku pani Szczuki to była "parodia". Tylko nie rozumiem o co było tyle szumu. Przecież parodia to "forma satyry będąca świadomym naśladowaniem czyjegoś stylu, czyjejś wypowiedzi, czyjegoś sposobu bycia itp. w celu ośmieszenia czegoś lub kogoś". To definicja słownikowa. Czyżby i tego pani Szczuka nie wiedziała, bo i ona coś bąkała o parodii. To drobiazgi. Najbardziej nadal dziwi mnie jedna rzecz: tyle szumu robimy, tyle dobrej woli okazujemy krzywdzicielowi, a zupełnie zapominamy o ofierze. A później się dziwimy... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 14:38 Czy w różnych "szopkach", "polskim zoo" itp mamy do czynienia z parodią osób > nieznanych? Czy parodiowane są tam osoby niepełnosprawne (chyba że za takich > uznamy polityków, ale to inna kwestia)? Otóż nie, parodiowane są tam osoby > publiczne, powszechnie znane - i z tej racji świadome faktu, że także > publicznie mogą być oceniane, a nawet wyśmiewane; a raczej publicznie oceniana, > > bez żadnych konsekwencji, może być ich działalność, wypowiedzi itd. czy twoim zdaniem Magda Buczek występująca w ogólnopolskim radiu i prowadząca tam audycję nie jest osobą publiczną i powszechnie znaną? Najbardziej nadal dziwi mnie jedna rzecz: tyle szumu robimy, tyle > > dobrej woli okazujemy krzywdzicielowi, a zupełnie zapominamy o ofierze. zapowiedziana wysokość kary i okoliczności powodują, że trudno jednoznacznie ustalić kto tu jest (czyją) ofiarą, zwłaszcza że kara będzie wymierzona Polsatowi a nie Szczuce Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 18:11 No, nareszcie coś krzepiącego. Czyli to Polsat jest niepełnosprawny. I o to chdziło... CND Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 14:36 Tak sobię czytam tę duskusję i na razie co zwróciło w niej moją uwagę to kompletne niezrozumienie tematu przez augusta.bw. Przecież pani Szczuka powiedział, że nie zdawała sobie sprawy z faktu niepełnosprawności pani Buczek i sie z tego nienaśmiewała. Koniec kropka. Ale nie, według zasady Kurskiego dalej jedziemy z fałszem i powtażamy, że chodzi o naśmiewanie się z niepełnosprawności! Litości! A co do obrony pani Buczek tak jako taką ma zapewnioną "z urzędu" jako członek sprawnie działacej machiny propagandy nienawiści do wszystkiego co inne. Nie martw się, ojciec dyrektor czuwa nad sowimi owieczkami. Denerwuje mnie strasznie coraz większy wpływ moherowej ideologi na życie codzienne. Cała ta "afera" jest tego przykładem. Kto nie myśli jak Rydzyk, Kaczyńscy i reszta to jest wrogiem Polski. Oto kolejny przykład: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3224784.html Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 15:00 No, niestety, politykierzy trzymają się mocno. Wszędzie węszą spisek. Jakiś czas temu napisałem na tym forum, że "polityka dla mnie to w krysztale pomyje". Powtarzam, ale nie wiem czy dotrze. No ale dobrze, niech będzie na początek napiszę: precz z PIS, bracia muszą odejść, Kurski obrzydliwie łże, mohery do obory, starczy??? Przecież nie wszystko musi kojarzyć się z polityką, człowieku. Czy pani Szczuka, czy Kurski, czy Rydzyk, czy ...słowem ktokolwiek wyszydzałby niepełnosprawnych spotkałby się z taką samą oceną z mojej strony. A tłumaczenie, że pani Szczuka nie wiedziała jest po prostu debilne. Bo jeżeli nie wiedziała, to tym bardziej nie powinna tego robić; a tak w ogóle to jestem przekonany, że wiedziała i robiła to świadomie, ostatecznie czego się nie zrobi aby zaistnieć w mediach. A Szanownemu Panu radzę używać tylko jednej białej chusteczki na raz, bo jak się ich za dużo nosi przy sobie to się kojarzą jak w tym dowcipie o żołnierzu... I mniej nerwów, więcej logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 16:15 August.bw młodszym czytelnikom z niczym się nie kojarzy. Ja wszakże sądzę, że jest to kryptonim oparty na bohaterze przekrojowych rysuneczków sprzed lat ponad czterdziestu. August Bęc-Walski został określony przez któregoś z publicystów jako przedstawiciel konserwatywnej bigoterii. Stąd zapewne taka jednostronna żarliwość i zacietrzewienie w dyskusji. A już samo sprowadzenie sporu do poziomu "najgłupszego ogniwa" wymownie o autorze Swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: Cena za wyszydzanie niepełnosprawnych 21.03.06, 16:56 August.bw napisał co napisał i nie wiele mu to dało. No cóż, niestety niektórym wydaję się tylko, że myślą i na tym sie to u nich kończy. Akurat tłumaczenie pani Szczuki jet o wiele bardziej przkonywujące niż pańskie argumenty. Ale oczywiście można tego nieprzyjmować do wiadomości podobnie jak pozostałych faktów i nazywać je debilnymi. Chociaż dla mnie to debilnie było powiedzieć "Bo jeżeli nie wiedziała, to tym bardziej nie powinna tego robić; a tak w ogóle to jestem przekonany, że wiedziała i robiła to świadomie". Tak się składa, że żyjemy w wolnym kraju i możemy się nasmiewać ze wszystkich. Mamy wolnośc słowa i widać, że niektórym jest to nie w smak. Jeżeli teraz zaczoł bym z Pana żartować znając jedynie z nicku forumowego i wygłaszanych poglądów a potem by się okazało, że jest Pan niepełnosprawny bo ma za krótką jedną nogę i trzecią ręke na czole to na bank był bym oskarżony o szydzenie z czyjejś ułomności. Bardzo ciekawa logika. Bardzo! Skoro Pan mi udzielił rady ja też pozwolę sobie Panu coś poradzić. Czasami warto jest wyłączyć moherowe ograniczniki światopoglądowe i przyjżeć się otaczającemu światu z innej perspektywy. BTW. Akurat tak się składa, że logiki jest u mnmie sporo i straczyło by na obdzielenie dziesięciu takich jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Poddaję się!!! 21.03.06, 18:08 Cóż, wobec faktu, że zostałem zdemaskowany, nie pozostaje mi nic innego, jak poddać się. Przyznaję, logiki u Szanownego Pana sporo, ale z ortografią coś krucho... Odpowiedz Link Zgłoś
dragicsl Re: Poddaję się!!! 21.03.06, 22:26 Klasyk! Jak już nie mamy argumentów, to trzeba sypnąć przeciwnikowi piaskiem w oczy: "Toż Pan nie potrafisz pisać! Krucho u Pana z ortografią!" Ja raczej rzadko popełniam błędy ortograficzne, ale z tego powodu nie ganię dyskutanta, który się myli w zasadach ortografii. Bardziej sobie cenię dyskutantów potrafiących ciekawie przedstawić swoje argumenty nawet za cenę dręczenia się "mękami" czytania błędnie napisanych zdań lub słów, aniżeli "krystalicznie poprawnie" piszących osób, nie przekazujących żadnych treści lub nie trzymających się zasad logiki. Co do całej sprawy wypowiedzi Pani Szczuki, uważam, że jeżeli ktoś się poczuł dotknięty wypowiedzią, powinien założyć prywatny pozew w sądzie. Urzędowe nagonki na udzielających wypowiedzi lub stacje telewizyjne, są dla mnie wysoce niesmaczne. Zbliżamy się bardzo do wielce nam krytykowanej Białorusi, gdzie protestujących osądza się jako chuliganów i terorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Racja! Mądry z Pana człowiek. 21.03.06, 22:55 Racja! Ma Pan całkowitą rację! Biję się w pierś i chylę czoło przed potęgą Pańskich argumentów. Aczkolwiek sprawy sądowe są dla mnie równie niesmaczne jak telewizyjne nagonki. Cóż, ja tylko ośmieliłem się wyrazić marną, skromną, ale swoją opinię. Chyba za bardzo uwierzyłem w wolność słowa. Przecież nie mam racji, więc jakim prawem zabieram głos na tym forum. Postaram sie więcej tego nie czynić. Żegnajcie, Towarzysze... Odpływam jak samotny biały żagiel... Nie mam nic na swoją obronę. Chyba poproszę Łukaszenkę o azyl...Arivederci, Adieu, Praszczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
dragicsl Re: Racja! Mądry z Pana człowiek. 22.03.06, 10:22 Witam, chyba się nie zrozumieliśmy. proszę nie odchodzić, ani nie opuszczać forum. Ono służy do wymiany poglądów i opinii. To, że ktoś wygłaszając opinie i różne są one od ogółu na forum nie oznacza, że nie powinno się je wygłaszać (no, chyba, że są sprzeczne z Regulaminem). W poprzednim poście chciałem tylko zwrócić uwagę, że bardziej wartościowa jest treść, aniżeli styl (chociaż, mogą się tutaj na mnie obruszyć poloniści). Przy starciu Pana argumentów z argumentami reszty osób z forum, przyznaję, że Pana argumenty do mnie nie przemówili i ja swojego zdania nie zmieniłem. Nie oznacza to, że nie chcę dalej dyskutować, ani pisać (broń Boże, nie chcę też Pana zlinczować (tak jak napisano w jednym z postów). Akurat uważam, że w tym wątku Pan mnie nie przekonał do swoich racji i nadal uważam, że rola Państwa w tym przypadku (Pani Szczuki) nie powinna istnieć - czyli, nie powinna karać z urzędu. Osobiście uważam, że Państwo się zachowało jako starszy brat, który uważa, że ktoś zrobił kuku jego młodszemu braciszkowi i wymierzył sprawiedliwość wg własnego uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: List poparcia dla K. Szczuki 22.03.06, 07:44 jeszcze taka myśl mi przyszła do głowy - skoro trzeba niepełnosprawnych traktować równo - to traktujmy ich równo - skoro można śmiać się z niskiego wzrostu prezydenta to można śmiać się z niskiego wzrostu Magdaleny Buczek. Skoro można śmiać się ze sposobu mówienia Dody - to można śmiać się ze sposobu mówienia Magdaleny Buczek. Wszyscy różni - wszyscy równi... Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ram Re: List poparcia dla K. Szczuki 22.03.06, 09:38 Telewizji co prawda, niemal nie oglądam, ale tak sobie śledzę ten wątek. I co stwierdzam - na tym wątku forumowym są wszyscy równi, słuszny wniosek, pod warunkiem, że mają takie samo zdanie jak większość. Bo tak naprawdę są równi i równiejsi. Całe szczęście, że to forum internetowe, bo inaczej biedny august.bw zostałby chyba zlinczowany. A jego argumenty, jeśli mogę być szczery, są całkiem rozsądne. Oj, po co ja to piszę, miałem się nie wychylać, trudno, ale czasami trzeba stanąć po stronie słabszych (przynajmniej liczebnie), aby docenić uroki demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka802 Re: List poparcia dla K. Szczuki 26.03.06, 22:04 august.bw jest mocno przewrażliwiony, jak reszta moherowej bandy podżegana głosem ich dyktatora. Postawmy sobie proste pytanie.. Czy naśladowanie czyjegoś głosu (tylko i wyłącznie głosu) jest wyśmiewaniem się z czyjegoś kalectwa? Czy Pani Szczuka parodiowana w pragramie Szymon Majewski Show, też wystąpi o ogrome odszkodowanie tylko że do TVN-u? Ostatnio w radiu ZET w programie Janusz Weissa wypowiadali się na powyższy temat ludzi niepełnosprawni i naśmiewali się z całej parodii i głupoty tej sytuacji... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
safijka Re: List poparcia dla K. Szczuki 26.03.06, 22:49 czy Kazia jest wolna, narzeczona czy żonata? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka802 Re: List poparcia dla K. Szczuki 26.03.06, 23:03 safijka napisała: > czy Kazia jest wolna, narzeczona czy żonata? Wczytaj się w temat dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
ad.ram Właściwy poziom 27.03.06, 00:12 Myślę, że Pani iwonka802 sprowadziła dyskusję na właściwy dla tego forum poziom. Może lepiej czasami nie słuchać zbyt dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka802 Re: Właściwy poziom 27.03.06, 10:41 ad.ram napisał: > Myślę, że Pani iwonka802 sprowadziła dyskusję na właściwy dla tego forum poziom > . > Może lepiej czasami nie słuchać zbyt dużo? Może Pan ad.ram poprze swoje zarzuty argumentami, a nie tak bezkarnie je rozdaje, bo zupełnie nie rozumiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
cinkciarzyna Re: List poparcia dla K. Szczuki 27.03.06, 09:34 Mnie ciekawi kto na nich głosował? Odpowiedz Link Zgłoś