ano6586 26.02.16, 12:08 Chciałabym dowiedzieć się trochę o krakowskich liceach. Do którego warto składać papiery? No i jakie są progi punktowe i jaka jest w nich atmosfera? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tolamanolla Re: Krakowskie licea 25.05.16, 15:32 odswiezam temat. chce probowac dostac sie do innego liceum w drugim rzucie, mysle tez nad tymi prywatnymi. do jakich warto? nie mam super wynikow, lepiej mi idzie biologia raczej niz jakies humanistyczne (chce isc na weta pozniej). w sensie ze mam dobre wyniki ze scislych, a z polskiego takie sobie, no i z tego wzgledu te najlepsze licea publiczne mi juz odpadly. sa tu jacys absolwenci, doradzcie cos Odpowiedz Link
chinchillarox Re: Krakowskie licea 27.05.16, 09:49 ja mysle ze powinienes po prostu spojrzec na ranking i probowac dostac sie do jak najlepszej placowki, albo pojsc tam, gdzie jest jakis ciekawy profil. wiekszosc nauki akurat to jest twoja broszka, szkola sie za ciebie nie nauczy. prywatne tez bywaja spoko, ale raczej jesli chcesz np brac udzial w jakichs super fakultetach, albo wymagasz dobrego sprzetu np. na infe. Odpowiedz Link
iiiplo Re: Krakowskie licea 30.05.16, 11:27 Witaj! Mogę powiedzieć Ci, w jaki sposób wygląda rekrutacja i nauka u nas, w III Prywatnym Liceum Ogólnokształcącym w Krakowie. Wyniki testu oczywiście się liczą, ale u nas sporą wagę ma też rozmowa, którą odbywamy z kandydatem - chcemy poznać osobę, która dołączy do naszej placówki, wiedzieć, jakie są jej motywacje i zainteresowania. Na podstawie tych dwóch kryteriów uczeń może być przyjęty do jednej z dwóch klas - o nachyleniu humanistyczno-prawniczymi i biologicznym. Mamy też rozległą ofertę zajęć fakultatywnych, które są oczywiście w cenie czesnego. Jeżeli chodzi o salę komputerową - mamy nowoczesne stanowiska z komputerami iMac w ilości, która wystarczy dla indywidualnej pracy każdego ucznia. Odpowiedz Link
tolamanolla Re: Krakowskie licea 30.05.16, 13:43 no ale ile sie placi u was? dostac sie to jedno, a placic to drugie Odpowiedz Link
iiiplo Re: Krakowskie licea 31.05.16, 10:04 Czesne u nas wynosi 500 zł miesięcznie. Nie ma ukrytych opłat - wszystkie zajęcia szkolne znajdują się w cenie, również te fakultatywne. Zapraszamy serdecznie do kontaktu - w razie pytań czy wątpliwości chętnie odpowiemy. Można też oczywiście odwiedzić nas osobiście. Odpowiedz Link
olgaa_94 Re: Krakowskie licea 14.06.16, 14:24 Hej, mam mega prośbę. Czy w ramach wolnego czasu możecie wypełnić mi ankietę: www.survio.com/survey/d/W7C3W4O5U9T7J3C6D Potrzebuję ją do licencjatu. Będę meeega wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link