Dodaj do ulubionych

>>> WTOREK - DO ............. ITD !!! <<<

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 07:44

Witam, witam wszystkich !!!!!!!!!!!!!!
To ja - lata...co ???? Aaaaa, latawiec !!! (no, no Monia, masz szczęście!) :-)

U mnie, w Starym Grodzie ponuro coś dzisiaj, zimno, śnieg kategorii II i w
ogóle jakoś nijako.

Słuchajcie ! Co z tym pasowaniem Rycerskim ??? :-)
W końcu zebraliśmy się wszyscy "do kupy" ! I co ... ???????????

Czekam na wnioski ! :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Meve Re: >>> WTOREK - DO ............. ITD !!! <<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 07:51
      Gość portalu: Nala napisał(a):

>

>
      > U mnie, w Starym Grodzie ponuro coś dzisiaj, zimno, śnieg kategorii II i w
      > ogóle jakoś nijako.

U mnie śnieg I kategorii, jak środek grudnia to wszystko wygląda:))

> Słuchajcie ! Co z tym pasowaniem Rycerskim ??? :-)
      > W końcu zebraliśmy się wszyscy "do kupy" ! I co ... ???????????

Jestem za, bo się wszyscy rozmemłają zupełnie:))
      Już wczoraj zaproponowałam urlop od forum, bo brak ikry był.

> Czekam na wnioski ! :-)))

Ale może faktycznie trzeba działać .
      Pasowania, imprezy, konkursy:)))
      Żeby marazmu nie było:)))
      • Gość: Nala Re: >>> WTOREK - DO ............. ITD !!! <<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 08:08
        Gość portalu: Meve napisał(a):

> Ale może faktycznie trzeba działać .
        > Pasowania, imprezy, konkursy:)))
        > Żeby marazmu nie było:)))

Otóż to !!!
        Jestem za, a nawet ..... itd ! :-)

To co Meve ? Czekamy na resztę ?!

• Gość: Meve Pasowanie - przygotowania IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 08:14
          Czekamy, a tymczasem komnaty przystrójmy, niech umyślne przyniosą girlandy
          kwiatów,mniody i wina, owoce z krain dalekich, niech perfumami skropią podłogi,
          wstęgi przygotują...
          Kronikarza trzeba powiadomic , niech posłaniec z wiadomością bieży jak
          najszybciej!
          • Gość: Nala Re: Pasowanie - przygotowania IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 08:24

Oj, i przewietrzyć komnaty, konicznie przewietrzyć !!!
            I te arrasy potargane podczas ostatniej balan.., tfu, oczywiście, podczas
            ostaniego BALU!, toż trzeba zacerować ! Gdzież ta szwaczka ???

O, i trzeba zawiadomić kuchnię, niech wybiorą odpowiedni drób i prosięta !
            I piwniczkę trza otworzyć ! GDZIE KLUCZ ???????? KTO ZABRAŁ KLUCZ DO
            PIWNICZKI ?????

• Gość: Meve Re: Pasowanie - przygotowania IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 08:28
              Gość portalu: Nala napisał(a):

>
              > Oj, i przewietrzyć komnaty, konicznie przewietrzyć !!!
              > I te arrasy potargane podczas ostatniej balan.., tfu, oczywiście, podczas
              > ostaniego BALU!, toż trzeba zacerować ! Gdzież ta szwaczka ???

Oj, prawda, a szwaczka z posłańcem o jakiś sekretach rozmawiają, bo tak cicho w
              sieni>>>:))

> O, i trzeba zawiadomić kuchnię, niech wybiorą odpowiedni drób i prosięta !
              > I piwniczkę trza otworzyć ! GDZIE KLUCZ ???????? KTO ZABRAŁ KLUCZ DO
              > PIWNICZKI ?????

To nie ja, trzeba by sie dtrgiej zmiany zapytać:)))

• Gość: Nala Re: Klucz !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 08:57

No znalazłam !
                CO ON ROBIŁ W MOIM PANTOFLU ???

Coś ta piwniczka taka jakaś w połowie pełna, .................., albo raczej, w
                połowie pusta ?!?!?!?

Heeepppp !!!!!!
                O PRZEPRASZAM !!!!!!!

No co ?????????????????????????????????????????
                Musiałam przecież skosztować czy to 100-letnie wino doszło !!!!!!!
                Przecież nie można podać gościom niedobrego wina !!!

Ale, heepp!, jest dobre !

• Gość: Nala ????? NO I CO Z WAMI ????? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 09:42

Co się dzieje ???

Ja rozmumiem że w pracy jest na ogół dużo pracy, ale wypadałoby powiedzieć -
      dzień dobry !!!
      :-)))
      • Gość: Meve Re: ????? NO I CO Z WAMI ????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 09:47
        Nala, zostaw lepiej to wino, wyłaź z tej piwniczki,..
        no, ale ubierz tego pantofla, kobieto
        A tak właściwie - to co we dwie mamy harować?
        Pproszę tego wina, sprawdzę, czy jest tak dobre, jak o nim mówisz:)))
        • Gość: Nala Re: ????? NO I CO Z WAMI ????? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 10:01

Ooooo, Wasśśśmośśścćć Meveee i Waśszśmośćć, .... eeee, Meve !?
          Dlaszszego dffiee ?
          • Gość: monia Re: ????? NO I CO Z WAMI ????? IP: 217.97.138.* 26.02.02, 11:05
            Nooo, moje panie, dobre pytanie w nagłówku...Baaardzo ładnie!!! To wystarczy przyjsc trochę później, i
            co? Piwniczka otwarta, baryłki ponapoczynane, kielichy turlają się po podłodze....Czy zacnym
            białogłowom takowe zachowanie przystoi??? Proszę spojrzeć mi w oczy - w oczy, powiadam, Nala,
            gdzie ja mam oczy...ILE ja mam oczu??? - no, Meve, słucham Accanię, ile tego miodu zacnego, na
            czas pasowania ostawionego, poszło.....Oj, będą was głowy bolały, będą....O! Nawet myszy piwniczne
            się popiły, a kot spi pod ławą......
    • Gość: Latawiec Szybciutkie pa, pa ! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 11:02

Ja już lecę !!!
      Pa !
      Do jutra !
      Latawiec.
      • Gość: Meve Re: Szybciutkie pa, pa ! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 11:06
        No to ładnie, szlag mnie trafi chyba!!!!!
        Chyba się obrażę czy cóś!!!!!
        Meve Zdenerwowana
        • Gość: monia Re: Szybciutkie pa, pa ! IP: 217.97.138.* 26.02.02, 11:07
          Czemu zdenerwowana...???
          • Gość: Meve Re: Szybciutkie pa, pa ! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 11:13
            Gość portalu: monia napisał(a):

> Czemu zdenerwowana...???
            Wszystko przygotowane do pasowania, tylko pasujących i pasowanych nie ma!!!!!!
            A Monia się pyta, czemum zdenerwowana - no ile razy można przekładać tak ważną
            uroczystość!!
            Ile razy mam pić ten mniód??

• Gość: monia Re: Szybciutkie pa, pa ! IP: 217.97.138.* 26.02.02, 11:25
              Co do pasujących, to my tu wszyscy pasujemy...no, pięknie się dobrałysmy (i to płeć nadobna!), nie
              wolno nam zostawiać kluczy do loszku z winem...bo zaraz chęci różne nas nachodzą...a to na
              frasunek, a to ku czci...A to, czy aby dobre...
              Poza tym, kłopot to i tak będzie z porą na pasowanie odpowiednią...Jak zauważyłam, o różnych porach
              do komputera dopadamy...Ja, na przykład, nie jestem w stanie sobie tego zaplanować...
              No, ale Polak potrafi.....Może na raty, lub zaocznie....Meve, NIE DENERWUJ SIĘ!!!
              • Gość: Meve Nerwy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 11:30
                Tyz prowda.
                Nie bedem sie frasowac - łoj, górale z wytworną staropolszczyzną mi się
                pomerdały:))
                Może mniodu??
                Albo irysów pysznych kakaowych?
                • Gość: monia Re: Nerwy IP: 217.97.138.* 26.02.02, 11:38
                  Mnodu...Masz ci los, a ta znowu swoje...Melisy, dobra kobieto, sobie naparz...a nie w taki ciężki
                  alkohol od rana się pakujesz...no, może kapeńkę, na lepsze cisnienie...bom cos mdła dzisiaj :-)))
                  Ale iryska też poproszę...o! dwa się wzięły, no dobrze, będzie "na potem"...
                  Waszmosciowie, jak widzę, od rana znaku życia nie dali...Jarosław pewnikiem znowu PIT-oli....
                  A imć Geralt? Ten to całkiem nieprzewidywalny...
                  • Gość: monia Re: Nerwy IP: 217.97.138.* 26.02.02, 12:07
                    No tak...Zostałam sama w takich wielkich, mrocznych komnatach..Wiatr poswistuje zza drzwi
                    niedomkniętej piwniczki...Arrasy....No, tak, arrasy trzeba wytrzepać koniecznie, bo coskolwiek
                    sponiewierane po bale...ten, balach - chciałam rzec - ostatnich..I sprzątnąć jadalną trzeba musowo,
                    bo jakowes łby rybie i swińskie poobgryzane nóżki oraz resztki piór bażancich po kątach się
                    walają...Oj, chyba pora na wiosenne porządki..Ale ta pogoda, taka bardzo przedwiosenna nie sprzyja
                    aktywnosci, a ku wywczasowi człeka skłania...Może drzemka...???
                    • Gość: Meve Dzremka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 12:52
                      Krótka dzremka nie jest zła, gdy wiatr gwiżdże, okiennice trzeszczą, na szyby
                      deszcz kapie kap kap - to prawie nic przyjemniejszego nie ma nad przyłożenie ucha
                      do poduchy, kocyk wełniany i błogi stan odpływania w krainę Snów.
                      Ale gdzie tu spać, jak klawiatura na policzkach sie odciska, telefony dzwonią,
                      faxy przychodzą?
                      Nie można, nawet Królowa musi pracować:))
                      jENO TO FORUM OPUSTASZAŁE i te "piwnice" mnie ostały:))

• Gość: monia Re: Piwnice IP: 217.97.138.* 26.02.02, 13:00
                        Piwnice też opustoszały...:-)))
                        Taaaa.....jak sobie wyobrażę taki milusi koc w największej szufladzie mojego biurka, a poduszkę w
                        szafie ze starymi fakturamy, to oczy mi się zamykają...ups! Nie! Czas na kolejną kawę!!!!!
                        • Gość: Meve Re: Piwnice IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 13:19
                          Trzeba ten tego, kawiarkę zawołać:)))
                          No dobra, już siegam po młynek - czarna jak smoła ethiopia może być?
                          • Gość: monia Re: Piwnice IP: 217.97.138.* 26.02.02, 13:43
                            A z ekspresu? Ja ostatnio pijam rozpuszczalną - idę na łatwiznę, zgadza się!!! Ale zastanawiam się,
                            jaki wpływ ma na mnie filiżanka kawy tak naprawdę...Sennosci chyba nie odgania - wypijam czasem
                            wieczorem i różnicy w samopoczuciu nie zauważam..
                            No to polej, Meve Łaskawa i Szczodra (podoba ci się?) jesli już masz zaparzoną. I trochę mleka, jesli
                            jest....i iryska, jesli JESZCZE jest...:-))))))
                            A jak takie, wspomniane już dzisiaj, pasowanie ma wyglądać? W naszym przypadku, oczywiscie, a ten
                            jest szczególny....
                            • Gość: Meve Re: Piwnice IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 14:34

> A z ekspresu? Ja ostatnio pijam rozpuszczalną - idę na łatwiznę, zgadza się!!!
                              > Ale zastanawiam się,
                              > jaki wpływ ma na mnie filiżanka kawy tak naprawdę...Sennosci chyba nie odgania
                              > - wypijam czasem
                              > wieczorem i różnicy w samopoczuciu nie zauważam..

Ja jeszcze zauważam, a zwłaszcza rano - jak mnie kawa budzi wieczorem i isedze do
                              nocy, a potem wstać nnie mogę:))
                              > No to polej, Meve Łaskawa i Szczodra (podoba ci się?) - PODOBA MI SIĘ!!!:))))
                              jesli już masz zaparzoną.
                              > I trochę mleka, jesli
                              > jest....i iryska, jesli JESZCZE jest...:-))))))
                              > A jak takie, wspomniane już dzisiaj, pasowanie ma wyglądać? W naszym przypadku,
                              > oczywiscie, a ten
                              > jest szczególny....
                              No nie wiem, chyba nici??
                              Może jutro??
                              (bedzie futro..)
                              :)))
                              • Gość: monia Re: Futro IP: 217.97.138.* 26.02.02, 14:40
                                Futro sztuczne, czy naturalne???
                                :-)))))
                                • Gość: Meve Re: Futro IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 14:58

> Futro sztuczne, czy naturalne???
                                  > :-)))))

Z Geralta może, za brak stawienia sie na forum:))))
                                  Meve okrutna:)))

• Gość: monia Re: Futro IP: 217.97.138.* 26.02.02, 15:04
                                    Z Geralta? A, to jak z Geralta, to skóra (trochę makabryczne, ale trudno)!
                                    Oj, Meve baaardzo okrutna!!!
                                    Powoli oddalam się...mam nadzieję, że do jutra...
                                    monia niepewna
      • Gość: monia Re: Szybciutkie pa, pa ! IP: 217.97.138.* 26.02.02, 11:06
        Latawiec???? Dzisiaj to pijawiec chyba...I pewnie dlatego gadać nie chce...Pa, pa!!!
        • Gość: monia Re: do drugiej zmiany, jesli będzie.... IP: 217.97.138.* 26.02.02, 14:48
          Cos nie przyłożylismy się dzisiaj do konwersacji....I ktos potem musi te nudy czytać...okropnosć!!!!
          Jesli Imć jolajola dotrze, to niech przyjmie pozdrowienia, dopijając to, co w loszku pozostało, jako że
          pozostałe Accanie nader wczesnie do piwniczki zajrzały...Mniemam, że w celach
          organizacyjno-porządkowych...:-))) Pełna nadziei jestem, iż żółtosc u Waćpani w zielonosc całkiem już
          przeszła (a może to odwrotnie, chorobka?) Rycerzy dzisiaj u nas ni du du, temu być może marazm
          nasz dzisiejszy przypisać należy..
          Pozdrawiam!!!
          P.S. Potomstwo też pozdrawiam
          P.S. 2 Accani na "Władcę..." wybrać się zamiaruje? Ciekawam opinii (byle nie nadmiernie krytycznych,
          zachwyt mile widziany)
          monia
          • jolajola1 Re: do drugiej zmiany, jesli będzie.... 26.02.02, 18:27
            Gość portalu: monia napisał(a): ...
            > Jesli Imć jolajola dotrze, to niech przyjmie pozdrowienia, dopijając to, co w l
            > oszku pozostało, jako że
            > pozostałe Accanie nader wczesnie do piwniczki zajrzały...Mniemam, że w celach
            > organizacyjno-porządkowych...:-))) Pełna nadziei jestem, iż żółtosc u Waćpani w
            > zielonosc całkiem już
            > przeszła (a może to odwrotnie, chorobka?)

Dotarłam, aczkolwiek jak zwykle popołudniem. I cóż widzę ? Piwniczka prawie
            opróżniona, resztki jakoweś zostały. No nic, mogę i te resztki, boć wyposzczonam
            nadmiernie. Chlup, chlup.. nawet zacny miodek
            Co do kolorystyki mojej, upadkiem nabytej - to śpieszę donieść, żem juz jej się
            całkiem (no, prawie) pozbyłam i między ludźmi bez wstydu pokazać sie mogę. To i
            do interneta częściej, jak tuszę, zaglądać będę mogła

> Pozdrawiam!!!
            > P.S. Potomstwo też pozdrawiam
            Wrrrr, jeszcze mi wrogość do gadatliwego żmija nie przeszła...

> P.S. 2 Accani na "Władcę..." wybrać się zamiaruje? Ciekawam opinii (byle nie na
            > dmiernie krytycznych,
            > zachwyt mile widziany)
            > monia

No, jakże to ?! Przecież juz swą opinię przez dziecię w zeszły ?poniedziałek
            przesłałam. Nawet drugi raz z dziecieciem starszym się wybrać zamierzam.
            Niestety, mój Pan i Władca po jednokrotnym obejrzeniu filmu stanowczo odmawia mi
            powtórki.

ps.
            ja też uwielbiam te oczyska Froda,żeby każdy pięćdziesięciolatek miał takie ...
            • jolajola1 druga zmiana sobie idzie 26.02.02, 19:05
              Pustki jakoweś, nawet popołudniowego ?rycerza Jarosława zbrakło...
              weznę z sobą gąsiorek miodu, co sie ostał - i samowtór, ja i gąsiorek,
              pójdziemy ku domowi
              pa
              • Gość: ?? ?? Re: druga zmiana sobie idzie IP: 193.140.41.* 26.02.02, 20:12
                Ja bardzo przepraszam, moze nie powinienem sie pytac, ale O CO TU CHODZI ????

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka