wfe416n 18.10.07, 14:20 a miałem nie głosować na PIS, co mam zrobić? muzyka.onet.pl/10172,1625620,newsy.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbastek13 Re: Mam moralny dylemat 18.10.07, 14:31 wfe416n napisał: > a miałem nie głosować na PIS, co mam zrobić? > > muzyka.onet.pl/10172,1625620,newsy.html > o tym samym pisalem w wątku o debacie :)) jakby nie bylo bedzie z korzyscia dla nas, pozbedziemy sie albo jednego albo drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
no_man Re: Mam moralny dylemat 18.10.07, 14:36 Ma rację :-) Przeczytaj to: di.com.pl/news/17857,1.html Cała prawda o kotkach: www.wyczes.net/podglad/949 Miłego czwartkowego popołudnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
no_man Jeszcze znalazłem to ;-) 18.10.07, 14:42 www.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0 Miłego czwartku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Mam moralny dylemat 18.10.07, 14:50 wfe416n napisał: > a miałem nie głosować na PIS, co mam zrobić? I rób tak dalej. Kłamcy. www.zasady-zobowiazuja.pl/ www.looknij.pl/video/2467 Hipokryci. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4584141.html Przestępcy. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4588245.html Popierani przez oszołomów. video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Komuniści. 1. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IVRP- członek PZPR do jej końca. Skazywał w stanie wojennym. Skazał między innymi Bronisława Komorowskiego z PO za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in., że „demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in., że nie jest on narodem wolnym i niepodległym”. Kryże jako przewodniczący Wydziału IV Sądu Okręgowego w Warszawie organizował też usuwanie sędziów wydających łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji. 2. Zbigniew Wasserman - Minister koordynator ds. służb specjalnych IV RP. PRL-owski prokurator od lat 70-tych.W krakowskiej prokuraturze prowadził kilka śledztw przeciwko działaczom Niezależnego Zrzeszenia Studentów. 3. Wojciech Jasiński - Minister Skarbu IV RP - członek PZPR w latach 1976 - 1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. W czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie zaprezentowanym posłom nie było na ten temat ani słowa. 4. Andrzej Aumiller - Minister Budownictwa IV RP- wieloletni członek PZPR, a następnie i Unii Pracy. 5. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD. 6. Zbigniew Graczyk - Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego. 7. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP(członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki. 8. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, a w rządzie Leszka Millera główny inspektor ochrony danych osobowych. 9. Bogusław Kowalski - Wiceminister Transportu IV RP. W latach 80 członek PRON. Figuruje w materiałach służb specjalnych PRL jako tajny współpracownik o kryptonimach „Mieczysław” i „Przemek”. Z dokumentów SB znajdujących się w IPN wynika, że w styczniu 1988 roku Kowalski został zarejestrowany w dzienniku rejestracyjnym jako TW „Mieczysław” pod numerem 54803. 10. Bogdan Socha -Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR. Pracował w Komitecie ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, kierowanym przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Był organizatorem kampanii prezydenckiej Kwaśniewskiego - został wtedy szefem słynnego autobusu „Kwach”. Po udanej kampanii Socha przez dwa lata pracował w pałacu prezydenckim. 11. Romuald Poliński - kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradcą ministrów Kołodki i Belki. 12. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP - w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji gdańskiego tygodnika „Czas”, klasycznego pisma partyjnego (szefostwo z PZPR-owskiej nomenklatury, cenzura, wytyczne z KW itd.). 13. Krzysztof Śniegocki - Sędzia Trybunału Stanu IV RP wybrany jako kandydat PiS i LPR. W latach 80. jako radca ministerstwa rolnictwa aktywnie występował w sądzie pracy przeciwko wyrzuconemu z pracy za działalność związkową działaczowi „Solidarności”. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Mam moralny dylemat 18.10.07, 14:53 wfe416n napisał: > a miałem nie głosować na PIS, co mam zrobić? > > muzyka.onet.pl/10172,1625620,newsy.html > wlasnie do mnie dotarlo, ze to jest ta bomba pisu - ile osob dzieki deklaracji wisniewskiego na nich zaglosuje... Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Mam moralny dylemat 18.10.07, 14:59 niestety-nie wyjedzie, bo kaczor zlikwiduje (wspólne) bilety (pomiędzy miejscowościami) :-( Odpowiedz Link Zgłoś
no_man Re: Mam moralny dylemat 20.10.07, 02:58 Przepraszam, że znów tendencyjnie i na dodatek w czasie ciszy wyborczej, ale nie mogłem się pow-strzymać :-) pl.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0 Miłego weekendu dla wszystkich "for-umowiczów" :-) Odpowiedz Link Zgłoś