krucjatorka.amatorka 03.05.08, 11:18 Jak w temacie. Tutaj piszemy wyłącznie o czasie i miejscu rowerowego ruszenia, a także krótkim zarysie trasy z przybliżoną ilością km. Bez zbędnego rozpisywania się. Z rowerowym pozdrowieniem:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kol 10 maja godz. 10.30 04.05.08, 08:33 10 maja godz. 10.30 pod placykiem slubow. zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: 10 maja godz. 10.30 04.05.08, 16:56 Tradycyjnie za tydzien wycieczka. Wczesniej nie da rady - praca itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: 10 maja godz. 10.30 04.05.08, 17:25 Stare powiedzenie mówi, że jeśli praca koliduje np z piciem alkoholu, należy rzucić pracę. To samo dotyczy kolizji pracy z rowerowym hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: 10 maja godz. 10.30 07.05.08, 22:48 A dokąd wycieczka, i jak to wyjdzie czasowo? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 04.05.08, 18:31 Witam Jak tylko będę mógł oderwać tyłek od samochodowego fotela i przesadzić go na rowerowe siodełko dołączę do Was. pozdrawiam pawian Odpowiedz Link Zgłoś
orchidka77 a może o miejscu:) 07.05.08, 16:36 rowery.free.ngo.pl/biuletyn/2002/wsr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kol Przypominajka - sobota 10.30 09.05.08, 08:13 pod palacykiem slubow oczywiscie sie zbieramy i jedziemy. ps. w niedziele wyjazd o tej samej godzinie. zapraszam szczegolni nowicjuszy na ktorys z tych terminow. kol Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Przypominajka - sobota 10.30 09.05.08, 08:50 Złe wieści. Nie będę mógł ani w sobotę, ani w niedzielę :( Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Przypominajka - sobota 10.30 09.05.08, 10:34 Bardzo bym chciała ale nie wiem czy się uda Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Przypominajka - sobota 10.30, niedziela 11.00 09.05.08, 19:59 Sila wyzsza - tak bywa. Ale kto jeszcze moze to zapraszam. Sobota 10. 30 i tu korekta Niedziela 11.00 pod palacykiem slubow Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Przypominajka - sobota 10.30, niedziela 11.00 11.05.08, 08:34 Dzis szybka trzygodzinna po lasach okolicznych. Kto ma ochote pospacerowac na rowerze, zaprszam na 11. pod palacyk slubow. Wycieczkakrotka bo o 15 nastej jest ciekawy mecz Znicza, ktory moze dostac sie do I ligi Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: Przypominajka - sobota 10.30, niedziela 11.00 11.05.08, 10:56 cholera, teraz doczytałem.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Przypominajka - sobota 10.30, niedziela 11.00 11.05.08, 12:11 a ja dopiero co wstałam;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Przypominajka - sobota 10.30, niedziela 11.00 11.05.08, 19:15 No nic to. Za tydzien jedziemy 10-tej. Oczywiscie startujemy w sobote. Ale jesli ktos woli siedziec w domu lub spac. Trudno. Wycieczka do lasu jest jednak ciekawsza Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskryminacji 11.05.08, 20:23 ja pragne zaprotestowac przeciw dyskryminacji osob stanu wolnego, a konkretnie ... robilem co moglem, aby posprzatac, poprac, zrobic zakupy itp itd w sobote z samego rana, niestety, skonczylem kolo poludnia, dzis bylo nastepne pranie i to cholerne prasowanie, znow skonczylem w poludnie po pospac w niedziele lubie ... w zwiazku z powyzszym pragne raz jeszcze zaprotestowac przeciw dyskryminacji osob stanu wolnego, ktore poprostu nie wyrabiaja na tak wczesne godziny startu ... i tylko mi nie zalecajcie zmiany stanu cywilnego, bo cenie go bardziej niz smiganie na rowerku Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 11.05.08, 21:28 Nie widzę tu żadnej dyskryminacji. Musisz przedłużyć sobie dobę. Jak to się robi ? Prosto. Doba standardowa ma 24 godziny. Jeśli wstanieszo godzinę wcześniej, Twoja doba będzie już 25-godzinna. Nastaw budzik o niezbędną ilość godzin wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 11.05.08, 21:30 wpojono mi zasade, ze sen to zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 11.05.08, 23:19 Startujemy dosc pozno moim zdaniem. Dzis ok. 12 zar lal sie na kaski, mimo ze bylismy w lesie. Wiec teraz wyjzd o 10-tej - jak jest planowany za tydzien to cudna pora, tym bardziej, ze mozna pozniej cos zaplanowac popoludniu jesli ktos nie chce pedalowac caly dzien- niektorzy chca. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 14:17 Chcąc czy nie chcąc w czerwcu i tak będziemy wyjeżdżać jeszcze wcześniej, żeby zdążyć przejechać z 40-50km przed żarem z nieba. Potem można np. gdzieś sie piknikowo zaszyć i wrócić gdy słońce zacznei schodzić ku zachodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 15:13 to gdzie Wy smigacie tymi rowerkami, po pustyni?? przeciez wystarczy dojechac do podstawowki w nowej wsi i juz jest las, cien i ten lagodny powiew wiatru :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 15:15 My nie idziemy na łatwiznę. Nasze ambicje sięgają znacznie dalej, niż podstawówka. I to w Nowej Wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
orchidka77 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 15:39 Nie ma co protestować, trzeba alternatywna grupę zwołać:) Ja w sobotę wybrałam się z TŻtem o 13 na rowerki:P Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 15:49 a zapodaj trase ktora przemierzyliscie? Bo nam w sobote udalo sie pojechac do lasow nadarzynskich, pozniej szlakiem czerwonym do Sękocina, Janek, Wypędy i przez Komorów do domu. I to jest niecale 40 km, wiec niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 19:42 A mnie się wydawało, jakobym w sobotę wędrował z Wami i jakoś inaczej mi się ta trasa przypomina. Jakieś Chorosze, czy cóś. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 20:26 a to ja sie pochwale trasa ... szkoda ze Was w sobote nie spotkalem, bo podobny szlak zwiedzilem: dzialki w komorowie, przez las do maximusa, asfaltem do magdalenki, w las i na walendow i znow maximus, komorow i pruszkow, bylo tego 35 km ... niedziela: komorow wkd, nowa wies wkd, kanie wkd, patataj, polana zosin, park w podkowie lesnej i ta sama trasa nazat, tym razem tycie mniej 32 km ... a 4 litery bola jeszcze ... no wiec jakbyscie wlasnie tak kolo 13 sie wybierali to ja chetnie dolacze, no chyba ze mamy grupe alternatywna zalozyc ... to byloby tak, Wy wyjezdzacie o 10, zajezdzacie gdzies na polane, zbieracie hrust, rozpalacie ognisko, zbijacie laweczki, macie na to jakies 3 godziny, potem dobija grupa alternatywna i bawimy sie do switu, kto jest za??? Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 12.05.08, 23:04 spoko. ale wtedy spotykamy sie pod Skierniewicami:) Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 08:32 nie ma problemu, pociagiem podjedziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 08:36 My tu pierdu pierdu, a rowery stygna. Zamiast deliberowac lepiej jedzic. Zbychu bierz dwa kola i o 10.30 w sobote zapraszam pod palacyk slubow. Pozostalych zawodnikow rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 09:30 no ja bardzo chetnie, tylko wiesz, mieszkanko musi byc czyste, ciuszki poprane, poprasowane, jedzonko zakupione, coby z glodu nie przymierac ... to troche czasu zajmuje, a na tygodniu sie pracuje, wiec chyba z Krucjatorka grupe alternatywna zalozymy i startujemy o 13. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 11:35 Chyba z Orchidka. kruccjatorka to twarda baba, ktora jezdzi od rana. Tyle ze teraz kontuzja ja lekko wyeliminowala Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 11:40 mowisz ze tak smigacie ze kontuzji mozna sie nabawic?? to ja chyba zostane w grupie alternatywnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 14:08 Tak się przyglądam i zachęcam - jak nie pasuje zakładaj alternatywe i napisz gdzie pojechałeś, ale nie pisz wiecej że ci nie pasuje. Jeśli po ciezkim tygodniu pracy myślisz tylko o przygotowaniach do nastepnego tygodnia to twoja sprawa. Ja po cieżkim tygodniu myślę tylko jak wypocząć w weekend, i sobota rano jest jak najbardziej na tak (choć nie często mogę być, to jak już mam czas to na pewno z grupą jadę). Czasem w tygodniu jeżdżę sam i też jest fajnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 14:21 spokojnie, nie tylko mi nie pasuje, Orchidka tez dopiero po poludniu smiga :) zakladac grupy nie musze, bo w sumie nawet jak sam smigne do lasu to zawsze w tym lesie kogos znajomego spotkam, wiesz ja tutejszy jestem :) ostatnio siedze sobie na polance zosin w otrebusach na laweczce, fajeczke kopce, podziwiam przyrode i ... dopadli mnie, mialo byc tylko 10-15 km, a skonczylo sie na ponad 30 km, czasami warto byc singlem :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 15:04 Nawijanie o śmiganiu to jednak nie całkiem to samo, co śmiganie. No, może prawie. Ale przecież "prawie" czyni wielką różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 15:09 posmigacie popoludniu jak bedzie 25 plus w cieniu:) powodzenia zycze. po to czlowiek rano wyjezdza, zeby mial popoludnie wolne Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: a ja chcialem zaprotestowac przeciw dyskrymin 13.05.08, 19:22 dobrze, juz dobrze, smigne o 10.30 pod palacyk slubow, moze znajomi mi odpuszcza ... a swoja droga, jak zaczynam smigac o 13 to koncze o 17, pozniej prysznic i wieczorkiem grill, piweczko lub disco, wiec nie jest zle :) Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Ale bałagan! 13.05.08, 19:33 Może kontuzja mnie nieco wyeliminowała z rowerowych wojaży, wzrok jednak mam dobry. Sami prosiliście o przejrzystość wątków. Tymczasem bałaganicie jak trza! Przypominam, że tu piszemy konkrety- data, godzina itp...a nie tzw.: <cytuję> "flupy z d...py". Na dyskusje związane z rowerami w szerokim tego słowa znaczeniu zapraszam do wątku Rowertour. I żeby potem nie było, że ktoś się pogubił i coś przeoczył. No. Czołem. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: Ale bałagan! 13.05.08, 19:36 Rowertour forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=79093461 Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Sobota 10.30 17.05.08, 06:04 Najnowsza wersja to dziś godz 10.00 spod pałacyku. Jest już taki komunikat w drugim wątku rowerowym ale podaję wiadomość i tutaj, aby ktoś chętny nie przyjechał o pół godziny za późno. Wydaje mi się, że z uwagi na niepewne rokowania pogodowe najlepiej byłoby dopasować trasę tak, aby możliwy był w miarę szybki powrót gdyby aura się pogarszała. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 A co we czwartek ? 20.05.08, 05:36 W czwartek święto. Rokowania pogodowe ponoć niezłe.Czy nikt nie wyraża ochoty na małe "śmiganie" w prawdziwie relaksowym tempie ? Przecież można zorganizować chociażby dwugodzinny wypad do Otrębus i Leśnej Podkowy. Ja i tak pojadę. W "Mili moi" mają czekoladowe ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: A co we czwartek ? 20.05.08, 08:28 stala ekipa wyjezdza w tatry. moze nie bedziemy pedalowac, tylko lazic ale kto wie, kto wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Najblizsza sobota 10.00 27.05.08, 14:07 Wyjezdzamy spod palacyku slubow tradycyjnie. Trasa krotka z powodu Dni Pruszkowa i ewentualnych koncertow pzd kol Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Najblizsza sobota 10.00 27.05.08, 16:27 lajtoowo - piwkowa pewnie - delikatnie zaciagajaca za kampinos Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: Najblizsza sobota 10.00 27.05.08, 17:20 Kol, mam takie pytanie, bo co trasa to o kampinosie wspominacie, jak do tego kampinosu dojezdzacie?? pedalujecie na borzecin te 15km?? jako indywidualista (ostatnio sie o tym dowiedzialem) nie moge obiecac dolaczenia do grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Najblizsza sobota 10.00 27.05.08, 17:23 tam jest troche ruchliwo wiec raczej wybieramy trase przez duchnice lub ozarow. potem leniuchowanie i potem z powrotem - nie wiecej nic 40 dychy wyjda Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: Najblizsza sobota 10.00 27.05.08, 18:13 Trasa mocno szutrowa czy raczej asfalt ? Pytam sie bo nie wiem czy oponek nie musialbym zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: Najblizsza sobota 10.00 27.05.08, 18:20 W takim razie jesli nie bedzie kleski zywiolowej i gradobicia dziesieciolecia to sie stawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: Najblizsza sobota 10.00 30.05.08, 09:46 mnie też nie będzie...jeszcze nie tym razem:( Udanej eskapady! Ale Wam zazdroszczę:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
kol sobota 10.00 jezdzimy 30.05.08, 12:09 10 rano, pod palacykiem sokola- tradycyjnie zapraszam kol Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 13:02 kol napisał: > 10 rano, pod palacykiem sokola- tradycyjnie zapraszam > kol A wiec: bylem ale nikogo nie zastalem ;). Ale szybko wzialem sie w garsc i: Pruszków ( trasa 718 i potem 701 ) -> Duchnice -> Ożarów -> Piotrkówek Mały -> Strzykuły -> Zielonki Parcele -> Lipków -> Hornówek -> Truskaw. Trasa powrotna: Truskaw -> Hornówek -> Koczargi Stare -> Koczargi Nowe -> Zielonki Wieś -> Ożarów -> Bronisze -> Konotopa -> Piastów -> Pruszków Tempo turystyczno-spacerowe: Mxs: 39 km/h Dst: 54,71 km Czas: 2,41:19 Avs: 21,2 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 13:42 A to Ci dopiero.. Kol był tam przed czasem i czekał do 10:10 i nikt się nie pojawił... więc pojechał sam. Zresztą sam pewnie zrelacjonuje jak wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 13:50 aaaaaa... Już wiem co się stało.. tradycyjnie grupa rowerowa spotyka się przed pałacykiem ślubów a nie Sokoła.. Kolowi się popierniczyło w trakcie pisania i wpisal sokoła zamiast ślubów. ehh. Prosił mnie bym w jego imieniu przeprosiła wszystkich wprowadzonych w błąd, a jak wróci z wycieczki to sam się odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 14:11 burza_gradowa napisała: > aaaaaa... Już wiem co się stało.. > tradycyjnie grupa rowerowa spotyka się przed pałacykiem ślubów a nie Sokoła.. > Kolowi się popierniczyło w trakcie pisania i wpisal sokoła zamiast ślubów. ehh. No to stanowczo zmienia postac rzeczy :). A ja 10:10 pojechalem Kosciuszki pod palac slubow a potem przez "potulik". Ale zadnej grupki nie znalazlem. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 14:27 Przepraszam za klopot, ale po raz pierwszy taka wpadka sie nam zdarzyla. Co do szczegolow. Ja o 10.10 spod palacku slubow wlasnie ruszylem. Prawidlowosc jest taka, ze im sezon w pelni bardziej, tym pedalujacych mniej. Dzisiaj bylem ...sam jeden. No i D. ktorego zle pokierowalem. Ale zeby dnia nie zmarnowac pyknalem do Konstancina pod teznie przez Nadarzyn, a z powotem przez Komorow. W sumie 70 km. Warunki do jazdy swietne, poza jednym - trzeba szukac alternatywnej trasy bo za Magdalenka ruch spory i jeden debil zepchnal mnie z drogi co skonczylo sie lekka wywrotka - na szczescie bez zadnych skutkow ubocznych. No nic. Nastenym razem mysle ze bedzie osob wiecej. Spotkanie pod PALACYKIEM SLUBOW!! Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 17:41 Kol jak zwykle straszy ludzi, bo kto bedzie 70km pedalowal :) ale jutro musze sie wybrac do Truskawia, dobrze ze Deecan podal trase, sie smignie :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 17:55 Ale to nie jest najkrótsza trasa. Najbliżej jest przez Ołtarzew, tam przeciąć Poznańską i przez Umiastów do Borzęcina, stamtąd na Mariew i ostatnie 3 km leszówką przez las wyjedziesz prosto w Truskawiu. Ćwiczyliśmy to już dwukrotnie. Zobacz na mapie, że ta trasa tworzy niemal linię prostą. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 18:49 zaraz straszy. Wystarczy sie nieco spiac. Zaczalem o 10 i o 14=nastej siedzialem w domu - zdazylem zakupy zrobic - fuuj, polezec, pospac:) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: sobota 10.00 jezdzimy 31.05.08, 18:59 A ja dziś byłem kilka kilometrów za Kampinosem. Wyjazd o 9.15 powrót ok 12.30. Średnia prędkość ok 80 km/h. Oczywiście samochodem bo miałem do zabrania zbyt dużo materiałów i narzędzi. Tak mnie korci z.bednarkowy pomysł "truskawowy. Kto wie, czy i ja się do Puszczy nie przelecę. Decyzja zapadnie o świcie. Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: sobota 10.00 jezdzimy 01.06.08, 07:29 Nie pisalem ze to "najkrosza" trasa ... ale dla mnie byla w miare wygodna. Chcialem tak wrocic czyli: Stanisławów -> Borzęcin Duży -> Umiastów ale z Truskawia trzeba szutrem jechac a ja bym sie tam zakopal i umeczyl. Moze w przyszly weekend opracuje jakas asfaltowa petle :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: sobota 10.00 jezdzimy 01.06.08, 07:53 Moja informacja o najkrótszej była przeznaczona dla z.bednarka a to z uwagi na fakt, iż tenże kilkakrotnie protestował przeciwko trasom morderczo długim. Zgadza się, że tam jest kawałek szutrowy ale w miarę równy i ostatnio jeździliśmy tam rowerami rozmaitymi, zarówno góralami jak i szosówkami w składzie ekipy. Da się jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: sobota 10.00 jezdzimy 01.06.08, 15:54 wrocilem :) trasa: oltarzew, umiastow, kaczorgi, truskaw i mialem ta sama trasa wracac, ale cos mnie podkusilo, zeby do kampinosu wjechac, no wiec wjechalem, zoltym szlakiem jechalem, ale ze byl bardzo pisczysty to jechalem boczna sciezka wzdluz szlaku i ... szlak zgubilem, dobrzy ludzie podpowiedzieli jak na truskawke wyjechac, a z truskawki asfatem do leszna, skad przez zaborow i borzecin dojechalem do umiastowa i wrocilem przez olatrzew. w sumie 71km, czas jazdu 4 godz. 22 min. a w sumie to jakies 6 godzin wycieczka zajela. profesjonalisci maja racje ze 50km to dopiero rozgrzewka, po ktorej czlowiek dopiero zaczyna czuc ze jedzie :) mam nadzieje, ze nikogo nie musze informowac o moim nowym forumowym nicku :) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: sobota 10.00 jezdzimy 02.06.08, 10:29 Oczy przecieram ze zdumienia. Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: sobota 10.00 jezdzimy 03.06.08, 15:08 Cholera, to mogliśmy się mijać :) Ja jechałem sobie trasą: Os. Prusa - Dzialkowa - Przejazdowa - Żbikowska - Duchnice - Ożarów - Ołtarzew - Umiastów - Borzęcin - Mariew - Wiersze, a dalej spotkałem się z kumplami i pohasaliśmy po Puszczy, ogółem km 97,530, czas jazdy ok. 6h. Pojeżdżę kiedyś z Wami. Może się uda w końcu z Burzą Gradową w realu spotkać "po latach" :) Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Tym razem niedzielne rowerowanie 08.06.08, 13:36 Trasa: Pruszków -> Strzeniówka -> Nadarzyn -> Kajetany -> Łazy -> Magdalenka -> Lesznowola -> Władysławów -> Wola Gołkowska -> Gołków -> Głosków -> Baszkówka -> Wólka Pracka -> Szczaki -> Kolonia Mrokowska -> Mroków -> Wólka Kosowska -> Szamoty -> Nadarzyn -> Otrębusy -> Nowa Wieś Mxs: 37,5 km/h Dst: 65,21 km Czas: 2,32:00 Avs: 25,6 km/h Podsumowanie: Generalnie trasa ok, w magdalence ktos pisal o problemach na drodze ... ale tam jest sciezka rowerowa do samej Lesznowoli ;) Od Lesznowoli na poludnie jest okolo 1 km po kostce brukowej ... mocno potrzepie. Dalej sie troszke zgubilem wiec jechalem na oko ( rano jedynie na mape spojrzalem ) ale sie udalo. Poza tym traska bardzo spokojna i mila ... odcinek od Gołkowa do Mrokowa praktycznie bezludna ... ma odcinku okolo 10 km nie spotkalem zywej duszy, o samochodzie nie wspomne. Ze wzgledu na fakt ze jechalem wtedy na "oko" spogladalem jedynie na kierunek ladowania samolotow coby miec azymut na piaseczno i mniejwiecej okreslic trase katowicka. Wjechalem na moment w okolice kajetan i "karpia" ... bardzo przyjemnie. Kolejna trasa warta polecenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Tym razem niedzielne rowerowanie 08.06.08, 16:27 niedziela to dzien Panski wiec dzis odpoczywalem pracujac, ale nie o tym chcialem. wczoraj posmigalem po lasach w okolicy podkowy i strach do lasu wjezdzac, pomijam juz te karteczki z informacja o zakazie wstepu do lasu (wiem, zlamalem prawo, ale mnie nie zlapali :), tam poprostu smiga sie jak po pustyni, swego czasu twarde lesne sciezki zamienily sie w piaskownice. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: sobota 10.00 jezdzimy 08.06.08, 22:38 :)świetny pomysł, czekamy wszyscy az nam się grupa powiększy :) mam nadzieję, że już najblizsza wycieczka w szerszym gronie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: sobota 10.00 jezdzimy 09.06.08, 15:45 Dowiem się dziś...a tak bym chciała...ehhh...los inwalidy:( Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 13.06.08, 21:51 Jutro (sobota) o godzinie 10:00 spotykamy się przy pałacyku ślubów i pedałujemy. Trasa zależy od preferencji uczestników. Tylko ulewa jest nas w stanie powstrzymać.:) Zapraszam wszystkich zroweryzowanych! :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: dzis 10 rano 14.06.08, 10:54 Wczoajszy komunikat o dzisiejszej wycieczce ukazał się zbyt późno, bym mógł dokonać przegrupowania w planie zajęć na dziś. Czasu jednak nie zmarnowałem i właśnie wróciłem z półtoragodzinnego spaceru 27 km Parzniew, Brwinów, Rokitno, Józefów, Ołtarzew. Trochę przeszkadzał wiatr ale w sumie pogoda na jazdę nienajgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: dzis 10 rano 14.06.08, 16:27 Przepraszam ale sie zgapilem. Wlasnie wrocilismy z wycieczki - dwuosobowej.Po raz pierwszy wyjechalismy poza wojewodztwo mazowieckiem, a dokladniej dotarlismy do Skierniewic - 55 km, a wiec nie tak daleko. W sumie wyszlo 60 km, bo wrocilismy ze wzgledow technicznych pociagiem - dzis wieczorem pitchcarsy. Wrazenie? Do Zyrardowa syf i w ogole malo fajnie, ale zaraz za nim droga jest po prostu super. Nie dosc ze rowna, to i ruch jakis taki normlany. Poza tym las, sliczne laki i w ogole niesamowicie. Idealne warunki na rower, a d tego czasem male gorki. Same Skierniewice - dziwne. Nie ma tam w gole chyba knajp. Na samym rynku - barzo ladnym, nie bylo ani jednego parasola. Podobnie w poblizu. No i ciekawostka. Wszyscy zapytani o powyzszy temat mowili, ze nie sa stad.:) A - same l-ki jezdza po Skierniewicach:) Generalnie Skierniewice to dobre miejsce wypadowe dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: dzis 10 rano 15.06.08, 08:51 Następnym razem wypuśćcie się dalej - do Łowicza... Piękne miejsce, dwa rynki (rzecz raczej niecodzienna), w tym jeden trójkątny (też niezbyt powszechne), jest gdzie usiąść i odsapnąć, jak chcecie pozwiedzać, to polecam skansen (piękny). W sumie z Pruszkowa ok 75 km. Dla mnie jak na rower to zabójczy dystans, ale Wy to twardziele sądząc po lekturze wątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: dzis 10 rano 15.06.08, 09:15 Dobry pomysł! to pewnie będzie nasz następny cel.. a co do dystansu, to jeśli będą chętni na Łowicz to zawsze możemy pociągiem dojechać do Żyrardowa czy nawet Skierniewic i stamtąd ruszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: dzis 10 rano 16.06.08, 15:47 Brzmi fajniuchno! Najpierw Suwały, potem Łowicz:) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: dzis 10 rano 17.06.08, 21:38 burza: > Dobry pomysł! to pewnie będzie nasz następny cel.. a co do dystansu, to jeśli > będą chętni na Łowicz to zawsze możemy pociągiem dojechać do Żyrardowa czy nawet > Skierniewic i stamtąd ruszyć :) ja: Ja będę chętny, tylko... weekendów brak :( chyba że np. niedziela, 29. czerwca. To ja jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 czy 28.06 w sobote ktoś jedzie 27.06.08, 20:24 witam czy jutro w sobote jedzie ktoś, ja mogę np. o 9:30 lub o 10:00 tak do 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: czy 28.06 w sobote ktoś jedzie 27.06.08, 23:27 Burza, Kol, Szaweł i ja- z racji przemierzania Suwalszczyzny- tym razem nie dołączymy. Ale- co się odwlecze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: czy 28.06 w sobote ktoś jedzie 28.06.08, 10:38 adek60 napisał: > witam > czy jutro w sobote jedzie ktoś, ja mogę np. o 9:30 lub o 10:00 tak do 14:00 Ehhh ... wlasnie wstalem ;) Moze jutro ? Aczkolwiek nie wiem jak z pogoda bo od 2 dni to pogodynka sie nie srawdza. pzdr Kapituła NRP.WPG Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: dzis 10 rano 15.06.08, 17:54 No pieknie :( Niestety od czwartku bylem w łodzi wiec nie bylo w ten weekend jezdzenia. Co do skierniewic z kolega Brzoza udalo nam sie trasa Pruszkow-Zyrardow-Pruszkow ... na skierniewice juz nie pojechalismy ... troche dalej ale napewno w najblizszym czasie zrobimy traske Pruszkow-Skierniewice-Pruszkow ( zadnych powrotow koleja ;)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: dzis 10 rano 15.06.08, 18:38 No ja bardzo chętnie. Tylko żeby było więcej osób na zmiany, coby przyzwoite tempo trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
kajetana_kinga Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 04.07.08, 19:26 A w ten weeekend nic...? Wszyscy na wakacjach? Czy może ktoś by się wybrał jutro albo pojutrze na przejażdżkę, akurat mam wolne przebiegi i w sobotę i w niedzielę rano. Pozdrawiam Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 05.07.08, 15:10 hmm.. może ja się jutro z rana bym przejechała.. wprawdzie nie jestem jeszcze pewna, ale by zachęcić innych forumowiczów to ustalmy może jutro (niedziela) o godzinie 10:00 pod pałacykiem ślubów. Odpowiedz Link Zgłoś
kajetana_kinga Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 05.07.08, 21:59 burza_gradowa napisała: > hmm.. może ja się jutro z rana bym przejechała.. wprawdzie nie jestem jeszcze > pewna, ale by zachęcić innych forumowiczów to ustalmy może jutro (niedziela) o > godzinie 10:00 pod pałacykiem ślubów. Jestem za :)) Pozdrawiam Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 06.07.08, 22:25 byłam dzisiaj o 10 , nikogo nie było, pojeździłam sobie sama :-( Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 07.07.08, 05:17 Czy nia sądzicie, że w porze letniej, zwłaszcza podczas takich upałów, jakie mamy ostatnio, godzina 10 na wyjazd nie jest zbyt późna ? Ostatnich moich parę jazd w pojedynkę odbywałem znacznie wcześniej, przynajmniej w jedną stronę. A kto powiedział, że człowiek jeżdżący rowerem musi być wyspany ? Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 07.07.08, 10:44 Gdyby ktoś zgłosił takie zastrzeżenie wcześniej to przecież byśmy doszli do porozumienia. Tymczasem nikt nic nie napisał, Kaja się zgodziła a i tak przyszłam tylko ja. Zatem w sumie to jestem zadowolona, ze skoro i tak wycieczki nie było, to przynajmniej się wyspałam ;) Szczerze mówiąc to liczyłam na Ciebie, Leo :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 08.07.08, 06:37 Ten weekend spędzałem "rodzinnie" czyli pod blachą karoserii. Testowałem w okolicach Zalewu Zegrzyńskiego nawigację przed urlopowymi wojażami. Testy wypadły pozytywnie ale żałowałem, że nie przytroczyłem roweru do auta. Teren przepiękny, rowerzystów solo i w grupach widać, uciążliwość z tytułu ruchu samochodowego niemal zerowa. Na dodatek pyszne i niedrogie jadło w Serocku. Szkoda, że w najbliższym czasie mam znikome szanse na powtórkę eskapady, tym razem z jednośladem. W sieci znalazłem szczególowe opisy chyba 30 tras rowerowych w okolicach Zalewu. Teraz jednak przede mną urlop, który planuję po jednym tygodniu przeznaczyć na samochodową Suwalszczyznę (z małym udziałem roweru) oraz typowo rowerowo-namiotowe Pałuki wśród jezior i lasów. Podstawową zaletą obu wypraw będzie odpoczynek od niepowtarzalnej woni, jaka od pewnego czasu roztacza się w naszym Odór-City. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 26.08.08, 20:33 Ale trzeba było kopać, żeby watek odnaleźć. Czy ktoś z wiosennych rowerzystów jeszcze jeździ. Moze najbliższa sobota tak na 2-3 godzinki o 15:00 do knajpy w Kampinosie (jeśli czynnna jest). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 27.08.08, 11:38 Sławku, niestety nie mogę. Nie mam nawet czasu roweru wyczyścić, choć zasyfione tryby sromotnie. Ale w innym czasie z wielką przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 27.08.08, 12:37 Ja bym się chętnie przejechała, ale Ktoś koniecznie chce jechać na jakieś zadupie na koncert i choć opieram się ze wszystkich sil jest szansa, ze mu ulegnę. jeśli jednak znajdę sposób by odwieść go od tego pomysłu, to wtedy może oboje się stawimy na rowerkach w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
deecann Re: Terminy wycieczek rowerowych!!! 27.08.08, 13:31 Sie porobilo ;) Brak chetnych. Ja rower ogladam ostatnio tylko jak obok niego przechodze :(. Wykonczenie mieszkania mam na glowie a na dodatek nie znam godziny ani minuty jak mi sie kobieta rozsypie ;) Takze musze byc na czuwaniu non stop ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Jedziemy w ta sobote 04.09.08, 12:20 Po dluuuuugiej przerwie ruszamy na wycieczke. Zbiorka godz. 10 pod palacykiem slubow w ta sobote tj. 6 wrzesnia. Jedziemy asfaltami raczej - kierunek w strone Łowicza. Dla początkujących: - Można wrócić jeśli ktoś opadnie z sił wczesniej, bo będziemy trzymać się torów PKP. Zapraszam kol Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Jedziemy w ta sobote 05.09.08, 15:08 Przypominam - sobota 10.00 pod palacykiem slubow. zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Wycieczka 13 września 09.09.08, 12:19 Jedziemy na piknikowa wycieczke rowerowa do Stanislawowa i spacerkiem po puszczy. Zapraszam. Początek godz. 10 popd pałacykiem ślubów. Jak będzie trochę osób, można zorganizować ognisko Odpowiedz Link Zgłoś