Dodaj do ulubionych

Złote Globy rozdane: "Władca pierścieni" wygrywa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 08:22
Należy kibicować "Władcy Pierścieni". Jest to całkiem udana ekranizacja
wybitnej książki, umiejętnie łącząca komercję ze sztuką ambitniejszą.
Wreszcie doczekaliśmy filmu, w którym wątki miłosne nie są na pierwszym
planie, a nawet widzowie, którzy nie znali wcześniej fantasy, mogą w nim
znaleźć ciekawą treść.
Obserwuj wątek
    • Gość: LA MAN Re: Złote Globy rozdane: "Władca pierścieni" wygr IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 26.01.04, 08:35
      A Pani Kidman prawie wypadl cycek na scenie, w Beverly straszne korki, pogoda
      piekna, pozdrawiam ...:)
    • Gość: Joe Lost in Translation IP: 5.3.1R* / *.ext.ti.com 26.01.04, 08:52
      Mi zdecydowanie bardziej podobal sie Lost in Translation. Byly w nim zabawne
      momenty, ale nie nazwalbym go komedia. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem
      artykulu GW piszacego o "dwójce rozczarowanych życiem Amerykanów". Ja widzialem
      w filmie dwójke Amerykanow znudzonych dlugim pobytem w Tokio, ktorzy zaczynaja
      sie coraz bardziej soba interesowac i razem spedzac czas.
    • gandalv Kocham Tolkiena i wiem, że temu 26.01.04, 09:02
      dziełu należą się wielkie laury, choćby z uwagi na fakt, że jest ekranizacją
      ksiązki Tolkiena
      Pozdrawiam
      Gandalv
      www.twojamagia.republika.pl
      • Gość: Przemo Re: Kocham Tolkiena i wiem, że temu IP: 193.53.93.* 26.01.04, 12:37
        ja tez kocham Tolkiena, ale mam niestety wrazenie, ze gdyby obejrzal ten film,
        to wpadlby w rozpacz. probowal w tej ksiazce przekazac refleksje o naturze
        czlowieka, o przemijaniu, o bolu, ktory sie wiaze z trudnym wyborem miedzy
        dobrem a zlem. barwna otoczka to nie wszystko... a w filmie poza nia nie
        zostalo prawie nic. polecam "Listy" Tolkiena, tam wypowiada sie o swoim dziele
        sam Mistrz. godny uwagi jest ustep, w ktorym Tolkien komentuje scenariusz do
        filmu animowanego, jaki przyslal mu pewien Amerykanin. czy musze mowic, ze nie
        zostawil na scenariuszu suchej nitki i film nigdy nie powstal? szkoda, ze
        spadkobiercy wyrzekli sie praw do ingerowania w ten film i wyglaszania opinii
        na jego temat. coz, w gre wchodzily wielkie pieniadze. Ale i tak Christopher
        Tolkien po premierze pierwszej czesci nie wytrzymal i stwierdzil "Przeczytajcie
        ksiazke". wg mnie mial racje. pozdrowienia
    • meteorr Osama 26.01.04, 11:02
      Najlepszy film zagraniczny:
      "Osama"

Widzialem zajawke tego filmu. Nie moge sie doczekac, kiedy go bede mogl
      obejrzec...

Cieszy tez glob dla "Powrotu Krola". Tu czekam na jakis zestaw kolekcjonerski
      na DVD - chyba bedzie warto wydac nieco grosiwa...
    • Gość: atena Co za debil przetlumaczyl Lost in Translation IP: 207.109.138.* 26.01.04, 16:01
      jako Miedzy slowami??? Pewnie nigdy sie nie dowiem. Ale moim hobby jest
      kolekcjonowanie takich knotow. Mam juz tego wiele.
      • katarzynka_j Re: Co za debil przetlumaczyl Lost in Translation 27.01.04, 17:29
        atena, ja jush przestalam zwracac uwage na takie idiotyzmy...
        ale skoro masz kolekcje, to czemu takie cudo ma sie marnowac..? :))
        zapraszam
        katarzynka_j
    • Gość: o. "Władca pierścieni" i hipisi z Los Angeles IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.01.04, 16:41
      Czy to nie smieszne , ze za filmem stojom krytycy z licealnym umyslem,
      i jak fajnie im idzie ze dajom pole Tolkienowskiej bajce.
      Mi mo to , fajna ta impreza w Hiltonie,no nie.
    • Gość: sztukambitniejsza Re: Złote Globy rozdane: "Władca pierścieni" wygr IP: 81.15.160.* 27.01.04, 10:30
      Czy takiej NOWOMOWY uczą na jakimś specjalnym kursie?
      PS. Ciekawą treść to ma mój żołądek. A wybitną ksążką jest książka telefoniczna.
      • Gość: uu; sztukambitniejsza to ma gest. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.01.04, 11:33
        popraw tekst i ...
    • Gość: nesta_fan Re: Złote Globy rozdane: "Władca pierścieni" wygr IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 10:41
      Dobrze ,że wygrała ta bardzo miła C.Tharon ,której J. Lopez kradła role , a
      nie N. Kidman.
    • katarzynka_j Re: Złote Globy rozdane: "Władca pierścieni" wygr 27.01.04, 17:32
      Gość portalu: Widz napisał(a):

> Należy kibicować "Władcy Pierścieni". Jest to całkiem udana ekranizacja
      > wybitnej książki, umiejętnie łącząca komercję ze sztuką ambitniejszą.
      > Wreszcie doczekaliśmy filmu, w którym wątki miłosne nie są na pierwszym
      > planie, a nawet widzowie, którzy nie znali wcześniej fantasy, mogą w nim
      > znaleźć ciekawą treść.

...i nic wiecej nie mam do dodania :))

pozdrawiam Widza, oby takich wiecej w naszych kinach :))
      katarzynka_j
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka