piotr7777 11.10.09, 17:24 ...a dalej straszą Terlikowski i Górny z ultrakatolicką wizją swiata. I to w Dwójce, która według relacji prasowych miała przypaść lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sphinx10 Re: TVP - miał być pluralizm 11.10.09, 20:13 A kto mówił o pluralizmie? Nie gniewaj się, ale jesteś naiwny. Polska jest państwem wyznaniowym od 20 lat. Co ciekawe, jest okupowana przez malutki kraj pod nazwą Watykan, chociaż ten kraj niby na Polskę nie napadł. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: TVP - miał być pluralizm 12.10.09, 10:54 Według relacji, które ja czytałam (nieco póxniejszych) prawica ma telewizję, zaś lewica radio. Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Re: TVP - miał być pluralizm 12.10.09, 15:03 Skoro lewacy otwarcie popierają irańskich ajatollahów to czemu przeszkadzają im polskie mohery? Bredzenie o "polskim państwie wyznaniowym" to domena kretynek takich jak Środa i Szczuka. Posiedziałyby te chłopczyce miesiąc w prawdziwym państwie wyznaniowym to wracając do Polszy całowałyby płyty na Okęciu, niczym Dżej Pi Two. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: TVP - miał być pluralizm 09.11.09, 22:02 > Bredzenie o "polskim państwie wyznaniowym" to domena kretynek takich > jak Środa i Szczuka. Posiedziałyby te chłopczyce miesiąc w > prawdziwym państwie wyznaniowym to wracając do Polszy całowałyby > płyty na Okęciu, niczym Dżej Pi Two. Dobre, a nawet i sprawiedliwe :) Tylko pani Środy, tego domniemanego guru antyzaściankowego nie mieszaj z K.Szczuką, która jednak tej antykatolickiej obsesji ma jakby mniej, zachowując jakiś tam naukowy dystans wobec konkretnych opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
de.vallec Re: TVP - miał być pluralizm 12.10.09, 17:09 Telewizja publiczna czyli uwolniona od polityki i polityków to na pewno nie teraz.Pluralizm ma zdaje sie polegac na tym, że programy ambitne przeplataja sie z nieambitnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: TVP - miał być pluralizm 12.10.09, 18:49 no więc scenografia jest piękna,tego kwartetu a z innych zjawisk- pan Malicki z Laskowikiem na poziomie byli, nawet wysokim,te disco polo w wykonaniu sopranistek i tenorów z choreografią i na końscu pląsami w stylu dowolnym,to istne cudo typu Montty Python z Mrożkiem razem,obśmiałem się jak norka,a Finlandia sopranistki mogła trwac,trwać i trwać ,łaaał Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Re: TVP - miał być pluralizm 09.11.09, 18:13 Jak to nie pluralizmu w TVP? "Dziś w „Minęła Dwudziesta”: W 20 rocznicę zburzenia mury berlińskiego w pierwszej cześci programu gościem będzie premierem TADEUSZEM MAZOWIECKI. Rozmowa dotyczyć będzie okolicznościom i wydarzeniom w Europie Środkowo - Wschodniej które doprowadziły do zmian w tym regionie. I stworzyły podstawy pod upadek Muru Berlińskiego. Ponadto gościć będziemy dr Antoni Dudek – historyka IPN oraz dr Aleksander Gubrynowicz –współautor książki o wiośnie ludów w Europie Wschodniej. Goście Ci będą komentować upadek Muru Berlińskiego w świetle Materiałów IPN (raporty wywiadu i kontrwywiadu) oraz w świetle materiałów autorów książki na ten temat, która za parę dni dopiero się ukaże. Ponadto w programie gościć będziemy gen. WOJCIECHA JARUZELSKI a także byłego prezydenta Polski ALEKSANDEA KWAŚNIEWSKIEGO http://www.tvp.info/o-antenie/polecamy/minela-dwudziesta-xx-rocznica-zburzenia-muru-berlinskiego " Będą i ci z lewej i ci z prawej. Ciekawe co na pojawienie się w TVP powie Jarosław Kaczyński? Szykuje się kolejne odwołanie p.o. prezesa i kolejna odprawa? P.S. Zwróćcie uwagę na błędy w informacji na www.tvp.info :) Pokolenie gimnazjum zawitało do TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: TVP - miał być pluralizm 09.11.09, 22:06 Faktycznie, źle jest z TVP, skoro zatrudniają gimnazjalistów, co by im pisało na stronach :) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: TVP - miał być pluralizm 10.11.09, 12:12 Żeby tylko, w Jedynce Kukiz z frondystą, Wildstein, w Dwójce Pospieszalski, Cejrowski; spikerami i prowadzącymi są sami katole - Kraśko, Schymalla, Wyszyńska, Chmielowska, co jak zapowiadają obrazek z życia kleru, to mimowolnie rozglądają się za klęcznikiem. 10 seriali z księżmi, zakonnicami i żarliwymi katolikami, jako głównymi postaciami i to zayebiście pozytywnymi. Następnych 30 z WuCetami mniej lub bardziej nachalnie sprzedawanymi. Papież, Popiełuszko i inni zaraz wskoczą jako Dobranocki dla dzieci, święta kościelne na sto fajerek odprawiane, Glempy z orędziami do narodu, w każdym programie informacyjnym okienko o wydarzeniach w kościele itd.itp Filmy z gołą d,pą i jakąs nie-katowizją świata o 1 w nocy. Powiem uczciwie, że mam gdzieś pluralizm. Jak oni zmarginalizowali lewicę, tak lewica powinna zmarginalizować ich. Papież ? Proszę bardzo - o 1 w nocy. Ojciec Mateusz ? Z najwyższą przyjemnością. O 23:35. I tak dalej. Pospieszalski i jego grilownica ? Ale jak najbardziej. U Rydzyka na falach. W publicznej telewizji nie ma miejsca na zabobon, rozpalanie stosów i propagandę zakazów w imię idiotycznych dogmatów wziętych z jakichś mitologii. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: co masz przeciwko Ojcu Mateuszowi 10.11.09, 12:28 ...poza tym, że głównym bohaterem jest duchowny? Czy oglądasz w ogóle ten serial? Założyłem ten wątek, ponieważ nie odpowiada mi gdy osoby o radykalnych poglądach (jakie by nie były) występują w TVP w innej roli niż goście programów. Oznacza to bowiem, że medium publiczne podziela ich poglądy. Natomiast nie chciałem aby stał się on pożywką dla antyklerykałów, z którymi się nie utożsamiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: co masz przeciwko Ojcu Mateuszowi 10.11.09, 13:18 Bardzo przepraszam, że naruszyłem, swoimi czerwonymi łapami, pachnącą dziewczość Twojego forumowego dziecka. Jako forumowy Roman Polański wstydzę się i zionę przykrością. A w Ks. Mateuszu nie podoba mi się to, co w innych produkcjach z fajnymi katabasami - odrealnienie postaci głównego bohatera i podejrzenie, że służy to wszystko reklamie organizacji, która od lat dyma polskie społeczeństwo. Nie zauważam w nim żadnych wartości artystycznych i żadnego głębszego sensu, ani nawet rozrywkowej finezji, a dwa odcinki widziałem. Nie rozumiem ponadto dlaczego TVP nie kopiuje np. Colombo, KOjaka albo Marlowe'a, tylko robi to z przedstawicielem zawodu, który dziwnym trafem jest w publicznej telewizji na specjalnych prawach, także z powodu występowania Terlikowskich, Pospieszalskich i innych. W takich warunkach Ksiądz Mateusz wygląda jak przyjemny hasz kamulfujący brałna. To proch i to proch. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: TVP - miał być pluralizm 10.11.09, 13:39 > Powiem uczciwie, że mam gdzieś pluralizm. Jak oni zmarginalizowali lewicę, tak > lewica powinna zmarginalizować ich. Mam nadzieję, że to żart. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: TVP - miał być pluralizm 10.11.09, 14:07 Żartem, to jest to, co mamy teraz. Prawica w klerykalnej konserwie, a innej nie ma w Polsce, ma to do siebie, że staje na ambonie i naucza, poucza, moralizuje, grozi palcem, przedstawia jedynie słuszne prawdy, nie zmusza do zastanowienia, nie zadaje pytań, nie stawia debatę, nie lubi świata, gardzi nowoczesnością, orze tylko ten własny kawałek ugoru pokryty plackami - nie widzę powodów, żeby nadal ich trzymać na antenie, a wręcz przeciwnie - panująca obecnie sytuacja jest bardzo szkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś