Dodaj do ulubionych

Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyku

18.07.03, 13:00
Według mnie swietna ksiazka (wszystkie cztery czesci ), jeden z lepszych
pisarzy obok K. dick, Lukjanienki, tolkiena i "spapkoskiego"przez male s
Obserwuj wątek
    • Gość: Druss Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: 81.210.22.* 18.07.03, 15:06
      molnar84 napisał:

> Według mnie swietna ksiazka (wszystkie cztery czesci ), jeden z lepszych
      > pisarzy obok K. dick, Lukjanienki, tolkiena i "spapkoskiego"przez male s

Po pierwsze - ksiązka zdecydowanie znakomita (Z NACISKIEM NA PIERWSZE DWIE
      CZĘŚCI...). Po drugie - warto sięgnąć po inne pozycje Pohla - np. "Człowiek
      Plus". A po trzecie - to z tym "spapkoskim"przez male s przesadziłeś. Co ma
      piernik do wiatraka?

Ukłony,
      Druss
    • agrafek Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk 19.07.03, 13:40
      Pohl autorem jest znakomitym:). Pamiętacie "Człowiek plus"? I opowiadania -
      opowiadania ma - moim zdaniem - najlepsze.
      pozdrawiam
    • Gość: McCoby Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 16:36
      Zgadzam sie co do Pohla i do sapkowskiego jego ksiarzki moze są ciekawe ale nie
      na tyle by mozna bylo do nich wracać jak do tolkiena np.
    • Gość: GardZen Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 19:00
      Ksiazka a raczej cykl numer jeden
    • byle_kto Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk 21.07.03, 20:38
      Czytałem pierwszą część i bardzo mi się podobało. Jak dotąd nie zaryzykowałem
      następnych... Mówicie, że warto?
    • Gość: Somberg Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 12:32
      PoHL is the best.
    • Gość: Kiestu Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 13:33
      Może i tak jest dobre ale Sapkowskiego nikt nie pobije
      • Gość: Druss znaj proporcję IP: 81.210.22.* 23.07.03, 13:43
        Gość portalu: Kiestu napisał(a):

> Może i tak jest dobre ale Sapkowskiego nikt nie pobije

Jak można w ogóle porównywać Pohla do Sapkowskiego? To przecież zupełnie inne
        gatunki literackie, inna stylistyka... To tak, jakby stwierdzić, że Opel Astra
        jest lepszy od Harleya, bo w czasie jazdy nie pada na głowę...

Ukłony,
        Druss
        • Gość: Kiestu Re: znaj proporcję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 12:55
          Gość portalu: Druss napisał(a):

> Jak można w ogóle porównywać Pohla do Sapkowskiego? To przecież zupełnie inne
          > gatunki literackie, inna stylistyka... To tak, jakby stwierdzić, że Opel
          Astra
          > jest lepszy od Harleya, bo w czasie jazdy nie pada na głowę...
          >

Nie bo to Harley jest lepszy od opla astry, oczywiscie ze mozna ich poruwnywać
          bo obaj sa pisarzami
          • Gość: Druss Re: znaj proporcję IP: 81.210.22.* 24.07.03, 14:02
            Gość portalu: Kiestu napisał(a):

> oczywiscie ze mozna ich poruwnywać
            > bo obaj sa pisarzami

Tylko, że nieporównywalnymi... Fnatasy i SF to naprawdę nie jest jedna i ta
            sama bajka. Właśnie jak motocykl i samochód - że wrócę do poprzedniego postu.
            Wprawdzie każdy z nich jest środkiem lokomocji, ale na tym podobieństwo się
            kończy...

Druss
            • Gość: Kiestu Re: znaj proporcję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:44
              ale porównanie ich przezemnie bylo moim osobistym zdaniem poprostu wole styl
              pisania Sapkowskiego od Pohla ktory poprostu mometami mnie nuzy ale tez jest
              swietny w tym co robi
              • Gość: Druss EOT IP: 81.210.22.* 25.07.03, 11:19
                Ale ja też bardziej cenię Sapkowskiego!!! I tyle z naszej małej polemiki
                Ukłony,
                Druss
              • Gość: Kiestu Re: znaj proporcję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 11:57
                Bardzo ciekawie się z tobą polemizowało i cała przyjemnosc po mojej stronie
                Kiestu
    • Gość: Gosia Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.e / 10.75.209.* 28.07.03, 10:02
      Pohl to autor SF, czy Fantasy?
      Nie znam jego ksiazek, a chetnie przeczytalabym cos nowego z Fantasy?
      • Gość: Kiestu Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 14:59
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Pohl to autor SF, czy Fantasy?
        > Nie znam jego ksiazek, a chetnie przeczytalabym cos nowego z Fantasy?

Zdecydowanie SF i nie jest to zadne nowe fantasy to jest klasyk SF !!!!!!
    • najda.lukasz Re: Pohl-Gateway- co ludzie sadzicie o tym klasyk 29.07.03, 16:01
      Gateway dobra ksiarzka a co sapkowskiego to sie nie zgodze tez jest dobry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka