Dodaj do ulubionych

piątek baaardzo senny

IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 03.10.03, 09:57
...bo pooperacyjny :-( Wczoraj psinka miała zabieg - dość poważny - dzisiaj
dochodzi do siebie mam nadzieję(a ja razem z nią - pół nocy przesiedziałyśmy
na podłodze), no i miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze :-) W każdym
razie trafiłyśmy w świetne, polecone ręce no i podobno w dobrym momencie :-)
Może ktoś ma ochotę na kawę z mlekiem (lub pyszną, świeżo parzoną
truskawkową) i racuszka ze śliwkami posypanego cukrem pudrem? Pyszności :-)
Trzeba chyba w kominku napalić - chłodem od kamiennych murów ciągnie :-(
No i mam ochotę na korale z jarzębiny - ale chyba raczej w szklanej formie,
niż na mojej łabędziej niewątpliwie szyi...
Obserwuj wątek
    • Gość: amy Re: piątek baaardzo senny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:06
      Ja bardzo poproszę kawy mlecznej i chętnie tego racuszka, nigdy nie jadłam ze
      śliwkami. Jak to się robi? Moniu, plizzz, zdradź arkana :-)
      • Gość: monia Re: piątek baaardzo senny IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 03.10.03, 11:47
        Ja jadłam - ale nie robiłam :-))) Jedynie widziałam, jak mamcia robiła :-)
        Racuchy (najpopularniejsze - z jabłkami) czyli mąka + jajka + woda + jogurt
        bezsmakowy + szczypta proszku - rozmerdać to wszystko na lejące ciasto - wkroić
        dojrzałych węgierek i smażyc na rozgrzanym oleju. Z jabłkami to już standart
        ale dopiero w tym roku okazało sie, że ze śliwkami też jest pyszne :-)
        Ja jestem umiarkowanie słodyczowa...no, dobra szarlotka, ciasto ze
        sliwkami..dobra czekolada lub coś tam jeszcze...ale nade wszystko kocham chleb
        ze smalczykiem domowym :-)
        No, ale racuszki to sa racuszki :-)))
        Zapraszam! :-) Oto kawazemlekiem i jeszcze parę takich
        świeżutkousmażonychiopudrowanych :-))) Mmmmmmmm...:-)
        • Gość: vereen Re: piątek baaardzo senny IP: *.crowley.pl 03.10.03, 12:14
          Cześć:) Głaskanie po głowie i drapanie za uszkami...no ewentualnie po
          dekoldzie dla twojej psinki moniu...powinno pomóc:)))
          Kawęzmlekiem popijam, racuszki śliwkowe, dobry pomysł...wdrożę w najbliższym
          czasie:))ja zajadam się bułeczkami z kruszonką i oczywiście
          masełkiem...masełko to moje ulubione danie:))) ale z przerażeniem obserwuję
          przyrost wagi...hmmm, a niech sobie rośnie, zawsze byłam chuda, to teraz
          odmiana jakaś :)))
          • jolajola1 Re: piątek baaardzo senny 03.10.03, 12:44
            monia, dla twojej suni Azor przesyła cudowne kostne zapachy i wywarkuje zyczenia
            powrotu do zdrowia

ja tylko racucha poprosze, w łapke złapie i lece dalej, fosę omine i na
            gościniec i hen dalej, od zamku, niestety

może poźniej
            • vereen Re: piątek baaardzo senny 03.10.03, 12:53
              Hej, Lwieserce, gdzie ty tak biegasz:)) Znów hydry jakieś się wylęgły, czy
              jakiego nowego smoka herbatkujesz:))) Jak skończysz z tym bieganiem to siądź z
              nami przy kawie, albo przyjakimś przyzwoitym trunku i opowiedz co tam u ciebie
              i twojego kroolika słychać:)
              A Elfy tak pochłonięte potomkiem, że znaku życia nie dają:( Nie mówiąc już o
              obłędnym rycerzu...ale to jakaś ciężka wyprawa musiała go pochłonąć.

Rozpalam uroczyście w kominku i ogłaszam seezon grzewczy za otwarty:)))
              Główny palacz mewelandii;)))
              • Gość: monia Re: piątek baaardzo senny IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 03.10.03, 13:06
                palacz, powiadasz?:-))))))))
                A ja tęsknię za okazją i jego umiejętnościami złotokrążkotwórczymi :-) Bo mam
                strasznie dużo potrzeb :-) Bardzo pragnę posiadać nowe dżynsiki i buty na zimę
                jakieś...no i nową wykładzinę do pokoju - najlepiej w kolorze granatowym z
                domieszką szarego :-) No i pachnidło mi się kończy (i nie wiem, co kupić, żeby
                było i ładnie i umiarkowanie drogo?) i mam straaaszną ochotę na najnowszą płytę
                Simply Red. Ale z tym ostatnim może być pewien problem - uważam, że oryginalne,
                zagraniczne płyty są skandalicznie drogie :-((( Bo, o ile pachnidło mogę mieć
                drogie i jedno, to płyt wolałabym mieć więcej, żeby tej jednej do obrzydzenia
                nie zasłuchać)
                A Ruda to chyba w sen zimowy już zapadła...Albo za orzechami biega :-)
            • Gość: monia Re: piątek baaardzo senny IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 03.10.03, 12:58
              Dzięki za wszystkie głaski i poklepywanka :-) Korunia przed chwilą zjadła 3
              łyżki przepysznej psiej puszeczki..:-) Cudowny widok - znowu je...mój żarłok
              łaciaty :-)
              To może i ja coś zjem?:-)
              Vereen...ty szczęśliwa istoto :-) chcieć przytyć :-)
              • Gość: vereen Re: piątek baaardzo senny IP: *.crowley.pl 03.10.03, 14:05
                Gość portalu: monia napisał(a):

> Vereen...ty szczęśliwa istoto :-) chcieć przytyć :-)

Chciałam:), dopóki nie przytyłam te 5kg:( teraz mam inną perpektywę:)))
                Zeby to przytycie było w odpowiednim miejscu:))albo się przynajmniej równo
                rozłożyło:>
                Okazyjne złotokrążki przydałyby się ojbardzo:) Już pomijam dokończenie
                wykańczania mieszkania:))ale o siebie trzeba też zadbać...moje zapasy
                pachnideł też już się wyczerpują, anadodatek już mi się przewąchały:( ...nigdy
                więcej dużych flakonów pachnideł...lubię nowości:) A sklepy z konfekcją
                obchodzę bardzo szerokim łukiem:(((....no to się pożaliłam:)

...teraz bym się napiła jakiegoś likieru na osłodę:)))

• Gość: monia Re: piątek baaardzo senny IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 03.10.03, 14:15
                  A może kieliszeczek krupniczku?:-)
                  Całkiem nie wiem, jakie pachnidło sobie kupić - szczerze mówiąc powinno sie
                  dostawiać testery do domów :-) w tych małych fioleczkach - dość mam
                  spryskiwania sobie nadgarstków, które potem nerwowo obwąchuję - i wszystkie one
                  jakieś takie mało trwałe sie wydają..:-( chociaż..być może że węch tracę..:-(
                  • Gość: vereen Re: piątek baaardzo senny IP: *.crowley.pl 03.10.03, 14:26
                    :)Jestem za:) Jakby jeszcze dawali testery w 15ml butyleczkach, to chyba nie
                    kupowałabym większych:)))
                    Krupniczek niczegosobie:), ale mam ochotę na coś gęściejszego taki ajerkoniak
                    lub baileysik:))
                    • Gość: monia Re: piątek baaardzo senny IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 03.10.03, 14:37
                      Baileysik :-))))) TAK! :-)))tylko w takim kieliszku, który można DOKŁADNIE
                      opróżnić - płaski i szeroki :-)
                      15 ml buteleczki - takie jak małe Chanelki? Tylko czemu trzeba aż 3 na raz
                      kupować? To znaczy - ja bardzo chętnie, tylko żeby 1/3 kosztowało :-)
                      • jolajola1 Re: piątek baaardzo senny 03.10.03, 15:48
                        ej, wyżarłyscie łakomie wszystkie racuchy ???
                        tylko się alkoholl w postaciach różnych ostał ... tego NIGDY w zamku chyba nie
                        zabraknie
                        • Gość: monia Re: piątek baaardzo senny IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 04.10.03, 02:00
                          Ostał się nam ino racuch :-) Jolu - to dla ciebie :-)
                          • jolajola1 Re: piątek baaardzo senny 05.10.03, 20:10
                            mniam
                            • Gość: Ruda za posswoleniem IP: 193.0.117.* 06.10.03, 12:17
                              jessem tylko byuam na konferensji i urlopie... razem 3 tygodnie...
                              • Gość: monia Re: za posswoleniem IP: 2.4.STABLE* / *.topole.waw.pl 06.10.03, 12:52
                                siem cieszymy, że już jesseś :-)
                                • jolajola1 Re: za posswoleniem 06.10.03, 13:00
                                  masz orzeszka, masz nawet dwa !
                                  a zresztą, bierz sama, orzeszki, chałka z masłem orzechowym, orzeszki solone,
                                  tort orzechowy, likier orzechowy ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka