pomarancha88 Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:32 Słyszałam tylko jedną piosenkę, tą przed Kasztanami, i muszę stwierdzić że miło z jej strony że nie kombinowała za bardzo przy tej piosence. Końcowe darcie pomine milczeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:36 Oglądam, i tak sobie myślę, że Doda nie ma racji;), Edyta bez wątpienia jest gwiazdą światowego formatu, nie musi epatować plastikowymi, wymyślnymi/obscenicznymi strojami, żeby robić wrażenie co widać i słychać dziś na estradzie. Ubrana "skromnie", ale z pomysłem, jedyne co mi trochę zgrzyta to jej rozmowy z publicznością, wolałabym, żeby tylko śpiewała. No i, teoretyzując, nie powalczyłaby na parkiecie TzG, śpiewa pięknie, ale rusza się dość kanciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarna Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:15 W ani jednej chwili nie ośmieliłabym połączyć ze sobą tych dwóch Pań. Zestawianie i szukanie podbieństw między Dodą a Edytą...ale po co :) O czym mowa? Nie idize to w parze - nie ma czegos takiego jak przeboje Dody. Nie umiem ich wymienić. Nie ma ani jednej piosenki wartej zauważenia. Tu kawał polskiej swiatowej gwiazdy...nadal nie wykorzystanej tak jak można. Żeby sie wzieła Edyta za robote...niech nie traci czasu na nieśpiewanie. Niech śpiewa! Nieswykłe że publiczność taka młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:59 kulinarna napisała: > W ani jednej chwili nie ośmieliłabym połączyć ze sobą tych dwóch > Pań. Zestawianie i szukanie podbieństw między Dodą a Edytą...ale po > co :) > O czym mowa? Nie idize to w parze - nie ma czegos takiego jak > przeboje Dody. Nie umiem ich wymienić. Nie ma ani jednej piosenki > wartej zauważenia. Tu kawał polskiej swiatowej gwiazdy...nadal nie > wykorzystanej tak jak można. Żeby sie wzieła Edyta za robote...niech > nie traci czasu na nieśpiewanie. Niech śpiewa! > Nieswykłe że publiczność taka młoda. To nie było porównywanie, raczej taka refleksja. Absolutnie się z Tobą zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarna Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:41 Piękna, zdolna kobieta.Jedna z najpiękniejszych polskich wizytówek Polski na świat. Od zawsze ma u mnie całkowite zaufanie ze może i potrafi wszystko. Nie pędze po płyty nigdy ale chłone wszystko co zaśpiewa! Profesjonalistka w pełni. Talent w nadmiarze. Uroda która przypomina mi żeby być kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:51 Jest w formie. Nie ma charczenia które jej niestety ostatnio towarzyszyło przy wyciąganiu dźwięków. Litania na końcu mało udana. :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:50 Nie lubię i nie rozumiem jej jako człowieka. Podziwiam jako artystkę. Nie ma sobie równych w talencie i urodzie. Jest po prostu genialna! Nie miała szczęścia do managerów i do repertuaru (oprócz tych paru utworów z Metra, Grosika i może 2-3 późniejszych utworów. A mogłaby być prawdziwą światową gwiazdą. Odpowiedz Link Zgłoś
kulista69 Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:50 A co śpiewała przed kasztanami??? Bo ja od kasztanów zaczęłam oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarna Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:53 Litanie z Metra, Stop Brown i mmmm...jeszcze cos :) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:53 Trochę znajomych twarzy na widowni. :) Wcześniej śpiewała Stop, Litanię, Nie proszę o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancha88 Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:57 Chyba litanie, w każdym razie coś z Metra. A teraz jak wyszła ta dziewczynka na scene i zaczeła śpiewać to myslałam że to Edyta "zdziecinniła" swój głos i już miałam krzyczeć:D Rano na TVP1 leciała "Pocahontas" i zastanawiałam się czy wieczorem Edyta będzie śpiewać piosenkę z tej bajki, a tu taka niespodziewanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 20:57 Gorniak wymiata. I swietnie wyglada. Szacun! Taka Doda, to przy Edzi silikonowy pryszcz na pupie polskiej muzyki rozrywkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:06 niech Edzia nagra w końcu coś nowego, bo od 20 lat śpiewa te same kawałki i już mnie to nudzi. ile można tych sokołów? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:26 Coś pięknego w tej chwili. Większość piosenki nie zna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_a Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:29 Czy Edyta pokazała środkowy palec na początku piosenki "byłeś dla mnie wszystkim" itp? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarna Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:36 ano pokazała :) Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:47 no i reklama musiała przerwać taki mocny kawałek:( Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 21:51 Polsat nigdy mnie nie przestanie zaskakiwać. Ucięli właściwie początek finału. Rozgadała się... Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 22:02 jaki poczatek finalu ucieli?raczej koniec...:/ edzia zaspiewala extra ale niestety kolejny raz udowodnila swoim zachowaniem,ze jest niezrownowazona psycicznie i emocjonalnie wariatka:( urocze bylo wyznanie,ze scena byla jej pierwszym domem.jej schorowanej matce na pewno zrobilo sie milo...nie wiem po co ona gada takie rzeczy.smutne.sablewska nie da rady z edzi nic zrobic bo edzia to taka druga villas i tak samo skonczy.jej kariera od kilku lat to tylko skandale. Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 22:03 jestem tez ciekawa czy alanek widzial juz dowod niezmiernej milosci jego mamusi-a mianowicie swoje foto umazanego kupą,ktore edzia kiedys umiescila w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarna Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 22:16 a dajcie pokój :) Czasem myśle że dociera do nas taka bezsilność w życiu gdzie staje ktoś na naszym słabszym punkcie (słabszym nie znaczy gorszym ale takim wąznym dla nas...takim miętkim) a my już nie umiemy w racjonalny sposób i słowami przemówić. I wtedy w 2 minuty osiągamy stan takiego wrzenia że walimy w twarz ,kopiemy śmietnik, zaciskamy pięści i wyjemy. Mija nam szybko...ale sie stało. I czasem myśle że gdy trafiają się takie durnoty Innym o którym potem gada sie latami..to własnie była taka 2 minutowa reakcja. Odżałowana potem pewnie wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 22:20 kulinarna napisała: > a dajcie pokój :) > Czasem myśle że dociera do nas taka bezsilność w życiu gdzie staje > ktoś na naszym słabszym punkcie (słabszym nie znaczy gorszym ale > takim wąznym dla nas...takim miętkim) a my już nie umiemy w > racjonalny sposób i słowami przemówić. I wtedy w 2 minuty osiągamy > stan takiego wrzenia że walimy w twarz ,kopiemy śmietnik, zaciskamy > pięści i wyjemy. Mija nam szybko...ale sie stało. I czasem myśle że > gdy trafiają się takie durnoty Innym o którym potem gada sie > latami..to własnie była taka 2 minutowa reakcja. Odżałowana potem > pewnie wielokrotnie. a to w kontekscie czego?umazania dziecka gownem i wrzucenie fotki do netu?czy rozchwiania emocjonalnego przez DLUGIE LATA? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 22:39 Reklamy ważniejsze od Górniak Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarna Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 29.05.10, 22:44 a i tego wrzucenia durnej foty. Jednym zajmuje ogarnięcie się 2 minuty - innym pewnie całkiem dużo. A emocjonalność pewnie będzie jak to niektórym towarzyszyć całe życie bo już tak sie urodzili. Kwestia tylko nasza co nas to obchodzi i czy sie na tym czy na innym skupiamy. Ja tam sie skupiam nad tym jak śpiewa, jak wygląda bo akurat to mi potrzebne. Pewnie u Prezydenta bedę sie skupiać na innych rzeczach a u własnego męza na jeszcze innych. Szkoda mi życia i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 30.05.10, 00:16 marittkaa napisała: > bo edzia to taka druga villas i tak samo skonczy. Tak sobie pomyślałam, że faktycznie coś w tym porównaniu jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
bigblog Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 31.05.10, 10:12 Naprawdę wielka klasa, super głos ! W USA od razu wykreowali by ją na światową gwiazdę Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia czy można to gdzieś w sieci obejrzeć? 30.05.10, 06:13 jeśli tak, dajcie cynk :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa Re: czy można to gdzieś w sieci obejrzeć? 30.05.10, 07:34 No i przez Edytę nie obejrzeliśmy "Usta,usta";) Trzeba przyznać(mój mąż też)że wygląda obłędnie!! Baliśmy się że będzie kombinować z piosenkami a tu proszę - tak jak lubimy,czyli normalnie;) "To nie on"(Krosny)super!!! Edyta jest świetną artystką,trochę sobie w tym życiu pogmatwała ale kto nie ma problemów. Miejmy nadzieję,że jej nowa menager w końcu sprawi,że Górniak nagra płytę. Po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: czy można to gdzieś w sieci obejrzeć? 30.05.10, 08:57 Z wczorajszego koncertu www.youtube.com/watch?v=bW9k8m42m5c Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: czy można to gdzieś w sieci obejrzeć? 30.05.10, 13:04 Rzeczywiście wygladała pieknie.Sukienki spokojne i nie zmieniane co kilka minut.Spokojna elegancja na ładnym ciele. Patrzac na nią aż trudno uwierzyć, że kamera dodaje 10 kilogramów. .....uderz w nożyce,a stół się odezwie.....;) Odpowiedz Link Zgłoś
darek638 Re: EG 30.05.10, 22:57 Jak widzę ma fanów ma głos, świetnie wygląda lecz marnie śpiewa gorzej niż naście lat temu. Manierycznie, nieznośnie jest artystycznie zagubiona. Przydałoby się jej trochę jazzu, luzu ale szlachetności a jej śpiew to same ozdobniki i zero osobowości. Niby jest potencjał estradowy ale brakuje stylu, oryginalności, warsztatu, wyczucia pamiętam jak kiedyś "zakrzyczała" Carrerasa ona traktuje estradę jak bieg po medal. Analogia do VV niestety uprawniona. Moim zdaniem w wyrobieniu u niej dobrego gustu pomocne byłyby warsztaty jazzowe, może nawet bywanie w filharmonii musi się jakoś wyrwać z tego prostactwa. Inaczej będą tańce na lodzie. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 Re: EG 30.05.10, 23:37 obejrzałam sobie własnie To nie ja z TT i mam wrażenie, że Edyta ma trochę niższą barwę głosu niż kiedyś... występ z Krosnym - rewelacja :) www.youtube.com/watch?v=zyTwA2fkaxI Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 07:54 Dziwny jest ten świat www.youtube.com/watch?v=Y7k-3qjYoQ0 Tego nie pokazano w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 08:00 :))) to już wiemy, kim był facet w długich włosach, który siedział z przodu i śpiewał wszystkie piosenki ;) a którego w komentarzach pod filmami z YT nie oszczędzono :) Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 09:11 mania_28 napisała: > :))) > to już wiemy, kim był facet w długich włosach, który siedział z przodu i śpiewa > ł > wszystkie piosenki ;) a którego w komentarzach pod filmami z YT nie oszczędzono > :) kim?? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 09:31 Długowłosy chłopak który siedział w pierwszym rzędzie to Paweł P. Wieloletni fan Edyty. Żadna tajemnica. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 09:40 shatmach napisał: > Długowłosy chłopak który siedział w pierwszym rzędzie to Paweł P. Wieloletni fa > n > Edyty. Żadna tajemnica. :) > i co w nim takiego?takich osob jak on byly tam setki?czemu to przezywacie? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 09:49 A kto przeżywa? Ktoś tam napisał na YT tylko, że był denerwujący bo śpiewał i często to pokazywano w tv. Po to chyba pojechał żeby się bawić i śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
marittkaa Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 09:56 shatmach napisał: > A kto przeżywa? Ktoś tam napisał na YT tylko, że był denerwujący bo śpiewał i > często to pokazywano w tv. Po to chyba pojechał żeby się bawić i śpiewać. > mania28 przezywa,napisala ,ze "juz teraz wiadomo kim on jest" po tym jak zapodales link-a niby po czym wiadomo?i skad? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 10:01 marittkaa napisała: > shatmach napisał: > > > A kto przeżywa? Ktoś tam napisał na YT tylko, że był denerwujący > bo śpiewał i > > często to pokazywano w tv. Po to chyba pojechał żeby się bawić i > śpiewać. > > > > > mania28 przezywa,napisala ,ze "juz teraz wiadomo kim on jest" po tym > jak zapodales link-a niby po czym wiadomo?i skad? Dopiero po czasie zajarzyłem, że pewnie chodziło jej o mnie skoro zapodaję tutaj linka do filmiku nagranego podczas koncertu to pomyslała, że sam to nagraem i mnie czesto pokazywano. :) Nie wpadłem na to bo przeciez widać, że pisałem posty podczas koncertu więc mnie na nim nie było (niestety). Już wszystko jasne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Dziwny jest ten świat 31.05.10, 10:03 marittkaa napisała: > shatmach napisał: > > > A kto przeżywa? Ktoś tam napisał na YT tylko, że był denerwujący > bo śpiewał i > > często to pokazywano w tv. Po to chyba pojechał żeby się bawić i > śpiewać. > > > > > mania28 przezywa,napisala ,ze "juz teraz wiadomo kim on jest" po tym > jak zapodales link-a niby po czym wiadomo?i skad? Dopiero po czasie zajarzyłem, że pewnie chodziło jej o mnie skoro zapodaję tutaj link do filmiku nagranego podczas koncertu to pomyslała, że sam to nagrałem i mnie często pokazywano. :) Nie wpadłem na to bo przeciez widać, że pisałem posty podczas koncertu więc mnie na nim nie było (niestety). Już wszystko jasne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 shatmach - bez urazy :) 31.05.10, 14:44 dobrze kombinowałeś :) ale to żart - pewnie jakbym była, to tez bym śpiewała - mimo, że płyty leżą zakurzone (ostatnie 5 lat "kariery" Edyty w mediach raczej nie zachęcało mnie do słuchania) i właśnie przeglądając filmy na YT uzmysłowiłam sobie, że znam wiele tekstów i interpretacja Edyty wciąż przyprawia mnie o dreszcze. Mam nadzieję, że ten koncert to nowy krok w dobrą przyszłość Edyty, bo jak widać i słychać prawdziwa muzyka i talent obronią się same, bez butów od Aleksandra Mc Quinna, kurtek za 35 tys. od Balenciagi i tekstów w stronę gawiedzi typu" Totalna miazga d.upy" czego Tobie Shatmach - jako najwierniejszemu z wiernych , sobie i przede wszystkim Edycie życzę! tiny.pl/ht5bf Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Dziwny jest ten świat 17.08.10, 22:55 sus-se napisała: > dajcie na niego jakis namiar W jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
dickpope Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 31.05.10, 09:48 Nigdy się już nie będę śmiał z Mai Sablewskiej - dononała cudu! Górniak była na tyle wyzluzowana i normalna [jak na nią, rzecz jasna], że wyszła na scenę i zaśpiewała kilkanaście piosenek. Pamiętajmy, że ta kobieta całkiem niedawno chowała poduszkę pod sukienkę i udawała, że jest w ciąży albo wskakiwała na ramiona Rudiego S. Dobrym pomysłem było odesłanie w diabły stylistów, którzy Górniakową przebierali za Kleopatrę albo trans-Pokahontas ;-) Smutna refleksja jest taka, że to był chyba jubileusz Xlecia, ponieważ ostatnie lata upłynęły Górniak na wielu innych rzeczach niż śpiewanie. Nawet chyba nie wykonała coveru Dion, jedynej piosenki, która 'rzuciła mi się w uszy' w ostatnich 5-6 latach. Jubileusz pomysłowy, żarty mało śmieszne, ale też nie na poziomie 'rechotu', więc i to się chwali, że np. wokalistka nie śpiewała "To nie ja" pod plastikowym drzewem obwiniętym gumowym wężem - takiego poziomu po mariażu polsat+EG się spodziewałem. Albo duetu z Dodą ;-) Sam głos - cóż, chyba najlepsze lata ma za sobą, ale rezygnacja z tych ozdobników w nadmierze dobrze robi 'długonogiej w mini'. Odpowiedz Link Zgłoś
wendrowczyk Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 31.05.10, 10:50 Czy był może Aleksy Kwastnowski? Odpowiedz Link Zgłoś
yashee Re: TOPTrendy 2010 - XX-lecie Edyty Górniak 31.05.10, 14:42 przyznaję, że oglądąłam z zamiarem, aby pożartować i pośmiac się z rozdygotanej emocjonalnie Edytki. Fakt, normalna to ona nie jest, ale jak śpiewa i wyglada, to tylko pozazdrościć. Nie lubię jej maniery mówienia, zachowania i w ogóle uważam, że pod maską kruchej kobietki, jest twarda i wyrachowana. ale to właśnie przy jej piosence "dotyk" obchodziłam swoją 18-tkę i tańczyłam z najfajnieszym chłopakiem na imprezie ;-) eh, wspomnienia, łza się w oku kreci ... niech młodsi mi wybaczą ... Edyta wyglądała pięknie, śpiewała równie dobrze (jak dla mnie, ale słuchu to nie mam, więc mogę czegoś nie dosłyszeć) szkoda, że nie ma dla niej dobrych piosenek, bo te 20 lat to albo poczatek kariery, albo piosenki z filmów, czyli żadnej sensowenj płyty nie wydała. zycze jej jak najlepiej, choć nie wiem, czy maja cos poradzi. brakowało mi podziekowań dla Darka, ten fuck był mało profesjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś