doska26 29.01.08, 11:27 Mam pytanie ,potrzebuje przyzwoitego ginekologa w Pruszkowie,w panstwowej placowce.Jesli ktos moglby polecic bede wdzieczna.Mieszkam tu od niedawna i chcialabym zrobic sobie jakies podstawowe badania itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: Ginekolog 29.01.08, 13:40 Odradzam przychodnię na Helenowskiej. A dokładniej - panią ginekolog, która tam przyjmuje. Słyszałam natomiast dużo dobrych opinii o doktorze Koszarskim. Nie wiem jednak czy przyjmuje on w którejś z pruszkowskich przychodni. Prywatny gabinet ma na Kraszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katspo Re: Ginekolog 30.01.08, 08:19 Ja jestem też na tym etapie. Poszukuję dobrego państwowego ginekologa. Zrobiłam wywiad na Drzymały i okazało się że zapisy trzeba robic każdego pierwszego dnia miesiąca, a w nagłych sytuacjach można umówic się do lekarza i zapłacic 30zł, bo NFZ tego nie refunduje i w obrębie 1 dnia też się raczej nie dostanę bo chętnych jest zawsze dużo i "to dobra cena w przychodni a prywatna wizyta kosztuje 100zł"-takie stwierdzenie usłyszałam w przychodni. Także różowo to nie wygląda, nie wiem jak w praktyce i nadal nie znam nazwiska lekarza który mógłby państwowo np. poprowadzic mi ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: Ginekolog 30.01.08, 11:40 a ja slyszalam zle opinie o lekarzach-ginekologach na drzymaly Podobna jedna kobieta nawet sadzila sie z jednym ale szczegolow nie znam I ja zamista placic 25 (jeszcze 2 lata temu) na drzymaly zaczelam korzystac z uslug przychodni MEDICA na Niepodleglosci CO prawda wizyta tam kosztuje 60 zl ale przyjmuje tam przesympatyczna pani Kosieradzka ktora poprowadzila moje 2 ciaze Polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
katspo Re: Ginekolog 30.01.08, 13:56 A czy Pani Kosieradzka pracuje w szpitalu w Pruszkowie? Wiem że przy porodzie niektórzy lekarze się wkurzają ze ktoś inny nieznany prowadzi ciąże a jak się coś nie powiedzie to są pretensje to odbierającego poród. Sama nie wiem co mam robic? Z jednej strony może byc tak,że prowadzący akurat nie będzie miał dyżuru i co wtedy? Pomóżcie proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiafl Re: Ginekolog 30.01.08, 14:47 Witam. Moją ciąże też prowadziła doktor Kosieradzka. W 100 % mogę ją polecić, na prawdę przesympatyczna osoba :) Niestety nie pracuje w pruszkowskim szpitalu. Jeżeli chcesz żeby lekarz był przy porodzie to raczej Kosieradzki słyszałam o nim same dobre rzeczy no ale wizyta jest droższa. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Ginekolog 30.01.08, 18:51 Jeśli mogę Ci cokolwiek poradzić... nie żałuj 100 zł na wizytę u porządnego lekarza, który poprowadzi Twoją ciążę tak jak trzeba i w porę zareaguje na ewentualne nieprawidłowości (czego Ci oczywiście nie życzę). Ja wiem, że 100 zł to może być poważny wydatek, ale nie warto na tym akurat oszczędzać. Pozdrawiam i życzę jak najlepszego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: Ginekolog 30.01.08, 16:40 Odradzam ginekologa z przychodni na Żbikowie. Kobieta jest koszmarna, niedelikatna i generalnie wszystko "zlewa". Choć teściowa chodząc do niej prywatnie bardzo ją chwali. Daje bardzo okrojone skierowania na badania w ciązy. Jeśli musisz państwowo, to lepiej poszukaj czegoś w Warszawie np. w przychodni przyszpitalnej (np. Karowa ma fajną przychodnie). Poziom o niebo wyższy. W Pruszkowie prywatnie przyjmuje super ginekolog dr Dukaczewska, w Contencie na Kraszewskiego. Prowadziła moją b. problematyczną ciąze na 5+. Jest sumienna i zaangażowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Ginekolog 30.01.08, 19:38 Ja państwowo od lat korzystam z usług przychodni Zdrowie na Drzymały. To jest ta na dole budynku. Za wizytę u ginekologa płaci się 20 zł ale to nic w porównaniu z prywatnymi wizytami. osobiście polecam doktora Nidzińskiego (przyjmuje w czwartki. Przesympatyczny starszy pan. Rza byłam w pilnej potrzebie u takiego młodego, który też był niezwykle miły ale nie pamięm nazwiska. A z tego co wiem to dr. Nidziński przyjmuje we wtorki także w przychodni na Ks. Józefa przy takim dużym bloku i tam chyba jest za darmo. Myslę, że aby zrobić jakieś podstawowe badania czyli taka normalna wizyta kontrolna nie wymaga od razu wywalania ogromnej ilości pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Ginekolog 30.01.08, 20:51 Zrozumiałam te posty jako prośbę o opinię na temat lekarza mającego prowadzić ciążę. I na tym nie ma sensu oszczędzać. Zresztą w tych niby bezpłatnych przychodniach też się płaci za badania. Tylko morfologię krwi i badanie ogólne moczu robią ciężarnym bezpłatnie. Pozostałe są płatne. Myślę więc, że warto odżałować stówę miesięcznie i być pod opieką lekarza, który jest zainteresowany zdrowiem swojej pacjentki, a nie rzeczami drugorzędnymi (z mojego jako pacjentki punktu widzenia). Uwierz mi myszko, naprawdę wiem co mówię :-( Odpowiedz Link Zgłoś
katspo Re: Ginekolog 31.01.08, 09:32 Pięknie dziękuję Wam Dziewczęta za podpowiedzi.Tym samym upewniłam się, że jednak nie warto oszczędzac na swoim zdrowiu i trzeba wybrac dobrego lekarza.Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agangleska Re: Ginekolog 31.01.08, 11:25 Witam ! Tak dla porządku chciałam napisać, że moja ciąża (2006 rok) była prowadzona w ramach NFZ. Bardzo przyzwoicie, wszystkie analizy też były refundowane - nie tylko mofologia, ale też przeciwciała przeróżne, poziom cukru itd. (natomiast za usg musiałam 2 razy płacić - wiadomo, terminy takie, że bezpłatnie mogłabym przyjść już z dzieckiem na ręku ;). Tyle tylko, że było to w przychodni medycyna rodzinna w Warszawie :( W Pruszkowie na razie nie znalazłam czegoś sensownego w ramach NFZ. W każdym razie odradzam z całego serca dr. Zalewską w przychodni na Drzymały (tej na parterze). Moniko, jeśli nacięłaś się na jakiegoś lekarza i możesz napisać, kto to był - daj znać, dobrze wiedzieć, kogo unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Ginekolog 31.01.08, 11:45 Ok. "Dr" Grażyna Cerkiewnik w przychodni na Helenowskiej - niby miła, uśmiechnięta, niby delikatnie bada, ale zlekceważyła WSZYSTKIE niepokojące sygnały. Omijajcie ją dziewczyny szerokim łukiem. Zastanawiałam się nawet nad zaskarżeniem tej pani i/lub przychodni, ale odpuściłam - nie miałam siły na to. Odpowiedz Link Zgłoś
katspo Re: Ginekolog 01.02.08, 11:08 Witaj a czy możesz podac jakieś namiary na tę przychodnie rodzinną w Warszawie? Ja aktualnie chodzę prywatnie do dr Ruszkowskiego, który przyjmuje w Warszawie przy ul. Polnej i jest naprawdę rewelacyjny, nie mniej jednak wszystkie badania muszę wykonywac prywatnie, a to w moim przypadku sporo kosztuje + wizyta 100zł :-(. I teraz jak pomyślę o ciąży to aż mnie przerażają te wydatki na lekarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
agangleska Re: Ginekolog 01.02.08, 16:53 Poradnia "medycyna rodzinna", Warszawa, ul. Żwirki i Wigury 39. Ja chodziłam do dr Liziniewicz-Krzywickiej. Pani nie jest młoda, nie pracuje już w żadnym szpitalu (pracowała chyba na Karowej). Czasem szorstka w obejściu. Ale generalnie ok. Widać, że lubi pacjentki w ciąży :). Przyjmował tam też drugi ginekolog, pracujący w szpitalu MSWiA, nie pamiętam nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenkaggg Re: Ginekolog 31.01.08, 10:05 Witam, melory_nox wysłałam ci maila na gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Ginekolog 31.01.08, 20:23 Zraziłam się do kobiet ginekologów właśnie w przychodni. Co do tego, że płacąc masz gwarancję dobrej obsługi to powiem, że kiedyś płaciłam a lekarka tak długo mnie "leczyła" aż skończyło się to operacją. Jednak ona przez pół roku zarobiła na mnie niezłą sumkę. Moja znajoma w ciąży dwa lata temu chodziła do jakiejś lekarki w przychodni przy szpitalu kolejowym (NFZ) i była bardzo zadowolona. Miała z nią nawet kontakt telefoniczny poza godzinami przyjęć. Jak tylko się coś działo nie tak to w każdej chwili mogła do niej zadzwonić. Czasem to nie jest kwestia pieniędzy ale profesjonalnego podejścia lekarza do zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniana81 Re: Ginekolog 02.02.08, 17:14 Rzeczywiscie dr. kosieradzka to fajna babka ja tez polecam ale u niej w gabinecie nie ma usg przynajmniej jak ja chodzilam to nie bylo nie wiem moze sie to zmienilo. Co do dr Koszarskiego odradzam, kawal cwaniaka. jak mu nie placisz i nie jestes jego pacjentka to w szpitalu potraktuje cie jak smiecia, strasznie beznadziejne zarty i wogole zero pomocy z jego strony. A prywatnie polecam dr. Wrzodak przyjmuje na Brzozowej w kazda srode. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Ginekolog 02.02.08, 21:00 a ta dr.kosieradzka to gdzie? chcialam sie umowic w naglej potrzebie do mojej prywatnej i stalej pani ginekolog,to powiedziala ze mnie moze za 3tygodnie przyjac:/ nie dosc ze place za wizyte 150zl to jeszcze jak potrzebuje dosyc szybko,to takie traktowanie..wiec chyba zrezygnuje:) chetnie czegos o pani kosieradzkiej sie dowiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: Ginekolog 19.02.08, 14:47 Kosieradzka przyjmuje w przychodni MEDICA na Al Niepodleglosci w Pruszkowie Na prawde polecam te kochana kobitke ! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonkak Re: Ginekolog 04.03.08, 19:28 Hmm, a ja właśnie tą ginekolog w przychodni na zbikowie polecam w 100% dr Wolańska - teraz dostanie się do niej na wizyte graniczy z cudem, od pół roku próbuję i nic :( Poprowadziła moją ciąże w 2003 roku - o zastrzeżen, wszystkie badania któe powinna zlecać-zlecała, za NIC nie płaciłam, raz poszłam prywatnie na USG-bo chciałam ;) Chciałabym móz do niej chodzić w kolejnej ciąży ale szanse na to są znikome.... A jacy jeszcze lekarze przyjmują na Drzymały- Oprócz dr Nidzińskiego, o którym już słyszałam dobre opinie:) ? Tzn. których polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 dr.Cerekwicka 07.03.08, 23:20 Slyszalam ,ze jest dobrym lekarzem.Slyszalam to od jednej osoby ,dlatego prosze was kobietki o opinie ,jezeli bylyscie u niej i ja znacie jako lekarza to napiszcie .Mieszkam tu od niedawna wiec moge tylko opierac sie na opinii innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalesia2 medycyna rodzinna w warszawie 10.03.08, 10:38 mam doświadczenie z dr Krzywicką w tej przychodni - wiem to jest za darmo, ale nie ryzykujcie, że będzie ona jedynym lekarzem prowadzącym ciąży. Jest miła, przepisuje dużo badań i 3 usg. itd., ale... Do 20 tyg. ciąży byłam u niej (bo wtedy wykonuje się większość drogich badań ciążowych), ale potem szybko poszukałam sobie dobrego lekarza, który przyjmuje w dobrym szpitalu (MSWiA w Warszawie) do tego załatwiłam sobie położną z tegoż szpitala i miałam super opiekę!. Polecam ten sposób, bo wtedy nie macie stresu, ani o ciążę ani o poród - miałam warunki jak na zachodzie, a do tego tak wyszło, że za darmo, bo rodziłam na dyżurze u mojej położnej. A wizyty u tego lekarza kosztowały 80 zł w zeszłym roku, więc nie tak dużo znowu - było to zaledwie parę wizyt po tym 20. tygodniu. A ciąża nie była bezproblemowa. Na ciąży nie ma co oszczędzać, ale z drugiej strony, chociaż te badania się należą. teraz też szukam dobrego gina w Pruszkowie tylko do okresowych kontroli - więc fajny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kachar76 Re: Ginekolog 20.01.09, 10:50 Odradzam dr Wolańską, szczególnie młodym. Moją kumpelę w wieku 15 lat leczyła triquilarem na wywołanie miesiączki. Nie będę opowiadać jakie miała później kłopoty, ale nie skończyło się to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Ginekolog 28.03.08, 08:40 ja polecam dr Wrzodak, przyjmuje na Brzozowej, pracuje w szpitalu na Wrzesinku Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-2 Re: Ginekolog 28.03.08, 09:13 Drobna poprawka. Dr Wrzodak odchodzi ze szpitala na wrzesinku (o ile już nie odeszła to zrobi to za chwileczkę) i będzie pracować na Wołoskiej. Ale generalnie kilnika na Brzozowej jest polecana może niezbyt tania ale dobra. Znam wiele rodzin, które były pod opieką dr Wrzodak i dr Rogiewicza - skarg nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Ginekolog 28.03.08, 13:05 pani dr nic mi nie mówiła, ale jak to się sprawdzi, to w sumie dla mnie lepiej, bo przeniosłam się do W-wawy i do MSWiA mam bliżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-2 Re: Ginekolog 28.03.08, 21:28 Dowiedz się przy najbliższej okazji. Ja wiem to od dziewczyny która będzie niedługo z nią rodzić więc raczej prawda (poród miał być na wrzesinku ale będzie tam gdzie będzie pani doktor w MSWiA) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: Ginekolog 31.03.08, 07:28 no to już wiem dr Wrzodak nie pracuje już na Wrzesinku tylko w MSWiA Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonkak Re: Ginekolog 02.04.08, 15:12 A co sądzicie o Dukaczewskiej, Koszarskim? Słyszałam o nich różne opinie, przyjmuja prywatnie w Contencie. O dr Rogiewiczu słyszałam i chodziłam do niego na USG w ciąży, super facet, ale... 1) strasznie drogie wizyty ciężarnych - 160 zł wizyta+USG (robi na każdej) to jak dla mnie przesada, i 2) po każdym USG szybciutko wyganiał mnie z gabinetu a i samo usg trwało max. 10 minut :( a tez mało nie kosztowało. Jeszcze jest na Kościuszki prywatny gabinet gdzie przyjmuje dr. Wołyński i dr Czerwoniec - ktos cos o nich słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Ginekolog 02.04.08, 19:24 Żadnego z wymienionych lekarzy nie znam osobiście, tylko ze słyszenia. O doktorze Koszarskim słyszałam kilka opinii - same dobre. Jeśli zaś chodzi o doktora Czerwońca, to słyszałam, że jest dobry, ale nie od pacjentki, tylko od lekarki ginekologa. Jednak tej pani przestałam wierzyć i ufać, jej słowa są dla mnie kompletnie niewiarygodne. Choć być może dr Czerwoniec jest świetnym lekarzem. W jego przychodni powiedziano mi, że USG ciąży (w 22 tyg.) trwa godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
kimaj Re: Ginekolog 02.04.08, 21:42 Znam osobiście dr Wołyńskiego, ponieważ prowadzi moją ciążę. Trafiłam do niego z polecenia i także spokojnie mogę go polecić każdemu. Jest profesjonalny, miły, odpowiada na wszystkie pytania i poświęca każdemu tyle czasu, ile trzeba, dokładnie wszystko wyjaśniając. Pozytywem jest jeszcze, że ma usg na miejscu i robi je bardzo dokładnie i długo, pokazując i opisując wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonkak Re: Ginekolog 03.04.08, 13:46 Dobrze to wiedzieć. Ja widziałam dr Wołyńskiego raz - po porodzie na obchodzie w szpitalu na wrzesinku, wydał sie miły i uśmiechniety, ale nie wiem jak z jego profesjonalnością. Dobrze wiedzieć, ze go polecasz. A ile kosztuje wizyta u niego, czy USG robi na każdej wizycie (jak teraz jest modnie) czy tylko 3 razy w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
kimaj Re: Ginekolog 04.04.08, 15:39 Wizyta kosztuje 100zł. Usg nie robi na każdej wizycie, chyba że sama o to poprosisz. Wizyta z dokładnym usg, to koszt 200zł, a z usg 3d- 300zł. Mogę wyrazić tylko swoją opinię na temat tego lekarza i uważam, że jest profesjonalny, a do tego miły. Odpowiedz Link Zgłoś
trolik-jeti Re: Ginekolog 19.01.09, 20:12 Witam!!!mam pytanie, czy któraś z Was chodziła do dr H.Dmochowskiej- Dąbrowskiej i czy może mi coś o niej powiedzieć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Dr Dmochowska 20.01.09, 19:58 Dziewczęta miłe :-) Mam do Was pytanie. Czy znacie panią ginekolog Dmochowską? Nie znam imienia tej pani. Przyjmuje w "Medice" na Armii Krajowej. Na znanym.lekarzu nie znalazłam tej pani, google też nic nie znalazły (ponoć jak google czegoś nie znajdą, to to coś nie istnieje.... ciekawe czy do ludzi też ta zasada się odnosi...). W każdym razie jeśli wiecie cokolwiek o tej lekarce - bardzo proszę o opinię. Dziękuję. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
biiii Re: Dr Dmochowska 24.01.09, 19:01 Witam ! Chodziłam do Pani Dmochowskiej dopóki nie zaczęła prowadzić mi ciąży wtedy od niej szybko uciekłam (między innymi usg które trzeba zrobić do 14 tyg kazała mi zrobić w 17 tyg)zaczęłam chodzić do dr Cezarego Wołyńskiego do Eureki. Wizyta droższa o 40 zł ale naprawdę warto wydać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-0385 płatnie nie zawsze znaczy dobrze 27.01.09, 21:52 nie zgadzam sie zupełnie z monika3411 ma dwoje dzieci i z pierwszym chodziłam prywatnie bo pierwsze dziecko to miła byc dobrze ale niestety pan doktor CZ...nie poprowadził do końca ciąży prawidłowo na 2 dni po wizycie urodziło mi sie dziecko wcześniak w 32 tyg z mała waga urodzeniowa i leżenie w szpitalu i potem wizyty u lekarzy ale to juz temat do innego wątku a z drugim chodziłam bezpłatnie na Helenowską do przychodni i wszystko pani dr .Cerkiewnik doprowadziła do końca mimo to ze ciąża była zagrożona nawet czasem wolała zrobić dodatkowe badania czyli płatnie nie znaczy dobrze ale to tylko moje postrzeżenie bo mam porównanie miedzy tymi dwoma lekarzami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: płatnie nie zawsze znaczy dobrze 28.01.09, 09:18 O doktorze Cz. tylko słyszałam, nie mam osobistych doświadczeń. Natomiast na pani dr Cerkiewnik bardzo się sparzyłam. Nigdy więcej nie pójdę do tej kobiety. O szczegółach nie będę pisać. Moja sygnaturka mówi chyba wszystko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: Ginekolog 24.01.09, 17:54 a co myślicie o dr Marcinie Zabrotowiczu? Przyjmuje podobno w DOMMEDZIE na Kubusia Puchatka. Czy którejś z Was prowadził ciążę, jakie są ceny wizyt? Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Ginekolog 28.01.09, 09:21 Znalazłam taki oto portal www.znanylekarz.pl/ Natknęłam się na nazwisko lekarza, o którego pytasz kiedy szukałam opinii o kilku innych lekarzach. Myślę, że warto poczytać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
julitamal Re: Ginekolog 28.01.09, 17:42 Polecam dr Sankiewicza. Wiem,że przcuje na Wrzesinie, a raz w tygodniu w czwartek przyjmuje w przychodni na Drzymały.(chyba i-sze piętro) Odpowiedz Link Zgłoś
madziami.1 Re: Ginekolog 28.01.09, 19:24 Polecam bardzo P. Kosieradzką, wizyta kosztuje 70 zł. Naprwdę warto bo jest bardzo dobrym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssss Re: Ginekolog IP: *.dynamic.telkab.pl 23.04.19, 16:53 Odradzam na żbikowie w Pruszkowie ginekolog P. Grażyna Wolańska. Straszna kobieta, mocno naciska na brzuch i jest koszmarnie niemiła !!! Prowadzenie ciąży u niej to koszmar ! Odpowiedz Link Zgłoś