wisnia74 23.06.08, 22:22 czy ktos wie co budują po lewej stronie przy wyjezdzie z Pruszkowa na przeciwko CPN-u? Czyzby nowy market? To byłoby "cudownie" - całkowicie zakorkowany wjazd i wyjazd z miasta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelouspl Re: budowa koło CPN 24.06.08, 09:58 i tak juz jest zakorkowany wiec dodatkowych powiedzmy 100 samochodow nie zrobi roznicy naszym wlodarzom :> Odpowiedz Link Zgłoś
01_hubo Re: budowa koło CPN 26.06.08, 09:46 Kolejny LIDL? bardzo kiepski pomysł, zwłaszcza że kilometr dalej jest równie kiepski sklep - Biedronka. Przy okazji, czy przy Poznańskiej (Żbików) budują 3 Lidl`a? czy może coś bardziej przydatnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: budowa koło CPN 26.06.08, 16:02 01_hubo napisał: > Kolejny LIDL? bardzo kiepski pomysł, zwłaszcza że kilometr dalej jest równie > kiepski sklep - Biedronka. masz lepszy pomysł, masz kasę możesz wybudować coś bardziej potrzebnego - kto Ci broni? > Przy okazji, czy przy Poznańskiej (Żbików) budują 3 Lidl`a? czy może coś > bardziej przydatnego?? chyba kryte korty tenisowe. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: budowa koło CPN 26.06.08, 18:24 wfe mędrkujesz, urujesz , starasz się sprawiać wid inteligenta , a za żadne skarby nie ogarniasz że władze miasta budując ci takie gó.. robią to za twoje podatki, tylko oni na tym zarobią a Ty co najwyżej możesz się otruć tym żarciem z tego sklepu albo opić tanim piwem bez chmielu żeby o tym zapomnieć. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek3 Re: budowa koło CPN 26.06.08, 18:50 sory ale chyba nie rozumiesz gospodarki rynkowej jest dzialka i kazdy moze ja kupic , w tym przypadku kupil ja Lidl i sa jeszcze plany zabudowy jezeli projekt pasuje do planow to raczej urzednicy tylko moga opoznic decyzje ale ostatecznie musza dac a tak na marginesie to juz raczej nie bedzie Lidl www.rp.pl/artykul/5,124604.html Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: budowa koło CPN 26.06.08, 19:52 szwagier68 napisał: > a za żadne skarby nie ogarniasz że władze miasta budując ci takie > gó.. robią to za twoje podatki, z całym szacunkiem Szwagier ale twoją lakiernię też miasto wybudowało? myślałem że to prywatny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: budowa koło CPN 28.06.08, 09:52 jak najbardziej macie rację, moim zdaniem skutki takich inwestycji sa nie co głębsze.... ale dobrze że każdy ma jakieś swoje zdanie , bo inaczej nie było by dyskusji.... jakby wszyscy mówili że kolejny market, za częściowo napewno nasza kasę jest słuszną ideeą... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-w Re: budowa koło CPN 28.06.08, 10:51 a ja się cieszę że będzie nowy duży slep i dużo znajomych też nie każdego stać na zakupy w galeriach Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: budowa koło CPN 28.06.08, 11:25 Nie jestem przeciwny Lidlowi aczkolwiek nie tryskam entuzjazmem z tego powodu. Mam tylko jedno pytanie. Co masz na myśli pisząc że za naszą kasę stawiany jest ten sklep. Czy możesz mi to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: budowa koło CPN 28.06.08, 13:12 - posrednio takie inwesycje są dotowanie -pośrednio nie płacą podatków w wysokości podobnej do przeciętnych ludzi - posrednio uczą moje dzieci niechlujstwa w handlu (na podłogę żucić, a świnie same se pozberaja) -pośrednio nie traktują poważnie pracowników- moich znajomych... -posrednio niszczą targowiska , sprzedając coś w podobie pomidora, w cenie takiej jak normalny pomidor Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: budowa koło CPN 28.06.08, 13:15 uczą moje dzieci lenistwa, po co wstać rano iść na targ, jak można iść jak się wyśpią do lidla i nakupić substytutów ważyw i kartofli, zasypać to wszystko ważywkiem czy czymś w tym stylu i udawać że ma to smak kartofla czy pomidora.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: budowa koło CPN 28.06.08, 13:38 Przecież to rodzice mają uczyć dzieci co jest dobre, a co złe. Rodzice są od tego, a nie sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: budowa koło CPN 28.06.08, 13:51 tak jak najbardziej masz racje, ale jak dzieci mają po 20 lat i mieszkaja osobno...? Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: budowa koło CPN 28.06.08, 14:28 A tego to nie wzięłam pod uwagę :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: budowa koło CPN 28.06.08, 15:08 rozwaliliscie mnie tym dialogiem ... uczyc dzieci majace 20 lat ... to ja sie pytam co rodzice robili przez te 20 lat, ze teraz maja zamiar dzieci uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: budowa koło CPN 01.07.08, 18:59 co robiłem- piłem ,ale teraz przerstałem , i uważam że na naukę nigdy nie jest za póżno ,dzieciaki też te moje "dziwne" nauki tolerują..., zwłaszcza jak im pokażę że są jeszcze miejsca gdzie można kupić pomidora który posiada smak i zapach.... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: budowa koło CPN 01.07.08, 20:41 A możesz uchylić rąbka tajemnicy ? Gdzie mianowicie kupujesz pomidory, które mają smak i zapach prawdziwych pomidorów ? Muszę zaznaczyć, że dla mnie pomidor to nie żaden malinowy czy miąższowy dziwoląg tylko okaz dojrzały ale kwaskowy i ze sporą ilością tej "zupki" z pestkami. Ale czy takie jeszcze istnieją ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: budowa koło CPN 01.07.08, 21:45 Malinowe pomidorki to rewelacja drogi Leo :-) W każdym razie te malinowe, które pamiętam z zamierzchłych czasów dzieciństwa, a którymi raczyła mnie moja kochana Babcia.... Ehhh i te czereśnie dosłownie czarne.... rozmarzyłam się :-) choć to raczej cudne wspomnienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: budowa koło CPN 01.07.08, 22:49 Co do czereśni - zgoda. Ale pomidory ? Zjadłabyś pomidorową z ryżem nagotowaną z tych malinowych ? No cóż, de gustibus... Co by jednak nie mówić, to żadnego z tych frykasów nie są w stanie zastąpić ich marketowe imitacje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: budowa koło CPN 02.07.08, 08:10 Pomidorową niekoniecznie, ale same bez żadnych dodatków pychota :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
3piotr34 Re: budowa koło CPN 09.02.14, 05:39 odpowiadasz na post sprzed 4 lat... Odpowiedz Link Zgłoś