Dodaj do ulubionych

Przerost migdałów

05.12.12, 20:13
Witam.Czy któreś z Waszych dzieci miało wycinanego 3 migdała.Jak to wygląda u dzieci z rozszczepem podniebienia,u nas wygląda to w ten sposób że jedni laryngolodzy każą wycinać drudzy zalecają obkurczanie bo u dzieci z rozszczepem podn. migdałów nie wolno wycinać.
Boję się nosowania po usunięciu.Jakie leki stosowaliście,my jesteśmy na robionych syropach ale nie widać poprawy.Mały okropnie chrapie w nocy.
Obserwuj wątek
    • ulunia_dominiczek Re: Przerost migdałów 06.12.12, 15:06
      Z tego co wiem migdałka się nie wicina,można jedynie podciac.Właśnie z powodu nosowania.My mieliśmy wycięty ale jeden boczny,ale mały itak,mielismy też prostowana przegrodę,jednak nadal nie jest ona w 100 procentach prosta.
    • mama-wiktorii Re: Przerost migdałów 11.12.12, 11:18
      U dzieci, któe miały rozsczep nie wolno wycinać trzeciego migdałka ze względu na możliwość braku zwarcia podniebienno-gardłowego. DZiecko może nosować i jedzonko możew wylatywać noskiem. Moja córeczka też ma problem z trzecim migdałkiem. Miesiąc temu miała 5-ą już operację i miałą tylko przycinany trzeci migdał przy trąbkach słuchowych. W marcu tego roku Pani profesot Dudkiewicz usunęła prawy boczny migdał, ponieważ był b. duży. Teraz, migdał, który został - lewy boczny zajmuje 3/4 przestreni gardłowej. Cały czas mamy problem z zatokami, uszkami i noskiem. Ale jesteśmy dzielne i nie poddajemy się :)
      • kasiulkawpk Re: Przerost migdałów 15.01.13, 16:21
        U mojego Wojtka też problem z migdałkami. Jedni mówią że wycinać inni że nie :(
        Rodzice starszych dzieci mogliby się wypowiedzieć, bardzo proszę nt temat.
        Z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka