stary_pawian 13.05.06, 17:16 Miałem koszmarny sen. Przyśnił mi się Mikołaj Rej. Używjąc brzydkich słów wyjaśnił mi, że net nie znaczy braku polskich słów i "...Polacy nie ...". Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erleusortok Re: Koszmary 13.05.06, 21:02 Reja w senniku nie znalazłem. Ale 'PISARZ - CZEKAJĄ CIĘ ZAWIKŁANIA'. Odpowiedz Link Zgłoś
jersey.girl Re: Koszmary 17.05.06, 04:58 Haha, mi sie ostatnio przysnilo, ze szukalam "kodu Leonarda da Vinci", mimo ze, nawet tej ksiazki nie czytalam, i ogolnie nie rozumiem tego calego szalenstwa. Zatem to tez byl koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Koszmary 17.05.06, 09:24 > nawet tej ksiazki nie czytalam, i ogolnie nie rozumiem tego calego szalenstwa. uff, a już myślałem, że tylko mi to kompletnie zwisa:) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Koszmary 17.05.06, 10:48 "Kod" nie jest aż taką literacką rewelacją, jak wskazywałby szum wokół całej sprawy. Owszem, zręcznie napisane, i tylko tyle. Nie umywa się moim zdaniem do takich tandemów powieściowo-filmowych jak "Dzień Szakala" czy choćby "Honor Prizzich" ale ma nośną fabułę i należało to przeczytać choćby ze względu na te wszystkie kontrowersje. Ale z filmem to chyba zaczekam sobie aż do TV. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary ech 17.05.06, 11:23 niestety nie mam czasu na beletrystykę:( Ale nie rozumiem, czemu Kościół tak się tym przejmuje, nawet podobno jakieś specjalne witryny "antykodowe" zakładają, straszny szum się koło tego zrobił a to przecież jest jeden wielki humbug a z tego co słyszałem o "Kodzie", to cała ta historia jest (mi przynajmniej) już od dawna znana, były o tym programy w TV kilka lat temu, więc tym bardziej nie rozumiem, na czym polega odkrywczość tej książki Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: ech 17.05.06, 12:07 odkrywczości to może tam nie ma ale za to Mr.Brown sugeruje że Jezus i Maria Magdalena ogólnie rzecz ujmując nie tylko mieli się ku sobie ale nawet doczekali się potomka (o ile dobrze pamiętam). Dla niektórych nie do pomyślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: ech 17.05.06, 13:27 no tak, ale co to za nowość? Ta historia jest znana od dawna, dla ludzi zainteresowanych takimi tematami to nie powinno być żadną rewelacją:) Odpowiedz Link Zgłoś