lunatica 22.02.04, 12:02 Mistrz Hitchcock w najwyższej formie :-)... jeszce 2 godziny i już się zacznie. Czy uważacie ten film za arcydzieło w swojej kategorii? A może inny film Hichcocka zasługuje według was na to miano? l. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Okno na podwórze dziś 14.00 TVP1 22.02.04, 12:11 Klasyczny Hichcock w najwyższej formie... a może macie innego faworyta wśród filmów Alfreda? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Okno na podwórze dziś 14.00 TVP1 22.02.04, 14:10 nie oglądacie? nie lubicie? właśnie się zaczął! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dab Re: Okno na podwórze dziś 14.00 TVP1 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 14:23 spóxniłem sie, ale oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Okno na podwórze ***** 22.02.04, 16:42 jak zwykle fanatastyczne widowsko! szkoda, że tak mało klasyki na naszych ekranach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornel Re: Okno na podwórze ***** IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.02.04, 17:19 O jasna cholera przegapiłem! Tak brakuje wspaniałych filmów lat 60-tych i 70- tych zwłaszcza kina europejskiego. Zalewa nas współczesny amerykański chłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Re: Okno na podwórze ***** IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.02.04, 10:58 No cóż, tym razem nie zaczęło się od trzęsienia ziemi... Ale film zrobiony oczywiście świetnie. W głównej roli jedna z ulubionych blondynek Hitcha - Grace Kelly - póżniejsza Jaśnie Panująca Monaco. Warto przypomnieć, że kilka lat temu zrealizowano remake tego filmu. www.alfabetczatu.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Okno na podwórze IP: *.uci.uni.torun.pl 23.02.04, 12:40 ech hmmm wiecie jaki jestem dumny że urodziłem sie w tym samym dniu co alfredzik ? 13 sierpnia... a co do filmu to hmmm nic nie przebije psychozy i normana ... no tentego północ północny zachód tez extra za to nie lubie ptaków.. o a jak się zwie taki film w którym morduje facet kobiety pończochami zdaję się...tam jest kilka świetnych scen... pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Re: Okno na podwórze IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.02.04, 15:17 To jest chyba "Szał". Nie mylić z "Szałem uniesień" Podkowińskiego"... www.alfabetczatu.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Okno na podwórze IP: *.uci.uni.torun.pl 24.02.04, 09:33 no tak zdaje się że to szał ..acha ten fazet dusił je krawatem kurcze...przypomniałem to sobie potem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Okno na podwórze ***** IP: 213.77.7.* 23.02.04, 15:25 Mój ulubiony film Mistrza Hitchcocka to "Północ północny zachód". Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Okno na podwórze ***** IP: *.uci.uni.torun.pl 24.02.04, 09:35 widziałem.. ech ta sytuacja w pociągu...zdmuchnięcie ognia...przytrzymana ręka... tja wiecie co jak kurcze ogladam mistrza A to czuję że to ja cłuje te piekne ślicznotki...(okno i połnoc) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Okno na podwórze ***** 24.02.04, 09:42 wsiąść do takiego pociągu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Okno na podwórze ***** IP: 207.159.92.* 24.02.04, 18:48 A czy "Lek wysokosci" tez nakrecil A.H.? Film bardzo mi sie podobal i pamietam, ze zrobil na mnie duze wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Okno na podwórze ***** 24.02.04, 19:20 może chodzi ci o "zawrót głowy"? a "lęk wysokości" to parodia klasycznych horrorów (szczególnie hitchcocka) mela brooksa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: Okno na podwórze ***** 24.02.04, 20:51 Pewnie, ze chodzi o "Zawrot glowy". Cos mi sie te tytuly pokrecily. Dzieki za sprostowanie :-). A "Zawrot glowy" nakrecil A.H., czy znowu mi sie cos pomieszalo :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Re: Okno na podwórze ***** IP: *.opole.dialup.inetia.pl 25.02.04, 10:09 Polskie kino też ma świetne sceny pociągowe... www.pociag.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś