stary.prochazka 5000 26.07.04, 15:38 tylko podciagam watek do gory zeby byl pod reka, bo chyba niedlugo sie znowu przyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 5000 27.07.04, 10:25 rano było 24, teraz jest 45.Zauważyliście że zawsze przed jakimś "jubileuszem" liczba postów gwałtownie przyspiesza a potem znowu zwalnia?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 5000 27.07.04, 12:48 stary.prochazka napisał: >Zauważyliście że zawsze przed jakimś "jubileuszem" > liczba postów gwałtownie przyspiesza a potem znowu zwalnia?;-) Z ust mi to wyjąłeś. Właśnie chciałem zwrócić na to uwagę :-) A dodam jeszcze, ze prześcignęliśmy właśnie niedawno "Zabytki Warszawy" - również jedno z moich "ulubionych"... Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 13:05 Juz za 10 wpisów wpis 5000. Rozpoczynam za tem licytacje. KOmu uda się byc 5 tysiecznikiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 13:31 A ja wam zaraz zrobię dowcip i wytnę wątek "Witam!"... I na liczniku zrobi się nagle 4400 :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 13:38 a ja 5001 (Wysiegnik i inne inwestycje). Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 13:42 Jeśli Bwc twierdzi, że o 13:35 popełnił post nr 4999, a Prochazka, ze o 13:26 - nr 5001, to ja nigdzie nie widzę nr 5000... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Errata 29.07.04, 13:43 sqh napisał: > a Prochazka, ze o 13:26 - Winno być: 13:36 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 13:49 A tak liczyłem że mi sie uda ;-) Został jeszcze 6000 ile dajemy sobie czasu na nadgonienienie i wyprzedzenie forum romanum i Marek? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 14:33 I co? Nadal nikt się oficjalnie nie chce przyznać...? Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 1000! 29.07.04, 14:42 czyżby anonimowy skromny laureat???? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 1000! 02.08.04, 08:30 tym razem to nie bylam ja... :) w czwartek bujałam się po Częstochowie i okolicach:) w podróży służbowej;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 1000! 21.10.04, 09:12 odkurzam wątek na okoliczność zbliżającego się kolejnego jubileuszu aż się wierzyć nie chce że rok temu nie było nawet jeszcze 1000 postów na forum;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 1000! 21.10.04, 10:16 Jak wskazuje praktyka, kolejna okrągła liczba pociągnie za sobą gwałtowny, choć krótkotrwały wzrost aktywności użytkowników Forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka 6000 21.10.04, 14:30 Trzeba jednak powiedzieć, że od czasów tego tysiąca aktywność nam się ogólnie zwiększyła, nie ma tygodnia żeby się ktoś nie pojawił ale też np. za to zniknęła rita100. No, ciekawe kto tym razem strzeli "tauzena":-) Statystycznie rzecz ujmując do II miejsca brakuje nam jakieś 1091, o I możemy na razie pomarzyć ale na plecach możemy poczuć oddech niespodziewanie rozpędzonych legionowian, których obserwuję od jakiegoś czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 6000 21.10.04, 20:09 Hm, jakich Legionowian...? *** A propos: w Legionowie, w sobotę, o godz. 17.00 w budynku byłej SP nr 3 przy ul. Broniewskiego 7 odbędzie się promocja książki mojego kolegi, który pełni zaszczytną funkcję kustosza Zbiorów Historycznych Miasta Legionowa. Książka traktuje zaś o wojskach balonowych w Polsce międzywojennej, kiedy to Legionowo było miejscem stacjonowania 2. batalionu balonowego a siedzibę swą miała tu Wojskowa Wytwórnia Balonów i Spadochronów. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 6000 21.10.04, 20:14 słyszałem że przed wojną były plany wysłania balonu na wysokość 30 kilometrów; ostatnio gdzieś na jakims domu w Warszawie namalowano balon Gwiazda Polski. Niedawno jechałem w autobusie ze starsza panią, która rozmawiała z jakimś panem i z ich rozmowy wynikało że ona ma coś do czynienia z historią wojskowych balonów w Polsce;chyba jej ojciec się tym zajmował. Miała też być gościem honorowym poswięcenia tego malowidła naściennego. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 6000 22.10.04, 16:21 Dokładnie tak - w międzywojniu baloniarze z Legionowa zdobywali puchary Gordona Bennetta (w sumie 4 razy, w tym 3 razy z rzędu, przez co jeden puchar przeszedł na własność Polski; także w 1939 zawody miały się odbyć we Lwowie) a także latali do stratosfery - na rok 1938 planowano pobicie światowego rekordu wysokości lotu balonu wolnego i osięgnięcie właśnie ok. 30 km. WWBiS w Legionowie wyprodukowała wówczas owoidolną, 120-metrową powłokę startostatu, zaś hermetyczną kapsułę - zakład Jana Szala w Warszawie, ten sam, na murach którego powstał niedawno wspomniany przez Ciebie fresk. Natomiast pani, którą podsłuchałeś w autobusie, mogła być to na przykład jedna z córek kierownika technicznego lotu, prof. Czesława Bieńka - Irena lub Krystyna. Szkoda, że to nie ja jechałem tym autobusem... :-) Pierwszy start wyznaczono na wieczór 13 X 1938 w Dolinie Chochołowskiej. Powłokę zaczęto napełniać wodorem, ale wkrótce po północy zerwał się niespodziewanie halny. Tarcie nagumowanego jedwabiu wywołało iskrzenie i wybuch wodoru. Nikomu nic się nie stało, uszkodzenia powłoki były nienaczne, ale lot trzeba było przełożyć. Co więcej, podjęto decyzję o zastąpieniu wodoru niepalnym helem. Ten trzeba było jednak kupić i sprowadzić z USA i dlatego druga próba miała odbyć się dopiero w październiku 1939 w Sławsku, w Gorganach. Naprawiona powłoka czekała w Legionowie, kapsuła w Warszawie, zaś butle przypłynęły do Gdyni w ostatnich dniach sierpnia. Do startu już nie doszło - w czasie wojny z powłoki uszyto płaszcze nieprzemakalne, zaś kapsuła przetrwała do powojnia w Instytucie Aerodynamicznym Politechniki Warszawskiej. Próbowalem wyjaśnić jej losy, ale nie udało mi się; prawdopodobnie została pocięta na złom. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: 6000 21.10.04, 21:32 te 1091 mozna zawsze nabic, np zakladajac wątek, w którym bedziemy wklejać różne 'pierdoły' wygrzebane z sieci, np. jakies kawaly, opowieści dziwnej treści, mozge tez umiescic kilka opowiadan.. ;-)) wszystko przed nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 6000 21.10.04, 22:50 > te 1091 mozna zawsze nabic, np zakladajac wątek, w którym bedziemy wklejać > różne 'pierdoły' wygrzebane z sieci, np. jakies kawaly, takie wątki już mamy, choć jakoś przestały byc popularne ale wątku z opowiadaniami jeszcze nie było. Choć był wątek z wierszami rity 100, że nie wspomnę o legendarnym wątku "Witam:-)", który osiągnął chyba około 600 postów i został porzucony tylko dlatego, że za długo się otwierał;) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: 6000 22.10.04, 12:01 Moznaby zrobic takiego szpasa,ze piszemy se pierwsza linijke wiersza, np. 11 zgloskowca, i kazdy dopisuje kolejna, ciagnac, lub nie, watek:) Taki freestyle. Ale czy koniecznie na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: 6000 22.10.04, 14:17 josip_broz_tito napisał: > Moznaby zrobic takiego szpasa,ze piszemy se pierwsza linijke wiersza, np. 11 > zgloskowca, i kazdy dopisuje kolejna, ciagnac, lub nie, watek:) Taki freestyle. > Ale czy koniecznie na tym forum? A czemu nie ? Oczywiście pod warunkiem, że twórczość będzie nawiązywała do naszego miasta. Przykłady: - Pan Tadeusz, Telimena i mrówki. Miejsce: Park Potulickich. - O psie, który jeździł wukadką. - Nazywam się Prochazka. Stary Prochazka. - Zerozeroseven zgłoś się. i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: 6000 22.10.04, 14:35 Przepraszam - zapomniałem jeszcze o 'Altu w krainie czarów'. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 6000 22.10.04, 14:47 "Stary prochazka i morze" "Nad Utratą" (od "Nad Niemnem") "Powrót mr. Jedi" a w szczególności: "(...)Partyzanci Broz Tity wyzwolili Jugosławię bez pomocy Sowietów, awantura na zabawie":))) Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 1000! 22.10.04, 15:28 No i co udało mi się ???? Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 1000! 22.10.04, 15:28 No wreszcie mi się udało!!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 1000! 22.10.04, 15:29 Jak przyjemnie zrobić sobie małą przyjemność w tak słoneczny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 1000! 22.10.04, 15:31 Zastanawiam się czy tego nie wykasować. Popisałeś się takim samym wyczynem jak rita100. Co na to kolega współadmin? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 16:08 Kolegi współadmina tymczasowo nie ma ale myślę że poprze moje rozstrzygnięcie, tym bardziej że taka sytuacja zdarzyła się już przy poście nr 2000: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=8841681&a=10657458 Jako że nie mamy zapisanych żadnych szczegółowych zasad, wypada się zwrócić w stronę anglosaskiego modelu sądów. Na podstawie tamtego "precedensu" uznaję że zdobycie postu nr. 6000 przez zanowskiego zostało anulowane/unieważnione ze względu na naruszenie zasad fair-play. Dodam jeszcze tylko że rita100 przeprosiła uczestników Forum Pruszków i pokajała się za swój "wyczyn", ale to nie jest wymagane. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 16:30 Kolega współadmin załatwiał od rana ważne sprawy, więc nie mógł się na razie wypowiedzieć :-) Owszem, historia się powatarza. Ale w sumie chyba nic na to nie poradzimy - gdy liczba zbliża się do okrągłej (nie tylko tu) mnożą się posty o niczym. Nieważne, czy produkowane przez jedną osobę, czy przez wiele osób. Myślę, że wykasowanie nic nie da, ponieważ sumaryczna liczba postów i tak się nie zmieni. Każdy niechaj osądzi takie postępowanie po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 16:42 > Owszem, historia się powatarza. Ale w sumie chyba nic na to nie poradzimy - gdy > > liczba zbliża się do okrągłej (nie tylko tu) mnożą się posty o niczym. > Nieważne, czy produkowane przez jedną osobę, czy przez wiele osób. Myślę, że > wykasowanie nic nie da, ponieważ sumaryczna liczba postów i tak się nie zmieni. zgadzam się i również nie jestem za wykasowywaniem ale zaznaczę że jednak doszło tu do naruszenia jakichś tam nieformalnych reguł, bo generalnie przecież nie chodzi o to żeby nabijać posty tylko żeby ktoś tam miał radochę z nabicia n- tysięcznego postu. Zanowski zachował się trochę nieładnie, czym mnie - szczerze mówiąc - zaskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 16:55 stary.prochazka napisał: > > liczba zbliża się do okrągłej (nie tylko tu) mnożą się posty o niczym. O wypraszam sobie, ja piszę o niczym niezależnie od odległości od liczb okrągłych :) > doszło tu do naruszenia jakichś tam nieformalnych reguł Reguły można sformalizować. Proponuję, aby zaadaptować do naszych potrzeb zasady wyścigu dżentelmeńskiego w wersji wyczynowej: Gra ma tytuł "Wyścig dżentelmeński". Gra się w nią otóż tak: wybieramy się do parku. Tam wybieramy trasę wyścigu - np. jakąś ścieżkę. Wszyscy ustawiają się na starcie i idą do mety. Są trzy wersje gry: - rekreacyjna: czyli wygrywa każdy grający, - sportowa: wygrywa każdy, kto dojdzie do mety, - wyczynowa: wygrywa ten, kto pierwszy dojdzie do mety, Jest w tej grze tylko jedna ważna zasada: nie można dać po sobie poznać, że zależy ci na tym, żeby być pierwszym albo żeby kogoś wyprzedzić. Jeśli okażesz coś takiego to jury od razu cię dyskwalifikuje. (podane za stroną: www.rozrywka.jawsieci.pl/gryschizowe/wyscig/) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Trochę off-topic... 22.10.04, 17:00 Erleusortoku, czy to prawda, że Brytyjczycy na Edynburg nie mówią [edinberg], tylko [edinberaa], bo to jest jakiś relikt wymowy celtyckiej cy cóś podobnego (tak mnie uczył anglista w liceum)? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Trochę off-topic... 22.10.04, 17:21 Erleusortoku, czy to prawda, że Brytyjczycy na Edynburg nie mówią [edinberg], > tylko [edinberaa], bo to jest jakiś relikt wymowy celtyckiej cy cóś podobnego > (tak mnie uczył anglista w liceum)? Ja wiedziałem że się wymawia [edinberaa] ale nie wiedziałem że to ma coś wspólnego z wymową celtycką:) a już całkiem niedawno dowiedziałem się co oznacza końcówka -shire albo -ham, która występuje chyba w połowie nazw angielskich miejscowości (jest to mniej więcej to samo co hrabstwo albo okręg). Człowiek się całe życie uczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Trochę off-topic... 22.10.04, 17:29 Aha, a stolicą Shire'u był Hobbiton... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Faktycznie off-topic... 22.10.04, 17:33 sqh napisał: > Erleusortoku, czy to prawda, że Brytyjczycy na Edynburg nie mówią [edinberg], > tylko [edinberaa], bo to jest jakiś relikt wymowy celtyckiej cy cóś podobnego > (tak mnie uczył anglista w liceum)? Faktycznie wszyscy tak wymawiają. Dlatego biedne tutejsze dzieci piszą na dyktandzie Edinborough zamiast Edinburgh i złe stopnie dostają.. A nazwa w języku gaelickim to bodajże Dun Eidann, czyli pewnie wymawia się jeszcze jakoś inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka jeszcze bardziej off the topic:) 22.10.04, 18:03 Erleusortoku, a byłeś może na tym otwarciu nowego budynku szkockiego parlamentu i widziałeś królową:)? Mieli go zbudować chyba za 20 milionów funtów a wyszło w końcu 140 milionów (w Szkocji!). Jak to usłyszalem, pomyślałem sobie że Szkocja jest bliżej Polski niż się nam wydaje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: jeszcze bardziej off the topic:) 22.10.04, 20:07 stary.prochazka napisał: > Erleusortoku, a byłeś może na tym otwarciu nowego budynku szkockiego parlamentu > i widziałeś królową:)? Nieee, tam poszli wszyscy. W związku z tym ja poszedłem w stronę przeciwną. > Mieli go zbudować chyba za 20 milionów funtów a wyszło w końcu 140 milionów (w > Szkocji!). Jak to usłyszalem, pomyślałem sobie że Szkocja jest bliżej Polski > niż się nam wydaje Zdarzają im się takie monumentalne pomyłki. Kiedy indziej wymyślili, że zbudują długi tunel łączący dwie galerie. Chyba w końcu skończyli, ale musieli zorganizować zbiórkę pieniędzy (bo tak to by mieli pół tunelu). Jeśli chodzi o bliskości naszych krajów - obecnie za jeden z najpoważniejszych problemów w Szkocji uważane jest nadużywanie alkoholu. I to bynajmniej nie przez imigrantów z Europy Wschodniej. A tak przy okazj: tomografia.website.pl/szkocja.html Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: jeszcze bardziej off the topic:) 22.10.04, 20:50 Kiedy indziej wymyślili, że zbudują > długi tunel łączący dwie galerie. Chyba w końcu skończyli, ale musieli zorgani > zować zbiórkę pieniędzy (bo tak to by mieli pół tunelu). a u nas podnoszą wielki raban bo tunel za drogi albo się tiry nie mieszczą. Ot co to znaczy Europa:-) Jeśli chodzi o bliskoś > ci naszych krajów - obecnie za jeden z najpoważniejszych problemów w Szkocji uw > ażane jest nadużywanie alkoholu. I to bynajmniej nie przez imigrantów z Europy > Wschodniej. > A tak przy okazj: > tomografia.website.pl/szkocja.html No właśnie mam do ciebie jedno takie pytanie: jak się robi galerie zdjęć w Irfan View?! Bo ja za czorta nie mogę tej funkcji odnaleźć, próbowałem to robić w "Pajączku" ale wyszło gorzej niż komputeryzacja ZUS-u;) A tak przy okazji: wiedziałeś że Irfan to imię twórcy tego programu a Skiljan to jego nazwisko i że jego twórca jest Bośniakiem a sam Irfan View powstał na Politechnice Wiedeńskiej? Ja byłem przekonany że go gdzieś w Hameryce wymyślili a tu się okazuje że to z naszego kącika:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: jeszcze bardziej off the topic:) 22.10.04, 21:18 stary.prochazka napisał: > No właśnie mam do ciebie jedno takie pytanie: jak się robi galerie zdjęć w > Irfan View?! Naciśnij 'T' jak thumbnails (albo: 'file >> thumbnails'), a jak Ci się już miniaturki z danego katalogu wyświetlą to pojawia się możliwość 'file >> save selected thumbnails in HTML file', z możliwością wyboru paru szczegółów. W 'Option >> set thumbnail options' możesz ustawić wymiary miniaturek i kolory tła. IrfanView nie jest zapewne najlepszym programem do tworzenia galerii, możliwości w tej dziedzinie ma mocno ograniczone - ale jakieś ma. Generalnie jest mały, zgrabny i wszystko potrafi :) > w "Pajączku" ale wyszło gorzej niż komputeryzacja ZUS-u;) Ale bez tak poważnych skutków dla społeczeństwa. Rozczaruję Cię, ale dla większości obywateli wielkość emerytury jest istotniejsza niż możliwość podziwiania Twoich galerii.. > A tak przy okazji: wiedziałeś że Irfan to imię twórcy tego programu a Skiljan > to jego nazwisko i że jego twórca jest... Do tego momentu wiedziałem. Że Bośniakiem to już nie, tylko że z okołobośniackiej części Europy. A że na Politechnice to już wcale. Wiesz, jak będziemy tu o takich bzdetach nawijać, to nas moderatorstwo niechybnie ochrzani. Przyjdzie Prochazka, posty pokasuje i powie że takie rzeczy to na priv'a... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka totalny off topic 22.10.04, 21:28 > IrfanView nie jest zapewne najlepszym programem do tworzenia galerii, możliwośc > i w tej dziedzinie ma mocno ograniczone - ale jakieś ma. Generalnie jest mały, > zgrabny i wszystko potrafi :) dobrze powiedziane. Dziękuję za wyjaśnienie, wypróbuję przy najbliższej okazji. > Wiesz, jak będziemy tu o takich bzdetach nawijać, to nas moderatorstwo niechybn > ie ochrzani. Przyjdzie Prochazka, posty pokasuje i powie że takie rzeczy to na > priv'a... Ee, ja tego Prochazkę znam, on nie z takich. Można spokojnie pogadać:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 17:10 stary.prochazka napisał: > doszło tu do naruszenia jakichś tam nieformalnych reguł Widzisz, z nieformalnymi regułami jest tak, że są nieformalne.. Jak ktoś jest forumowiczem z dziada pradziada, a w dzieciństwie zamiast bajek mama czytała mu do snu netykietę, to reguły zna i się do nich stosuje. A jeśli nie, to może popełnić gafę. Zdarza się i najlepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 19:43 Jednych adminow z Pruszkowa Strasznie bolala glowa Totez sie nagadali A posta nie wyje..ali Ot, slowa, slowa, slowa Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 20:15 josip_broz_tito napisał: > Totez sie nagadali > A posta nie wyje..ali Jakby go z forum wyjechali, to i tak by się musieli nagadać. Najpierw ktoś by zapytał, czemu licznik nagle przeskoczył magiczne 6000 mimo braku nowych postów. Jakby wyjaśnili, to ktoś inny by zapytał co właściwie w postach było że zostały usunięte. A na końcu okazałoby się, że jedyną metodą na rozwianie wątpliwości co do zasadności usunięcia postów byłoby ich przywrócenie, żeby wszyscy się mogli zapoznać... Zresztą ja akurat wolę adminów przeintelektualizowanych (wiem, nie ma takiego słowa..) niż dyktatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 20:57 a czemu miałem go wyjechać?Stało się i trudno, przepadło, nic się nie poradzi. Poza tym postanowiłem zadziałać tak samo jak sqh, który przy 2000 poście nie wywalił postów rity.Ja ingeruję tylko w wyjątkowych sytuacjach, kiedy naruszane są jakieś przepisy a to była tylko zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 21:10 Gdyby to jeszcze była gra o pieniądze, to może bym ciął... A tak - co najwyżej satysfakcja jednego czy drugiego. I nic to, że po trupach :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 21:18 > A tak - co najwyżej satysfakcja jednego czy drugiego. I nic to, że po trupach nie chciałbym tylko żeby to się stało jakąś tradycją, bo jednak forum coś by na tym straciło;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 21:26 OK, to od następnego tysiąca przy parzystych dyżurujesz Ty, a przy nieparzystych ja i wycinamy na bieżąco :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 22:01 A na ma tfu!rczosc limeryczna wszyscy pozostali obojetni:( Ani pienia zachwytu: ( ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 22:33 josip_broz_tito napisał: > A na ma tfu!rczosc limeryczna wszyscy pozostali obojetni:( Broz Tito jest pełen kultury I ciągot do literatury Gdy jednak limeryk popełnił Twórczości tej nikt nie docenił Więc teraz chodzi ponury Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 22.10.04, 23:58 Dobrze się wiedzie naszemu Broz Ticie spokojnie i zacnie upływa mu życie Lecz gardło mu dławi dziś sprawa ta prosta że inny ktoś zdobył tysięcznego posta i nad tym boleje wciąż skrycie Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 23.10.04, 00:34 Prochazka z Broz Titą Josipem swe posty ślą dziś limerykiem Prochazka to tęgi orator wspaniały też moderator I w trosce o forum planuje wprowadzić co następuje: Od dnia dzisiejszego używamy tylko słowa wiązanego A posty bez rymów wysłane natychmiast są kasowane Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: werdykt w sprawie postu nr 6000 23.10.04, 01:02 Taaak... Zajrzyjcie na Forum Ruda Śląska i sobie poczytajcie... Dobranoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Już niedługo wpis nr 7000! 14.01.05, 14:51 podciągam wątek do góry bo kolejny jubileusz się zbliża:) Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 7000! 14.01.05, 15:43 Tym razem nie będę się wygłupial tak jak ostatnio.Pozdrawiam Wszystkich wpisujących ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 7000! 14.01.05, 16:00 e tam, nic się nie stało:-) witamy ponownie po długiej niebytności. Jak znam życie, teraz forum nagle przyspieszy a około 7100 znowu zwolni:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 7000! 17.01.05, 20:43 Jakoś tak cichaczem przemknął... Według moich obliczeń, gwoli obowiązku kronikarskiego, zdaje się to być poniższy: ********* Re: co sądzicie o lokalizcji... zanowski 17.01.2005 18:47 + odpowiedz Polecem firmę EBB, ostatniow iwdziałem ich reklamy na kablówce, budują porządnie solidnie, z ciekawymi rozwiązaniami architektonicznymi, przy stosunkowo konkurencyjnych cenach za metr. A lokalizacja przy Hubala moim zdaniem b.dobra. I jak widac budują porządnie. Moich paru znajomych zamierza tam mieszkać, bo dosyc maja psm i budynków jaworskiej ********* Gratulacje! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh A skoro już bawić się w kronikarza... 17.01.05, 20:57 ..to właśnie przedwczoraj minęły 2 lata od wysłania mojego pierwszego postu na Forum Pruszków. Pamiętam jak dziś - wysyłałem go z pracowni informatycznej mojego wydziału... :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=2852088&a=4279981 A o ile dobrze pamiętam, na liczniku mieliśmy wtedy coś koło trzystu parudziesięciu postów... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 7000! 17.01.05, 23:10 gratuluję koledze. Niniejszym zanowski dołączył do szacownego grona Kapituły Tych Co Strzelili Tysiąca:-) rzeczywiście jakoś cichutko przeszło, pewnie przy 10 tys. nie będzie tak cicho;) Odpowiedz Link Zgłoś
zanowski Re: Już niedługo wpis nr 7000! 18.01.05, 01:26 Czuję się zaszczycony ;-) Do Kapituły należy już siedem osób. Może na 8 zorganizujemy jakiś mały balecik? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 7000! 18.01.05, 07:37 czemu by nie? chociaż spotkania forumowe zazwyczaj odbywają się i bez takich okazji:) PS:a tymczasem sam wątek jubileuszowy zbliża się do 200 postu;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 7000! 19.01.05, 09:50 chyba cos przegapilam... albo juz na licznik nie zwracam uwagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 7000! 19.01.05, 09:59 i niniejszym wbijam (nawet komp mi sie na ta okolicznosc chcial zawiesic) post z numerem 200 w tym watku.. niech zyją okrągle numerki;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Już niedługo wpis nr 8000! 28.02.05, 13:29 forum tak się rozpędziło że lepiej zawczasu odkurzyć wątka jubileuszowego:-) Wyścig po kolejnego Tauzena przez duże T czas zacząć uprasza się nowych forumowiczów o nienabijanie postów na siłę:-) PS:coś tu ktoś mówił o baleciku przy 8000 poście?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka 7974 02.03.05, 10:59 7974 ciekawe czy dzisiaj doczekamy "tauzena":) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 7974 02.03.05, 13:03 rwał jego nać, mówiąc po krasnoludzku, jeszcze 10 (9) postów a ja akurat muszę wyjść z domu:-/ jak znam życie to akurat za chwilę padnie 1000:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 7974 02.03.05, 14:10 eeeeee tam tak szybko nie bedzie;) ale zadedykuje go Tobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s 8.000 :-) 02.03.05, 16:11 Czujnemu wiedźminowi Prochazce... > ("jeszcze 10 (9) postów a ja akurat muszę wyjść z domu:-/ > jak znam życie to akurat za chwilę padnie 1000:-)) ...i wspaniałomyślnej Altu... > ale zadedykuje go Tobie :) - wiosenny upominek. Jako, że właśnie śniegu nawaliło ;-) www.kabaret.art.pl/ayoy/filmy/mp3/wiosenna_piesn_radosci.mp3 www.kabaret.art.pl/ayoy/filmy/mp3/bakterii_prosto_w_twarz.mp3 Jakoś się chyba podzielicie...? Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka 9000? 06.04.05, 19:57 bo teraz to nigdy nic nie wiadomo;-) generalnie mam wrażenie, że ta tradycja umiera. Kiedyś 1000 to było Coś przez duże C a teraz mamy tauzena co miesiąc. Chyba trzeba to sobie darować albo zmienić skalę trudności, np. dodać jedno zero:) " Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: 9000? 06.04.05, 21:08 Witam, Tak usiłuję sobie przypomnieć ale za nic nie mogę :-( Pamięta kto może, jaki był pierwszy post na naszym forum? Jak nie, to z ciężkim sercem wiedźmina niepodróżującego o przypomnienie proszę. Z ciężkim, boć to robota dodatkowa. Alem ciekaw okrutnie! Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 9000? 07.04.05, 00:58 trzebaby spytać sqh, jako nestora forum:) Pewne jest że fora miejskie powstały w 2002, ja się pojawiłem na FP dopiero rok później i sqh (oraz np. smallec) już tu byli Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka najstarsza wzmianka o Forum Pruszków? 07.04.05, 01:40 zadałem sobie trochę trudu, uzbroiłem się w cierpliwość do gazetowej wyszukiwarki i powiem że było warto. Znalazłem bowiem takiego prehistorycznego posta nie na Forum Pruszków ale o Forum Pruszków, którego autorem jest zresztą sloggi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=869586 • Dlaczego forum Pruszkowa milczy ? sloggi 17.01.2002 12:47 zarchiwizowany W wątkach dotyczących zamknięcia wiaduktu Al.Jerozolimskich wypowiada się wielu mieszkańców Pruszkowa, co ciekawsze Pruszków ma swoje forum miejskie, które ma aż 38 postów. Czyżby mieszkańcom tego miasta żyło się tak sielsko, że nie mają żadnych tematów do wspólnej dyskusji ? A więc 17 stycznia 2002 już "existuje" i ma 38 postów! Jest to chyba najstarsza znana wzmianka o naszym forum, coś jak "Bulla gnieźnieńska" albo "Kazania Świętokrzyskie":-) A sloggi zasługuje chyba na tytuł Honorowego Ibrahima Ibn Jakuba Forum Pruszków, który doniósł światu o naszym istnieniu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: najstarsza wzmianka o Forum Pruszków? 07.04.05, 02:17 Prochazka - Wiedźmin Niezawodny! :-) Ach, historia... Cytowanego postu oczywiście nijak nie kojarzę ale coś mi w głowie przeskakuje, że Ibrahim Sloggi być może wtedy po raz pierwszy ale nie ostatni na temat forumowej aktywności Pruszkowiaków się wypowiedział. Rodzinę tu jakąś ma czy to bezinteresowny sentyment? ;-) Dzięki za tego posta, boś mnie nim w sentymentalny nastrój wprowadził. Jeśli Sloggiemu tytuł honorowy, to Tobie honorowa Złota Lutownica się należy ;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: najstarsza wzmianka o Forum Pruszków? 07.04.05, 09:37 sloggiego to w ogóle wszędzie pełno, ja go nawet na Forum Żyrardów widziałem, choć on chyba z Łomianek (tak mi się zdaje) a ja muszę sie w piersi uderzyć ze skruchą-powinienem raczej jego post przyrównać do kroniki Thietmara bo nie pisał u nas ale o nas, jako zewnętrzny obserwator a rzeczone przeze mnie inkunabuły są wszak zabytkami języka polskiego, powstałymi w Polszcze. Na szczęście usprawiedliwia mnie godzina, o której pisałem tego posta:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: najstarsza wzmianka o Forum Pruszków? 07.04.05, 11:14 Hmm... > sloggiego to w ogóle wszędzie pełno ... o ile go kojarzę ze zdjęcia z jakiejś oficjalnej uroczystości 'gazetowej' - to chłop z niego postawny; ale internetowo rzeczywiście ruchliwy jest jak plemnik wcielony - z całym podziwem dla plemnikówej ruchliwości :-) /Jakby kiedyś Sloggi uwagę powyższą przeczytał, to niech krzywy za bardzo nie będzie - ale jakiś bonusik za wcześniejsze wyśmiewanie pruszkowskiej aktywności forumowej mu się należy ;-)/ Usprawiedliwiac się godziną późną absolutnie nie musisz. Kronikami Thietmara oraz 'inkunabułami rzeczonymi' ewentualne złe wrażenie wywarte wyimaginowanymi niedociągnięciami w zupełności zatarłeś ;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: najstarsza wzmianka o Forum Pruszków? 07.04.05, 13:54 Kronikami Thietmara > oraz 'inkunabułami rzeczonymi' ewentualne złe wrażenie wywarte wyimaginowanymi > niedociągnięciami w zupełności zatarłeś ;-) to są właśnie pozytywne efekty wielokrotnego i namiętnego słuchania radiowych "Rycerzy Trzech" autorstwa Studia 202:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 02:13 nie wiadomo czy to pierwszy post na Forum Pruszków,ale sięga niemal rok wcześniej niż poprzedni.Jego autorem jest również sloggi. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=1&a=1 Takie sławne miasto i zero wpisów Autor: Gość: Sloggi IP: *.man.polbox.pl Data: 12.04.2001 17:49 zarchiwizowany Nic nie macie do powiedzenia - pruszkowersi ??????????????????? od kilku dni w wolnych chwilach staram się wytropić pierwszy post na FPruszków. Ten się przewija najczęściej jako najstarszy ale zaznaczam, że wcale nie musi być postem nr 001;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 10:24 ja pamietam, jak wlazlam pierwszy raz na forum Pruszkow i bylo cos kolo dwustu wpisow. potem bylo trzysta, a potem juz sie zaczelo krecic. i to prawie juz dwa lata minely.. (chyba..?) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 10:48 to ja się pojawiłem jakieś 200 wpisów później; josip_broz_tito pokazał mi to forum i tak już zostałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 11:11 A tak w ogóle, nie uważacie, że to skandal prawdziwy, aby w dobie kilobitów i megabajtów nie było możliwe ustalenie daty i treści postu sprzed dwóch lat? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 12:23 moze trzebaby napisac do tebego, zeby to ustalil? hm.. bo w sumie to ciekawa jestem (a skleroze mam, to i nie pamietam), jak wygladalo np. pierwsze sto postow.. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 12:35 to akurat można wyszukać, postów z 2001 nie brakuje tylko trudno jest wyszukać ten najwcześniejszy. Nie wiem kiedy w ogóle ruszyło forum ale wydaje mi się że kwiecień to trochę późno, mogłyby jakieś wcześniejsze wpisy. A swoją drogą to ciekawa lektura, myślałem sobie, czy są wśród nas ci, którzy wtedy pisali?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 14:59 Na początku był chaos - pełno reklam i spamu, którego nikt nie sprzątał. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 15:40 ten z pruszkowersami był chyba pierwszy :) Ja przyszedłem jak było chyba 52 posty, w tym większość sloggiego i smallca chyba:) Więc mogę czuć się w Dniu Pabiedy weteranem i poproszę order na pierś mimo zamilknięcia takiego półrocznego - po prostu maiłem inne fora do wyszalenia się na :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: prehistoria Forum Pruszków 09.05.05, 14:53 cat_s napisał: > A tak w ogóle, nie uważacie, że to skandal prawdziwy, aby w dobie kilobitów i > megabajtów nie było możliwe ustalenie daty i treści postu sprzed dwóch lat? ;-) no to ja wtrace swoje 3 grosze, w/g mnie w 2OO1 roku w okolicach marca wprowadzono nowy sposob archiwizowania postow i dlatego pierwszy post w nowym systemie ma date 12.04.2001 a np u nas 14.03.2001, i w obu przypadkach swiadczy o tym wpis w urlu na koncu w=1&a=1 w to watek a a to odpowiedz w watku, jak sa rozkladane te numerki? ... przyklad: watek nr 1 ma posty nr 1,2,3,4,6,17,18,19,22 itd watek nr 5 ma posty nr 5 itd watek nr 12 ma posty nr 12,13,21,28,3O itd szkoda ze taki zostal sposob przyjety, bo gdyby oddzielnie byly zliczane watki i posty wtedy mozna byloby policzyc ile zostalo napisanych watkow na forum juz sie wiecej nie madrze, poprostu sam kiedys bylem ciekaw "prehistorii" legionowskiego forum. a teraz pytanie czy watki sprzed wiosny 2OO1 sa gdzies dostepne czy slad o nich zaginal ? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka and the winner is... 09.04.05, 01:03 splart!:-) Re: Masażysta od chorób kręgosłupa w Pruszkowie splart 09.04.2005 00:48 + odpowiedz troche pozno ale moze jeszcze komus sie przyda - kolezanka robi masaże lecznicze, klasyczna, sportowe, relaksacyjne i limfatyczne. Nie wiem na czym polega różnica ale jakby co to moge dac namiary - prosba o kontakt mailem :) prawdopodobnie jest to ostatni raz, kiedy przyznajemy honorowy tytuł Forumowicza, Który Strzelił Tauzena. Mam wrażenie że przy tym tempie tradycja straciła sens istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: and the winner is... 09.04.05, 01:46 Witam, I Splartowi gratuluję :-) Widzę Prochazko, że osławiony jubileuszowy wątek josipa_broz_tito zatytułowany... no, sam wiesz jak, tym razem Twojego uznania nie znalazł ;-) > prawdopodobnie jest to ostatni raz, kiedy przyznajemy honorowy tytuł > Forumowicza, Który Strzelił Tauzena. Mam wrażenie że przy tym tempie tradycja > straciła sens istnienia. No co Ty, mam nadzieję, że żartujesz... Tylko nadzieja, że sie kiedyś załapię do elitarnego grona przy kompie mnie trzyma. Zreszta, może nie tylko;-) Ale tradycja sensu nie straciła, broń Boże. Po prostu Elity będziemy mieli liczniejsze:-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: and the winner is... 09.04.05, 09:13 No tak, elit w tym ktraju ciągle za mało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: and the winner is... 01.05.05, 21:31 tak sie powoli czaje na ten dziesieciotysiecznik.. ale ten transfer tutaj mnie powoli zabija.. muli i muli.. ale bede twarda, nie mientka.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: and the winner is... 01.05.05, 21:32 altu napisała: > tak sie powoli czaje na ten dziesieciotysiecznik.. Do biegu.. gotowi.. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Już niedługo wpis nr 1000! 10.05.05, 13:02 eee, nawet nie. Jak sobie przypominam, to nawet mniej tych postów było niż 50:) Chyba ze trzy wątki były wówczas albo 4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 1000! 10.05.05, 19:19 Witam, > no to ja wtrace swoje 3 grosze, w/g mnie w 2OO1 roku w okolicach marca > wprowadzono nowy sposob archiwizowania postow [...] Nie będę ukrywał, że ten 'nowy' sposób pozostaje dla mnie dalej zagadką ale niech tam... cyferki nigdy mnie nie lubiły i już się do tego zdążyłem przyzwyczaić ;-) Ale - to tak całkiem obok tematu - ucieszyłem się, że odwiedził nas kolejny gość spoza naszego Forum. I to jeszcze grzeczny, nie bluzga, pretensji nie rości żadnych, pomocną dłoń wyciąga. I - bo się przyznam: od czasu do czasu podczytuję FLegionowo - w ogóle sensowny gość;-) Zawsze się cieszę, jak nowy nick się u nas pojawia. No, prawie zawsze;-) Bo to się przyczynia do zdrowego 'rozhermetyzowania' i w ogóle jakoś przyjemniej sie robi. Napisał e-legionowo: > juz sie wiecej nie madrze... Ależ wręcz przeciwnie! 'Doły' forumowe nieadmińskie moimi ustami wołają: wpadaj częściej. W imię integracji kiszących się zazwyczaj w sosie własnym forów regionalnych! A co, może nie mam racji? ;-))) Pozdrawiam Legionowo cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 1000! 10.05.05, 21:11 Kurdę! Starałem się trzymać twardo (a nie miętko) - ale nie wytrzymam: a co to są, do cholery, 'Pruszkowersi'??? No coś takiego napisać! Teraz dopiero Sloggi mi prawdziwie podpadł;-) Ale chyba już przedawnienie nastapiło... Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Już niedługo wpis nr 1000! 10.05.05, 23:14 witam takze Wasze forum poczytuje sobie tez od pewnego czasu i czasem udzielam ale jak widze "sensowne" osoby tak maja, poprostu lubia wiedziec co sie dzieje na "okolicznych" forach a ze w przeciwienstwie do lokalnych oszolomow potrafia sie zachowac i odpowiednio reprezentowac swoje fora. Podgladajac inne fora mozna przeszczepic na wlasny grunt ciekawe pomysly lub je dostosowac do tego co przyda sie lokalnie, co napewno potwierdzi stary.prochazka bo juz pare razy zdarzylo sie spotkac goscinnie na forach. Dzieki za cala mase komplementow az chyba sie zaczerwienilem przez moment ;) ... no do dobra nie sciemniam czerwienie sie tylko wtedy gdy zdarzy sie okazja spozycia jakiegos trunku wyskokowego:) pozdrowienia dla calego Pruszkowa i forumowiczow i gratulacje z powodu tak udanego rozruszania Waszego forum Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Już niedługo wpis nr 1000! 11.05.05, 13:58 Potwierdzam:-) Choć ja tylko zaglądam do Legionowa, Łomianek, Otwocka i Wołomina;) a tak w ogóle to zauważyliście, że nam zaraz 11000 stuknie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 1000! 11.05.05, 14:18 Wołomin widzi Cię cały czas.. i jest milutko, jak go odwiedzasz... w ogole.. Wołomin lubi gości z Pruszkowa.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 1000! 14.05.05, 02:20 Hmm, Ot tak się przypadkiem nieco zdziwiłem;-) Kiedys Prochazka napisał: > sloggiego to w ogóle wszędzie pełno, ja go nawet na Forum Żyrardów widziałem, > choć on chyba z Łomianek (tak mi się zdaje) A tu przypadkiem znalazłem takiego posta: • Re: Brak komunikacji miejskiej? alwie03 24.01.2005 04:16 + odpowiedz przeczytalem cie sloggi na forum natura i.., a pozatym okazuje sie zes ty i pruszkowianin, jako i ja (jedynie teraz na "wygnaniu" w N.Y.). ani slowa na Pruszkow bo... Pozdrowienia alwie03 z n.y. Się nieco zaskoczyłem;-) Jeśli Alwie04 ma rację - to ten Sloggi nie dość, że prowokator, to i jeszcze renegat!;-))) I myśmy mu chcieli 'Honorowego Ibrahima' przyznawać;-) A niezależnie od powyższego - Alwie04: zaglądaj do nas częściej. Bo czasami wpadasz - ale wpadaj częściej. Pozdrowienia cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 1000! 15.05.05, 21:43 cat_s napisał: > Się nieco zaskoczyłem;-) > Jeśli Alwie04 ma rację - to ten Sloggi nie dość, że prowokator, to i jeszcze > renegat!;-))) I myśmy mu chcieli 'Honorowego Ibrahima' przyznawać;-) O ile mi wiadomo (a swego czasu poznaliśmy się ze Sloggim w realu) pochodzi on z dziada pradziada z Bródna i z Pruszkowem pod tym kątem raczej nie ma nic wspólnego. Ale może do czegoś się nie przyznał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 1000! 16.05.05, 10:30 też Sloggiego znam w realu.. i z Pruszkowem ma tyle wspolnego, co na forum przeczyta ;) a z Brodna pochodzi. i to od iluś-tam pokoleń.. ale odwiedza Warszawe, okolice i pół Polski.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 13:26 Hm, tak sobie odświeżyłem kolejny nieśmiertelny wątek... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 13:29 widzę, że tradycja w narodzie nie ginie;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 13:56 Jak również wskazuje tradycja, dziś wieczór Forum gwałtownie ruszy z kopyta i magiczną granicę osiągniemy najpóźniej gdzieś tak jutro do południa, po czym znowu zamrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 14:10 Dobra, dokładam rękę do Waszego widocznego już na horyzoncie sukcesu :D Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 14:20 Hej :-) Zaproś może jeszcze koleżanki i kolegów... Co byście powiedzieli na I Forumowy Wieczór Kultury Otwockiej w Pruszkowie...? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 14:36 Hmm, mając w pamięci Wasz udział na naszym forum, jak bylismy chwilowo na I miejscu pod względem aktywności (i nie tylko wtedy), aż się prosi, byśmy teraz pomogli Wam szybciej dobić do 15000 wpisu, ale nie wiem, czy koleżanki i koledzy z FO na to pójdą... My nie jesteśmy tak zgrani, jak WY tu w Pruszkowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 14:49 Hmm... SQH, a nie odświeżyłbyś (tak na wszelki wypadek) innego jeszcze niemal równie jubileuszowego wątku? Tego, co wiecie. Prochazki nawet nie smiem prosić, bo wiem, że wywołuje u niego palpitacje serca...;-) Ale jest jest on (ten wątek) prawie równie tradycyjny, jak ten w którym teraz piszemy;-);-) Bez 'tego drugiego' wątku będę nieszczęśliwy a obchody będą niepełne! Pozdrawiam :-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 15:06 Mówiąc szczerze, zastanawiam się, który masz na myśli... Bo ja takich kultowych kojarzę kilka, a ten najbardziej kultowy został przecież wyciągnięty całkiem niedawno, na co Prochazka faktycznie zareagował konsternacją :-) To czyżby więc o ten chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 15:15 No chyba tak...;-) O ten chodzi, co miał rzekomo 'brzydkie' słowo w tytule. Rzekomo, bo w moim odczuciu był wyrazem pełnej ekstazy autora i - jako taki - z definicji cały watek 'brzydki' byc nie mógł i nie może! I nie będzie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 15:17 Ej, no chłopaki, jaki to wątek?? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 15:32 No sama już widzisz Francesco, jaki to wątek! :-) Dobry Prochazka, dobry! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 15:33 Aaaa, o ten wątek chodziło:) Ojej, nie jest najgorszy ... Ale damy muszą na to, chcąc nie chcąc patrzeć, panowie... :P Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 17:01 na moim ulubionym Forum (nie-gazetowym) byl nawet watek z dopisywaniem kolejnych numerkow - ten to by Prochazke wkurzyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 17:25 ja ci dam numerki, to jest porządne forum i bez takich mi tutaj przed 22;) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 17:31 a czemu przed 22 ze sie tak zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 17:33 żeby się dzieci nie deprawowały Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 17:42 Dzieci - i oczywiście damy! Chociaż, jak mniemam, damy doprawdy wiedzą gdzie patrzeć a gdzie wstydliwymi a niewinnymi spojrzeniami nie strzelać. Nawet 'chcąc-nie-chcąc' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 17:53 no, to teraz mogę sobie spokojnie poczytać co pisaliście między 14995 a 15002:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 18:30 No proszę, a ja podejrzewałem, że to dopiero jutro... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 18:34 e, jak ruszyli to ani się człowiek obejrzał. A ja akurat kończyłem robić sobie obiad więc miałem poważny dylemat;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Z Archiwum X... 26.08.05, 18:44 Tak sobie pogrzebałem w archwiach... :-) Pamiętacie jeszcze te rozmowy? Jeden dzień - jeden post (albo i radziej)... To było wszak całkiem niedawno... Drodzy Ma, Megan, Murray - gdzież Wy teraz...? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Wesołych Świąt, Pruszkowiaki! sqh 18.04.2003 13:23 + odpowiedz Jak tu zajrzę po Świętach, może będzie chociaż 200 na liczniku? :-) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Re: Wesołych Świąt, Pruszkowiaki! bbastek13 21.04.2003 14:57 + odpowiedz Niepoprawny optymista ..... 200 mu sie zachcialo ;-) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Re: Wesołych Świąt, Pruszkowiaki! IP: (2642).visp.energis.pl Gość: Murray@ 21.04.2003 17:49 + odpowiedz bbastek13 napisał: > Niepoprawny optymista ..... 200 mu sie zachcialo ;-) Pozdrawiam wszystkich wytrwałych bywalców z okazji świąt! Bbastek13 - i dobrze że "mu sie zachciało" - jestem za! Może z okazji Świąt zgromadzą się weterani? Życzę tego Wam wszystkim i sobie! :) Murray * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Re: Wesołych Świąt, Pruszkowiaki! bbastek13 21.04.2003 19:19 + odpowiedz Tez bym sobe tego zyczyl, ale niestety - to forum bardziej przypomina prywatne niz "miejskie" - osoby tu piszace mozemy policzyc na palcach 2 rak. Stad ta moja ironia, ale - do 24:00 jest jeszcze troche czasu - jeszcze 2 posty i sqh bedzie "po swietach" naprawde zaskoczony :-). I tez Wam zycze wesolych jajek * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * >>W@P<< ----> wirtualny@Pruszków murray_k 21.04.2003 19:29 zarchiwizowany A ja się nie zgadzam, że FPruszkowskie obumarło (Altu.......), po prostu jeszcze się nie rozwinęło :) !!! To chyba działa po prostu tak: (1) zaglądamy na forum (2) są nowe posty --> czytamy i jest OK (3) nie ma --> no tak, a nie mówiłem (-am), że obumarło ;) (4) po tygodniu (miesiącu, itd) zaglądamy znowu i - (pkt 2. i następne...) ...(5)... i tak dalej... Jako prosty człowiek zapytam po prostu: starzy bywalcy i weterani Forum Pruszkowskiego - czy spróbujemy rozwinąć nasze Forum? To inwestycja kilku (- nastu; -dziesięciu?) minut w tygodniu na netcie. Najpierw zbierzmy pomysły, jak zagospodarować miejsce, które (jeszcze?!! - kasowanie.....) na portalu Gazety mamy. Ja kilka takich pomysłów mam... ale prosze o wsparcie mądrzejszych koleżanek i kolegów weteranów (-ek). LISTA WETERANÓW: (wpiszcie się - Ci wszy7scy, którzy mają ochotę nie tylko na 200 postów, ale na 2.000, albo na 20.000!) sqh bbastek13 ma altu (choć z Ursusa ;) ) megan majus ... ... ... ... oraz wszyscy inni, którzy też by chcieli... ;) Z Forum Pruszkowskiego MOŻNA zrobić >>W@P<< --> WIRTUALNY PRUSZKÓW Weterani! Odpiszcie na Forum, albo na priva: murray_k@gazeta.pl Ja w to wierzę - jak Wy też - to zróbmy to! Pozdrawiam świątecznie ;) ! Murray * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * (...) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Re: >>W@P<< ----> wirtualny@Pr sqh 23.04.2003 11:57 zarchiwizowany murray_k napisał: > Najpierw zbierzmy pomysły, jak zagospodarować miejsce, które (jeszcze?!! - > kasowanie.....) na portalu Gazety mamy. Kasowane bedą tylko te fora, które są zupełnie nieaktywne. Reszta będzie przekazana w ręce prywatne - tak wynika z ostatnich dyskusji na Forum o Forum. Jeśli macie pomysły na dyskusje - to piszcie! Nic nie szkodzi, jeśli byłyby nawet nie do końca związane z Pruszkowem. Forum Pruszków nie musi poruszać tylko zagadnień miejskich, ale wszystko to, czego sobie zażyczą Pruszkowiaki. Na szczęście na nasze forum nie dotarła jeszcze hołota, która spowodowała, że większość moich znajomych z forum Warszawa pouciekała na fora prywatne. U nas więc nie ma ryzyka, że wątek zamieni się w stek bluzgów. Patrzcie - ja złożyłem zwykłe życzenia świąteczne i rozpętałem dyskusję na 9 postów, co w naszej skali jest liczbą niemałą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Z Archiwum X... 26.08.05, 19:01 Heh, 'Z Archiwum X' - zaiste znaczący tytuł postu...:-) > Drodzy Ma, Megan, Murray - gdzież Wy teraz...? Doprawdy, mam dziwne przeczucie (graniczące niemal z pewnością;-) ), że co poniektórzy z wyżej wymienionych (a i może inni, niewymienieni) dalej na FP bywają. Bo - niestety, niestety - 'starego psa nowych sztuczek nie nauczysz';-) Może tylko nicki pozmieniali, czy jak? Proceder ten - jak wiadomo - dotnął ostatnio nawet 'pierwszego spośród pierwszych spośród równych'... ;-) Ale miło powspominac stare czasy, nieprawdaż? Rozrzewniłem się... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Z Archiwum X... 26.08.05, 19:46 cat_s napisał: > Doprawdy, mam dziwne przeczucie (graniczące niemal z pewnością;-) ), że co > poniektórzy z wyżej wymienionych (a i może inni, niewymienieni) dalej na FP > bywają. Szczerze mówiąc, ja też tak myślę... :-) > Proceder ten - jak wiadomo - dotnął ostatnio nawet 'pierwszego spośród > pierwszych spośród równych'... ;-) No ba! Ja go jeszcze pamiętam (Ty chyba też?) z najpierwszego, przedstaroprochazkowego, nika :-) > Ale miło powspominac stare czasy, nieprawdaż? No miło... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 18:45 A teraz ruszajcie w tany :) Odpowiedz Link Zgłoś
kugliczka Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 18:59 takie tu ożywienie panuje że z nastepnym tysiączkiem chyba nie będzie problemu:) GRATULACJE Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 19:03 Popatrzcie, koledzy z Pruszkowa, Otwock do Was ciągnie :-) Ale to tak dalej być nie może ! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 19:48 francesca12 napisała: > Ale to tak dalej być nie może ! Czemu? Przecież odwdzięczymy się, nieprawdaż...? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 15000! 26.08.05, 18:37 Pewnie, że wiedzą:) Co jak co, ale to, to one wiedzą bardzo dobrze :P Ależ nieprzesadzajmy, nawet lunatyczny wątek jest przyzwoity :) I niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 11:20 zawczasu podciągam do góry, bo pewnie dzisiaj zaliczymy kolejnego, szesnastego już tauzena:) Odpowiedz Link Zgłoś
kugliczka Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 11:52 o nie to znowu ten tasiemiec;) zaraz zaraz co ja tu robię? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 12:55 Zwierzu, to ja tradycyjnie... ...sam wiesz, o co chodzi... No tak, o malowniczy wątek Josipa, ot, może Ci się nawinie pod klawiszki;-) Jeśli zaś czujesz (lub poczujesz) się prześladowany moim 'tradycjonalistycznym rygoryzmem' (lub 'rygorystycznym tradycjonalizmem') - to udziel mi proszę dozywotniego błogosławieństwa - i dopóki neostrada służyć będzie, to ja osobiście ten wątek chyłkiem będę wyciągać na specjalne okazje... Rozumiesz, taka makroinstrukcja dla cat'a ;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 13:44 nie ma sprawy, iś bin ajnfersztanden:) Es szajnt, dass wir zind hir die cojge des geburts ajnes nojes weltliśes tradicjon (niech mnie ktoś poprawi, jeśli się gdzieś irrnąłem;) Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 13:56 Rzeczywiście, 16000 wpis już na wyciągnięcie rączki, ale żeby nie było krzyku, że to ktoś obcy wchodzi z butami i spija śmietankę, to już się wycofuję :D Na ja, nigdzie się nie irrnąłeś, zwierzu :) Dajn dojcz ist auf ajnem hoem niwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 23:36 francesca12 napisała: > Na ja, nigdzie się nie irrnąłeś, zwierzu :) Dajn dojcz ist auf ajnem hoem > niwo:) A mi to jako żywo przypomina jidisz, zapisany łacińskim alfabetem... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 15:42 tia.. warto zauwazyc, ze srednia jest mniej wiecej tysiaczek na miesiąc.. i oby tak dalej.. pozdrawiam, sentymentalna altu, ktora wcale a wcale nie ma czasu na lazenie po sieci, ale o Pruszkowiakach pamieta i czasamy odwiedza foruma, chociaz nic nie pisze.;) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 16000! 27.09.05, 16:53 Sentymentalna Altu, Ja rozumiem Twój brak czasu, ale niewątpliwie jako osoba potwornie zajęta dysponujesz czymś takim jak kalendarz...;-) A jeśli tak, to może nie sprawi Ci wielkiego kłopotu wpisanie sobie takiej jakiejś notki w każdy na przykład poniedziałek aż do końca roku: "Napisać cotygodniowego posta na FPruszków; priorytet: koniecznie!"? Co Ty na to? Bo wiesz, niektórym brak Altu na forum sprawia przykrość:-( Pozdrawiam:-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Już niedługo wpis nr 16000! 28.09.05, 06:32 Witaj altu. Dawno się nie "widzieliśmy" i trochę smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 16000! 28.09.05, 08:29 Stary (nie taki pewnie stary, jak sie pisze) Pawianie:) Drogi Cat'sie :) dziękuję za ciepłe słowa. i na tą okoliczność wpisuję kolejny tysiączek do historii forum :) obiecuję, że co najmniej raz w tygodniu będę odwiedzała forum Pruszków - tak mi przecież bliskie:) buziaki wielgachne :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Już niedługo wpis nr 16000! 28.09.05, 08:48 No to mamy podwójną uroczstość. Kolejny 1000 i obietnicę Altu, że będzie się tu pojawiać. Gratuluję 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo wpis nr 16000! 28.09.05, 09:26 ;) dzięki :) buziaczki i miłego dnia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Już niedługo kolejny okrągły numerek! 10.10.05, 09:55 Jeszcze nie tk prędko wprawdzi, ale zbliża się 2 do potęgi 14 = 16384. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Już niedługo kolejny okrągły numerek! 11.10.05, 12:21 tia.. albo 4 do potęgi 7 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Już niedługo 100000000000000 !! 11.10.05, 12:32 Prawda, że imponująco to wygląda w dwójkowym? Heksadecymalne 4000 też całkiem elegancko się prezentuje. Uważam, że 16384 jest co najmniej tak samo godne uwagi jak np. 10000. Odpowiedz Link Zgłoś
vglodz Już niedługo 16666, a potem 17000 itd. 11.10.05, 21:57 Zabieram głos w kwestii praktycznej. Nawet biorąc pod uwagę dotychczasowe, bardzo regularne pokonywanie kolejnych okrągłych tysięcy postów na FP nie mogę wyobrazić sobie, żeby ktokolwiek z aktualnych forumowiczów dożył tak okrągłego, wielozerowego postu. Proponuję więc, aby w oczekiwaniu na opracowanie skutecznych sposobów hibernacji skupić się raczej na liczbach bardziej dostępnych, a także ładnie wyglądających. Np. wymienionych w tytule tego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo 16666, a potem 17000 itd. 11.10.05, 22:14 Witam, Ha...:-) A ja bym, drodzy moi, w ogóle nie wspomninał głośno o kolejnych 'okrągłych' okazjach... doświadczenie uczy, że im liczna bardziej 'okrągła' - tym większego najazdu 'statsiarzy' można się spodziewać;-) Ale jeśli już - to jestem jak najbardziej za szyfrowaniem licznika! Dwójkowo, heksadecymalnie, w kodzie ASCII nawet... no... co tam jeszcze geniusz forumowiczów podpowie? ;-) Ba, zawsze też można sobie indywidualnie przedefiniować postać pożądanego celu;- ) Ja tam na przykład, pomimo że chorobliwie ambitny jestem, z zaliczania tradycyjnych 'okrąglaków' zrezygnowałem:-) Prywatnie i intymnie 'poluję' w zamian na inne, też ładne... na przykład: 17171 - piękna liczba, nie uważacie? ;-) Cóż, jeśli net i słabnący refleks pozwoli - kiedyś upoluję... Na pewno się uda! Na pewno! Nie ma siły, żeby się nie udało! ;-) Pozdrawiam cat_s P.S. Pewnie to niemożliwe, ale może Prochazka i SQH mogliby najbliższą okazję 'okrągłą' w kodzie heksadecymalnym na liczniku postów zaszyfrować? Ot, tak na jeden dzień, dla jaj - że się tak wyrażę - i dla zmyły ewentualnych statsiarzy? ;-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo 16666, a potem 17000 itd. 11.10.05, 22:33 oj chyba by się nie dało bo to sa liczniki ogólnoagorowe:/ a'propos cyferek - cat_s'ie, zaraz ci coś podeślę na priva Odpowiedz Link Zgłoś
oskar59 Dla mnie najbliżej to 20000... 11.10.05, 22:37 Uderz w stół... Oczywiście żartuję. Wchodzenie kilka razy do tej samej wody jest niemożliwe, co już odkryto kilka tysięcy lat temu (z małym "otwockim" wyjątkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Dla mnie najbliżej to 20000... 12.10.05, 01:09 Witam:-) Prochazko, dzięki za zrzuty! Mój Boże, przeszłość forum jak żywa stanęła mi przed oczami... ileż to postów (no, to jest akurat wymiernie obliczalne;-) ), ileż wspomnień, ileż emocji:-) Wstrząsnął mną w pierwszej chwili zrzut: "Pruszków (0)" - alem przypomniał sobie, że niedawno licznik pogięło...;-) Piękna, piękna kolekcja... z ciekawszych wymienię tylko: Pruszków (12345), (13131), (15151), (16061)... Ech, Prochazko, coś przeczuwam, żeś i Ty jest ukrytym głęboko i zakonspirowanym 'statsiarzem'-kolekcjonerem? Piszę 'i Ty' bez żadnych złych konotacji oczywiście; 'i Ty' - bo i ja nim jestem rzecz jasna ale zaciskam zęby i nad sobą panuję;-) Dzięki za miłą niespodziankę Pozdrawiam :-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Dla mnie najbliżej to 20000... 12.10.05, 01:32 e, nie, ja tylko lubię takie "śmiszne" cyferki i je sobie zbieram do kolekcji. Hobby godne admina:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dla mnie najbliżej to 20000... 13.10.05, 13:06 hm a ja tak przyziemnie niedawno bylo 16400 i chyba nikt nie odnotowal, ktoz to.. ja, szczerze sie przyznaję, nie przyuważyłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Już niedługo 100000000000000 !! 16.10.05, 08:27 Dwójkowy nadawałby się do kampanii wyborczych. Patrząc na ten zapis przypomniała mi się taka fraszka (niestety nie znam autora) "Jednostka tym większej wartości nabiera im liczniejsze za nią stoją zera" Odpowiedz Link Zgłoś
vglodz Re: Już niedługo 100000000000000 !! 16.10.05, 11:39 Znam to w wersji bardziej krotochwilnej: Jednostka to nic, dopiero zera zmienią ją wam w miliony. (Andrzej Zaorski, 60 minut na godzinę). Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Już niedługo wpis nr 300! 16.10.05, 14:18 ...w wątku pt. "Już niedługo wpis nr 1000!":-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Już niedługo wpis nr 1000! 05.11.05, 13:56 wyciągam, bo juz niedługo nadejdzie nasze 17 (tysięcy) mgnień wiosny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Już niedługo wpis nr 1000! 05.11.05, 14:53 Ech, Prochazko... Kiedyś zrobię Ci coś nieładnego za forumowe wywoływanie skojarzeń, które czytelników prostych do energicznych działań poszukiwawczych zmuszają... (tem bardziej, że w poszukiwaniach biorą udział nieprzychylnie do mnie nastawione google;-) ) Ach... 'Siedemnaście mgnień wiosny"... ;-) Osobiście na 'żywą emisję' TV prawie się nie załapałem ale juz dłuuugo po czasie urzekły mnie owe klimaty... nie będę ukrywał, że głównie te klimaty, które z różnych dowcipów i złośliwości pochodzą...;-) Pomnę także, że czas jakiś temu chyba w naszym forumowym 'Żarciku' steinerowskim o głównym bohaterze była mowa:-) Ale skoro temat wywołałeś, to masz... Oto kilka naprędkich cytatów, które nagły a żywiołowy przypływ ponowny mojej sympatii do Stirlitza przywołały...;-) * Pierwszy odcinek z dwunastu zaczyna się tak: Jest 12 lutego 1945 roku, Berlin. Standartenführer Stirlitz czeka w mieszkaniu-skrzynce kontaktowej na tajnego informatora. Zza okna słychać pohukiwanie sowy. Stirlitzowi jest przykro, że ptak marznie... * Kiedy "Siedemnaście mgnień wiosny" obejrzał Leonid Breżniew, kazał odszukać porucznika Maksyma Maksymowicza Issajewa. Nikt nie odważył się sprzeciwić niemłodemu już sekretarzowi i tłumaczyć, że to postać fikcyjna. Wezwano Tichonowa. Breżniew pogratulował mu męstwa i nagrodził Gwiazdą Bohatera Pracy Socjalistycznej * Stołówka Urzędu Bezpieczeństwa Rzeszy. Müller, Himmler i Bormann cierpliwie stoją w kolejce. Stirlitz wchodzi i od ręki dostaje obiad. Müller, Himmler i Bormann patrzą osłupiali. Nie wiedzą, że kobiety ciężarne i Bohaterowie Związku Radzieckiego obsługiwani są poza kolejnością Za ewentualne wtórności przepraszam ale mój entuzjazm dla postaci Stirlitza jest tak wielki, że nie mam serca i cierpliwości sprawdzać, które dowcipy już u nas wcześniej zagościły...;-) Pozdrawiam:-) cat_s Aha... z tego miejsca one pochodzą: naboku.org/B Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary "Dozwolone od lat 18" 10.12.05, 00:54 jak śpiewały Czerwone Gitary ano, ano, licznik naszego forum już niedługo przekroczy symboliczną liczbę 18 co prawda tysięcy i postów a nie lat, ale nie bądźmy drobiazgowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
oskar59 Re: "Dozwolone od lat 18" 11.12.05, 01:19 Tak sie jakoś złożyło, że byłęm odcięty od internetu na czas przejścia 18 tysięcznika. Nie moę sobie jednak nie pozwolić na zdobycie 18013 postu. Odpowiedz Link Zgłoś
oskar59 Re: "Dozwolone od lat 18" 11.12.05, 01:28 ... który tak naprawdę okazał się postem 18015. Odpowiedz Link Zgłoś