lewaloff 24.07.03, 00:10 Jakies opinie o kolejnych przygodach Rincewinda? Podobno nastepna w kolejce jest Nauka Swiata Dysku 2. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi73 Re: Prachett - Ciekawe czasy 04.08.03, 15:05 Ciekawe Czasy super. Mimo, że Rincewind mnie okropnie irytuje i generalnie ulubionym moim bohaterem ŚD jest Śmierć, ale każda książka Prachetta jest godna poświęcenia jej czasu. Pomysł z Czerwoną Armią rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Prachett - Ciekawe czasy 04.08.03, 19:42 nastepna w kolejnosci w cyklu jest swiezo wydana przez proszynskiego maskarada - powrot do ankh-mopork... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Duck Re: Prachett - Ciekawe czasy IP: *.tvgawex.pl 14.08.03, 11:17 Rewelacja! Jak zwykle u Pratka slapstickowy "kicz", "filozofia" Świata Dysku i intelientna analiza ludzkich zachowań tworzą jedyną w swoim rodzaju humorystyczną mieszankę wybuchową. Pratchett powrócił tu do starej i sprawdzonej recepty na niezły ubaw - WYŚLIJMY RINCEWINDA GDZIEŚ DALEKO, WPAKUJMY W KŁOPOTY I POPATRZMY CO SIĘ STANIE:))) Do moich ulubionych fragmentów należą m.in. walka z ninja ( "Uważasz na tę belkę? Uważasz?! BACH! To dobrze, bo powinieneś uważać na nogę" :), spotkanie z W.S.W.H Dibhalą ( a mówią że kapitalizm nie jest międzynarodowy...) oraz nauka nadrektora Ridcully'ego języka dyplomatów:) M.D. Odpowiedz Link Zgłoś
let_the_sunshine Re: Prachett - Ciekawe czasy 15.08.03, 00:53 dla mnie najlepsza z książek ze świata dysku... przede wszystkim srebrna orda - dawno nic mnie tak nie rozbawiło :))) doskonałe pomysł z czerwoną armią i pluszowym króliczkiem, prześmieszny język i kultura kontynentu przeciwagi, wspomniany w.s.w.h dibhala... no i oczywiście mój ukochany duet rincenwind + dwukwiat :) bardzo bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś