Dodaj do ulubionych

Po remoncie B.Prusa

05.11.06, 10:50
Witam, dosyc rzadko bywam w Pruszkowie w cigu dnia. Od rodziców usłyszałem że
ten remont bedzie niedługo już niewidoczny, bo wszyscy wjeżdżaja na te częsci
ulicy gdzie urządzono małe trwaniczki. Wczoraj miałem okazję odwiedzic te
ulicę informacje sie sprawdziły.Jesli jest miejce to samochody zatrzymuja sie
na trawie byleby zaraz koło sklepu. Po zimie na pewno nic nie zostanie z tych
trawników więc i remont chyba do końca miał sens, oczywiście poza nowym
asfaltem, który nie zostaniezniszczony !!!. Wczoraj koło 13-tej spotkałem
mercedesa stojącego na pasach , który wierzcie mi nic sobie z tego nie robił
kierowca był w środku a ludzie musieli omijac by....
Obserwuj wątek
    • magister11 Re: Po remoncie B.Prusa 05.11.06, 12:29
      Trzeba to jak najszybciej zgłosić do prezydenta lub straży miejskiej!

Precz z kierowcami - burakami!
      • magister11 Re: Po remoncie B.Prusa 05.11.06, 12:30
        Na wieś - nie do miasta!
        • filemona1973 Re: Po remoncie B.Prusa 05.11.06, 15:35
          magister11 napisał:

> Na wieś - nie do miasta!

Daruj sobie takie teksty.
          • magister11 Re: Po remoncie B.Prusa 05.11.06, 16:05
            Przepraszam, poniosło mnie.

Szkoda tylko, że zwraca mi uwagę nie ktoś , kto coś sam TWORZY na tym forum,
            tylko ktoś, kto zamiast coŚ DAWAĆ woli "punktować" tych aktywnych.
            • humptyangel Re: Po remoncie B.Prusa 05.11.06, 19:46
              A zauważyliście, że po remoncie wsiąkł przystanek vis-a-vis ul. Niecałej? Słupek
              z rozkładem stoi samotnie na trawniku, który odziela chyba specjalnie postawione
              tam ławki dla oczekujących. Czy to mądre? Z tego przystanku mozna było wsiąść do
              autobusu jadącego w stronę dworca PKP.
              • czarek_29 Re: Po remoncie B.Prusa 05.11.06, 23:37
                A widzieliście piękny napis nad ulicą: Ulica Boleslawa Prusa, Droga
                Powiatowa????????
                • maja209 Re: Po remoncie B.Prusa 06.11.06, 10:27
                  powiatowa - czy to znaczy ze nie byla finansowana przez miasto ?
                  • czarek_29 Re: Po remoncie B.Prusa 06.11.06, 10:37
                    Miasto zrobilo tylko chodniki.
    • viking03 Przecież oni kurde nie skończyli, nie ??!! 08.11.06, 18:55
      Jak to PO REMONCIE?? To jest kurde tylko rozgrzebane !!
      1.Skręt z Prusa w Zimińskiej-Sygietyńskiej rozkopany
      2.Na wysokości nowego bloku róg Prusa/Z.-Syg. na jezdni jest "hopka" bo
      wygładzona część jest wyżej niż stara nawierzchnia
      3.Dziurawa nawierzchnia na mostku nad Utratą ( należy przecież do ul.Prusa!!!)
      - mam gdzieś, że ta kostka brukowa jest jakoby "historyczna" !!
      - zalać te cholerne dziury asfaltem !!

a Was co jeszcze "gryzie w oczy" ??
      • magister11 Re: Przecież oni kurde nie skończyli, nie ??!! 08.11.06, 19:56
        Mnie w oczy gryzie..ciemność. Wjazd do miasta, główna ulica i prawie egipskie
        ciemnośći. Oświetlenie jest zdecydowanie za słabe (żeby niedoróbek nie było
        widać?), bo ktoś zapomniał, że w Polsce przez pół roku wieczorem jest ciemno...
        • czarek_29 Re: Przecież oni kurde nie skończyli, nie ??!! 09.11.06, 00:17
          Ale nie wiem czy wiecie, że w planach jest zostawinie tej strasznej kostki na
          mostku?? Podobno są juz jakieś plany. Będzimy jęździć po historycznej kostce:)
          • malgosia-6 Re: Przecież oni kurde nie skończyli, nie ??!! 09.11.06, 13:23
            Ja mogę jeździć po historycznej kostce, mnie nie przeszkadza. A ten odcinek
            Prusa( do mostka bodajże) ,ma remontować inwestor budynku ,powstałego na
            miejscu Domu Kolejarza.Taka podobno była umowa. Remont ulicy ruszy , gdy
            skończy się budowa i nie bedą tam jeździły ciężkie sprzęta.Ja tam się cieszę z
            każdej nowej rzeczy w mieście. A swoja drogą w czym Wam ta kostka na mostku
            przeszkadza ? Przecież to może być kolejny chwyt martketingowy , ciekawostka,
            cos charakterystycznego.... Czemu traktujecie wszystko tak po komunistycznemu ?
            Wszystko w czambuł negować i narzekać , zamiast coś działać .Ręce mi opadają od
            tego narzekania...
            • magister11 Re: Przecież oni kurde nie skończyli, nie ??!! 09.11.06, 13:42
              Spoko, spoko - trzeba było głosować na "nie", jak była ogłaszana taka możliwość-
              a jak się było biernym to teraz nie wypada narzekać. Większość mieszkańców,
              którzy byli aktywni zagłosowała na "tak". :-)

Mi się ten pomysł podoba, jak i to, że ta część zostanie wyremontowana w
              odpowiednim czasie za pieniądze inwestora.
            • stary_pawian Re: Przecież oni kurde nie skończyli, nie ??!! 10.11.06, 13:58
              malgosia-6 napisała:

> Ja mogę jeździć po historycznej kostce, mnie nie przeszkadza. A ten odcinek
              > Prusa( do mostka bodajże) ,ma remontować inwestor budynku ,powstałego na
              > miejscu Domu Kolejarza.Taka podobno była umowa. Remont ulicy ruszy , gdy
              > skończy się budowa i nie bedą tam jeździły ciężkie sprzęta.Ja tam się cieszę z
              > każdej nowej rzeczy w mieście. A swoja drogą w czym Wam ta kostka na mostku
              > przeszkadza ? Przecież to może być kolejny chwyt martketingowy , ciekawostka,
              > cos charakterystycznego.... Czemu traktujecie wszystko tak po komunistycznemu ?
              >
              > Wszystko w czambuł negować i narzekać , zamiast coś działać .Ręce mi opadają od
              >
              > tego narzekania...

Może nie po komunistycznemu.
              Po kostce bazaltowej (też i tej na B.Prusa) jeździłem jeszczena rowerze
              (początek lat 60) i na motorze mając 16 lat, a wtedy nie było tłoku na drodze
              (rok 70). Jest cholernie śliska nawet bez deszczu.
    • stary_pawian Re: Po remoncie B.Prusa 10.11.06, 13:42
      jarod123 napisał:

Wczoraj koło 13-tej spotkałem
      > mercedesa stojącego na pasach , który wierzcie mi nic sobie z tego nie robił
      > kierowca był w środku a ludzie musieli omijac by....

Jak sam zauważyłeś był to mercedes (choćby po 15 wypadkach, ale z Łunni i
      "merc"). ;)
      Kto był w środku - "łysol" czy Jego Wysokość Regionalny Polityk? :((((((((.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka