Dodaj do ulubionych

BEST of ANIMACJA

13.01.04, 18:13
Na fali Tria z Belwil przypomniało mi się jak dawno nie oglądałam dobrych
filmów animowanych w telewizorze. No bo ile można tłuc - świetnego skąd inąd -
Dextera??
A kiedyś była np. taka Aeon Flux...
Pamiętacie jakieś fajne filmy albo serie animowane?
Obserwuj wątek
    • lahliq Dexter 13.01.04, 18:30
      Jestem fanką DeeDee. Nawet z przyjaciółką załozyłyśmy jej fanclub. Warunek:
      warkoczyki, różowe obuwie i sukienki i ukochany kucyk.
      "Wstaje słoneczny piekny dzień
      och jak wspaniale będę bawiła się..."
      • Gość: Grim Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:11
        Hevy Metal był spoko i coś co nie wiem jak się nazywało, leciał kiedyś w TVP2
        po Panoramie taka amerykańska animka, opowiadająca o jakimś muzyku,
        przelatująca po histotrii muzyki od lat '20 do '80.
        No i oczywiście anime Akira, Ghost in the shell też jest dobry, ale go nie
        widziałem, wiecie czy to jest na kasetach?
        A pamiętacie kiedyś w TV leciał taki francuski serial s-f - Tajemnice Szagmy
        czy Światy Szagmy (coś z Szagmą), był psychodeliczny i ciągną się dość długo, o
        kilku dzieciakach, które wpadły do jakiejś dziury i trafiły do jakiegoś
        fantastycznego świata.
        • Gość: False Rysio szagma IP: *.teldom.pl / 217.153.13.* 13.01.04, 22:55
          > A pamiętacie kiedyś w TV leciał taki francuski serial s-f - Tajemnice Szagmy
          > czy Światy Szagmy (coś z Szagmą), był psychodeliczny i ciągną się dość długo,

Szagma - Zaginione Światy

Ekstremalnie psychodeliczna bajka, też mam takie wspomnienie, ale to pewnie
          dlatego że byłem małym dzieckiem które nie było w stanie pojąć treści tej bajki

dla zainteresowanych Szagmą mały link :

perso.club-internet.fr/esteban3/
          Niestety tylko po francusku, ale jak ściągnąłem sobię muzyczkę z tej bajki to
          prawie popłakałem się ze wzruszenia. Wspomnienie beztroskiego dzieciństwa ...

pozdro
          • Gość: Grim Re: szagma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 19:46
            O kurcze, dzięki za link. Ja też kiedy to ogladałem byłem małym smarkiem,
            pewnie dlatego ten serial wydawał się taki dziwny. Mogliby go kiedyś powtórzyć.
    • Gość: poleś Re: BEST of ANIMACJA IP: *.stacje.agora.pl 15.01.04, 16:28
      Nie pokazują w ogóle simpsonów, south park leci gdzieś, lecz niewiadomo gdzie...

Mnie zawsze bawiły najbardziej te kreskówki merry melodies, gdzie parodiowani
      byli znani aktorzy - clark gable, edward robinson, albo taki np. frank sinatra,
      co powalał na kolana żeńską część widowni. Sam miód!
      • Gość: Grim Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 20:00
        Fakt, szkoda Simphsonów, że nigdzie nie lecą, bo tą drobinę, którą nam dała
        posmakować TVP1, narobiła dużo smaku.
        Na TV4 leci niezły "Król wzgórza" i rozbrajający "Głowa rodziny", kiedyś też
        wieczorem leciała "Futurama", ale chyba zdjeli:-((((
        • Gość: las manequinas Re: BEST of ANIMACJA IP: *.chello.pl 15.01.04, 20:35
          to simpsonowie nie lecą już na fox kids? :O
          • Gość: Grim Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 21:00
            "Nigdzie" w ogólnodostępnych telewizjach.
          • Gość: False Rysio Re: BEST of ANIMACJA IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 15.01.04, 21:03
            Simpsonowie przez bardzo długi czas lecieli na FoxKids ( udało im się nawet
            chyba wyemitować prawie 8 sezonów ) aczkolwiek kto zna orginalne wersje to wie
            że odcinki były ostro cenzurowane i cięte a niektóre żarty nietłumaczone

Futurama wciąz chyba leci tylko się nazywa Przygody Frya w kosmosie czy coś
            podobnego, ale tłumaczenie jest raczej cienkie i mało śmieszne
            • Gość: Grim Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 23:05
              Futurame mogliby puszczać o jakiejś rozsądnej porze, a nie w nocy.
              Kiedyś w Telewizji regionalnej (dzisiaj TVP3)też leciały niezłe kreskówki,
              pamiętam serial o tych niemowlakach, był boski, teraz leci chyba na jakimś
              satelitarnym. Albo był taki serial o stworach żyjących na śmietniku, jeden
              potworak nie miał oczu na głowie i nosił je na rękach, dzięki czemu miał
              odsłoniete pachy co pozwalało mu rozpuszczać smród:)
              Albo był też "Roco i jego świat" (czy coś), o kongurze, który miał za kumpla
              krowę czy woła, też był nieźle wykręcony.
              • las_manequinas Re: BEST of ANIMACJA 15.01.04, 23:31
                a pamięta ktoś "rogera odrzutowca"? :)

ohydna kreska, chamowaty humor i jeszcze ta piosenka...
                • Gość: g Re: BEST of ANIMACJA IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 16.01.04, 01:04
                  a znacie "OH!!! IT'S MR HELL SHOW!"? polecam bardzo, gdyby ktoras z rodzimych
                  telewizji zaryzykowala kupno tego serialu....
                  • tszecia Re: BEST of ANIMACJA 19.01.04, 18:22
                    no tak, ale czy ktoś pamięta Aeon Flux??? Bo zaczynam się zastanawiać, czy sama
                    tego nie wymyśliłam.

To była taka kreskówka science fiction o bardzo sprawnej babce, nieco
                    roznegliżowanej, z dość dziwnymi włosami (szczerze mówiąc miała takie dwa rogi
                    jak bawół).
                    Autor tego filmu zrobił też jeden z animatriksów. Ten najbardziej kolorowy
                    • Gość: Grim Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 21:21
                      Gdzie i kiedy to leciało?
                      • tszecia Re: BEST of ANIMACJA 20.01.04, 14:09
                        kilka lat temu puszczało to mtv
                        a autorem jest peter chung
                        próbka: www.sadgeezer.com/aeon/aeonpepl.htm
                    • las_manequinas Re: BEST of ANIMACJA 19.01.04, 21:32
                      podobno Aeon Flux leci na jakims kanale.
                      • Gość: greg Re: BEST of ANIMACJA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 13:48
                        na AXN
    • Gość: Konrad Re: BEST of ANIMACJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 11:53
      Głowa rodziny rządzi!!!!!!
    • Gość: Lurjel Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:52
      Zdecydowanie polecam historyjkę o dwóch kotach i tszech karaluchach na FOX KIDS
      (tytułu nie pamiętam),
      OHHH MAMA !!!
      Do tego dorzuciłbym serial o Chojraku tchórzliwym psie na CARTOONETWORK.
      ENY DAY NOW MAMA !!!
      I boskiego Johnego Bravo
      HU HA

• Gość: pagaj Re: BEST of ANIMACJA IP: *.chello.pl 21.01.04, 20:43
      Z bardzo starej klasyki... Film "Żółta łódź podwodna" - świetne
      połączenie obrazu i muzyki The Beatles. Szczyt psychodelii :)
      A skoro o muzyce i animacji mowa, to jeszcze mi się przypominają
      animowane sekwencje Gerarda Scarfe'a w "The Wall", ale to tylko
      fragmenty...

Z seriali to nieśmiertelne kreskówki wytwórni Warner Bros,
      czyli królik Bugs, kaczor Duffy i spółka. Ale to pewnie
      zbyt oczywiste i nie o to ci chodzi.
      • Gość: trisska Re: BEST of ANIMACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 14:13
        no pepe le skunks, jak mozna go nie kochac? moj ideal mezczyzny, normalnie. z
        innej beczki - delfina uma ktos pamieta?
        • Gość: jojo Re: BEST of ANIMACJA IP: *.crowley.pl 06.02.04, 12:34
          Um tak. A Barbapape?
          • Gość: wormuth Re: BEST of ANIMACJA IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 06.02.04, 17:49
            Nie ma to jak cudowny serial animowany - Cowboy Bebop. Genialny nastroj, muzyka...
            A Glowa rodziny oczywiscie rzadzi. To chyba najlepsza kreskowka na swiecie.
            Zaraz potem Futurama i Simpsons.
            • Gość: Grim Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 14:04
              Głowę Rodziny powinni przesunąć na jakąś lepszą porę, bo jest to wyrombisty
              serial.
              Czy ktoś pamięta taką animkę, była chyba japońska, musiała lecieć gdzieś na
              początku lat 80'(byłem wtedy kilkuletnim smarkiem)i pamiętam tylko czołówkę -
              jakieś mangowe dziecko, leciało przez ekran na wielkim, chińskim, wijącym się
              smoku, towarzyszyła temu jakaś przyjemna piosneczka. Od kilku lat zachodzę w
              głowę co to był za serial, bo to chyba moje najstarsze wspomnienie telewizyjne.
              • las_manequinas Re: BEST of ANIMACJA 07.02.04, 16:40
                chodzi o to?
                • Gość: Grim Re: BEST of ANIMACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 12:10
                  Żeczywiście, to chyba to, dzięki. Kurczę, jak ja dawno tego nie widziałem
    • slotna NOWE SZATY KRÓLA 07.02.04, 17:41
      "Nowe Szaty Króla" to bezapelacyjnie moja ulubiona kreskówka i jeden z
      ulubionych filmów w ogóle. Coś cudownego - prześmieszne, absurdalne, ze
      wspaniałym dubbingiem... ach i och;))
      Lubię też South Park... Zwłaszcza muzykę do filmu, no wiecie, "Bigger, longer &
      uncut". Ale sam serial też oczywiście;)
      • jwoj Re: NOWE SZATY KRÓLA 07.02.04, 19:25
        Family Guy rządzi

oprócz tego niania z "Chrabia Kaczula" zawsze powoduje uśmiech,po ang "Count
        Duckula"
    • shpinak South park, south park 09.02.04, 02:38
      mniejsza o kreske, treść, ot i co!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka