Dodaj do ulubionych

JESIEŃ na Roztoczu

12.09.03, 21:59
No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki na
Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
Obserwuj wątek
    • jan651 Re: JESIEŃ na Roztoczu 12.09.03, 22:42
      misia.m napisała:

> No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki na
      > Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
      Wracam z Roztocza, ściślej ze Zwierzyńca. Na drzewach znika soczysta zieleń.
      Nad stawem z kościółkiem kilka drzew ma już purpurowe liście.
      Piękne widoczki z Roztocza /wg mnie/ pejzaż, krajobrazy, lasy w okolicach:RPN,
      Zwierzyńca, Zurawnicy, Topólczy, Szperówki, Kawęczyna, Kawęczynka,Suścia.
      pzdr janek
      • czuk1 Re: JESIEŃ na Roztoczu, a więc powinny być grzyby 13.09.03, 03:02
        Wstawać śpiochy turystyczne, roztoczańsko-zamojskie!Ktoś wyzbiera Wam grzyby.
        Wczoraj widziałem na własne oczy trzy kosze dorodnych kozaków znalezionych
        w nadrzecznych laskach - w pobliżu Wieprza.
        pzdr forumowiczów Roztocza - założyciel.
        • misia.m Re: JESIEŃ na Roztoczu 13.09.03, 16:30
          Grzybów nie zbieram,więc się nie boje ,że mi wyzbierasz przed nosemsmileJutro się
          wybieram w plener, jakieś 200 km od W-wy, ale nie na Roztoczesad.Dzięki za
          wskazówki,może się uda podjechac w któryś z następnych weekendów w te strony.
          • czuk1 Re: JESIEŃ na Roztoczu 13.09.03, 21:44
            misia.m napisała:

> Grzybów nie zbieram,więc się nie boje ,że mi wyzbierasz przed nosemsmileJutro
            się
            > wybieram w plener, jakieś 200 km od W-wy, ale nie na Roztoczesad.Dzięki za
            > wskazówki,może się uda podjechac w któryś z następnych weekendów w te strony.

Misiu . Oczekując na powrót do nas terrota, chcę zainteresować wszystkich
            turystów rowerowych wyczynami trojga nietuzinkowych turystów-rowerzystów z
            Warszawy. Zaczepiłem ich w Zamościu - zmęczonych, na objuczonych rowerach,
            zaprzyjażniłem się. Ela oraz Ania i Tomek Paczkowscy w tym roku jeżdzili na
            dobrych rowerach po Polsce, na trasach turystycznych (dokładnie zaplanowanych)
            po ok.200 km dziennie. Ale w 2001 roku pojechali sobie rowerami w wakacje na
            Synaj, przejeżdżając trasę 4300km! Obok turystyki ich hobby to: fotografia,
            literatura, poezja(własna), rowery, komputery, internet i wiele innych.
            Niezwykle to interesujący,mili, młodzi ludzie.

Poznać ich można zaglądając na strony:

Odyseja_2001 (przeglądarka Explorer 5, Netscape7 lub Opera7) -podróż na Synaj
            www.fotoforum.pl hasła: don pedro, graaf - fotografika.
            pzdr Mariusz.
        • czuk1 Re: JESIEŃ na Roztoczu, a więc powinny być grzyby 14.09.03, 17:42
          czuk1 napisał:

> Wstawać śpiochy turystyczne, roztoczańsko-zamojskie!Ktoś wyzbiera Wam grzyby.
          > Wczoraj widziałem na własne oczy trzy kosze dorodnych kozaków znalezionych
          > w nadrzecznych laskach - w pobliżu Wieprza.
          > pzdr forumowiczów Roztocza - założyciel.

Nikogo nie obudziłem. Pojechałem sam aby sprawdzić naocznie. Efekt
          kilkadziesiat kozakow , w tym 28 zdrowych - do suszenia. Miejsce - las na końcu
          Rudki , teren - pobliże Wieprza. Wszystkich kozakow nie wyzbierałem. Tam w
          lasnie byly wrzosy, jaszczurki, zaskrońce, dziecioly, spływ kajakow na
          Wieprzu, . I spostrzezenie pierwsze w zuciu - zaskrońce jedne wygrzewaja sie
          na słońcu, a drugie jedzą czy też pilnuja grzybów, gdzyż wypełzają szybko z
          pod grzyba, uciekajac w las. Przyroda zamarła ... w oczekiwaniu na jesień.
    • jan651 Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 06:12
      misia.m napisała:

Misiu. Nieładnie to wobec ter..., ale obiecałem że rozszyfrujemy jak się
      przeobraża. Pytam więc Ciebie. Dyskutowałaś o konikach zwierzynieckich?
      Przeczytaj więc całość tematu. Kto tam pisze. Ja napewno. Misia jak zwykle
      w całej Polsce... i dalej? Może sa nasi jacyś ...emigranci?
      pzdr mariusz
      • gammma Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 09:30
        gdzie ta dyskusja o konikach? bo jak zwykle o niczym nie wiem!!?
        g

> misia.m napisała:
        >
        > > No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki na
        > > Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
        >
        > Misiu. Nieładnie to wobec ter..., ale obiecałem że rozszyfrujemy jak się
        > przeobraża. Pytam więc Ciebie. Dyskutowałaś o konikach zwierzynieckich?
        > Przeczytaj więc całość tematu. Kto tam pisze. Ja napewno. Misia jak zwykle
        > w całej Polsce... i dalej? Może sa nasi jacyś ...emigranci?
        > pzdr mariusz
        • czuk1 Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 15:20
          gammma napisała:

> gdzie ta dyskusja o konikach? bo jak zwykle o niczym nie wiem!!?
          > g
          >
          > > misia.m napisała:
          > >
          > > > No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki na
          > > > Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
          > >
          > > Misiu. Nieładnie to wobec ter..., ale obiecałem że rozszyfrujemy jak się
          > > przeobraża. Pytam więc Ciebie. Dyskutowałaś o konikach zwierzynieckich?
          > > Przeczytaj więc całość tematu. Kto tam pisze. Ja napewno. Misia jak zwykle
          > > w całej Polsce... i dalej? Może sa nasi jacyś ...emigranci?
          > > pzdr mariusz
          Faktycznie. Ale ze mnie informator. Chyba to było na Ogólnopolskiej Turystyce.
          Tam (w tymforum) piszą terrot -
        • czuk1 Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 15:23
          gammma napisała:

> gdzie ta dyskusja o konikach? bo jak zwykle o niczym nie wiem!!?
          > g
          >
          > > misia.m napisała:
          > >
          > > > No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki na
          > > > Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
          > >
          > > Misiu. Nieładnie to wobec ter..., ale obiecałem że rozszyfrujemy jak się
          > > przeobraża. Pytam więc Ciebie. Dyskutowałaś o konikach zwierzynieckich?
          > > Przeczytaj więc całość tematu. Kto tam pisze. Ja napewno. Misia jak zwykle
          > > w całej Polsce... i dalej? Może sa nasi jacyś ...emigranci?
          > > pzdr mariusz

TO do GAMMY - pisze tam też MISIA. Obecnie chyba ...śpi po podróży
          turystycznej.
          • gammma Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 16:05
            narobil terrot zamieszania tymi konikami, ja w tym nie bralam udzielu dopoki
            dzisiaj rano niejaki jan651 nie zaintrygowal mnie ze cos o konikach jest na
            rzeczy, a ja nic nie wiem. pozniej jakies swoje 3 grosze dodalam do tych
            konikow
            pzdr
            g

czuk1 napisał:

> gammma napisała:
            >
            > > gdzie ta dyskusja o konikach? bo jak zwykle o niczym nie wiem!!?
            > > g
            > >
            > > > misia.m napisała:
            > > >
            > > > > No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki
            > na
            > > > > Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
            > > >
            > > > Misiu. Nieładnie to wobec ter..., ale obiecałem że rozszyfrujemy jak
            > się
            > > > przeobraża. Pytam więc Ciebie. Dyskutowałaś o konikach zwierzynieckic
            > h?
            > > > Przeczytaj więc całość tematu. Kto tam pisze. Ja napewno. Misia jak z
            > wykle
            > > > w całej Polsce... i dalej? Może sa nasi jacyś ...emigranci?
            > > > pzdr mariusz
            >
            >
            >
            > TO do GAMMY - pisze tam też MISIA. Obecnie chyba ...śpi po podróży
            > turystycznej.
      • gammma Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 11:44
        znalazlam te koniki, wczesniej mnie tam nie bylo co do scislosci. to ty tez
        jestes zwierze internetowe wielonickowe?
        pzdr
        g

jan651 napisał:

> misia.m napisała:
        >
        > > No właśnie,gdzie można pstryknąć najładniejsze jesienne widoczki na
        > > Roztoczu.Gdzie pokrążyć z aparatem?
        >
        > Misiu. Nieładnie to wobec ter..., ale obiecałem że rozszyfrujemy jak się
        > przeobraża. Pytam więc Ciebie. Dyskutowałaś o konikach zwierzynieckich?
        > Przeczytaj więc całość tematu. Kto tam pisze. Ja napewno. Misia jak zwykle
        > w całej Polsce... i dalej? Może sa nasi jacyś ...emigranci?
        > pzdr mariusz
        • misia.m Re: JESIEŃ na Roztoczu 15.09.03, 20:46
          Ja nie śpię!Zrobiliśmy ponad 600 km w niedzielę zwiedzając troszkę nowości i
          zaglądając w stare , dobrze znane kąty na polskich pojezierzach. Wróciłam
          strasznie zbulwersowana tym co zobaczyłam w Działdowie.(temat na forum Polska)
          Przynajmniej w Narolu coś z głową robią z tym pałacem.
          • januszx Re: JESIEŃ na Roztoczu 16.09.03, 13:58
            Roztocze podziwiałem przez ostatnie cztery dni. Według mnie tam ciągle gości
            lato, temp. ok. 20-22 stopni, słońce ciagle wysoko, a woda w "Echu" ciepła.
            Nikt w zalewie nie pływał ale gdyby była jeszcze jakaś chętna osoba pewnie i
            ja bym sie nie zastanawiał. Sam się nie odważyłem, czego teraz żałuję, ostatni
            raz pływałem w sierpniu, we wrześniu miałem okazje i jej nie wykorzystałemsmile
            To prawd widac pierwsze złote a nawet czerowne liście ale często są to
            kasztanowce które nie liczą się w grze gdyz biedne , chore sąsad
            Zdecydowanie wciąż dominuje zieleń
            pozdrawiam
            janusz
            i tak juz zostanie , gdyz uległem transformacji, ale tutaj może tylko ze
            dwa , trzy razy wystąpiłem pod swoim starym nickiem...
    • maxverre Re: JESIEŃ na Roztoczu 13.10.03, 20:36
      tez wybieram sie na jesienny wypad na roztocze , może ktos mi podpowie co
      warto uwiecznic na aparacie ? Maxverre

misia.m napisała:

• gammma Re: JESIEŃ na Roztoczu 14.10.03, 11:18
        wszystko warto uwiecznic!
        wschody i zachody slonca, lesne sciezki, dukty i drogi polne. kolorowe dywany
        traw i zarosli. grzyby w runie lesnym, zajaca w poszyciu i ptactwo w koronach
        drzew. pagory, dolinki, wawazy parowy i debry. spadajace i spadniete liscie.
        nadchodzace i odchodzace chmury. szumiace wodospady Tanwi i leniwe rozlewiska
        Wieprza. sielankowe wsie i miasteczka.
        jeszcze jakies pomysly?
        pozdrawiam
        gamma

maxverre napisał:
        > tez wybieram sie na jesienny wypad na roztocze , może ktos mi podpowie co
        > warto uwiecznic na aparacie ? Maxverre
        >
        • czuk1 Re: JESIEŃ na Roztoczu 14.10.03, 16:25
          gammma napisała:

> wszystko warto uwiecznic!
          > wschody i zachody slonca, lesne sciezki, dukty i drogi polne. kolorowe dywany
          > traw i zarosli. grzyby w runie lesnym, zajaca w poszyciu i ptactwo w koronach
          > drzew. pagory, dolinki, wawazy parowy i debry. spadajace i spadniete liscie.
          > nadchodzace i odchodzace chmury. szumiace wodospady Tanwi i leniwe rozlewiska
          > Wieprza. sielankowe wsie i miasteczka.
          > jeszcze jakies pomysly?
          > pozdrawiam
          > gamma
          >
          Misia nie ma czasu bo jest "nad" jest "cudownie wszędopolska" i (mogę to
          stwierdzić) funkcję Przyjaciółki tego Domu zaniedbała. A ponado mogą być Dwie
          Przyjaciólki Domu, w tym jedna kandydatka na Gospodynię. Gammo już dawno Nią
          jesteś tylko mi potwierdż.
          Przepraszam. Mamy przecież maxverra - gościa miłego na forum, który
          przyjeżdza do nas w ostatniej chwili by pstrykać (m.in.) kolorowe jeszcze
          liście na roztoczańskich drzewach. Śpiesz się przeto. Masz wskazówki ogólne
          od Gospodyni Domu naszej Gammy - która jest też ALfA,Betą i wszystko wie.
          Osobiscie polecał bym pejzaże Roztocza w okolicach Szczebrzeszyna, Kawęczyna,
          Topólczy, Zwierzynie (kościółek na wodzie, staw, park, staw Echo, meandry
          Wieprza, ciąg wiosek Obrocz-Guciów-Bondyrz- Krasnobród, okolice Górecka
          Kościelnego, Rezerwat w Hamerni (chyba Piekiełko), oczywiscie szumy na
          Tanwi......i to można zrobić dojeżdzając punktowo - z tym swoim sprzętem.
          Zapraszamy cały rok. Np[.zimą - do Krasnobrodu, Roztoczańskiego Parku
          Narodowego, Suśca i ..... do Zamoscia.
          pzdr mariusz

>
          > maxverre napisał:
          > > tez wybieram sie na jesienny wypad na roztocze , może ktos mi podpowie co
          > > warto uwiecznic na aparacie ? Maxverre
          > >
          • czuk1 Re: Do Misi 15.10.03, 05:50
            czuk1 napisał:

> gammma napisała:
            >
            > > wszystko warto uwiecznic!
            > > wschody i zachody slonca, lesne sciezki, dukty i drogi polne. kolorowe dyw
            > any
            > > traw i zarosli. grzyby w runie lesnym, zajaca w poszyciu i ptactwo w koron
            > ach
            > > drzew. pagory, dolinki, wawazy parowy i debry. spadajace i spadniete lisci
            > e.
            > > nadchodzace i odchodzace chmury. szumiace wodospady Tanwi i leniwe rozlewi
            > ska
            > > Wieprza. sielankowe wsie i miasteczka.
            > > jeszcze jakies pomysly?
            > > pozdrawiam
            > > gamma
            > >
            > Misia nie ma czasu bo jest "nad" jest "cudownie wszędopolska" i (mogę to
            > stwierdzić) funkcję Przyjaciółki tego Domu zaniedbała. A ponado mogą być Dwie
            > Przyjaciólki Domu, w tym jedna kandydatka na Gospodynię. Gammo już dawno Nią
            > jesteś tylko mi potwierdż.
            > Przepraszam. Mamy przecież maxverra - gościa miłego na forum, który
            > przyjeżdza do nas w ostatniej chwili by pstrykać (m.in.) kolorowe jeszcze
            > liście na roztoczańskich drzewach. Śpiesz się przeto. Masz wskazówki ogólne
            > od Gospodyni Domu naszej Gammy - która jest też ALfA,Betą i wszystko wie.
            > Osobiscie polecał bym pejzaże Roztocza w okolicach Szczebrzeszyna, Kawęczyna,
            > Topólczy, Zwierzynie (kościółek na wodzie, staw, park, staw Echo, meandry
            > Wieprza, ciąg wiosek Obrocz-Guciów-Bondyrz- Krasnobród, okolice Górecka
            > Kościelnego, Rezerwat w Hamerni (chyba Piekiełko), oczywiscie szumy na
            > Tanwi......i to można zrobić dojeżdzając punktowo - z tym swoim sprzętem.
            > Zapraszamy cały rok. Np[.zimą - do Krasnobrodu, Roztoczańskiego Parku
            > Narodowego, Suśca i ..... do Zamoscia.
            > pzdr mariusz
            >
            > >
            > > maxverre napisał:
            > > > tez wybieram sie na jesienny wypad na roztocze , może ktos mi podpowi
            > e co
            > > > warto uwiecznic na aparacie ? Maxverre
            > > >

Nie zauważyłem, że Ty pytasz co i gdzie pstryknąć?. Pytanie jest kurtuazyjne.
            Odbieram go jako wypad do zaprzyjaznionego domu, ba do swojego domu
            letniskowego.Doskonale Cię rozumiem. Twoimi do nas wypadami, które całe grono
            przyjaciół podnoszą na duchu.. nas (a mnie napewno) nobilitujesz.
            Nie mniej zarówno (ostatnio u nas prawie już jedynaczka) Gamma jak i ja
            daliśmy odpowiedż na Twoje pytanie. Zapewniam Cię, że Roztocze jest piękne też
            zimą. Warto być z nami i u nas.
            pozdrawiam serdecznie Mariusz
            • gammma Do Mariusza 15.10.03, 09:21
              Mariusz no co ty, ja? ja sie nie nadaje! chyba gosc ze mnie leszy niz
              gospodarz. Wez Janusza raczej, on lepiej w tym kominku napali
              pozdrawiam
              gamma

czuk1 napisał:
              A ponado mogą być Dwie Przyjaciólki Domu, w tym jedna kandydatka na
              Gospodynię. Gammo już dawno Nią jesteś tylko mi potwierdż.
              > > pzdr mariusz
              • czuk1 Re: Do Mariusza 15.10.03, 18:56
                gammma napisała:

> Mariusz no co ty, ja? ja sie nie nadaje! chyba gosc ze mnie leszy niz
                > gospodarz. Wez Janusza raczej, on lepiej w tym kominku napali
                > pozdrawiam
                > gamma
                >
                > czuk1 napisał:
                > A ponado mogą być Dwie Przyjaciólki Domu, w tym jedna kandydatka na
                > Gospodynię. Gammo już dawno Nią jesteś tylko mi potwierdż.
                > > > pzdr mariusz

Dobrze widzę. Jesteś Damą, Dziewczyną, Turystką.... a tu liczyłem ,że
                będziesz Gospodynią (nie od sprzątania i mycia) - w rodzaju narratora
                prowadzącego dyskusję. Dobrze - nie ma już załozyciela zlisił się -
                są dyskutanci na forum Roztocze. Założyciel byle jaki nie jest wcale
                potrzebny. Od miesiąca mamy wśród nas niezwykle aktywnych, nowych
                forumowiczów. Od nas zależeć będzie i my zdecydujemy o losach Forum,
                spotykając się bądż nie przy Janusza roztoczańskim kominku. Ze swojej
                strony zapewniam, że będę tam pisał nadal o nowościach i problemach.

,
                • maxverre Re: Do Mariusza 16.10.03, 14:06
                  Wielkie dzięki za wszystkie informacje, sa bardzo zachęcające . Jeszcze nie
                  jestem pewien czy uda mi się zrealizować ten wypad na Roztocze. Jesli tak
                  postaram sie napisać.
                  • misia.m O sobie 17.10.03, 22:47
                    Fakt , jestem gościem, ale o tytuł gospodyni z Gammą rywalizować nie będę.smile
                    Włóczę się prawie wszędzie po naszym kraju,a na Roztoczu byłam w ostatnie
                    wakacje.A że tu u Was kameralnie jest i miło , to i się na troszkę
                    zagnieździłamsmile
                    • czuk1 Re: O sobie 17.10.03, 23:53
                      misia.m napisała:

> Fakt , jestem gościem, ale o tytuł gospodyni z Gammą rywalizować nie będę.smile
                      > Włóczę się prawie wszędzie po naszym kraju,a na Roztoczu byłam w ostatnie
                      > wakacje.A że tu u Was kameralnie jest i miło , to i się na troszkę
                      > zagnieździłamsmile

A my mieliśmy to szczęście, że do nas trafiłaś i bywasz.
                      Pozdrawiam Cię Mariusz
                      • misia.m Re: O sobie 18.10.03, 15:06
                        Ale mi milusio i cieplutko od tych pozdrowień!
                        Pozdrawiam Wszystkich ,z którymi miałam tu przyjemność wymieniać wrażenia z
                        moich podróży!
                        Trzymajcie się cieplutko!
                        • czuk1 Re: O sobie 19.10.03, 11:46
                          misia.m napisała:

> Ale mi milusio i cieplutko od tych pozdrowień!
                          > Pozdrawiam Wszystkich ,z którymi miałam tu przyjemność wymieniać wrażenia z
                          > moich podróży!
                          > Trzymajcie się cieplutko!

Okey. Nie śpij Misiu. Nie ma jescze zimy. pzdr i dziękuję -m
                          • januszx Re: O Roztoczu raz jeszcze 19.10.03, 13:48
                            Jednak na naszym forum bywają gościesmile, to bardzo miłe. Odwiedzajcie Forum ,
                            odwiedzajcie Roztocze - naprawdę warto - jak mawiał Piotr Najsztub

Jesień jest wyjątkową porą dla tej cudnej krainy
                            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka