matrix_has_you 12.04.05, 22:44 Jak przeczytałem w Echu jest nowy kierownik, a nawet naczelnik w naszym Urzędzie Miasta. Ale nie słyszałem o konkursach na te stanowiska - więc jak to jest? Znowu "po uważaniu"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwy_27 Re: Nowe stanowiska w UM 12.04.05, 23:14 Hej matrix :) Z tym Naczelnikiem nie wiem jak było (chyba chodzi o Wydziała Architektury), ale z tego co wiem na Kierowników Referatów nie ma ustawowego obowiązku ogłaszania konkursów, tylko są z nominacji :)) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
vonbytkow Re: Nowe stanowiska w UM 12.04.05, 23:54 A jak było z ludźmi wsadzanymi do UM przez "Echo Siemianowic"? Weźmy prosty przykład: Gosia Gościniak. Czyżby tatuś to załatwił? Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 08:38 Sprawy podane tu jako przykłady pojawiały się już na tym forum tyle razy, że przytaczanie ich po raz kolejny nie można nawet nazwać odgrzewanymi kotletami – to raczej resztki odgrzewanych kotletów. Jeśli ktoś z czytających jeszcze się na nie natknął to przypomnę, że Arek Gać nie pracuje w Urzędzie już od długiego czasu (pracował 3 miesiące). Należy do tego dodać, że był (pod względem doświadczenia) jak najbardziej przygotowany do pracy na swoim stanowisku, a o patologii w zatrudnianiu możemy mówić dopiero wtedy gdy zatrudnia się na dane miejsce kogoś nieprzygotowanego. Co do Gosi Gościniak to nie wiem na jakim stanowisku pracuje, ale nie wątpię, że też jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Zastanawiam się więc po co po raz kolejny te przykłady – może podane są jako przykrywka, która ma odwrócić uwagę od obecnych (wstydliwych?) praktyk. Może piszmy o tym co dzieję się teraz w UM, a nie wracajmy do tych spraw – bo to już naprawdę niesmaczne i nudne po prostu. A co do konkursów to masz rację Siwy – z formalnego punktu widzenia chyba nawet obsadzenie stanowiska naczelnika nie wymaga konkursu. Ale… dlaczego ich nie robić? Po pierwsze byłyby czytelniejsze zasady (nikt by się nie musiał zastanawiać dlaczego jest ta a nie inna osoba i czy np. ma babcię czy wujka w Urzędzie, który jej pomógł), po drugie można by ze zgłaszający się osób wybrać najlepszą, po trzecie zyskałby na tym wizerunek miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kulaszpiegula Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 08:28 Konkurs był! Kto bardziej wejdzie w dupsko małemu pierdzielowi! Co do byłego redaktora naczelnego AiG, to z tego co wiem wyleciał już po 3 miesiącach. A o G. Gościniak słyszełem, że jest wykształcona i kompetentna - co rzadkie wśród urzędasów w Siemianowicach! P.S. A propos urzędasów... Byłam świadkiem rozmowy jednego babska - o ile się nie myle naczelniczka wydziału komunalnego w naszym UM - z jakimś pierdzielem... No i babsko się bardzo żaliło, że dziennikarze piszą to co oni chcą, a nie to co ona chce (sic!) Była strasznie oburzona tym, że ktoś śmiał coś o niej napisać nie tak jak ona tego by sobie życzyła.... Coż, jeżeli pracuje się pod wodzą cenzora.... Odpowiedz Link Zgłoś
a_i_g Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 12:56 a ja slyszalem ze Arek G. wylecial z Urzedu tylko dlatego ze byl redaktorem naczelnym gazety ktora niezbyt pochlebnie wypowiadala sie o coponiektorych osobach ale kogo to obchodzi......... AiG Odpowiedz Link Zgłoś