nutopia 10.01.07, 15:42 witam być może od września zamieszkam w Pruszkowie. Mam córkę, która w następnym roku szkolnym pójdzie do pierwszej klasy SP. Która ze szkół podstawowych ma dobre opinie a której nie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmijka76 Re: prośba o opinie 11.01.07, 09:55 Chciałabym przypomnieć,ze w szkołach podstawowych obowiązuje rejonizacja. Co Ci Nutopio po opiniach, jeżeli do wybranej przez Ciebie szkoły córcia nie zostanie przyjęta z powodu braku miejsc? A jezeli nawet Ci się to uda, to czy chciałabys, aby w najblizszej okolicy nie mała zadnej kolezanki ze szkoły? Trudno równiez wyrokowac, która szkoła jest dobra, a która zła. Chyba jedynym w miarę obiektywnym kryterium mogą być wyniki sprawdzianów klas szóstych, które znajdziesz na stronie internetowej Pruszkowa. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: prośba o opinie 11.01.07, 11:46 mądrze mówisz żmijko tylko, że przeprawadzam się z Bialegostoku do Was na początku będę mieszkała w jednym miejscu , potem w drugim (oba z resztą mi nie znane jeszcze;)) więc córka będzie sobie musiała znalezc kolezanki prosiłam tylko o opinie typu: w tej jest ok a w tej już nie to wszystko ale bardzo dizękuję bo tylko ty odpowiedziałaś:D Odpowiedz Link Zgłoś
derekpl Re: prośba o opinie 11.01.07, 15:04 Zadniej nie polece - bo nie znam ich teraz az tak dobrze - ale SP 1 to taka jak dla mnie koneksyjna szkola Odpowiedz Link Zgłoś
w3c-strict Re: prośba o opinie 12.01.07, 20:00 Nie polecam SP nr 10. Nie mają dużego budżetu i wyciągają ile się da od uczniów. Poza tym chamstwo (i uczniowie i nauczyciele), drobnomieszczaństwo itp :) Na stronie Pruszkowa są dostępne wyniki z testów na koniec podstawówki: www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=118 Polecam więc SP nr 6 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka76 Re: prośba o opinie 13.01.07, 13:24 6 i 2? Ciekawe... Uwazasz W3c-strict, że najlepszymi szkołami są molochy? Czy argumentem przemawiającym za wyższością tych szkół nad innymi jest najwyższa kwota subwencji, którą dostają? Czy jesteś ( byłeś) rodzicem pierwszaka? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia-6 Re: prośba o opinie 12.01.07, 19:58 Ilu ludzi tyle opinii. Ja akurat zadowolona byłam z 8. Wszystko zależy od uczniów i od wychowawcy.Teraz 8 ma dodatkowo nową salę gimnastyczną więc nie ma już w-f na korytarzu. O 2 słyszałam nieciekawe opinie. 6 miała niezłe opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Szkoła podstawowa 12.06.07, 20:35 A wracając do tematu... Załóżmy przez chwilę hipotetycznie, że szkołę da się wybrać wedle uznania. Interesują nas szkoły podstawowe w Pruszkowie i najbliższych okolicach. Wiem, że najwięcej zależy od konkretnego nauczyciela, ale o szkole jako całości też na pewno da się coś powiedzieć. Pal diabli poziom nauczania, to można próbować nadrabiać we własnym zakresie. Niepokoją mnie takie rzeczy jak alkohol, narkotyki, kradzieże i przemoc dzieci wobec dzieci, obojętność nauczycieli, brak nadzoru.... Do której szkoły na pewno _nie_ posłalibyście dziecka i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2266 Re: prośba o opinie 12.06.07, 22:45 Oj trudne pytanie. Ile forumowiczów tyle opinii. Szkołę podstawową wogóle trudno polecić jak i odradzić, bo jest to poczatkowe nauczanie. W tym wieku to zależy wszystko od Ciebie. Natomiast strzesz się gimnazjów! To zmora naszego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś