magister11 03.06.06, 23:01 W połowie maja miał być otwarte oferty od firm chcących wykonać deptak. Czy ktoś może wie, która firma została wybrana i na jakich warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derekpl Re: Przetarg deptakowy 05.06.06, 12:57 Z tego co widac - to nis sie jak na zazie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przetarg deptakowy 14.06.06, 07:28 jak widac deptak bedzie jak sobie sami wydepczemy :) widzac stan nawierzchni ulicy Kraszewskiego to juz niedlugo nastapi :) Odpowiedz Link Zgłoś
bizz5 Re: Przetarg deptakowy 14.06.06, 11:55 Bo w świetle Uchwały Rady Miasta Pruszkowa XLVII/533/2002 - 18 lipca 2002 r (numeru kolej Uchwały nie mam ale czytałam i wiem z pewnością) rewitalizacja starówki będzie nie na Kraszewskiego tylko na najstarszej ulicy z najwiekszą liczbą kamienc objętych opieką konserwatora zabytków na ul. S T A L O W E J !!! Co można potwierdzić w urzędach pruszkowskich Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Przetarg deptakowy 14.06.06, 13:01 tu chodzi nie o starówkę tylko o deptak, który ma powstać na Kraszewskiego O Stalowej pierwsze słyszę, czy możesz powiedzieć coś więcej nt. tej rewitalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
iipw Re: Przetarg deptakowy 15.06.06, 17:24 i będziemy pierwszym miastem ze starówką poza miastem (bardzo przepraszam ale dla mnie Stalowa jest już prawie poza miastem); ciekawy pomysł, bardzo ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Przetarg deptakowy 15.06.06, 18:37 to ciekawe, bo Stalowa i okolice dworca PKP stanowiły kiedyś centrum Pruszkowa; było tak jeszcze przez wiele lat po wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
iipw Re: Przetarg deptakowy 15.06.06, 21:55 Stalowa rzeczywiście była bliżej centrum aniżeli jest teraz, ale samym centrum? trudno w to uwierzyć. Zabudowa miasta (ta stara, pozostała) w ogóle na to nie wskazuje - zabudowa miasta ukształtowywała sie od dworca PKP w kierunku dzisiejszego "centrum|", zaś w stronę Stalowej są głównie tereny przemysłowe i tak chyba było dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Przetarg deptakowy 15.06.06, 23:40 może źle się wyraziłem. Stalowa rzeczywiście była blisko centrum, które znajdowało się w okolicach ul. 3 Maja. A w miejscu, gdzie jest obecne centrum, znajdowały się peryferie Pruszkowa. Widać to również w książce adresowej z 1929 r. na jewishgen.org - wszystkie najważniejsze sklepy i zakłady znajdowały się na 3 Maja. Jeśli jesteś zainteresowana, proponuję poczytać "Historię jednej topoli" prof. Michała Głowińskiego albo "W cieniu Warszawy" Henryka Krzyczkowskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
bizz5 Re: Przetarg deptakowy 19.06.06, 10:26 Co do pytania nt rewitalizacji to moje info sa takkie ze własnie kamienice beda zrewitalizowane, ulica wyłożnona kostka brukowa, stylizowane latarnie. ulica ma pełnić funkcje deptaku dla spacerowiczów. we spomnianej wczesniej uchwale jest mowa nt. terenów przemysłowych na terenie dwnych Mechaników ma być jakies nie duże centrum handlowe na terenach gdzieś koło Mechaników i torów kolejoych ma być przeniesiona Straż Pożarna. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Przetarg deptakowy 21.06.06, 13:33 moje info sa takkie ze własnie kamienice beda > > zrewitalizowane, ulica wyłożnona kostka brukowa, stylizowane latarnie. ulica ma > > pełnić funkcje deptaku dla spacerowiczów. wspaniale, ale co będzie z niektórymi mieszkańcami z marginesu społecznego? Jeśli nie zostaną przeniesieni w inne miejsce, to wszystko zostanie szybko zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Przetarg deptakowy 21.06.06, 13:56 Brzmi to wszystko bardzo ciekawie. A czy wiadomo coś więcej na temat przewidywalnych terminów realizacji tego projektu? W przybliżeniu choćby?.. Odpowiedz Link Zgłoś
bizz5 Re: Przetarg deptakowy 23.06.06, 11:01 Maja wysiedlać gdzies na Gąsin. Te kamienice na Stalowej w 80 % maja swoich włascicieli po uwolnieni czynszów je podniosą kto w takim miejscu bedzie chciał trzymać nie płacących. Mysle ze gruntowniejsze teminy to w Zieleni Miejskiejskiej moga znać , w Urzedzie Miasta .... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Przetarg deptakowy 23.06.06, 17:25 > Te kamienice na Stalowej w 80 % maja swoich włascicieli po uwolnieni czynszów > je podniosą kto w takim miejscu bedzie chciał trzymać nie płacących. Uwolnienie czynszów nic tu nie zmieni; nie chodzi o to, kto będzie chciał trzymać, ale kto będzie w stanie ich wywalić. Eksmitowanie menela niepłacącego czynszu jest dziś w Polsce niesłychanie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Przetarg deptakowy 23.06.06, 17:28 PS: znany jest mi przypadek, kiedy właściciel jednej z kamienic na Stalowej ustalił wysokość czynszu na 1 złoty miesięcznie (!) i nawet to nie skłoniło lokatorów do płacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bibionka Re: Przetarg deptakowy 21.06.06, 08:45 No to gdzie w końcu bedzie ten deptak ? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Przetarg deptakowy 21.06.06, 09:35 Tu Ci sam prezydent odpowiada (jak widać - nie rzucając po raz kolejny słów na wiatr): Kuba Dodany: 19 04 2006 12:28:48 Pytanie: Od kiedy rozpocznie się remont ul. Kraszewskiego? -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie Kubo! W maju zostanie rozstrzygnięty przetarg wyłaniający wykonawcę remontu i modernizacji ulicy Kraszewskiego. Następnie zostanie podpisana umowa wykonawcza i rozpocznie się remont. Pozdrawiam Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa www.pruszkow.pl/index.php?option=com_akobook&Itemid=223&startpage=2 Odpowiedz Link Zgłoś