Dodaj do ulubionych

Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turystyka)

03.06.06, 14:07
w nr 22 (3-4 czerwca 2006) piekne zdjęcie Zwierzyńca na okładce a w środku na
dwu stronach tekst Bożeny Ulewicz.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie wstawią ten artykuł też do internetu
Fajnie się czyta, polecam smile
Obserwuj wątek
    • cperek997 Hmm... 04.06.06, 18:48
      Ten artykuł był rewelacyjny! Po prostu chciało się czytać, i wiele nowych
      informacji się dowiedziałem! Oby więcej takich!
    • andrzej.sawa Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 04.06.06, 20:32
      Gratuluję.
      • koziorozka Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 06.06.06, 09:33
        Gostek prowadzący Roztocze.net jest niezawodny, już można ten tekst przeczytać smile
        roztocze.net/newsroom.php/21230%5C
        • leszeks Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 06.06.06, 22:38
          Nie no przepraszam. Ale do bani z takimi historiami. Nie dość że używa
          przewodnika z 1986 roku to jeszce pisze bzdury: 'o walkach Batalionów
          Chłopskich, Armii Ludowej, sporadycznie Armii Krajowej i radzieckich
          partyzantów', 'groby poległych w potyczce pod Osuchami'. Nawet się nie
          pofatygowała potwierdzić fakty, o których pisze! Nie mówiąc już o jeździe ze
          Zwierzyńca do Obroczy przez stawy Echo. Nic dziwnego, że trudno było jej znaleźć
          Obrocz.

Pozdrawiam, Leszek.
          • roztoczanski Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 06.06.06, 23:45
            Mnie tez zdziwil wybor trasy do Obroczy, ale przyznam sie, ze sam szedlem na
            piechote z nosidlem na plecach ze Zwierzynca przez stawy Echo, kolo Czarnego
            stawu do Obroczy i z powrotem szlakiem kolo zalewu w Rudce do Zwierzynca, ale to
            byla taka radosna improwizacja - mial byc krotki spacer smile
            • leszeks Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 00:07
              Przecinałeś tak przez park czy wzdłuż LHS?

Pozdrawiam, Leszek.
              • roztoczanski Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 00:26
                Jesli dobrze pamietam, to troche dalej, wyrazna lesna droga, do asfaltu na
                Obrocz musielismu sie troche cofac.
                • czuk1 Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 05:31
                  Mnie tez zdziwil wybor trasy do Obroczy, ale przyznam sie, ze sam szedlem na
                  piechote z nosidlem na plecach ze Zwierzynca przez stawy Echo, kolo Czarnego
                  stawu do Obroczy i z powrotem szlakiem kolo zalewu w Rudce do Zwierzynca, ale to
                  byla taka radosna improwizacja - mial byc krotki spacer smile
                  --
                  • czuk1 Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 05:36
                    Niżej był wpis do którego dodam, że musiałeś iść drogą na Floriankę i za torami
                    kolejowymi i cmentarzykiem wojennym wyjść na dtoge, cofnąć sie do skrzyżowania
                    w Białym Słupie i juz dalej kawałeczek przez las (drogą i... Obrocz.
                    Do Guciowa z kolei mozna by chyba przejść z Białego Słupa w gorę skrajem lasu.
                    Musza tam być piękne widoki, kajobrazy.
                    dobrego dnia mariusz
          • niklosss Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 11:16
            leszeks napisał:

> Nie mówiąc już o jeździe ze
            > Zwierzyńca do Obroczy przez stawy Echo. Nic dziwnego, że trudno było jej znaleźć
            > Obrocz.

Myslę, że to da się dość prosto wytłumaczyć, po prostu autorka pisała artykuł na
            podstawie mapy i przewodnika, a nie pobytu na miejscu. A mapa, jesli nie jest
            dość dokładna, nie mówi o tym, że droga do Florianki i dalej skręt w lewo do
            Białego Słupa jest zamknięta dla samochodów...

pozdrawiam
            • czuk1 Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 11:19
              No właśnie. Wyszło na jaw.
              m
            • leszeks Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 07.06.06, 16:51
              Też tak sobie pomyślałem. smile I chciałem napisać komentarz do artykułu (jest
              dostępny na gazeta.pl), ale nie ma takiej możliwości aby go skomentować
              bezpośrednio pod tekstem. smile Także skołowali potencjalnych turystów na dobre.
              Mam nadzije, że Ci bedą szukaći drafią do nas.

Pozdrawiam, Leszek.
              • andrzej.sawa Re: Rozkosze Roztocza - tekst w GW (dodatek Turys 08.06.06, 20:37
                Dobrze,że piszą.To plan minimum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka