Dodaj do ulubionych

Otwock - pytanie!

05.01.13, 21:12
Moja córka jezdziła swojego czasu na turnusy logopedyczne do Otwocka, niestety NFZ zlikwidował tą jedyną w Polsce placówkę, która była nam niezmiernie pomocna. Może ktoś z forumowiczów wie gdzie mogłybyśmy uczestniczyć w podobnych turnusach? Mogą być odpłatne.
Obserwuj wątek
    • kala57 Re: Otwock - pytanie! 07.01.13, 17:01
      mozna ubiegać się o pobyt tutaj
      glusiotwock.pl/?page_id=135
      trzeba mieć opinię o potrzebie wczesnego wspomagania rozwoju dziecka, można korzystać do czasu rozpoczęcia przez dziecko nauki w szkole
      • ucello300 Re: Otwock - pytanie! 07.01.13, 17:24
        Dziękuję za odpowiedz, moja córka w tym roku skończy 11-cie lat i niestety nie zakwalifikuje się na turnus. Może znajdzie się ktoś - kto zna inne ośrodki?
        • mamajej Re: Otwock - pytanie! 08.01.13, 14:16
          Napisz do mnie na mamajej@wp.pl.
      • ib.ag Re: Otwock - pytanie! 09.01.13, 13:43
        Z tego co wiem, to w tym ośrodku można korzystać z zajęć po 2 godz. tygodniowo lub z kilkudniowych turnusów (dla osób spoza Otwocka). Jaką skuteczność mają te zajęcia przy takich ograniczeniach czasowych? Czy wasze dzieci korzystają z tych zajęć? Jak je oceniacie?

Żeby się dostać do tego ośrodka potrzeba trochę papierologii (wnioski, opinie, zbieranie dokumentacji lekarskiej, komisje itp) więc się zastanawiam czy warto.
        • kala57 Re: Otwock - pytanie! 09.01.13, 16:04
          byłam zadowolona ze skuteczności, zajęcia są z logopedą i pedagogiem, uważam, że warto korzysta
          • ucello300 Re: Otwock - pytanie! 09.01.13, 20:34
            Moja córka trafiła do Otwocka kiedy skończyła dwa latka, z tyrnusów byłam MEGA zadowolona, bo widziałam (słyszałam) dużą poprawę. Praca jaką włożyli logopedzi nie poszła na marne, po każdym turnusie było tylko lepiej, coraz lepiej - ale niestety...placówkę zamknięto i musimy sobie radzić w naszej miejscowości, gdzie pani logopeda wkłada dużo pracy w ćwiczenia - ale nijak ma się to do pracy specjalistów z Otwocka. Wielka szkoda, że dzieci z rozszczepem zostały pozbawione tak specjalistycznej opieki jaką oferował ośrodek w Otwocku !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka