Dodaj do ulubionych

Roztocze- wakacje

17.01.12, 13:10
Witam wszystkich.
Czy możecie polecić mi fajne miejsce na wakacje na Roztoczu dla mojej rodzinki 2+2?
Wymagane czysto, miło i sympatycznie. Cisza i spokój obowiązkowe i woda blisko, żeby się popluskać dzieci mogły...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • leszeks Re: Roztocze- wakacje 18.01.12, 23:15
      Witaj Bolew,
      Jeśli woda to: Krasnobród, Zwierzyniec lun Majdan Sopocki. Tylko w tych miejscowościach są zalewy (przystosowane stawy) gdzie można się kąpać. Ja osobiście wolę chodzić po Roztoczu, ale moja rodzina (również 2+2) woli się kąpać, piszę więc bardziej z ich doświadczenia. smile
      Krasnobród - upodobali sobie właśnie to miejsce. W tygodniu jest bardzo fajnie. W słoneczne weekendy jak dla mnie to zbyt ciasno. Jeśli przyjdziesz zbyt późno to naprawdę trudno znaleźć wolne centymetry. Jednak mojej rodziny to nigdy nie przerażało i wciąż tam ich wożę, nawet w weekendy. Zalew jest w rekonstrukcji na lato na pewno wstrzymają pracę, ale nie wiem do jakiej formy go doprowadzą. Formalnie jest to miasto i nawet uzdrowisko, ale robi wrażenie dużej wioski. Okolica górzysta, świetna do spacerów i jazdy rowerami. Zdrowe powietrze oraz wiele historii dookoła. Polecam jazdy konne w Bretanii.
      Zwierzyniec - osobiście preferuję to miejsce. Miasteczko z klimatem. Lasy, Park Roztoczański, powietrze, wędrówki piesze oraz rower, również wiele historii dookoła.
      Majdan Sopocki - to miejsce znam najmniej. Raczej najbardziej spokojne, ale w weekend również może robić się ciasno. Mała plaża i na pewno zimna woda. Zalew jest przepływowy i bardzo blisko źródeł rzeki. Jest to wioska, chyba 2 lub 3 ośrodki, są kajaki, rowery wodne oraz trochę agroturystyki. Oczywiście lasy, wędrówki piesze i rowerowe.

Moje dzieci są teraz w wieku 15 i 12 lat, ale w każdym wieku z chęcią wracały na Roztocze.
      W razie potrzeby pisz na maila i możemy porozmawiać przez telefon.
      Pozdrawiam, Leszek.
      • czuk1 Re: Roztocze- wakacje 18.01.12, 23:47
        Bolew witaj. Masz trafne podpowiedzi.
        Nic Leszku nie mogę dodać. Potwierdzam.
        Pozdrawiam rodziny - Bolewów i Twoją Leszku.
        Trochę popadało. Może przynajmniej na wyciągach
        w Jacni i w Krasnobrodzie można pojeździć na nartach ?
    • dunia6 Re: Roztocze- wakacje 26.01.13, 20:23
      Gdybys chciał wrócić w okolice to proponuję przyjazd tym razem nad Bug ( Roztocze tuz, tuż) Komfortowy dom z piecem na drewno, basen, plaża,wiata grillowa, kajaki i cisza. www.nadbuzanska-cisza.pl
      • skuter44 Re: Roztocze- wakacje 27.01.13, 18:39
        Na Roztoczu nie brakuje takich (jak oferowany przez Ciebie) miejsc wypoczynku.
    • stepowy.82 Re: Roztocze- wakacje 16.05.14, 08:17
      Znajomi ostatnim razem pojechali na Roztocze bez wcześniejszego rezerwowania pokoi i bez problemu znaleźli kwatery już na miejscu- a to był sam środek wakacji.
      • leszeks Re: Roztocze- wakacje 16.05.14, 09:11
        Tak, bez problemu można znaleźć kwatery bo jest ich sporo. Jednak rezerwując wcześniej masz większą pewność czego możesz oczekiwać.

Pozdrawiam, Leszek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka