Dodaj do ulubionych

pomocy, gdzie jest ......

24.08.07, 20:46
czołg? patrzę i nie widzę - oddajcie czołg. Miasto się rozwija, mieszkańcy się bogacą, Znicz w drugiej lidze a my bez broni - oddajcie czołg - w ostateczności może być ten niemiecki - Leopard 2.

Rozpoczynam watek w celu wyluzowania atmosfery - wszystkie posty atakujące innych forumowiczów będą usuwane a informacja zostanie przekazana do CBA, KGB, CIA i gdzie się da.
Obserwuj wątek
    • mysza63 Re: pomocy, gdzie jest ...... 24.08.07, 20:58
      a choćby jakieś małe działo przeciwpancerne ;-))))
    • jabaal Czołg 24.08.07, 22:47
      Ten czołg to był OIDP T-34. Podobno nazywał się 'Józef Stalin' (pamiętam, że po zniknięciu czołgu pojawił się napis 'I cóż z tego, że się nazywał Józef Stalin?'). Nikt tej nazwy nie używał, a do tej pory mawia się 'skrzyżowanie przy czołgu'.
      Rampa stoi nadal. Może sprowadzimy sobie nowy czog? Żeby było nowocześnie, może być np. Leopard...
      • ewka2266 Re: Czołg 24.08.07, 22:51
        Idąc z duchem czasu zamiast czołgu Stalina powinen tam się znaleźć
        samolot bojowy F-16.
      • soloviev Re: Czołg 25.08.07, 11:49
        Był to czołg ciężki IS-2 (czyli Józef Stalin 2), a nie T-34. Ja tam chcę, by
        sprowadzili choćby T-55 z demobilu, którego udało się uchronić przed zezłomowaniem.
        • paca57 Re: mam pomysła 25.08.07, 12:42
          a może coś innego, np blachosmrod syrena z husarskimi skrzydłami. zgłaszajcie
          inne pomysły. ciekawe czy potwierdzi się moja opinia o kompletnym braku luzu u
          pruszkowiaków.
          • mysza63 Re: mam pomysła 25.08.07, 13:24
            Syrenka z husarskimi skrzydłami ..... cudeńko .... jestem za choć jako starą pruszkowiankę sentyment ciągnie mnie jednak w stronę czołgu
    • wfe416n Re: pomocy, gdzie jest ...... 25.08.07, 17:50
      w sprawie Loparda, parada - niemiecki Lopard na warszawskiej ulicy, na wieżyce ( lekko zmodrnizowany ) MG 42 - Powstańcom musiało się wiele przypomnieć.
      • bea60 Re: pomocy, gdzie jest ...... 25.08.07, 18:03
        "Stare" wcale nie znaczy, że złe. A kałasznikow.....
        • wfe416n Re: pomocy, gdzie jest ...... 25.08.07, 19:25
          bea60 napisała:

> "Stare" wcale nie znaczy, że złe. A kałasznikow.....

ja wcale nie napisałem że złe, ponoć MG42 był/jest najlepszym karabinem maszynowym w historii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka