koziorozka 03.06.06, 14:07 w nr 22 (3-4 czerwca 2006) piekne zdjęcie Zwierzyńca na okładce a w środku na dwu stronach tekst Bożeny Ulewicz. Mam nadzieję, że po jakimś czasie wstawią ten artykuł też do internetu Fajnie się czyta, polecam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cperek997 Hmm... 04.06.06, 18:48 Ten artykuł był rewelacyjny! Po prostu chciało się czytać, i wiele nowych informacji się dowiedziałem! Oby więcej takich! Odpowiedz Link
andrzej.sawa Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 04.06.06, 20:32 Gratuluję. Odpowiedz Link
koziorozka Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 06.06.06, 09:33 Gostek prowadzący Roztocze.net jest niezawodny, już można ten tekst przeczytać roztocze.net/newsroom.php/21230%5C Odpowiedz Link
leszeks Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 06.06.06, 22:38 Nie no przepraszam. Ale do bani z takimi historiami. Nie dość że używa przewodnika z 1986 roku to jeszce pisze bzdury: 'o walkach Batalionów Chłopskich, Armii Ludowej, sporadycznie Armii Krajowej i radzieckich partyzantów', 'groby poległych w potyczce pod Osuchami'. Nawet się nie pofatygowała potwierdzić fakty, o których pisze! Nie mówiąc już o jeździe ze Zwierzyńca do Obroczy przez stawy Echo. Nic dziwnego, że trudno było jej znaleźć Obrocz. Pozdrawiam, Leszek. Odpowiedz Link
roztoczanski Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 06.06.06, 23:45 Mnie tez zdziwil wybor trasy do Obroczy, ale przyznam sie, ze sam szedlem na piechote z nosidlem na plecach ze Zwierzynca przez stawy Echo, kolo Czarnego stawu do Obroczy i z powrotem szlakiem kolo zalewu w Rudce do Zwierzynca, ale to byla taka radosna improwizacja - mial byc krotki spacer Odpowiedz Link
leszeks Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 00:07 Przecinałeś tak przez park czy wzdłuż LHS? Pozdrawiam, Leszek. Odpowiedz Link
roztoczanski Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 00:26 Jesli dobrze pamietam, to troche dalej, wyrazna lesna droga, do asfaltu na Obrocz musielismu sie troche cofac. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 05:31 Mnie tez zdziwil wybor trasy do Obroczy, ale przyznam sie, ze sam szedlem na piechote z nosidlem na plecach ze Zwierzynca przez stawy Echo, kolo Czarnego stawu do Obroczy i z powrotem szlakiem kolo zalewu w Rudce do Zwierzynca, ale to byla taka radosna improwizacja - mial byc krotki spacer -- Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 05:36 Niżej był wpis do którego dodam, że musiałeś iść drogą na Floriankę i za torami kolejowymi i cmentarzykiem wojennym wyjść na dtoge, cofnąć sie do skrzyżowania w Białym Słupie i juz dalej kawałeczek przez las (drogą i... Obrocz. Do Guciowa z kolei mozna by chyba przejść z Białego Słupa w gorę skrajem lasu. Musza tam być piękne widoki, kajobrazy. dobrego dnia mariusz Odpowiedz Link
niklosss Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 11:16 leszeks napisał: > Nie mówiąc już o jeździe ze > Zwierzyńca do Obroczy przez stawy Echo. Nic dziwnego, że trudno było jej znaleźć > Obrocz. Myslę, że to da się dość prosto wytłumaczyć, po prostu autorka pisała artykuł na podstawie mapy i przewodnika, a nie pobytu na miejscu. A mapa, jesli nie jest dość dokładna, nie mówi o tym, że droga do Florianki i dalej skręt w lewo do Białego Słupa jest zamknięta dla samochodów... pozdrawiam Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 11:19 No właśnie. Wyszło na jaw. m Odpowiedz Link
leszeks Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 16:51 Też tak sobie pomyślałem. I chciałem napisać komentarz do artykułu (jest dostępny na gazeta.pl), ale nie ma takiej możliwości aby go skomentować bezpośrednio pod tekstem. Także skołowali potencjalnych turystów na dobre. Mam nadzije, że Ci bedą szukaći drafią do nas. Pozdrawiam, Leszek. Odpowiedz Link
andrzej.sawa Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 08.06.06, 20:37 Dobrze,że piszą.To plan minimum Odpowiedz Link