molnar84 18.07.03, 13:00 Według mnie swietna ksiazka (wszystkie cztery czesci ), jeden z lepszych pisarzy obok K. dick, Lukjanienki, tolkiena i "spapkoskiego"przez male s Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Druss Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: 81.210.22.* 18.07.03, 15:06 molnar84 napisał: > Według mnie swietna ksiazka (wszystkie cztery czesci ), jeden z lepszych > pisarzy obok K. dick, Lukjanienki, tolkiena i "spapkoskiego"przez male s Po pierwsze - ksiązka zdecydowanie znakomita (Z NACISKIEM NA PIERWSZE DWIE CZĘŚCI...). Po drugie - warto sięgnąć po inne pozycje Pohla - np. "Człowiek Plus". A po trzecie - to z tym "spapkoskim"przez male s przesadziłeś. Co ma piernik do wiatraka? Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk 19.07.03, 13:40 Pohl autorem jest znakomitym:). Pamiętacie "Człowiek plus"? I opowiadania - opowiadania ma - moim zdaniem - najlepsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCoby Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 16:36 Zgadzam sie co do Pohla i do sapkowskiego jego ksiarzki moze są ciekawe ale nie na tyle by mozna bylo do nich wracać jak do tolkiena np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GardZen Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 19:00 Ksiazka a raczej cykl numer jeden Odpowiedz Link Zgłoś
byle_kto Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk 21.07.03, 20:38 Czytałem pierwszą część i bardzo mi się podobało. Jak dotąd nie zaryzykowałem następnych... Mówicie, że warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Somberg Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 12:32 PoHL is the best. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiestu Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 13:33 Może i tak jest dobre ale Sapkowskiego nikt nie pobije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss znaj proporcję IP: 81.210.22.* 23.07.03, 13:43 Gość portalu: Kiestu napisał(a): > Może i tak jest dobre ale Sapkowskiego nikt nie pobije Jak można w ogóle porównywać Pohla do Sapkowskiego? To przecież zupełnie inne gatunki literackie, inna stylistyka... To tak, jakby stwierdzić, że Opel Astra jest lepszy od Harleya, bo w czasie jazdy nie pada na głowę... Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiestu Re: znaj proporcję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 12:55 Gość portalu: Druss napisał(a): > Jak można w ogóle porównywać Pohla do Sapkowskiego? To przecież zupełnie inne > gatunki literackie, inna stylistyka... To tak, jakby stwierdzić, że Opel Astra > jest lepszy od Harleya, bo w czasie jazdy nie pada na głowę... > Nie bo to Harley jest lepszy od opla astry, oczywiscie ze mozna ich poruwnywać bo obaj sa pisarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: znaj proporcję IP: 81.210.22.* 24.07.03, 14:02 Gość portalu: Kiestu napisał(a): > oczywiscie ze mozna ich poruwnywać > bo obaj sa pisarzami Tylko, że nieporównywalnymi... Fnatasy i SF to naprawdę nie jest jedna i ta sama bajka. Właśnie jak motocykl i samochód - że wrócę do poprzedniego postu. Wprawdzie każdy z nich jest środkiem lokomocji, ale na tym podobieństwo się kończy... Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiestu Re: znaj proporcję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:44 ale porównanie ich przezemnie bylo moim osobistym zdaniem poprostu wole styl pisania Sapkowskiego od Pohla ktory poprostu mometami mnie nuzy ale tez jest swietny w tym co robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss EOT IP: 81.210.22.* 25.07.03, 11:19 Ale ja też bardziej cenię Sapkowskiego!!! I tyle z naszej małej polemiki Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiestu Re: znaj proporcję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 11:57 Bardzo ciekawie się z tobą polemizowało i cała przyjemnosc po mojej stronie Kiestu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.e / 10.75.209.* 28.07.03, 10:02 Pohl to autor SF, czy Fantasy? Nie znam jego ksiazek, a chetnie przeczytalabym cos nowego z Fantasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiestu Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 14:59 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Pohl to autor SF, czy Fantasy? > Nie znam jego ksiazek, a chetnie przeczytalabym cos nowego z Fantasy? Zdecydowanie SF i nie jest to zadne nowe fantasy to jest klasyk SF !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
najda.lukasz Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk 29.07.03, 16:01 Gateway dobra ksiarzka a co sapkowskiego to sie nie zgodze tez jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś